Αρχικό μήνυμα απο
EVERGET
Εάν δούμε το θέμα ορθολογιστικά και πέρα από την τσαντήλα που μας έχουν δημιουργήσει αυτές τις μέρες, το πρόβλημα με τα νέα περί αυτοκινήτου μέτρα του εφαρμοστικού είναι κυρίως τα τεκμήρια και η έκτακτη εισφορά. Τα τέλη που θα αυξηθούν 10% δε νομίζω πως είναι το κύριο πρόβλημα. Το πού θέλω να καταλήξω θα φανεί με το παράδειγμα:
Έστω λοιπόν ένας ιδιοκτήτης Μ3 3,246cc με τέλη του 2012 1,100, τεκμήριο 21,400 και έκτακτη εισφορά 1,070 (τα δύο τελευταία αναφερόμενα στο 2011). Καταθέτοντας ο εν λόγω φίλος πινακίδες μες στον Ιούλιο δεν θα πληρώσει τα τέλη του 2012, φυσικά με το αντίτιμο να μην χρησιμοποιεί το αμάξι του το 2012, αλλά θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά που αντιστοιχεί στο τεκμήριο των 7 μηνών που χρησιμοποίησε το αμάξι του το 2011. Δηλαδή το νταβατζηλίκι, τη μεγάλη αδικία εις βάρος του, δεν τη γλυτώνει! Έστω και μειωμένη θα υποστεί την αδικία της έκτακτης εισφοράς. Οπότε ποιο το όφελος της κατάθεσης πινακίδων? Να μην πληρώσεις το 1,100άρι (που και πέρσι πλήρωσες) και το αμάξι σου από μηχάνημα οδήγησης να το μετατρέψεις σε έπιπλο?
Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω τη χάρη στο γ@μημένο νέο σύστημά τους να αποχωριστώ και να στερούμαι πράγματα που γουστάρω, μία από τις χαρές της ζωής που είναι για τον όποιο petrolhead το αμάξι του. Γιατί ναι, και γώ έχω άλλα αυτοκίνητα να μεταφέρομαι αλλά κανένα δεν μου δίνει την ικανοποίηση του Μ πώς να το κάνουμε! Από τη στιγμή που η μεγάλη κλοπή της έκτακτης εισφοράς είναι αναπόφευκτη εις βάρος μου, δεν πρόκειται να καταδικάσω σε αχρησία το αμάξι μου για ένα ποσό που και πέρσι πλήρωσα, και πρόπερσι (με μικρές προσαυξήσεις ανά χρονιά) και ουσιαστικά το είχα χωνέψει.
*Όποιος φυσικά έχει θέμα αθροιστικό με τα τεκμήρια διαβίωσής του, εκεί είναι πιο πολύπλοκο το θέμα.