Πρόστιμο γιατί να φας άμα τις έχεις καταθέσει??
Printable View
Πρόστιμο γιατί να φας άμα τις έχεις καταθέσει??
Σας έχω νέα σχετικά με τον φόρο πολυτελείας. Πριν το καλοκαίρι αφού πήρα την νέα άδεια από το υπουργείο που λέει ότι το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την Εφορία, σήμερα πήγα για κάποια δουλειά στην Εφορία και λέω δεν ρωτάω τι έγινε με αυτή την υπόθεση. Και πήρα την σοβαρή απάντηση της προϊσταμένης: Κύριε ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα για αυτού του είδους τις διορθώσεις, θα περιμένετε. Και την ρώτησα χαζά (λες και δεν ξέρω πως δουλεύουν)," Πότε περίπου υπολογίζετε;" και μου λέει: " - Μάλλον από τον νέο χρόνο " . Από ότι καταλαβαίνετε θα τον πληρώσουμε και εφέτος γιατί είναι μέσα στον φόρο εισοδήματος και από του χρόνου βλέπουμε... Αυτή είναι η Ελλάδα μας...:thumbsup:
Δυστυχως αυτη ειναι η Ελλαδα τους που την καταντησαν ετσι...αλλα φταιμε και μεις που το ανεχομαστε
Τα μοντέλα Δεκέμβριος 2004 και πριν δεν έχουν φόρο πολυτελείας για το 2015.
Γιατί να σου αλλάξουν πλέον την άδεια ούτως η άλλως την έκλεισε τη 10ετια.
Τώρα είδα ότι το πήρες καλοκαίρι
Ναι για φέτος έχει σημασία να την αλλάξεις έχεις δίκιο.
αν καταθεσεις πινακιδες μηπως ξερετε αν ισχυει αυτο με τις δυο μερες τον μηνα που μπορεις να το κυκλοφορεις?...θα καταθεσω σε ενα rav4 που εχουμε κ ειναι κ αυτο 2λιτρο σαν το bmw δυστυχως.
Δεν παίζει να χεις κρατικό έγγραφο στα χέρια σου,την καινούρια άδεια που λέει 2001
και να μου στείλουν μπιλιετάκι που να λέει πλήρωσε αμάξι του 2006 !!!
Μάλλον δεν ήξερε κάτι η κυρία στην εφορία.
edit :τωρα είδα τις Κatrin,αλλαξε αυτό το 2ο εξάμηνο πέρυσι γιατί κάποιοι το παραξηλώσανε το 1ο.Εγώ μια φορά πρόλαβα πήρα τον Απρίλιο,τον Ιούνη που ζήτησα δεν μου έδωσαν.
Τα αυτοκινητα με πρωτη Ελληνικη αδεια κυκλοφοριας το 2004 (οποιοδηποτε μηνα) πληρωνουν ΦΠ μεχρι και για την χρηση 2013 (δηλαδη μεχρι και το ημερολογιακο ετος 2014 καθως οι δηλωσεις του τρεχοντος ετους αφορουν την χρηση του προηγουμενου)
Για την χρηση του 2014 (δηλαδη για τις δηλωσεις που θα κανουμε μεσα στο 2015) ΔΕΝ εχουν ΦΠ οσα εχουν αδεια το 2004 καθως εχει παρελθει η 10ετια.
ΥΓ να μετρατε τα ετη χρησης για να δειτε μεχρι ποιο ετος πληρωνετε. Το ποτε κανετε την δηλωση ειναι ασχετο. Ο πρωτος χρονος χρησης μετραει ολοκληρος ειτε ειναι βγαλμενη η αδεια τον Γεναρη ειτε το Δεκεμβρη.
Και για το 2014 (του 2013) πρέπει να πληρώσω φόρο πολυτελείας ο οποίος είναι 308 ¤ και είναι ενσωματωμένος στο φόρο εισοδήματος και είναι μέσα στις δώσεις του φόρου. Αυτόν δεν θέλω να πληρώσω και έχω ζητήσει την απαλλαγή μου και του προηγούμενου έτους. Δεν έχω να χάσω κάτι. Νεώτερα όταν έχω...
[QUOTE=sierra;514215]το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας.
εφοσον το αμαξι σου ειναι 2002 δεν θα πληρωσεις φορο πολυτελειας..κανονικα ουτε για 2013-2014
αν εχεις αλλαξει την αδεια θα ενυμερωθει αυτοματα η εφορια και μεσα στο συστημα που διλωνεις το αυτοκινητο θα μπορεις να αλλαξεις την ημερομηνια σε 2002...ωστε να αφαιρεθει ο φορος..
εγω αλλαξα την αδεια απο 2005 σε 2001 και ο φορος αφαιρεθηκε
ψαξτε το αρκετα μας εφαγαν τζαμπα κα βερεσε
την αδεια την αλλαξα καμοια 10αρια μερες πριν τις δηλωσεις, η ημερομηνια αλλαξε στις τροποποιητικες που εγιναν μετα....ως μεγαλη εκπληξη το οικονιδιο με την ημερομηνια πρωτης αδειας αναβε μεσα στο συστημαthumb
μιλα με το λογιστη σου λογικα θα ξερει:cheers:
880 ευρωπαϊκα
αιμα δακρυα και ιδρωτας
Παιδια αμα καποιος καταθεσει τις πινακιδες τι γινεται με το Κτεο;Οταν ξαναπαρεις τις πινακιδες πρεπει να ξαναπερασεις Κτεο;Ή μονο αμα εχει ληξει;Πληρωνεις καποιο προστιμο;
Η πινακίδες Μ είναι κανονικά για αυτό το λόγο, να πας το αμάξι για κτέο,για κάποια επισκευή κλπ.
Για να ξαναπάρεις πινακίδες θέλουν το χαρτί απο το κτέο σε περίπτωση που έχει λήξει. Πρόστιμο θα πληρώσεις μόνο αν είχε λήξει το κτεο και μετέπειτα έκανες παράδοση πινακίδων
Εμαθα πως υπσρχει νεος νομος για τη μευαβιβαση αυτοκινητου. Χρειαζεται βεβαιωση απο εφορια οτι εχουν πληρωθει ολα τα προηγουμενα τελη.
Γνωριζει κανεις τι γινεται με τα αυτοκινητα στα οποια εχει γινει δηλωση ακινησιας......?
Δεν υπάρχει πρόβλημα η βεβαίωση χρειαζεται για να αποδειχθεί οτι τα χρόνια που κυκλοφορούσε είχε κανονικά πληρωμένα τα τέλη τον Αύγουστο εκανα μεταβίβαση το 36αρι που είχε 3 χρόνια κατατεθημενες πινακίδες χωρίς προβλημα
https://www.fpress.gr/aytokinhto/ite...s-m--deite-pos
αυτο τωρα το εμαθα εαν αληθευει.... :ranting2::ranting2::ranting2: εννοειται οτι θα μας δυσκολευαν την ζωη αλιμονο να την γλυτωναμε ετσι..... κ γιατι ρε αφου ειναι νομιμο οταν το βγαζαμε 2 φορες τον μηνα γιατι σας εκατσε στραβα κ αυτο ! ειχατε αποφασισει 6 φορες τον χρονο αντι για 2 φορες τον μηνα κ παλι αυτο δεν σας αρεσε... :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2: :ranting2::ranting2:
Κωνσταντίνα ούτε με τις 2 μέρες το μήνα ήταν "λύση", το ξέρεις.
Για κάθε 2ήμερο ήθελες και ασφαλιστήριο το οποίο και δεν ήταν ευκολο να εκδοθεί αλλά και κόστιζε τουλάχιστον 50 ευρώ. Βάλε και το κόστος (μικρό μέν αλλά προστίθεται κι αυτό) του παραβόλου των πινακίδων Μ και κάνε τον πολλαπλασιασμό με το 12 (αν ήθελες κάθε μήνα ένα 2ήμερο) .
Το μόνο "θετικό" ήταν που επέτρεψαν την αναλογική καταβολή-πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαια ακόμα κι αυτό, επίσημα δεν ξέρουμε αν συνεχίσει και του χρόνου.
Μιχάλη κοίτα, αν επιβεβαίωναν τώρα οτι θα ισχύσει το μέτρο και για του χρόνου, όσοι ενδιαφερόμενοι θα περίμεναν, δεν θα πήγαιναν να πληρώσουν τώρα για όλο το χρόνο, οπότε αφήνουν να δούν "τί ψάρια θα πιάσουν" και μετά θα ανακοινώσουν την "επανάληψη"
Όσοι ενδιαφερόμενοι, ας κάνουν υπομονή μέχρι Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Λυπάμαι γι αυτό που γράφω,αλλά η λύση θα δωθεί πρίν τις εκλογές και θα βολεύει πολύ κόσμο...
Ολα παίζουν.....
αλλος υπαλληλος σε αλλη εφορια ειπει ισχυει και για το 15...
ειδα και αυτο οποτε μαλλον θα συνεχισει....https://www.dikaiologitika.gr/eidhse...arsi-akinisias
Εχθες πληρωσα τέλη,ριξαμε και πετρέλαιο στον καυστήρα...δυο γειτονισσες με γλυκοκοιτανε...
πηγή
Πέρυσι πλήρωσε φόρο πολυτέλειας ,φέτος το έβγαλαν για απόσυρση.......Omg !!!Παράθεση:
Επιπλέον όμως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να επεκτείνει το δικαίωμα απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002!
Tέλη με τον μήνα,όπως στην ευρώπη ένα πράγμα!Παράθεση:
Για το 2015, πάντως, εξετάζεται να μην απαιτείται να πληρώνει ο ιδιοκτήτης όλο το ποσό για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος της χρονιάς, αλλά μόνο γιΆ αυτούς που το κινεί! Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράττει αυξημένα έσοδα και στο αΆ εξάμηνο από άρσεις ακινησίας, ενώ θα ανταποκρίνονταν περισσότεροι ιδιοκτήτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα ετήσια τέλη. Ωστόσο μια τέτοια εισήγηση δεν έχει ακόμα εξεταστεί από την τρόικα, ενώ εκφράζονται φόβοι και για τον φόρτο που θα προκληθεί στις εφορίες από ιδιοκτήτες που παραδίδουν και ζητούν πίσω τις πινακίδες κάθε 2-3 μήνες για να πετύχουν το «pay as you go» που έχουν ανάγκη.
Έρχεται η σχετική τροπολογία για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα, μόλις το είπαν στις ειδήσεις.
Μυρίζουν εκλογές...
και καμμια μειωση ρε γαμωτο,αυτοκινητα καθαρα 3ετιας και να εχουν τοσο υψηλα τελη γιατι ρυπαινουν,ταχα συμφωνα με εναν δεικτη που σξαρφιστηκαν για να τα οικονομανε.αλλα λογικη δεν υπηρξε ποτε συατον τον τοπο.
Σήμερα παρέλαβα και την νέα άδεια, κόλλα Α4 ουσιαστικά, που αναγράφει την πρώτη άδεια διεθνώς..
Πρέπει να κάνω κάτι άλλο στο taxisnet?
:shok:
https://s1.cdn.autoevolution.com/ima...ew-2014_55.jpg
να πουμε με 'γεια???:thumbsup:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: καλα θα ηταν ε?
απο το μιτριόλι ρε Αρη..thumb
Αφού σου το είπα, κάπου στη ζωή σου υπάρχει μια Porsche !
Άντε ρε Γιώργη, εσύ νά´σαι καλά και θά´ρθει κι αυτό.
Το ίδιο χαρτί είχα παραλάβει κι εγώ το καλοκαίρι που έκανα την τροποποίηση...
Ακόμη δεν βρήκα χρόνο να κοιτάξω μήπως έφεραν τα πράσινα χαρτάκια...
Λοιπόν τώρα θα μιλήσεις με τον λογιστή σου και θα κάνεις συμπληρωματική δήλωση (αν δεν έχει λήξει η προθεσμία των συμπληρωματικών δηλώσεων) ή αν γίνεται απλά να επιλέξεις μέσα στο taxisnet το αντίστοιχο κουτάκι (είναι ξεκλείδωτο λογικά) για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας...
Αλλιώς το αφήνεις μία και καλά τον Μαιο με τις δηλώσεις του 2014...