εγραψες!!!
καποιοι απο εδω ειχαν την εμπειρια της μεταναστευσης.δυστυχως ομως δεν υπαρχει ενας κανονας:οποιος μεταναστευει περναει ασχημα.
ισως καποιοι συνανθρωποι μα ςπου εφυγαν για τη γερμανια το70 και το 80 να υπεμεναν φοβερες καταστασεις.γιατι εφυγαν σε μια ξενη χωρα χωρις να γνωριζουν γλωσσα ,αντικειμενο εργασιας ειδικοτητα...απλα θελαν μουλαρια για να τα φορτωνουν και πηγαμε εμεις!
μηπως ομως αυτο δεν συμβαδιζει με τον φιλο μου που εφυγε στη γενευη με συμβολαιο ως τοπογραφος μηχανικος σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες?
και τι εννοω ποιοτητα ζωης?
μηπως εννοω οτι παρκαροντας τη bmw εξω απο το χ μαγαζι και απο μεσα να βγαινει ενα καραξεκωλο,πληρωνοντας ενα καφε 5 ευρω και κουβεντιαζοντας για ποδοσφαιρο και παικτες που ενω δεν γνωριζουν γραμματα φοροδιαφευγουν εκατομμυρια ευρω απο τα συμβολαια τους και συμφωνιες κατω απο το τραπεζι,στηνοντας αγωνες?
ποιοτητα ζωης ενοιωσα οταν ημουν με τους δυο φιλους μου στη παραλια της θεσσαλονικης,καθισμενοι με τα κουστουμια μας(αδιαφορωντας αν θα λερωθουν) να κρεμονται τα ποδια μας στη πορκυμαια,πινοντας μπυρες απο το κουτακι και γελωντας μεχρι κατουρηματος απο φασεις που θυμομασταν απο το σχολειο
και οχι απο οταν ημουν σε ενα ιστιοφορο μαζι με εναν τυπο που οδηγαει bentley(και ηρθε και με πηρε απο το σπιτΙ)φορτωμενοι με ξωβυζες παντρεμενες αλλα προσπαθωντας να γελασω με ανουσια αστεια περι ποσα λεφτα εβγαλε η εχασε στο καζινο ο αντρας της μιας.....η ποσο επιασε τελικη η bentley του σε σχεση με το 106 που πατησε στο φαναρι......
κακα τα ψεματα.εχουμε μπερδεψει τις βουρτσες.
εχουμε χασει το μυαλο μας και η λογικη μας συμβαδιζει μα τη λογικη του εκαστοτε τηλεοπτικου προγραμματος που παρακολουθουμε.
δε μπορω αλλο πια να δουλευω σαν το σκυλι χαραμιζοντας δυο πτυχια(αλλοι και πιο πολλα),καοντας δυο δουλειες,κανοντας τη νυχτα μερα και τη μερα νυχτα για πηγαινω σε μια ταβερνα και να βλεπω απο εξω το καλαμαρακι 4 ευρω και στην αποδειξη 7.
ουτε μπορω να κατανοησω οταν εγω για να αλλαξω λαστιχα στο αυτοκινητο μου κανω περιορισμους ενα χρονο και ο ταβερνιαρης την επομενη χρονια να κυκλοφορει με τη καινουρια του μερσεντα που την εβγαλε με τη κοροιδια που μου εστησε.