Mε 2600 χλμ τι να τη κάνεις τη βάση δεδομένων ρε Αλεξ ? :D
Εσένα θα σε συγκρίνουνε με τα καινούρια μπουκάλια Castrol από το ράφι :D
Printable View
Παρατηρώ ότι όταν ρολάρω στις 2000 στροφές πάν κάτ και δώσω πολύ ελαφρύ γκάζι ακούγεται σαν υποψία από πυράκια, δε χτυπάει ακριβώς αλλά σα να ακούγονται ανεπαίσθητα μέχρι τις 2500+ στροφές. Φυσιολογικόν? Μήπως είναι απλώς ο ήχος των βαλβίδων? 100άρα πίνει μόνο.
Για κοίτα και την φλάντζα! Και σύντομα! Πυράκια νόμιζε και ο Κώστας και πάει το πιστόνι! Δες το όσο είναι νωρίς και αν όντως είναι αυτό, μην βάλεις ξανά την μαμά..μπάξε το κιτ φλάντζα-μπουζόνια ARP και τέλος..thumb
Κανένα καλό 46άρι έχει μείνει? :whistle:
Τα φώτα σας κύριοι :
-- Η θερμοκρασία νερού πρέπει να είναι καρφωμένη στη μέση? Παρατηρώ ότι κυμαίνεται σε ήπιους ρυθμούς και ρολλαρίσματα μεταξύ μέσης και 2-3 χιλιοστά αριστερά της μέσης, μεταξύ αριστερής τελείας και μέσης. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει πάνω από τη μέση.
-- Ακούω το βεντιλατέρ να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα τακτικότατα, σχεδόν συνέχεια ίσως, φυσιολογικόν? Σε ανηφόρες με χαμηλή ταχύτητα ανάβει και η δεύτερη σκάλα.
Δεν ξέρω Ζακ. Βλέπω και στα ξένα φόρα ότι έπαιζε η θερμοκρασία νερού, είχε αναφερθεί και εδώ αλλά δεν έχω βρει ποιο είναι το σωστό.
Στο προηγούμενο Μ που είχα αλλά και σε αυτό που έχω τώρα η θερμοκρασία ηταν παντα στην μέση . το μονο που έχω παρατηρήσει σε αυτό είναι οτι σε καμμία βραδυνή βόλτα με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία πέφτει η βελόνα εκεί που λες . αλλά μονο τοτε
Δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Ετσι οπως το περιγραφεις φαινονται να ειναι ολα φυσιολογικα.
Και μενα εκει παιζει. Στην μεση συνηθως αλλα μπορει να παιξει λιγο κατω οταν κινουμαι σε ανοιχτο δρομο και βγαινεις απο την κινηση και εκει το αυτοκινητο ψύχεται ποιο πολυ.
ειδικα τωρα το χειμωνα το παρατηρω αυτο και οταν αρχισεις και κινεισαι π.χ με 120,130,140 με 6η και χαλαρα εκει πεφτει και λιγο ποιο κατω ο δεικτης οπως και του λαδιου.
Επισης το παρατηρω και οταν ανοιξω το καλοριφερ πρωτη φορα για λιγο πεφτει ο δεικτης ποιο κατω και σε μισο λεπτο ερχεται παλι στο κανονικο του στην μεση.
Ολα αυτα κυριωως το χειμωνα. με χαμηλες εξ θερμοκρασιες.
Κι εμενα δουλευει εκει που λεει ο janissa.
Mετα απο ερευνα... ειναι κολλημενος ο θερμοστατης ανοιχτος...
κανονικα πρεπει να ειναι στην μεση.
Φυσιολογικά πραγματα.
Μιας και ξεκινησαμε τις αποριες...
έχει συμβει σε καποιον να αναβει ο πισω λαμδα 1-3 και τελικα να μην είναι αυτό
το προβλημα αλλα κάτι αλλο?
Αν βγάζει τακτικά τσεκ και όχι shadow code 99% είναι καταλύτης. Σπάνια είναι ο λ sensor.
Παντως έχω αλλαξει μια φορα λ και .... σαν να μην αλλαξα.
Αναβει καθε 120 χλμ περιπου καμια φορα και νωριτερα
μπορει ο λ να μετραει σωστα και τα καυσαερια να ειναι οντως λαθος. μετρησες καυσαερια?
Αρα ο καταλυτης καταληγουμε και παλι ή μου διαφευγει κατι?
καυσαερια εννοεις να μετρησω με wideband?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6031887/
πως σας φαινεται???
Πολύ φτηνό, συν το γεγονός ότι είναι ασπρο.
ναι πολυ υποπτο κατα την αποψη μου για να ειναι τοσο καλο
Αν ενδιαφερεσαι, παρε τηλεφωνο και ξεκινα με το πλαισιο να δεις τι παιζει και αν ειναι οντως γνησιο. Κατι δεν μου καθεται καλα στο ματι με το πισω φτερο, αλλα μπορει να φταιει και οτι η ζαντα εχει λαθος οffset. Φυσικα δεν ειναι λευκο (αυτο φαινεται και απο τον χωρο του κινητηρα που ειναι αλλο χρωμα-μαλλον γκρι) οποτε παιζει να ειναι βαμμενο η μεμβρανη.Βεβαια τα λεφτα ειναι τραγικα χαμηλα για ενα γνησιο Μ3 οποτε και ξαναβαμμενο να ειναι παλι ειναι ευκαιρια.
Να εχουμε υποψιν οτι παμε με 7 χιλιαρικα να παρουμε Μ3 και οχι με 20 οποτε καποια ελλατωματτα μπορει να υπαρχουν που ειναι απολυτα δικαιολογημενα για την τιμη αγορας.
--Σε παρα πολλα Μ3 η θερμοκρασια σε χαλαρες βολτες ειναι λιγο πριν την μεση, και στο δικο μου με αλαγμενο καινουργιο γνησιο θερμοστατη.
--Επισης σε παρα πολλα Μ3, το ηλεκτρικο βεντιλατερ που ειναι μπροστα, λειτουργει πολυ συχνα και χωρις λογο. Το εχω δει να δουλευει μετα την μιζια με κρυο κινητηρα.
οπως ειπαν και τα παιδια, η θερμοκρασια του νερου μπορει καλλιστα να ειναι και κατω απο την μεση, ειδικα σε κατηφορικες διαδρομες αρκετα κατω θα ελεγα! Και σε ταξιδη χαλαρο, ειδικα τωρα τον χειμωνα ειναι λιγο πριν τη μεση.
Το θεμα ειναι να μην ανεβει μετα την μεση! :th_Laie_67-1:
Ενημερωτικά , και επειδη εχω δοκιμασει αρκετα λαδια διαφορικών (Castrol, Red Line, Motul, Oberon) μεσα απο χορηγίες στους αγωνες, να πω οτι το καλυτερο με διαφορά ειναι το
Castrol SAF-XJ + FM Booster (part number 83-22-2-282-583 ).
Ειναι πολυ καλυτερο απ τα υπόλοιπα με μεγαλη διαφορά.
Απ'ότι καταλαβαίνω το "θέμα" είναι το fm booster. Άσχετα με τη μάρκα πρέπει να υπάρχει.
ακριβώς. υπάρχει και κωδικός χωρίς το fm booster. ουσιαστικά είναι ενισχυτικό απ'οτι είχα διαβάσει κάπου κάποτε.
είναι η μόνη βαλβολίνη που εξαφανίζει οποιοδήποτε θόρυβο παρουσιάζεται απο άλλου τύπου βαλβολίνες.
Πρόπερσι μου εμφάνισε λίγο τριγμο όταν εστριβα κλειστά. Έβαλα την βαλβολινη και κυριολεκτικά μέσα σε 500 μέτρα έστρωσε.
Τι ακριβως διαφορες εχει η ανανεωμενη με την πρωτη Μ3 Ε46 ;
Μπορει καποιος να τα γραψει αναλυτικα;
:thanks:
Εξωτερικα τα led πισω φαναρια και το φυλλο πανω απο την πισω πινακιδα
Μεσα το πανελ με τα κουμπια του κλιματισμου και στα smg το σηματακι του smg ειναι σε αλλο σημειο αν δν κανω λαθος
Επισης νομιζω πως η μπαρα πισω απο τον εμπρος προφυλακτηρα ειναι carbon στα φειλιφτ
συν η μοναδα του DSC μετακομιζει απο τον εμπρος δεξι θολο και η ενδειξη για την νεκρα γινεται Ν απο 0..