Ο υπολογισμός των τελών βάσει ρύπων, νομίζω γίνεται μόνο στα αυτοκίνητα με κινητήρα euro 4 η 5 !
Είναι το δικό σου ;;
Printable View
Ο υπολογισμός των τελών βάσει ρύπων, νομίζω γίνεται μόνο στα αυτοκίνητα με κινητήρα euro 4 η 5 !
Είναι το δικό σου ;;
Αν δεν πληρωνει παλι ταξινιμηση, συμφερει. Οι ρυποι ειναι 152. Τα τελη θα βγαινουν κοντα στα 300. Δηλαδη 360 λιγοτερα με τα σημερινα δεδομενα. Οσο για το τεκμηριο, αν και δεν εχω προβλημα, απλα χανω δυο χρονια που θα ξαναμετρησουν απο την αρχη. Το αυτοκινητο δεν θα φυγει ποτε (αν γινεται), μονο τα χαρτια του θα ταξιδεψουν. Για το μπριφ δεν εχω ιδεα κοστος κλπ.
Ναι, ειναι euro 4.
αν ειναι να βγαλει γερμανικη αδεια πρεπει να ταξιδεψει αναγκαστικα καθως θα περασει tuf πραγμα που δεν γινεται εξ αποστασεως...
για ολα αυτα πρεπει να ρωτησεις εκτελωνιστη.
ακομα και αν δεν χρεαζεται να φυγει το αυτοκινητο (αν μπορεις να βρεις δηλαδη καποιον να σου κοψει εικονικα δυο φορτωτικες), πραγμα που δεν ειναι νομιμο και εχει τα αναλογα ρισκα, ειναι και το κοστος που χρειαζονται ολα αυτα.
μια διαφορα 360 το χρονο ισως να την αποσβεσεις μετα την 5ετια, μπορει και περισσοτερο.
οπως προανεφερα, ρωτησε καποιον ειδικο για να μην κανεις λαθος κινηση.
Εγώ πίστευα ότι πρέπει να ξαναπληρώσει δασμούς το αυτοκίνητο για τον επαναπατρισμό του. Αλλά πριν μία εβδομάδα μιλούσα με έναν γνωστό που έβγαλε βουλγάρικες πινακίδες και του είπα ''καλά ρε και άμα θες να το ξαναφέρεις το αυτοκίνητο Ελλάδα?'' και μου είπε ότι ρώτησε τον εκτελωνιστή του και του είπε ότι για 8 χρόνια δεν πληρώνει δασμούς αν θελήσει να το φέρει
Ακομα καλυτερη λυση αυτη! Βουλγαρια. Διπλα ειναι και σιγουρα λιγοτερα τα εξοδα συνολικα. Θα ρωτησω κι εγω εκτελωνιστη και θα σας πω. Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλοι ενδιαφερομενοι που χρεωνονται 350 ευρω τελη παραπανω σε σχεση με ενα ολοϊδιο αυτοκινητο που η εισαγωγη του εγινε μετα τον 10/10.
Σε μια συζητηση σημερα, αναφερθηκε, οτι ακομη κι αν εχει παραδοσει καποιος πινακιδες, το μονο που γλυτωνει ειναι τα τελη κυκλοφοριας. Το τεκμηριο παραμενει !!! αφου το οχημα παραμενει στην ιδιοκτησια του και δε θυμαμαι τι αναφερθηκε για την εκτακτη εισφορα.
Ειναι ετσι τα πραγματα;
Αν τα προβλέπουν όλα όταν είναι να πάρουν χρήματα, τότε θα είχαν προβλέψει ότι με τις αποφάσεις που πήραν (αύξηση τελών κυκλοφορίας-έκτακτες εισφορές-αύξηση τεκμηρίων) τελικά μπαίνουν πολύ λιγότερα χρήματα στα ταμεία τους.
Στο σημείο αυτό Ηλία, πιστεύω πως πρωτεύοντα ρόλο έχει η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα και όχι η είσπραξη εσόδων !
Οχι δεν ειναι καθολου ετσι.......
Εαν καταθεσεις τις πινακιδες ολο τον χρονο,δεν το αναφερεις καν στην φορολογικη δηλωση του ετους!!!!
Εαν το κυκλοφορησεις καποιο διαστημα,διαιρεις το ετησιο τεκμηριο δια του 12 και χρεωνεσαι τεκμαρτο για οσους μηνες εχεις πινακιδες κυκλοφοριας.
π.χ:16000 ευρω ετησιο τεκμηριο,δια 12 μηνες=1333 το μηνα
το κυλοφορεις 6 μηνες=1333 Χ 6= 7998 ευρω τεκμηριο......thumb
Το δηλώνεις κανονικά στη φορολογική δήλωση (για να μην σου πουν μετά πού το βρήκες; ) και βάζεις και το χαρτί ότι έχεις τις πινακίδες κατατεθημένες.
Οι λογιστες που διαβαζουν το taxis λενε, οτι δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα εαν θα παραθετουμε το χαρτι ακινησιας,μαλλον θα ειναι αυτοματα περασμενα μεσα οι μηνες-μερες χρησης.
Εαν δεν εχεις πινακιδες ολο το 2011,μαλλον δεν θα το αναφερει καθολου,οσο για το που το βρηκες,φαινεται απο τις δηλωσεις των προηγουμενων ετων.
Παντως ειτε ετσι, ειτε αλλιως,το τεκμηριο ισχυει για οσο εχουμε στην κατοχη μας τις πινακιδες κυκλοφοριας......thumb
δηλαδη ειναι σαν να εχεις ενα σπιτι και να πληρωνεις τεκμηριο για τους μηνες που κατοικεις σε αυτο?
Κανονικα για τους ανασφαλιστους θα επρεπε να μην υπαρχει εμπλοκη του Επικ.Κεφ. Πληρωμη ζημιων απο τη τσεπη τους και αν δεν εχουν, κατασχεση περιουσιας.
Καταθεσα πινακιδες σε 2 σκαθαρια φετος. Οποτε πλεον το μονο με πινακιδες ειναι το Defender το οποιο ειναι επαγγελματικο και της μητερας μου το 318.
ρε παιδιά...
αν σας πώ ότι οδηγώ το αμάξι μου και αισθάνομαι τύψεις που το έχω και το κυκλοφορώ, θα με πιστέψετε???
δεν υπάρχει περίπτωση να έχω τύψεις..να αισθάνομαι μ@λακας για αυτά που πληρώνουμε ναι αλλά όχι τύψεις! Δουλεύω νύχτες, αργίες, Κυριακές και το πληρώνω φίλε.. μόνος.. οπότε δεν έχω καθόλου μα καθόλου τύψεις...και θα το χαίρομαι όσο ακόμα μπορώ η μας ''επιτρέπουν''..και όταν θα πάψουν να μας το επιτρέπουν, μαζεύω τα μπογαλάκια μου,την γυναίκα μου και θα πάω κάπου που θα μου το επιτρέπουν και ούτε τότε θα έχω τύψεις.
συμφωνώ πως δεν τα χρωστάμε κτλ κτλ, και πως ούτε μας τα χάρισαν, απλά βλέπω τα πάντα να πάνε απο το κακό στο χειρότερο, και εγώ αισθάνομαι σαν να κάνω την πλάκα μου.
και το λέω αυτό, γιατί για μένα το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα εργαλείο που κάνω την δουλειά μου, αλλά πρώτα είναι το παιχνίδι μου, και μετά όλα τ'άλλα.
αντικειμενικά είναι ένα ακριβό παιχνίδι, που πλέον έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θεωρείτε πάρα πολύ μεγάλη πολυτέλεια να κυκλοφορείς με ένα τέτοιο αμάξι...
κοινός αισθάνομαι σαν να είμαι το μ@@νί που χτενίζεται, όταν ο κόσμος χάνεται, και το αστείο είναι πως τουλάχιστον ακόμα δεν έχω πρόβλημα κάποιο βίωσημότητας, και αντέχω να κυκλοφορώ μαζί του.
δυστηχώς δεν μας έχουν αφήσει ψυχολογία οι ηλίθιοι που κυβερνάνε.
μιλάς με κόσμο, και δεν ακούς απο πουθενά κάτι ευχάριστο. μια μαυρίλα απο παντού.
αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει τπτ στην χώρα μας το οποίο να αξίζει σαν επένδυση, έτσι ώστε να κάνεις μια κίνηση με αποτέλεσμα να σου αποφέρει κάτι, για να μπορέσεις να κοιτάξεις το μέλον με θάρος.
κρίμα να μας καταντήσουν έτσι...χωρίς ψυχολογία, δύσκολα θα σηκώσουμε κεφάλι.
Καλή χρονιά Γιωργάρα !