Αρχικό μήνυμα απο
mrclouzo
Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα. Υπάρχουν μερικές χιλιάδες κάτοχοι fxx series σε όλο τον κόσμο που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα όπως υπάρχουν και αρκετές σοβαρές εταιρείες που ασχολούνται με το tuning των bmw. Αυτές οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικές, το μέγιστο κέρδος επιδιώκουν. Άρα προσπαθούν να καλύπτουν τα θέλω και τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών. Αν ήταν τόσο εύκολο ή απλό γιατί δεν το κάνουν? (ενώ υπάρχει ζήτηση για αυτό)
Κονσέρβα σημαίνει ότι παίρνω ένα χάρτη και τον πετάω σε ένα άλλο αυτοκίνητο χωρίς να το ανεβάσω στο dyno ή να το βγάλω στον δρόμο. Η br αν πας εκεί το αυτοκίνητό σου στο ανεβάζει στο δυναμόμετρο και στο ρυθμίζει ανάλογα με τις επιθυμίες σου. Αυτό λέγεται individual remap.
Όσον αφορά το fine tuning, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν λογκαρίσματα στον δρόμο ούτε είναι απαραίτητο για όλους. Η ίδια δουλειά μπορεί και να γίνει και σε ένα καλό δυναμόμετρο. Ούτε χρειάζονται πολλές μέρες για να γίνει αυτό ειδικά αν μιλάμε για βελτίωση πρώτου-δεύτερου σταδίου. Είχα subaru forester το οποίο το είχα βελτιώσει αρκετά (άλλο turbo, full εξάτμιση, intercooler, μεγαλύτερα μπεκ κλπ, stage 3 θα το έλεγα) το οποίο ρυθμίστηκε και μάλιστα άψογα σε λιγότερο από 4 ώρες πάνω στο δυναμόμετρο και μάλιστα όπως ακριβώς εγώ το ήθελα (πχ δεν ζήτησα τα μέγιστα άλογα αλλά την μέγιστη ροπή και σε όσο το δυνατόν περισσότερο εύρος στροφών με την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία). Το αμάξι δούλευε άψογα, αξιόπιστα και πιο οικονομικά από πριν όταν το πήγαινα νορμάλ. Αν είναι μάγκας και γνώστης ο προγραμματιστής όλα γίνονται. Τώρα αν κάποιος έχει ειδικές απαιτήσεις ή μιλάμε για πολλά άλογα και άγραφο εγκέφαλο, εκεί ναι, συνήθως απαιτούνται πολλά λογκαρίσματα και χρόνος για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Υπάρχουν και κάποιοι tuners που πουλάνε το παραμύθι του fine tuning και των άπειρων λογκαρισμάτων είτε γιατί δεν το κατέχουν απόλυτα το αντικείμενο είτε για να βγάλουν επιπλέον λεφτά.
Αν πράγματι το κάνουν, καλό είναι να το πουν και δημόσια στο bimmerpost και σε άλλα μεγάλα ξένα forum, θα τσιμπήσουν αρκετούς πελάτες. Στα παιδιά από αυτό το forum που έκαναν remap σε αυτούς, δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε τους έδωσαν αυτή την επιλογή. Άρα υπάρχουν ουσιαστικά 2 modes, το eco pro και το comfort (αφού θα είναι ίδιο με το sport).
Θα τους στείλω και εγώ ένα email.