Έχεις σκεφτεί να το γυρίσεις σε υγραέριο το Cherokee? Έχει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και συμφέρει! Πάει σχεδόν στα μισά.
Όπως και να το κάνεις είναι άρμα... και θα είναι κρίμα να το ξεφορτωθείς για μια χούφτα δολάρια.....
Printable View
Έχεις σκεφτεί να το γυρίσεις σε υγραέριο το Cherokee? Έχει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και συμφέρει! Πάει σχεδόν στα μισά.
Όπως και να το κάνεις είναι άρμα... και θα είναι κρίμα να το ξεφορτωθείς για μια χούφτα δολάρια.....
Και η μεταροπή πόσο θα πάει? Και πόσο θα κοστίζουν 100χλμ με υγραέριο? Γνωρίζει κανείς?
Όντως θα είναι κρίμα και οι επιδόσεις του στο χωμα είναι εκπληκτικές για να λέμε και του στραβου το δίκιο, αλλά όσο το κρατάμε βγάζει προβλήματα και μας πίνει το αίμα. Δεν είναι μόνο οι βενίζες (ειδικά με τις νέες τιμές), αλλά και τα νέα τέλη-εκτακτες εισφορές.
Ίσως το βάλουμε στην ακρη και περιμένουμε μήπως η φορολόγησει γυρίσει στα άλογα και όχι στα κυβικά. Έτσι κι αλλιώς η τιμή του είναι στον πάτο, δεν παει πιο κάτω.
Στο θέμα του λιζινκ θα φροντίσω να μάθω τιμές άμμεσα.
Για κάνετε καμία πρόταση ακόμα για μοντέλα....
Skoda Octavia 5 tsi
Citroen Berlingo.
Λοιπον εψαξα τα χαρτια μου για να σου γραψω να εχεις μια ιδεα:
Εστω αυτοκινητο αξιας 25000Ε που το κανουμε λιζινγκ για 3 χρονια με ολα καλυμενα και δικαιωμα εξαγορας (ειναι σημαντικα αυτα διοτι επιρρεαζουν τη τιμη κατα πολυ - πχ ειναι πολυ φθηνοτερα αν δεν εχεις δικαιωμα εξαγορας).
Ακολουθει η συγκριση που εκανα για τη δικη μου περιπτωση (πχ παντα εχω μεικτη σε καινουργιο αυτοκινητο) και τηρωντας αντιστοιχα δεδομενα και στις 2 περιπτωσεις:
1) Αν αγοραστει μετρητοις και για διαρκεια 3 ετων θα εχουμε τα εξης εξοδα:
25.000 αγορα + 4.000 - 4.500 περιπου ασφαλιστρα μεικτης για 3 χρονια + 1500 συντηρηση + 500 ελαστικα + 600 τελη κυκλοφ = 31.500 - 32.000 Ευρω σε βαθος 3ετιας.
2) Με λιζινγκ: 600Ε/μηνα Χ 36 μηνες = 21.600 + 6000 για εξαγορα = 27.600 Ε που περιλαμβανει ολα τα παραπανω.
Σχόλια
Υποψη οτι δεν εχω βαλει στους υπολογισμους του λιζινγκ το ΦΠΑ καθοσον εκπιπτει εξ ολοκληρου.
Αμεσως - αμεσως βλεπουμε οτι το λιζινγκ συμφερει αμεσα κατα 4.000 - 4.500Ε περιπου.
Αν αφαιρεσουμε και τη μειωση απο τα εισοδηματα συμφερει ακομη περισσοτερο, αλλα δεν το σημειωνω εδω διοτι εξαρταται και απο αλλους παράγοντες οπως τα κερδη της εταιρείας, κλπ κλπ ενω δεν ξερουμε ακομη ο νεος νομος πως ακριβως θα το επιρρεασει.
Αν εβαζες και το ΦΠΑ ομως θα κατεληγες σε +4.100 Ε, που σε παει στα ιδια. Εξ ου και γιατι δεν πολυσυμφερει τον ιδιωτη. Βεβαια αν ειναι να επαιρνες δανειο δεν το συζητω καθολου. Το λιζινγκ συμφερει ακομη και σε ιδιωτη που θα χρησιμοποιουσε δανειο.
Ακριβώς μια τετοια κατατόπηση ήθελα. Απ ότι καταλαβαίνω έχεις κάνει απο τα ακριβά λιζινκ. Σωστα? Δηλαδή στην ουσία γλυτώνεις το φπα και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση ζημιας.
Αν γίνει κάποια ζημιά ή βλάβη, την καλύπτουν χωρίς επιβάρυνση?
Ε ενταξει δεν ειναι παντα ευκολο να ψαχνεις τα χαρτια κλπ κλπ, ασε που πολλοι δεν ασχολουνται καν. Εχουν το λογιστη τους...
Τι εννοεις ακριβα? Αυτη ειναι η ποιο συνηθης περιπτωση.
Συμμετοχη στη μεικτη εχω 300Ε. Κατα τα αλλα οχι μονο την καλυπτουν, αλλα εχω και αυτοκινητο αντικαταστασης.
Περιττο να σου πω οτι εψαχνα πολυ καιρο και πηρα πολλες προσφορες απο πολλες λιζινγκ-εταιρειες.....
300 το χρόνο?
Μήπως ξέρεις στο περίπου πόσο θα σου στοιχιζε χωρίς δικαίωμα εξαγωρας?
Αααα, ε ναι συμμετοχή έχεις πάντα.
Πιστεύεις πως δεν αξίζει να το κάνεις χωρίς δικαίωμα εξαγοράς ε?
Στην ουσία το έκανες έτσι ώστε να το "αγοράσεις" πιο φτηνά.
Λογικά να κάνεις συμβόλαιο χωρίς δικαίωμα αγοράς σε συμφέρει αν πρόκειται για αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιούν υπάλληλοι.
Θα μπορώ να κάνω λίζινγκ σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο φθηνό(μεχρι5-7.000) αν συμφέρει ή θα πρέπει να είναι καινούργιο?
Αν θέλεις στείλε μου με ένα πμ την εταιρία που χρησιμοποιείς να πάρω αύριο να δω τι ακριβώς παίζει……
Ναι το εκανα για να το αγορασω πιο φθηνα.
Δεν ξερω να σου απαντησω αν δεχονται λιζινγκ σε μετχ. Ισως καποιες...οχι παντως οι μεγαλες....
Θα σου στειλω ΡΜ...