το cooler :
Printable View
το cooler :
μία overall (πριν και μετά):
πριν και μετά(δεν είμαι εγώ στη φώτο):hystericalbs1:
Χαχαχαχαχαχαχαχαχ δεν την παλέυεις!!!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ρε φιλε να σε ρωτήσω κάτι? Σε εκείνα τα βουνά που μας έδειξες..... εκεί μεταξύ 5000 και 6000 πόδια χιονίζει??:shok::shok:
Έχω ένα αν θέλεις να αντλάξουμε! Τσαμπε εντελώς δεν θα δώσεις τίποτα!
Μπράβο Πανούλη. Χαίρομαι που έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο και δουλεύει σωστά το αυτοκίνητο σου
πέρασα Κτεο και ζήτησα να ζυγιστεί για να δω πόσο ευτραφούλα είναι τώρα η μπουμπού.
710 κιλά μπροστά και 740 πίσω αλλά
με φούλ φούλ ντεπόζιτο (περίπου 60lt)
με τον υπάλληλο μέσα βάρους 100 κιλών
οπότε άδειος υπολογίζω ότι είμαι 1300
1250 εργοστασιακά συν 50 τα τουρμποπράγματα
καλά είμαστε...
και μια φώτο από κάτω
ενα μπραβο και απο μενα για την πολυ ομορφη παρουσιαση και την συνεχη βελτιωση του αμαξιου σου πανο...περα απο την απολαυση που σου προσφερει το αμαξι τωρα αναγκαστικα εχεις μαθει και παρα πολλα πραγματα..και αυτη ειναι και η ουσια της αυτοκινησης....γνωση με απολαυση μαζι...ευγε..
όντως
το "ταξίδι" είναι και εκπαιδευτικό και απολαυστικό!
σε ευχαριστώ Νίκοthumb
υγ:την "Ιθάκη" δεν βλέπω μόνο...
την ιθακη δεν την βλεπεις γιατι οι μηχανικοι ειναι γιδια στην χωρα μας....ποτε δεν φταιει το αμαξι....απλα οπως και σε ολα τα υπολοιπα το καλυτερο συνεργειο εδω ειναι αρπακολλατζιδικο σε σχεση με ενα βελτιωτικο οικο εξω...
και για να μοιραστω και κατι..ενα απο τα καλυτερα αμαξια πειραγμενα που εχω δει και οδηγησει αν οχι το καλυτερο ηταν ενα audi σ3 με 310hp απο την b & b..πληρωσε τοτε το παιδι 11χηνες αλλα...3 χρονια εγγυηση μοτερ!!!!και φυσικα ουτε αναψε, ουτε πυρωσε..ουτε τιποτα..εργοστασιο το μοτερ...οταν το ακουγες..α και περναγε και τα ελληνικα S3 μεχρι 350 αλογα!!!!!
παρεξήγηση...
λέγοντας για ιθάκη εννοούσα ότι με τρώει συνέχεια ο πισινός μου για αναβάθμιση και δεν ηρεμώ,εμαι άρρωστος !
με τον μηχανικό μου ίσα ίσα είμαι καταευχαριστημένος εξού και τα εννιά συναπτά έτη συνεργασίας.
ότι του ζητάω το κάνει και μάλιστα άριστα .
απο τους λιγους εισαι.....
επιδοσεις απο σταση εχετε μετρησει κατα τη διαρκεια της βελτιωσης?οταν το ειχατε 150 αλογα τροχο στο 1ο σταδιο,στο 2ο.. κτλ.τωρα με 300 τροχο εχετε επιδοσεις αντιστοιχες με m3?
Κανά νέο από το μέτωπο???
Να σου πω....
Περιμενω καποια ψυχη να τελειωσει με το δικο του προτζεκτ ο οποιος διαθετει το μαραφετι να παμε να τα μετρησουμε.
Θέλω τόσο πολύ ένα βιντεάκι από αυτό το αμάξι...Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό??εεε,φανταστικέ Πάνο????
O καιρος γαρ εγγυς ;)
πανο συγχαρητηρια για το μερακι σου την υπομονη και την επιμονη σου.πραγματικα τα σπαει το μπεμπε σου.θα ηθελα πολυ να το δω εν κινηση σε κανα βιντεο η' απο κοντα.χαχαχαχαχ.
υ.γ. αρε μ43 αθανατο....
Το διάβασα πάλι...!!Δεν χορταίνω...
Θα ήταν δύσκολο να έκανες και μια περιγραφή τις "περιποιήσεις" πριν φτάσεις τα 230 ρόδα??Έτσι για να παίρνουμε ιδέες!
ρε παλιο αθηναιο..........τετοια λες στον κοσμο 230ροδα????:th_Laie_67-1:
2ρες στις τρεις κορνες και στην 2ρη πουλους.....εχεις αρχισει τα καλα τα σχεδια???πρεπει να σε προσεχουμε τελικα.....ζωης ακουει????????:original:
- παρακαλώ….;
- εγώ είμαι
- τι θες ρε τρίχα;
- πάρε τα μπιμπλίκια σου και έρχομαι να σε πάρω να πάμε για μέτρηση
- όρεξη που την έχεις….τέλος πάντων
………………
- εδώ θα μετρήσουμε ;
- ναι ρε…
- το μπλιμπίκι να ρυθμίσουμε :sm-scared5:
- ακούω…
- βάρος;
- με τους δυο μας και με την βενζίνη στο μισό, γράψε 1490
- πάτα στις 3000 κ 5000 στροφές να καλιμπράρω
- οκ
- είμαστε έτοιμοι τώρα , όποτε θες ξεκίνα
- θα κάνω πρώτα με την μικρή πίεση 1,3 με 1,5 over (περίπου 240 μουαγιέ)
……………..:rally:
- τι έγραψα ;
- 14,2 με 173 χλμ εξόδου, πάρα πολύ καλά…thumb
- πιστεύω μονοκάβαλος και στο 1/4 βενζίνη το σπάω το 14άρι
……………..
- να μετρήσουμε τώρα με την μεγάλη πίεση 1,8 με 2,0 over (292 μουαγιέ)
- οκ , όποτε θέλεις ξεκινάς….
…………….:rally:
- τι έγραψα;
- ρε……ρε…….τι είναι αυτό;;;;;;;; :shok:΄
- τι έγινε ρε μλκ ; μίλα…..
- όχι δεν σου λέω……:original:
- θα σου ρίξω κουτουλίδι ! λέγε….:hyper:
- 13,2 με 189 χλμ εξόδου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- τι είπες τώρα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :shok:
- 5,4 τα 0-100
- το μπουρδελάκι! κάτσε να ανάψω τσιγάρο….
κάπως έτσι εξελίχθηκε μια φουντωτική βραδιά των 16 βαθμών εξωτερικής θερμοκρασίας πάνω σε καλή άσφαλτο με τον φίλο μου τον Ζώη.
Συμπεράσματα:
Έπρεπε να κάνω την διαδικασία αυτή για διαφόρους λόγους αλλά το κυριότερο ότι έπιασαν τόπο οι «κόποι» μου.
Οι επόμενες δοκιμές που ακολούθησαν δεν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικές λόγω των απανωτών πατημάτων , οι απώλειες περισσότερες βλέπετε,
του μικρού σχετικά i/c και σωληνώσεων .
ΚΑΙ το κυριότερο λόγω τέχνης από στάση…
την μια φορά ξεκίναγα καλά , την άλλη χάλια , την άλλη ακόμα πιο χάλια, κλπ
ποτέ σχεδόν δεν ήταν το φόρτε μου να το ξεκινάω τάπα χαχαχα (φανταστείτε σε φανάρι στημένος που είναι τελείως διαφορετικό χαχαχα)
πρέπει να λιώσεις πολλούς δίσκους για να μάθεις να το ξεκινάς και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος (εκτός και αν βάλω lc)
λόγω γρηγορότερων φθορών αλλά και του βήματος διαφορικού που είναι σχετικά μακρύ (3.15) και δεν βοηθάει στις 1ες και 2ες .
Το ευχαριστιέμαι περισσότερο(και στα ταξίδια) από ρολαριστές ,εκεί μετράει το αυτοκίνητο και όχι τόσο οδηγός θα μου πείτε, σωστό.
Εκανε και ο Ζώης ένα πάτημα με το δικό μου που αν και σπινιαριστός έγραψε άνετα 13.8
Μίλησα με τον μηχανικό που έχει αναλάβει το αυτοκίνητο και μου πε ότι αν ασχοληθώ παραπάνω με το «άθλημα» μπορεί να γράψω και κάτω από 13(εδώ έγραψα 13.2 με δύο άτομα και μισό ντεπόζιτο, άρα το θεωρώ εφικτό)!
Επίσης θα τολμήσω να πω μια ακόμα (αυθαίρετη προσωπική)επιβεβαίωση όσον αφορά την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου.
Το G-Tech έδειξε περί τα 260 άλογα στην ρόδα που συμβαδίζει απόλυτα με την αναγωγή στα 292 που μέτρησα στο μουαγιέ και στα 320 με 330 περίπου στο στρόφαλο(γύρω στο 10-12 % σε παλαιότερη συζήτηση με τον Ανδριανάκη).
Σόρυ αν κούρασα με τις παπαρολογίες μου αλλά με λένε Πάνο και είμαι καλά χαχαχαχαα :thnx:
υγ: τα σχετικά διαγράμματα θα μπουν από βδομάδα
Με το g tech μετρησατε; Ευχαριστημένος απο το μπλιμπλικι; Ποιο μοντέλο ;
Φτιαξτε τα κασονια (που ειναι το Κορινθιο οεοεοοο????) να σας μετρησω μολις τελειωσω τα νερα...
Μπραβο Πανο, μου αρεσε πολυ το αμαξι απο τα 140χλμ και μετα και πανω απο τις 6000στροφες.Θα ηθελα μεγαλυτερη τουρμπινα και περισσοτερο θορυβο
Για την ιστορια οι Μετρησεις εγιναν με GTECH PRO COMPETITION kai μπορει να συνδεθει με το προγραμμα pc pass της tesla.
Έκανα μια καλή "συντήρηση" και βρήκα κάτι κρυμμένα άλογα ....χαχαχαχαχααχ
(έπιασα στο κίνο 7 στα 8 λέμε αχαχαχα)
Άλλαξα τρόμπας βενζίνης walbro(κυκλοφορεί πολύ κινεζιά ρε παιδί μου) ,
φρεζαρίστηκαν οι βαλβίδες,
άλλαξα ελατήρια βαλβίδων (cat cams) μιας και τα μτχ από το Μ3 (με τα 286) έχασαν την δυναμικότητά τους από το 2002 που τα είχα βάλει,
με αποτέλεσμα να έχω καλύτερη στεγανοποίηση και
τέλος προχώρησα σε ένα light επαναπρογραμματισμό που χρειαζόταν.
Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του και για το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης πήγα στο δυναμόμετρο (dynapack) .
Ελέω κρίσης σταματώ εδώ το project μου και το μόνο που θα επιδιώκω, καλή συντήρηση και αντικατάσταση κάποιων αναλώσιμων μερών με καλύτερα.
ορίστε και το "πτυχίο" 332,2 στο στρόφαλο με 48,19 ροπή :D
α! μου έκαναν για πρώτη φορά επίδειξη μεσαίου δακτύλου, κάτοχος μοντέλου ΤΤ αφού δροσίστηκε με ice tea ,σε φανάρι άνοδο κηφισίας με ρωτάει αν είναι Μ3 (την τουρμπίνα δεν την άκουσε λόγω φασαρίας της εξάτμισης του υποθέτω) και του λέω όχι 316 και πριν προλάβω να του σθμπληρώσω "turbo" μου εξαπολύει ανάταση μεσαίου δακτύλου και την κάνει :th_Laie_67-1:
Συγχαρητήρια για το δημιούργημα και για το τσαγάκι στο ΤΤ... ;)
Υ.Γ πόσο κοστίζει μία δυναμομέτρηση?
thnks
θα βρείς από 40 μέχρι 80 στο περίπου...