Έχω ολα τα P/N Φάνη!
Την εγκατάσταση μπορώ να στην κάνω εγώ άν κεράσεις καφέ!
Πρέπει να βρείς διαγνωστικό για να δηλώσουμε ότι έχει κλίμα το αμάξι μόνο!
Δεν έχει κόψε-ράψε σε καλωδιώση!
Τα ανταλλακτικά γύρω στα 120-140 σε μετ/να!
Printable View
Έχω ολα τα P/N Φάνη!
Την εγκατάσταση μπορώ να στην κάνω εγώ άν κεράσεις καφέ!
Πρέπει να βρείς διαγνωστικό για να δηλώσουμε ότι έχει κλίμα το αμάξι μόνο!
Δεν έχει κόψε-ράψε σε καλωδιώση!
Τα ανταλλακτικά γύρω στα 120-140 σε μετ/να!
Πολυ ωραια, με πεισατε. (!!)
Γιαννη στειλε μου σε παρακαλω τα P/N, καθως και ποιες ημερομηνιες θα εισαι Αθηνα. Μου φαινεται χοντρο DIY για να το κανω μονος μου, θα σε χρειαστω και αν γλυτωσω και 300¤ τοποθετηση θα σου χρωσταω μεγαλη χαρη :thumbsup:
Ασε το Σπυρο να λεει, σπιτι εχω 20 χρωματα loctite, ειχε παθει σοκ τοτε με το Στρατο :hystericalbs1:
Πωωωωω γαμω τις αυπνιες μου, αν γινει με 120-140¤ παω να τα ψωνισω αυριο:thumbsup:
Αν δουλεψει, θα παρουμε και τον Hades7 να παμε Alcatraz :hystericalbs1:
Alcatraz?
Στη Συγγρού δεν είναι αυτό?
Φάνη αύριο θα σου έχω όλα τα πάρτ πάμπερς!!!
Τα έχω όλα στο δικό μου pc,τώρα είμαι στης αδερφής μου!
αντί για τεμπερες του έπαιρνε loctite η μαμά του...
και κοίτα τραγική ειρωνεία... από loctite την έπαθε!
Ξερω γίνομαι κόπανος...
Alcatraz δεν ειναι αυτό που έχει ένα παλιό αμάξι στην είσοδο??
Μαγαζάρα.... :)
Λεωφόρος Συγγρού 137,Νέα Σμύρνη
παιδες για να τραβηξω ηχο κ εικονα στα πισω καθισματα απο την οθονη dvn σε ποια rca πρεπει να συνδεθω?
σε αυτα που λεει video out
Παιδιά καλησπέρα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις-απορίες που έχω σχετικά με μια μονάδα που αγόρασα για το Μ3 μου..
Το αμάξι φοράει την εργοστασιακή οθόνη την μεγάλη που λέμε, και είναι με το ηχοσύστημα Harman Kardon και την 6δισκη σιντέρια..
Λοιπόν αγόρασα καινούργια οθόνη η οποία είναι αυτή:https://www.ebay.co.uk/itm/7-HD-Car-...item1c1e6c85f4
Μετά απο επικοινωνία που είχα με τον πωλητή μου είπε να του στείλω κάποιες φωτογραφίες απ το ταμπλό του αυτοκινήτου, του έστειλα να δει μάλλον ποιο μοντέλο είναι κλπ δεν ξέρω..και μου απάντησε το εξής.
Thank you for the picture and confirmation.
As your car has a BMW fitted LCD screen which means your pin connector is in the boot instead of being behind the dash as standard businss radio, you will need a 6m long cable for installation. The market price of this cable is £65.00 plus postage (as in the link --https://www.car-vision.co.uk/x5-e70-2006/10246-e46-and-e53-5m-convertion-extension-kit-from-oem-to-aftermarket-units.html) , but we do it for £35.00 for our existing customer only if it is oreded with the unit package. You can buy it from us or your local shop if it is available there. Please advise.
Additionally, as our unit has amplifier built in, the Harman Kardon system in your car will not be used for our unit. You will need to do a bit of wiring when connecting the speakers.
Έπειτα εφόσον μου εξήγησε το λόγο που χρειάζεται το συγκεκριμένο καλώδιο του είπα αν είναι να του πληρώσω και το καλώδιο που χρειάζεται για 35 λίρες και να μου τα στείλει όλα μαζί..
Ερωτήσεις που έχω..
1.Έκανα καλά που του είπα αν είναι να το αγοράσω και αυτό?
2.Όντως χρειάζεται?
3.Μου είπε θα καταργηθεί ο ενισχυτής του αυτοκινήτου που έτσι και αλλιώς γιατί το μηχάνημα έχει δικό του ενισχυτή..
4.Πώς θα κάνω τις απαραίτητες συνδέσεις για τα ηχεία?
5.Το καλώδιο αυτό είναι 6 μέτρα, απο πού να το περάσω μέχρι πίσω?
Δεν έχω γνώση επι του θέματος για το Ε46 με την οθόνη κλπ μιας και δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με τον ήχο του Ε46..
Και για αυτό τον λόγο ζητάω την βοήθεια σας..thumb
Επίσης όταν έρθει η οθόνη, την τοποθετήσω και βγάλω την εργοστασιακή θα την πουλήσω οπότε όποιος ενδιαφέρεται να ξέρει..Δεν ξέρω κιόλας αν πωλείται σκέτη η αν βγαίνει με την 6δισκη σιντέρια που είναι πίσω μιας και δεν θα με πολυενδιαφέρει διότι η οθόνη παίζει απ όλα..
Αυτή είναι η εργοστασιακή
https://img844.imageshack.us/img844/9400/imag0474st.jpg
Uploaded with ImageShack.us
φιλε μου εγω επειδη εκανα το μπαξιμο δε θυμαμαι κατι για το συγκεκριμενο καλωδιο, στην θεση σου δεν θα την εβγαζα την μαμα οθονη, απο θεμα ποιοτητας δε συγκρινονται, αποψη μου μη μπαινεις στον κοπο, φιλικα παντα :original:
Δεν το νομίζω αυτό που λες για την ποιότητα φίλε μου..
Αυτές οι οθόνες της vision είναι ίδιες ακριβώς με τις dynavin που πουλάνε οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα και μπορώ να πω πως είναι πολύ ποιοτικές και υποστηρίζουν σχεδόν τα πάντα..
2 χρονια την εχω (dynavin), απο ποιοτητα μηδεν, οτι κανει τα παντα δεν αντιλεγω, απλα δεν συγκρινετε με την καμια με την μαμα οθονη...........................απλα οταν δεν μπορεις να περασεις στο οχημα σου την μαμα οθονη πας σε κατι σε φθηνο , ετσι επραξα και εγω. τεσπα η επιλογη ειναι δικη σου για αλλη μια φορα θα σου πω στην θεση σου δεν θα την εβγαζα, αν θες κανουμε ανταλλαγη και σε πληρωνω διαφορα, αρκει να μας βολευει και τους δυο :thanks:
Ωραία, εγώ δίνω βάση σε αυτό που λες δεν διαφωνώ απλά είπα οτι είναι μια αξιόλογη συσκευή με πολλά πράγματα, απλά όταν λες απο ποιότητα μηδέν τι εννοείς? οτι δεν σου αρέσει εμφανισιακά? ή κολάει ας πούμε?
Εσύ 2 χρόνια τώρα δεν είσαι ευχαριστημένος? είχες κάποιο πρόβλημα?
Επίσης αυτές οι οθόνες έχουν πουληθεί και έχουν βάλει πάρα πολλοί ιδιοκτήτες στα Ε46 για πολλούς λόγους όπως επίσης και ένας βασικός οτι είναι σαν και το μαμά, εφαρμόζει τέλεια στο ταμπλό του Ε46..
Καλά τα λες αλλα το θέμα είναι οτι ήδη την αγόρασα, απλά ακόμα δεν μου την έστειλε για να δώ τι θα κάνω με το εξτρά καλώδιο που χρειάζεται..:original:
Η ΟΕΜ οθονη εχει εναν απο τους καλυτερους επεξεργαστες αλλα για μενα ειναι αναχρονιστικη πια αφου δεν ειναι ουτε touchscreen ουτε προσφερει λειτουργιες πολυ χρησιμες που εχουν σχεδον ολες οι κινεζικες συσκευες...
Δεν καταλαβαινω γιατι θες να βγαλεις την εργοστασιακη οθονη και αν γνωριζεις τι διαδικασια εχει για να ξηλωσεις πλεξουδες navi radio module κλπ...
Μηπως καλυτερα να την κραταγες και να εβαζες καποιο interface που θα σου δινει δυνατοτητα να "παιζεις" απο usb και sd card??
Για μενα κριμα να τα βγαλεις ολα τα πραγματα που φοραει το αμαξι εκτος αν θες να τα πουλησεις οποτε παω πασο..
Αντε καλοριζικη :original: , καταρχας εγω εχω το πρωτο μοντελο dynavin , τα πλεονεκτηματα του ειναι οπως ειπα και πιο πανω, κανει πολλα περισσοτερα απο την μαμα οθονη, ενα απο τα μειον του ειναι ο ηχος, ενα αλλο ειναι οταν βαζω dvd μου κανει κατι κολπα στην οθονη (αν και δε χρειαζετε πλεον dvd), αυτα μπορει να διορθωθηκαν με την νεα εκδοση, αυτα συμβαινουν στο δικο μου ισως αλλοι να μην εχουν θεμα, μπηκα σε φιλο που ειχε την μαμα οθονη και απο θεμα αισθητικης ηταν καλυτερη, οχι οτι αυτην δεν εφαρμοζετε καλα αλλα σαν συνολο, τεσπα ειναι μια πολυ καλη επιλογη να βαλεις μια τετοια οθονη σε 46αρι οταν δεν υπαρχει μονιτορ, εσυ τωρα εχεις την μαμα, τι να πω δε ξερω, γουστα ειναι αυτα και επιλογες του καθενος
Ναι δεν διαφωνώ παιδιά οτι η μαμά οθόνη δεν είναι έτσι όπως το λέτε, απλά εκτός απο cd και κασέτα δεν μου πρόσφερε κάτι άλλο είπα να πάρω την συγκεκριμένη που έχει τα πάντα..
Γιατί δεν είναι plug& play με τα πινάκια απο πίσω? έχει πολύ φασαρία?
Τώρα αν θα την πουλήσω μάλλον το σκέφτομαι θα δούμε..Μάλλον ναι, απλά προς το παρόν ήθελα να μάθω μερικές πληροφορίες για το βάλε-βγάλε κλπ..
Με απογοητεύσατε τώρα ρε παιδιά..:think:
το να μπει δεν ειναι δυσκολο, το να ξηλωσεις την μαμα δε ξερω τι παιζει, κοιτα να δεις αφου μπηκες στον χορο θα χορεψεις, μην πουλησεις απευθειας την oem κρατα την κανα 2 μηνες και αν δε σου κατσι καλα η αλλη, την αλλαζεις παλι (απλα απ οτι θυμαμαι ειχε αναφερθει οτι εχει πολυ ξηλωμα η oem)
φιλε ειναι πολυ απλο , η πλεξουδα που ενωνει τα κομματια πισω με την οθονη μπροστα,βγαινει με αφαιρεση του καθισματος του οδηγου και μετα αφου θα το εχεις σκετο με την εργοστασιακη φισσα θα κομπλαρεις πανω την κινεζια.
Το εξτρα καλωδιο στο δινει για την σιντιερα προφανως γιατι η αφτερμαρκετ οθονη κουμπωνει κατευθειαν πανω στην εργοστασιακη φισσα στο ταμπλο.
Mάλιστα..Δηλαδή το καλώδιο αυτό που μου λέει είναι μόνο για την σιντιέρα?
αν δεν το βάλω πειράζει?
Γενικά δεν βγαίνει η ΟΕΜ και κουμπώνει η αφτερμαρκετ?
Απο οτι καταλαβα με τα λεγόμενα σου δεν θα παίξει γιατί η πλεξούδα που ενώνει τα κομμάτια δηλαδή τον ενισχυτή δεν κουμπώνει στην αφτερμαρκετ άσχετα με αυτό το καλώδιο που μου δίνει αυτός?
Καλά το κόβω να κάνω καμια ακύρωση την παραγγελία έτσι όπως μου τα λέτε
αν δεχθεί μιας και δεν την έχει στείλει ακόμη..
Τι να κάνω όμως έχω βαρεθεί να γράφω cd για να ακούσω μουσική..Η ΟΕΜ ούτε usb δεν έχει και απο οτι νομίζω ούτε RCA πρέπει να έχει αν θέλω να συνδέσω κάποιον ενισχυτή για καλύτερη ποιότητα μελλοντικά..
Η λογική λέει οτι μπαίνει.
Αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο,μα πάρα πολύ!!!
"Routing" για τα ηχεία γίνεται απο το BM54 ουσιαστικά η πηγή ήχου είναι αυτό
(η οθόνη απλά controller είναι).
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τραβηχτούν γραμμές απο την dinavin(η οποιοδηποτε αλλο παρομοιο συστημα) στο πορτ παγκάζ που είναι το άκρο της πλεξούδας ήχου.
ή να ξηλώσεις την πλεξούδα σου και να περάσεις πλεξούδα απο Ε46 χωρις navigation
Τα παραπάνω για Ε46 με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ NAVI ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
Παιδιά απο οτι νομίζω με αυτή την οθόνη δεν συνδέεται ο ενισχυτής HK πλέον διότι το μηχάνημα έχει δικό του ενισχυτή..
Τα καλώδια των ηχείων δεν καταλήγουν στο ταμπλό? απλά τα ξεχωρίζει και συνδέονται πλέον απ τις 4 εξόδους της πηγής? σωστά? και δεν χρειάζεται να ξηλώσεις τίποτα..έτσι δεν είναι?
στελιο την ιδια οθονη που πηρες την εχω κ εγω στο δικο μου!
την εχω ενα χρονο κ δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο!
ειναι πολυ καλητερη απο dynavin κ πολυ ευκολη στην εγκατασταση!
ειχα και εγω την οεμ την ξηλωσα κ την πουλησα!
οτι θες ειμαι στην διαθεση σου!
αμα θες βρισκομαστε κ στον χρηστο και την βλεπεις κ απο κοντα.
Άντε ρε Χρήστο έτσι ένα τέτοιο πόστ περίμενα να δω και εγώ..χαχαχαχ
ναι ναι θα σου πω αν ειναι να βρεθούμε να το δώ..βασικά αν ξέρεις και κανένα που να την περάσει ακόμη καλύτερα..
Επίσης Χρήστο αυτο το καλώδιο 6μ που λέμε είναι μόνο για την σιντιέρα?
Είναι απαραίτητο να το πάρω ή οχι? εσύ το πήρες?
γιατί αν είναι μόνο για αυτό δεν το χρειάζομαι μιας και το μηχάνημα παίζει τα πάντα αλλα cd να θες παίζει πάλι απο μόνο του..τι λές? αν ξέρεις θα με βοηθούσε για να ξέρω αν είναι να το πάρω ή οχι για να του πω να την στείλει αν είναι..
Ευχαριστώ..thumb
κ γιωργο ειναι ποιο κοντα σε εμφανιση στην oem, εχει επανω τα κουμπακια του τηλεφωνου
και εχει πολυ καλη ποιοτητα ηχου σε σχεση με την dynavin οπως μου ειπαν μερικα παιδια που την ακουσαν.
εγω στελιο τα ξηλωσα ολα!
αφου το μηχανημα παιζει τα παντα!
εγω συγκεκριμενα τραβηξα καλωδια απο ολα τα ηχεια πισω
και τα συνδεσα σε ενισχυτη!
εχει αρκετο ξηλωμα αλλα κατα την προσωπικη μου γνωμη αξιζει!
λογικα πρεπει να εχει μεσα ενα ανταπτορα μου συνδεετε στην πλεξουδα του αυτοκινητου αυτην εδω
οχι δεν δειχνουν σαν ξεθωριασμενα! δεν εχει καμια διαφορα με το υπολοιπο συνολο!
εμεις την πατησαμε, μισες δουλειες, αν και πιστευω μας τα βγαζει τα λεφτα που δωσαμε, απλα θα μπορουσε να ηταν καλυτερα
φυσικα κ τα βγαζει τα λεφτα του αν αναλογιστεις τις δυνατοτητες που εχει!
αν δεν κανω λαθος καπου στα μπαξιματα ειχα σηκωσει φωτογραφιες αμα τις βρω θα τις σηκωσω εδω να τις δειτε!
Το καλώδιο το χρειάζεσαι.
Τα αυτοκίνητα που δεν έχουν NAVI, έχουν στο ταμπλώ τροφοδοσίες, κεραία και καλώδια ηχείων. Τα δικά μας με την οθόνη τα έχουν όλα πίσω στο πορτμπαγκαζ επειδή η μονάδα radio (ΒΜ53 ή ΒΜ54) βρίσκεται εκεί (κάτω από το 6δισκο). στην οθόνη σου καταλήγουν 2 φύσες, οι οποίες δε θα κουμπώσουν στη νέα πηγή.
Πρέπει λοιπόν να το αγοράσεις το καλώδιο και να το περάσεις.
Πίσω θα βγάλεις τo DVD, το radio module και το 6δισκο.
θα συνδέσεις το καλώδιο που θα πάρεις, στα καλώδια που συνδέονταν πάνω στο BM54.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου..thumb
Σήμερα μου έστειλε και αυτός e-mail και μου είπε οτι χρειάζεται για να δουλέψει γιατί τον ρώτησα αν είναι μόνο για την σιντιέρα κλπ..Και μου είπε χοντρικά αυτό που λες και εσύ..Οπότε αύριο θα το αγοράσω και αυτό για να μου τα στείλει όλα μαζί..
Δεν μου λές? απο πού να το περάσω το καλώδιο? αν βγάλω τα πλαστικά διπλά απ το κάθισμα τα μονοκόματα που είναι μέχρι πίσω?
Επίσης όταν λες θα βγούν το DVD,6δισκο εννοείς να βγούν τελείως έξω έτσι? όχι απλά θα καταργηθούν?
Ξέρει κανείς κάποιον ρε παιδιά θεσσαλονίκη να πάω να το περάσω? να είναι καλός όμως..
εγω στελιο τα περασα μονος μου!
2 μερες γεματες μου πηρε!
αλλα αλαξα ηχεια μπρος πισω
περασα καλωδια απο τα ηχεια στους ενυσχητες
και καλωδια rca απο το μηχανακη στους ενισχητες!
εχει αρκετο ξηλωμα παντως!
Στελιο θελει λιγο προσοχη μιας και εχεισ hk αυτο το ανεφερεσ στον πωλητη?δεν θα κοψεις κανενα καλωδιο πουθενα. πες του να σου στειλει οδηγιες συνδεσης του καλωδιου.αν δεν το συνδεσεις σωστα δεν προκειται να παιξουν τα ηχεια σου. τον ενισχυτη του hk δεν τον καταργεις γιατι δεν θα παιζουν τα ηχεια σου. θελει ξηλωμα η κεντρικη κονσολα μπροστα για να βγαλεις την οθονη και να εχεις προσβαση στα καλωδια. το καπακι κατω απ το τιμονι και τα πενταλ και απο κει και περα ολα τα πλαστικα ως πισω μαζι με την πισω ταπετσαρια και το πλευρο του καθισματος. εφοσων θα τα βγαλεις ολα θελει κι αλλη μοκετα πισω στο πορτμπαγκαζ να σου ανοιξει και τον χωρο που καταλαμβανουν ολες αυτες οι συσκευες!καλωδιωση του navi δεν θα πειραξεις πουθενα μιας και για να την ξηλωσεις πρεπει να ξηλωσεις ολο το αυτοκινητο κυριολεκτικα.δεν ξερω αν πραγματι αξιζει τον κοπο ολο αυτο!εφοσων εχεις hk στο αμαξι εχεις την καλυτερη επιλογη απο θεμα ποιοτητας ηχουν που μπορειςν να εχεις απο μαμα ηχεια σε εργοστασιακες θεσεις! κριμα να τα χαραμισεις. η οθονη που πηρες δεν παιζει με την καμια ποιοτικοτερα απ οτι παιζουν τα ηχεια αυτα που εχεις. ισα ισα αν καταργησεις ενισχυτες θα παιζει πολυ χειροτερα!! ισως αν βολεψει να το περασουμε μαζι... αλλα δεν υποσχομαι τπτ στα σιγουρα μιας και θελει πολυ χρονο και πολυ ξηλωμα!!!
αυτο ακριβως ηθελα να πω Γιωργο αλαλ δεν θελω να τον κακοκαρδισω!!εγω εχω το dynavin το τελευταιο με το bc parctronik κλπ. μια μλκια και μιση την ψυχη μου βγαζει με τις παπαριες του! καλυτερο απ το εργοστασιακο ειδικα με hκ ΔΕΝ υπαρχει τελος!!