Λέω κι εγώ μπας και.....
Printable View
Λέω κι εγώ μπας και.....
Είπαμε. Όποιος θέλει σοβαρά πράγματα πακετάρει και πάει σε σοβαρά κράτη.
Οι υπόλοιποι θα μείνουμε εδώ να ονειρευόμαστε...
το βαζω εδω και αν υπαρχει θεμα σχετικα με κτεο που δεν βρηκα εγω ας το μετακινησει ο μοντ..
διαβασα ενα αρθρο σημερα εδω για το κτεο.
https://www.msn.com/el-gr/autos/news...guY?li=AAIv1aw
επειδη αγανακτησα εστειλα στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ενα μυνημα που εγραφε τα εξης...
"με αφορμη το αρθρο που διαβασα σε προσφατη δηλωση σας στο Newsauto.gr σχετικα με την προταση που κανετε για να περνούν κάθε χρόνο τα παλαιά αυτοκίνητα από ΚΤΕΟ, ηθελα να σας πω οτι εμεις που εχουμε αυτοκινητα 8 ετων και σε λιγο 10 και τα εχουμε καλοδιατηρημενα δεν μπορουμε να αντεξουμε το επιπλεον εξοδο ,το οποιο ερχεται ηδη να προστεθει στα πολλα παραλογα εξοδα που επιβαλλει η πολιτεια μαζι με τους φορους ..και μην επικαλειστε παραδειγματα απο χωρες απο την ευρωπη οπως η γερμανια γιατι παντου εχουν διπλασιους μισθους απο την ελλαδα.δεν μπορουμε να δινουμε ολα τα χρηματα μας σε φορους και εξοδα για το αυτοκινητο.αντι να ελαφρυνεται ο ιδιοκτητης συνεχεια αρμεγεται! δεν φταινε τα 2 χρονια αλλα οτι ορισμενα ΚΤΕΟ αν οχι ολα ειναι πολυ ελαστικα στους ελεγχους.αντι να θελετε πυκνωση να κανετε καλυτερα την δουλεια σας και ολα θα ειναι σωστα στον δρομο. εχετε μαθει ολοι να μην κανετε σωστα την δουλεια σας και να ριχνετε το φταιξιμο στον καταναλωτη.εμεις δεν φταιμε αν εσεις δεν κοβετε οχηματα που δεν πρεπει να κυκλοφορουν...οποτε μαζι σας για τον επιτακτικο ελεγχο και την επιθεωρηση στα κτεο που ειναι ο πραγματικος φταιχτης που κυκλοφορουν ακαταλληλα οχηματα και αφηστε τον ιδιωτη ΗΣΥΧΟ!"
πρεπει να μην καθομαστε και να ανεχομαστε οτι τους κατεβει και να αντιδρουμε συμετεχοντας σαν πολιτες στις αποφασεις που αφορουν εμας..ευχαριστω
Πώς τα που να φασκελωσω...
Να αγιασει το χέρι σου.μια χαρά τά έγραψες! βέβαια δεν ιδρώνει το αυτί τους μπρος στην κονομα πού έρχεται!!
μπορειτε και εσεις να στειλετε το δικο σας μυνημα διαμαρτυριας ειτε εκει που το εστειλα εγω
http://www.kteo-gr.gr
ειτε ,και, σε διαφορα φορουμ η' υπουργεια η' καποιον αλλο φορεα του κρατους σχετικο με τα κτεο και να τους ταρακουνησετε και εσεις...φτανει πλεον με την απαθεια και την ανεχεια που δειξαμε τοσα χρονια ,ας δραστηριοποιηθουμε και ας διεκδικησουμε το ΛΟΓΙΚΟ επιτελους σαυτην την χωρα..στειλτε,στειλτε οπου μπορειτε πριν να ειναι αργα και το αδηφαγο κρατος περσαει αλλο ενα παραλογο φορο στις πλατες μας..το εχουμε ξαναπει δεν ειναι τοσο τα χρηματα αλλα η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!
Για το ότι η φορολογία των κυβικών είναι εντελώς παράλογη, το ξέρουν όλοι! το δικό μου 1.6, που κοστίζει 2.500€, έχει το ίδιο σήμα με ένα SUV 1.6 των 25000€! δηλαδή μας εξισώνει στις απολαβές, το ''κράτος'' του κερατά!!!
Το 2021 θα αναπροσαρμόσουν τα τέλη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και όλοι εμείς που έχουμε παλια αυτοκίνητα θα πληρώνουμε βάσει ρύπων. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό κινητήρες 1600 Ν40 θα πληρώσουν πάνω από 400 ευρώ..
Όσο ζούμε στη χωρα που οπότε συμφερει επικαλούνται την ''ευρωπαϊκή νομοθεσία'' αυτα θα έχουμε!!!
Τα 1600 κυβικά είναι καλά.....
Τα Μ3 και τα Μ5 του 2008 τι ρύπους έχουν ΟΕΟ;;
αποτι διαβασα θα προσπαθησουν να προσαρμοσουν την οδηγια απο την ευρωπη στα ελληνικα δεδομενα γιατι ξερουν οτι θα κρεμασουν πινακιδες ...ηλεκτρικο με το ζορι δεν γινεται! euro 5 και να ρυπαινω? αι σιχτιρ! να στειλουμε και στο υπουργειο οταν αρχισει το θεμα..δωστε τους να καταλαβουν!
Υπάρχουν και χειρότερα...
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το Terios της γυναίκας θα πάει στα... 531 ευρώ!
ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΛΚ? ΠΩς ΜΑΣ ΓΜΣΑΝ ΕΤΣΙ? ΜΗ ΤΑ ΓΜΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΩ ΜΟΥ ΚΑΙ Τ' @@ ΜΟΥ! ΜΛΚ!
Πήρα μόλις τη γυναίκα να της πω να προλάβουμε να δώσουμε το Άι-χάτσου πριν την επερχόμενη κολονοσκόπηση και μου το 'κλεισε στα μούτρα. ΚΑΡΧΙΑ.
:th_Laie_67-1:
Το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, έχει επινοήσει, έναν εξυπηρετικό μύθο. “Αυτά ζητάει η Ευρώπη τι να κάνουμε! Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις υποδείξεις. Είναι υποχρέωσή μας, αν θέλουμε να είμαστε μέλη της Ε.Ε.”
Πετυχαίνει έτσι μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: φορτώνει τις αστοχίες του στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα πουλάει αντίσταση στους ιθαγενείς, οι οποίοι θέλγονται από κάτι τέτοια ηρωικά. Αν μάλιστα ο ήρωας δεν νικήσει, αλλά ηττηθεί και πέσει στο πεδίο της μάχης, τόσο το καλύτερο: δεν θα μάθουμε πότε πως θα ήταν τα πράγματα αν νικούσαμε. Βλέπεις, τη νίκη πρέπει να τη διαχειριστείς και να την κατοχυρώσεις. Έχει δουλειά αυτό και ευθύνες. Ενώ την ήττα; Αγωνιστήκαμε, χάσαμε, αυτά έχει η ζωή, πάμε για φρέντο καπουτσίνο.
οι Οδηγίες (Directives) δεν είναι νόμοι. Νόμοι είναι οι Kανονισμοί (Regulations). Οι οδηγίες είναι κατευθυντήριες γραμμές, βάσει των οποίων τα κράτη μέλη θα πρέπει να προσαρμόσουν τη νομοθεσία τους για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε κάποιον τομέα, σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα (συνήθως 2 χρόνια). Η Οδηγία σού λέει τι πρέπει να πετύχεις, όχι το πώς. Αυτό το αποφασίζουν οι εθνικές κυβερνήσεις. Σε περίπτωση που μια χώρα δεν μεταφέρει μια οδηγία στο εθνικό της δίκαιο, η Επιτροπή μπορεί να κινήσει διαδικασία “επί παραβάσει” και να προσφύγει εναντίον αυτής της χώρας στο Δικαστήριο της ΕΕ (Court of Justice of the European Union) το οποίο μπορεί να αποφασίσει την επιβολή προστίμου.
Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη, όλες σχεδόν οι χώρες της Ε.Ε. αργούν να εφαρμόσουν κανονισμούς και οδηγίες
Προσωπικά υπολόγισα με την υφιστάμενη κλίμακα για 191 gr/km
Ρε συ ομοιοπαθη δηλαδή εγώ με άδεια κυκλοφορίας 335 μοντέλο του 06 πουλάω σπίτι να το κρατησω;
Η απάντηση σου με πμ...
689 σου βγάζει. Λιγότερα απ' ό,τι πλΕρώνεις τώρα. 226 gr/km εκπομπές CO2 πρέπει να έχει.
Ανταλλάσσεις με Τέριος του 2008? 1.5 SX Plus Prime edition τρίτο αυτοκίνητο βόλτας από ηλικιωμένη γιατρό. Δεν έχει πατήσει ποτέ χώμα. Βασικά ψέμα, μια φορά έπεσε ένα σακί καστανόχωμα από την καρότσα ενός αγροτικού και έτσι όπως χύθηκε λίγο το πάτησε. Έλα και θα τα βρούμε.
ιθαγενεις πολυ σωστη λεξη..το ανελυσες πολυ καλα,ακριβως ετσι σκεφτονται..και εχεις δικιο οπως εγραψα και εγω πολυ προσεκτικα ειναι οδηγια ,οχι νομος..που σημαινει βρειτε τον τροπο εμας δεν μας νοιαζει αρκει να πετυχετε τον στοχο..μονο που εμεις οταν θελουμε να ριξουμε ρυπους σκεφτομαστε πονηρα..και σου λεει ο οδηγος θα αντιδρασει,θα κρεμασει πινακιδες το ειδαμε το εργο ξανα,θα διαμαρτυρηθουν τα μεσα ενημερωσης γιατι και αυτοι οδηγουν ακκριβα αμαξια..οποτε τι κανουμε στους ιθαγενεις οπως σε ολους τους ιθαγενεις ? τους ξεγελαμε με δωρακια δλδ δεν τσιμπαμε πολυ τα τελη ωστε να φανουμε καλοι στους ιθαγενεις και μετα παμε και βαζουμε κανα 2 εμμεσους και κανα 2 αμεσους φορους και βγαζουμε την ζημια απο αλλου κρυφα και λεμε και στους εξω οτι πετυχαμε και τον στοχο απο αλλη τρυπα..και ετσι οι δικοι μας πονηροι και οι εξω τα βρισκουν και εμεις νομιζουμε οτι κερδισαμε τον αγωνα..παραμυθια ολα!
531 για το τερατακι? τοσο ειναι και η αξια του τωρα..:laughing:
Σιγα που θα σκάσουμε!!!!11eura αύξηση θα πάρουμε το μήνα τωρα με την μειωση εισφορών!!!!αέρα θα τα πλερωσουμε!!!!:laughing::laughing:
Το βρήκα και εγώ, με τις υγείες μας το 2021! https://www.tovima.gr/2019/10/31/fin...xetai-to-2021/
Παράθεση:
Το νέο πρότυπο ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), είναι πιο αυστηρό από τα προηγούμενα και οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.
Το Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure είναι ένας νέος τρόπος υπολογισμού εκπομπής ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που αντικατέστησε το NEDC τον Σεπτέμβριο του 2017 και βάση προγραμματισμού θα τον έχει αντικαταστήσει πλήρως το 2021.
Το νέο αυτό πρότυπο που φέρει τον κωδικό WLTP προβλέπεται πιο αυστηρό από το προηγούμενο και θα οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.
Να επισημάνουμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα εκείνα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά (στην Ελλάδα για τα καινούρια και στην Ευρώπη για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα) από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά.
Η νέα κλίμακα για τα τέλη κυκλοφορίας
Η κλίμακα υπολογισμού των ετήσιων τελών για τα οχήματα αυτά έχει ως εξής:
(τιμές ανά γραμμάριο Co2)
0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ
91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο
101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο
121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο
141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο
161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο
181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο
201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριο
Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο
Οπότε , αν κατάλαβα σωστά, πριν το 2010 παραμένουν τα ιδια;
Ούτε οι ίδιοι έχουν αποφασίσει.
Το θέμα είναι ότι τα δεδομένα που έχουμε για τα παλαιά (προ του 2010) οχήματα περί εκπομπών ρύπων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟΥ WLTP.
Και ποιος θα κάτσει να υπολογίσει για όλα αυτά τα οχήματα με το νέο πρότυπο?
Εάν ισχύσουν οι εκπομπές όπως είχαν υπολογιστεί τότε, τα παλαιά μεγάλου κυβισμού ωφελούνται.
Εάν γίνει αναπροσαρμογή, τον ήπιαμε.
Εγώ ποντάρω στο ότι θα τον πιούμε.
Ένας πελάτης μας αποφάσισε να πάρει ηλεκτρικό Smart.
Το παρέλαβε, με πήγε βόλτα, σούπερ το αυτοκίνητο.
Η φόρτιση σε απλή πρίζα όμως διαρκεί 11 ώρες.
Μου λέει να του εγκαταστήσουμε ταχυφορτιστή. Ο καλύτερος τεχνολογίας mode 3 στον λόγο απόδοσης/τιμή ήταν ο Witty της Hager. Σχεδόν 800 ευρώ αγορά με έκπτωση. Άλλα τόσα του πήρε ο ηλεκτρολόγος για να τραβήξει καλώδια από τον παροχικό πίνακα στο υπόγειο μέχρι την κλειστή θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο, να βάλει διαχειριστή τάσης και ρελέ τύπου Β. Τα μερεμέτια που άνοιξαν ήταν το κάτι άλλο.
Πριν από ένα μήνα ήθελε να πάρει και δεύτερο καλώδιο φόρτισης, γιατί αναγκάζεται να το κουβαλάει από το σπίτι. Άλλα 370 ευρώ.
Προχθές το αμάξι μπλόκαρε και δεν έκανε τίποτα. Ήρθαν από τη Mercedes και του έκαναν reset για να συνέλθει.
Εγώ πάντως ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΩ ΣΕ ΟΣΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΞΕΦΟΡΤΙΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
Έχω παραγγείλει και κόρνα με τα ουρλιαχτά της Γκρέτας. Ζώα.
οταν βγηκε το ι3 και αγοραζανε σωρηδον στο καλιφορνια οι οικολογοι ,μπηκα στο αμερικανικο φορουμ και γελουσα ποσο πολυ προσπαθουσαν να κουνησουν τα ρημαδια που μενανε στον δρομο και δεν ηξεραν ουτε οι ιδιοκτητες,ουτε οι μηχανικοι τι εχουν.γιατι και οι μηχανικοι τοτε ειχαν να κανουν με υπολογιστη και σοφτγουερ και οχι με μηχανες.τους φανταζομαι να λενε στους ιδιοκτητες ,its all greek to me sir!
Τα πλήρωσαμε και ησυχασαμεεεε!!!Άντε και του χρόνου!!!!!!
Mόλις πληρώσαμε και μεις..
Τα ποιό άχρηστα € ever..
Νευριάζω γιατί με πρόσχημα την οικολογία μας έχουν φορτώσει παράλογα χαράτσια.
Τα τέλη κυκλοφορίας αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου, τη σήμανση και σηματοδότηση κλπ.
Έχει γεμίσει ο τόπος μικρές κλασομπανιερες, κυρίως εταιρικές ή leasing, οι οποίες προκαλούν απίστευτη συμφόρηση και δεν πληρώνουν σεντ.
Την επόμενη φορά που θα είστε σταματημένοι σε ένα φανάρι μετρήστε ποσα αυτοκινητάκια δίπλα σας έχουν μηδενικά ή έστω ελάχιστα τέλη και πινακίδες εταιρειών χρονομισθωσης.
Κι όλος αυτός ο συρφετός καταλαμβάνει χώρο στον οποίο θα έπρεπε να κινείται το δικό μου αυτοκίνητο, που πληρώνει όσο 10 τέτοια.
Τα περιβαλλοντικά τέλη περιλαμβάνονται στην τιμή της βενζίνης κι ως εκ τούτου ένα παλαιότερης τεχνολογίας όχημα, βαρύτερο και μεγαλύτερου κυβισμού, τα πληρώνει μέσω κατανάλωσης.
Απ'την άλλη, όλα αυτά τα επαγγελματικά που πληρώνουν 120 ευρώ ανεξαρτήτως κυβισμού αλλά και τα ταξί που καπνίζουν πιο πολύ κι από τα πλοία του Αγουδημου, παραμένουν στο απυρόβλητο λόγω κρίσης.
Ναπάλμ σε όλα τα μπουρδέλα.
Τα είπα και ξεθύμανα. Καλή χρονιά σε όλους.
Καλά μην έχεις αυταπάτες. Όταν αρχίσουν και οι ηλεκτρικοί κουβάδες των χαμηλών ρύπων και γίνονται η πλειοψηφία να δεις τότε πως θα εκτιναχθούν ξεφνικα τα τέλη και σ αυτά. Φυσικά με την ανάλογη δικαιολογία πάντα.
Καθίστε θα δούμε και διόδια στο κέντρο και ολα τα σκηνικά των ξένων που κι αυτοι ανησυχούν για το περιβάλλον (εδώ γελάμε)
Ας πάρει ο κόσμος ηλεκτρικά, να φορτίζει με 25 σεντς του ευρώ ανά λεπτό σε δημόσιους χώρους. Εγώ θα περιμένω το Mr Fusion.
δεν το βλεπω ετσι γιατι πολυ απλα υποτιθεται οτι τα τελη αφορουν συντηρησ,χρηση δρομου κ.λπ.. γιατι στην αληθεια, τα τελη ειναι ενας απλος φορος που μονο εκει δεν παει.γιατι αν πηγαινε εκει,σε ενα ιδανικο τιμιο και σωστο κρατος,οχι ελλαδα μην τρελαθουμε,τοτε θα επρεπε να ειχαμε σωστους δρομου,φαναρια,σημανση κλ.π. οποτε βαζουν οτι θελουν ,χρεωνουν οτι θελουν και εμεις σαν προβατα λεμε και ευχαριστω γιατι ετσι εχουμε μαθει.γιατι ζουμε στην χωρα του παραλογου .γιατι ετσι γινεται και ολα τα θεματα που αφορουν πληρωμες και φορους .αν ο καθε φορος που εμπαινε σε καθε τμημα του κρατους για ορισμενο σκοπο,τοτε θα ειχαμε ενα ιδανικο κρατος και τελεια εκπαιδευση,παραλιες,αστυνο μευση,συντηρηση ηλετρικου ,τηλεπικοινωνιων,καθαριοτη τα κ.λ.π.
καλο ειναι να μην τα βαζουμε με τους συμπολιτες μας γιατι δεν το διαλεξαν αυτοι,τους δινουν το δικαιωμα γιατι μπορουν και τα παιρνουν απο εμας τους υπολοιπους που πλρωνουμε.εγω πληρωνω 100 ευρω πιο πανω απο το πριν φεισ λιφτ μοντελλο μονο και μονο γιατι αλλαξαν οι καθρεφτες και εγιναν τετραγωνοι απο στρογγυλοι και ετσι ρυπαινω ελαχιστα περισοτερο συμφωνα με την νεα ελαχιστα χειροτερη αεροδυναμικη αλλα πληρωνω δυσαναλογα πολυ περισοτερο γιατι εχω αυξημενο συντελεστη υπολογιμου συμφωνα με το νεο απο το '11 κανονισμο και ας ειχα καινουριο αυτοκινητο euro 5 τοτε.
δλδ. ας πουμε οτι εχουμε το 2030 100% ηλεκτρικα αυτοκινητα.νομιζετε οτι δεν θα υπαρχουν τελη κυκλοφοριας γιατι δεν ρυπαινουν? η' μηπως νομιζετε οτι θα ειναι φθηνα κατω απο 100 ευρω ,οπως ειναι τωρα σε ορισμενα ? αφηνει το κρατος να χαθει φορος που πληρωνουμε σαν χαζοι καθε χρονο χωρις διαμαρτυρια? χαχααχα...
Registration and Title Fees
Basic automobile registration fees
Weight Class Model Weight Fee 11970 or older Under 2,700 lbs. $35.50 21970 or older 2,700 lbs. - 3,800 lbs. $44.50 31970 or older Over 3,800 lbs. $65.50 41971 – 1979 Under 2,700 lbs. $38.50 51971 – 1979 2,700 lbs. - 3,800 lbs. $49.50 61971 – 1979 Over 3,800 lbs. $72.50 7older than 2 years Under 3,500 lbs. $46.50 7within 2 years Under 3,500 lbs. $59.00 8older than 2 years Over 3,500 lbs. $71.50 8within 2 years Over 3,500 lbs. $84.00
Υπάρχει κάποιο νεότερο φέτος με τα τέλη κυκλοφορίας με το Μήνα ????
Θα ισχύει και πάλι ???
Μετά το 6μηνο θα πληρώνουμε τα μισά??
:thanks:
ποτε επιτελους θα γινουμε συνχρονο κρατος οπου τετοιες ερωτησεις θα σταματησουν να ακουγονται? ποτε θα σταματησει αυτη η καταντια με πραγματα ρουτινας να πρεπει να προσεχεις ποτε θα ανακοινωθουν γιατι ειναι πλεον πρωτοσελιδο?αντι να υπαρχει ενα στανταρ συστημα που δεν θα αλλξει για χρονια καθε χρονο αυτη η αγωνια της καταντιας.το αυτοκινητο σαν μεσο για ,σαν αντικειμενικο κριτηριο για να βρουμε τους εχοντες και κατεχοντες που φοροδιαφευγουν .εντωμεταξυ να ειχε και αποτελεσμα.αυτοι που φοροδιαφευγουν δνε εχουν προβλημα να δηλωσουν ενα αυτοκινητο.εσυ ομως που θελεις να παρεις επιτελους ενα καλο για ασφαλεια και ανεση πρεπει να ανοιξεις το τευτερι αν σε παιρνει!
να θελω να παρω το νεο 3αρι και ενω μπορω οικονομικα ,απο την μια το κρατος να με βαραει με φορους και τεκμηρια και απο την αλλη η εταιρεια να το βγαζει μονο 2λιτρο!και μαρεσει τοσο πολυ μετα απο πολυ καιρο παλι!ας σιχτηρι!