Γέλα Bill να σε δω τι θα κάνεις αν πει 100 ε ποδηλατόσημο και ασφάλεια υποχρεωτική...:th_Laie_67-1:
Printable View
Δεν εχω χρονο λογο δουλειας .....περιληπτικα λοιπον.
Πρωτο σεναριο
Καταθετω πινακιδες..ποσα χανει το κρατος απο εμενα;;
-660 απο τελη
-125 απο φπα ασφαλειας
-1400 απο φορους στα καυσιμα που δεν θα βαλω
-100 φπα απο μια τυπικη συντηρηση που δεν θα κανω
-100 φπα απο αμορτισερ-τοπ μαουντ που δεν θα βαλω (τα χρειαζεται)
-Λαστιχα εβαλα το καλοκαιρι...βιαστηκα
Συνολο 2385 χανει απο εμενα.
Τωρα εαν τα τελη ηταν 300 και δεν ειχαμε και φορο πολυτελειας....θα το ξανασκεφτομουν και αν δεν τις κατεθετα ...εχουμε
Δευτερο σεναριο
-300 τελη
-125 φπα ασφαλειας
-1400 φορος καυσιμου που θα βαλω
-100 απο φπα απο την συντηρηση που θα κανω
-100 φπα απο τα αμορτισερ που θα βαλω
Συνολο 2025 θα παρει απο εμενα
Πειτε μου τωρα ποιος χανει για να σας πω εγω ποιος ειναι ο μ@λ@κας
υ.γ τον φορο δεν τον υπολογισα γιατι τον πληρωνω και στις δυο περιπτωσεις.
Δεν λες που δεν ανέβασαν τα τέλη;
Εχουν 4-5 χρόνια τα ίδια.
Παλιά χρόνο παρά χρόνο τα ανέβαζαν ένα 10% αν θυμάμαι καλά.
Υ.Γ. αν έκαναν τέτοιες αναλύσεις θα είχαμε γλυτώσει κι άλλα πράγματα π.χ. 1.30 το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης...
Δεν είναι θέμα "ύπνου" δεν τους ενδιαφέρει.
με το να με "αναγκασει" να καταθεσω πινακιδες και να παροπλισω το οποιο οχημα διαθετω, δεν μειωνεται τιποτα,ισα ισα που χανει εισφορες το κρατος και "αυξανει " το διαθεσιμο εισοδημα μου.
Η εσωτερικη υποτιμηση γινεται οταν δεν μπορει να υποτιμηθει το νομισμα και γινεται με μειωσεις σε μισθους συνταξεις, κοψιμο επιδοματων και παροχων,οτι εχει γινει ως τωρα (φυσικα με οτι συνεπαγεται απο αυτες τις μειωσεις γενικα στην αγορα)
Αν παιζει κατι, αυτο εχει να κανει με το εμπορικο ισοζυγιο!!
Αλλιως αυτο που λεει ο Μαικ εχει απολυτο δικηο και κατι κρυβεται απο πισω...
το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται άμεσα με την φορολογία γι αυτό βλέπεις την επιμονή.
για αυτούς που καταθέτουν πινακίδες θα βάλουν φόρο κατοχής. και γενικώς όσο αντιδρά ο πολίτης θα βάζουν νέους φόρους. το αν πετυχαίνουν το στόχο είναι άλλο θέμα.
επίσης φυσικά εχει να κάνει με το ισοζύγιο. επειδή είμαστε χώρα με αρνητικό ισοζύγιο, κάθε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος μειώνει τη ζήτηση, δηλαδή στην ουσία τις εισαγωγές, με συνέπεια να βελτιώνεται το εμπορικό ισοζύγιο.
ο στόχος είναι σωστός, αλλά ο τρόπος κατά τη γνώμη μου εντελώς λανθασμένος.