οπως ειπε και ο Μπιλ...μια χαρα εισαι.
Printable View
οπως ειπε και ο Μπιλ...μια χαρα εισαι.
Επανέρχομαι για update της αμερικανας 528e.Λογω φόρτου εργασίας θα ασχολούμαι μόνο Σαββατοκύριακο Θεού θελοντως,Χθες ξεκίνησα με ένα πολυ καλό πλύσιμο του μοτέρ,με ειδικό φάρμακο και ειλικρινά εγινε καινούριο! Γυάλισε όλο,ούτως η αλλως δεν είχε καμμενα λάδια η μεγαλες βρωμιές μιας και είναι σχεδόν αδούλευτο.Εριξα ένα απλό καθάρισμα μέσα και το επόμενο Σ/Κ θα ασχοληθω καλύτερα.Το μοτέρ πήρε αμεσως μπροστά αλλα ρεταρει αρκετα σαν να δουλευει τετρακύλινδρο,δεν ξέρω τι μπορεί να ειναι,αν έχετε κάποια ιδέα δεκτη.
Ρεύμα δηλαδή,ωραία μέχρι και ότι μπορεί να έχει βαρέσει μπιέλα σκέφτηκα! Να τονίσω πως το αμαξι θα βγει ιστορικό τελικά μιας και το 2015 κλείνει 30
Oχι εφοσον δεν εχει καποιο θεμα.Εχει μολις 64000 μιλια,κατα τ αλλα είναι πολύ καθαρο εκτος από καποια ηλεκτρικα θεματα και καποια μικρα θεματα με τις ταπετσαριες λογω τρωκτικου..
Γνώμη μου, αν δεν θες να λύσεις μόνο κάρτερ να δεις μη τυχών και έχει τίποτα γρέζια, βγάλε μπουζί άδειασε τα λάδια και ρίξε από την τάπα λαδιού πετρέλαιο εφόσον έχεις κλείσει ελαφρώς την τάπα στο κάρτερ και φέρτου μερικές στροφές με ένα κλειδί αν έχεις πρόσβαση στον στρόφαλο. Το καλύτερο πάλι είναι να αδειάσεις κάμποσο λάδι όχι όλο, να ρίξεις ένα λίτρο πετρέλαιο ή και λίγο παραπάνω και να τον βάλεις σε λειτουργία ελαφρώς μαρσαρισμένο για 3-5 λεπτά, θα δεις τι ίζημα θα βγάλει όταν αδειάσεις το λάδι με το πετρέλαιο. thumb
τι εχεις να προτείνεις για ηλεκτρικα παραθυρα,κλειδαριες και κλιμα που δεν λειτουργουν?
Εξαρτάται πρέπει να λύσεις να τσεκάρεις που περνάει ρεύμα και λοιπά, αν δεν λύσεις και έχει όντως πρόβλημα μόνο μπαλώματα θα κάνεις που θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα μετά, και αν το φτιάξεις δε θες μετά να αρχίσεις να ξηλώνεις πάλι...thumb
αυτο με το πετρελαιο στα λαδια, 1τη φορα το ακουω και δεν ξερω κατα ποσο κανει καλο
υπαρχουν στο εμποριο ειδικα καθαριστικα προσθετα να ριξεις μεσα στο μοτερ
για το ρεταρισμα ξεκινα με μπουζι , μπουζοκαλωδια
πλατινες δεν νομιζω να εχει, πρεπει να εχει ηλεκτρινικη
, Α! εαν το εβαλες μπροστα αφου το επλυνες
λογικο ειναι να εχει παρει νερο καμια πιπα μπουζι κτλ , βγαλτα ολα και φυσηξε τα
και απο το ντιστριμπιτερ μπροστα βγαλε και δες!
και δοκιμασε να ξαναβαλεις μπροστα μετα εαν εχει στρωσει το νερο ηταν το θεμα
μα μεσα στα λαδια thumb
και όμως έτσι δουλεύει, για 3-5 λεπτά σταματημένο το αμάξι δεν παθαίνει απολύτως τίποτα, όχι να το πάρεις και να πας βόλτα. Αυτό είναι εφαρμοσμένο σε παλιές μηχανές. Εν πάση περιπτώσει όπως είπα λίγο πετρέλαιο για 3-5 λεπτά ρελαντί ή και ελαφρώς γκάζι για να φύγει το καρβούνιασμα από τον εκκεντροφόρο και τα συναφή. Νομίζω είναι κατανοητό και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Δεν έχω δυστυχώς φωτογραφίες να σας δείξω από την τελευταία φορά που το έκανα. Καθαρίζεις το Oil sludge που λέμε. Επίσης το πετρέλαιο είναι λιπαντική ουσία γιαυτό και δεν βάζουμε βενζίνη.
αλλα γιατι να ρισκαρεις το οτιδηποτε αρνητικο μπορει να συμβει μια στο εκατομμυριο
λογο τις αραιωσης του λαδιου απο το πετρελαιο
(να μην μπαινω σε τεχνικες λεπτομερειες δεν υπαρχει λογος)
και να μην βαλεις ενα καθαριστικο και καθαρισες! απλα πραγματα
:)
Γιατί τα παλιά μαστόρια επιμένουν στις παλιές τεχνικές και άμα τους πεις τίποτα παρεξηγούνται. :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Μια αλλαγή λαδιών θα κάνω και φίλτρων όπως επίσης και ψάξιμο για το τρεμούλιασμα.Παντως όλα τα λεφτά ειναι το check control που μου εβγαλε με απολυτη ακρίβεια τα μικροθεματα σε λάμπες και υγρά. Μιλάμε για αμαξι τριανταετιας!! Ααα!! Η ηλεκτρική οροφή δουλεύει τέλεια αθόρυβα και καλύτερα και απ το Ε60αρι! Εχω χαζέψει με τα έξτρα που έχει πολυ πράγμα παιδιά
Νεες φωτογραφιες εχουμε να χαζεψουμε το εργαλειο?
Όχι ακομα θα μπουν όταν ειναι έτοιμο.Παντως σε προηγούμενα ποστ το εχω βγάλει αλλα δεν έχει σχέση το τοτε με το τωρα.
καποτε τα αυτοκινητα τα φτιαχναν για να αντεχουν στον χρονο
τωρα τα κανουν λες και ειναι πουκαμισα, να τα "φορεσεις" μια σεζον
και τελος (δεν λεω για την bmw μονο , μηλαω γενικα)
αμαξι του 2014 να κρατησει 30 ετη? last year!
επισης στο θεμα του εξοπλισμου, λογο οτι οι φιλοι μας στην αλλη ακρη του ατλαντικου εχουν ενα θεμα με τα εξτρα,
τα ευρωπαϊκα μοντελα των 80's που κυκλωφορισαν εκει εχουν ενα σκασμο πραγματα που δυσκολα εβλεπες
σε αγορα της ευρωπης και ποσο μαλλον στην αγορα της Ελλαδας
πχ Ε30 με αεροσακου οδηγου δεν εχω δει στην Ελλαδα και δεν θυμαμαι
να εχω συαντησει και σε καποιο ευρωπαικο μοντελο (απο φορουμς κτλ)
οταν αμερικη βλεπω συχνα
χαιρομαι που δεν το ''πειραξες'' το αμαξι και το φτιαχνεις οπως του αξιζει!
με το καλο, να το τελειοποιησεις και να χαιρεσαι καθημερινα.
Οντως θα ηταν μεγαλο λαθος να το εκανα κομματια,για να φτιαξω την 518.Θα εχανα ένα πανεμορφο αυτοκινητο με ολες τις ανεσεις για να βαλω απλως τα μηχανικα μερη στην 518.
Ξεθαβω το θρεντ για να ενημερωσω οτι αγοραστηκε και αλλη μια φουλ εξτρα Ε28 :thumbsup:απο αυλη Ελληνο-μπρουκλη thumb.Αυτη την φορα προκειται για μια..........535is :hyper::hyper:.Moνο που θα γινει ανταλλακτικα για τα αλλα δυο Ε28 που εχω μιας και εχει θεματακια σκουριας και δεν αξιζει να φτιαχτει απ την αρχη.To μονο κακο οτι εχει το ηλεκτρονικο αυτοματο σασμαν.:thanks:
Καλά που το ξέθαψες φίλος και έπεσα πάνω του το διάβασα από την αρχή και δεν έχω λόγια !
Μου αρέσει που δεν ήθελες να το πάρεις για 2-3 κατοστάρικα ......καλά που δεν το άφησες ......
Εγώ ψάχνω ένα 325e ή 525e ότι να ναι από e + κάποια σπάνια Ε30 μόνο και μόνο για την βαλβίδα ρελαντί! Όταν είδα την δική σου μου τρέξανε τα σάλια ......!!!!
Από σκράπ το βρήκες;
Εάν έχει κανείς κάτι υπόψη του προς Θεσσαλονίκη μεριά ας ενημερώσει .....
Συνέχισε έτσι φίλος ......
Επανέρχομαι ..μια μέρα που πήγαινα με το 528 κάνει σαν να τεστάρει και σβήνει! Με ζόρι πήρε μπρος αλλά ρεταρε και έβγαζε παρά πολλούς υδρατμούς από την εξάτμιση.Το πάω συνεργειο και βλέπουμε τα λάδια λευκά ανακατεμένα με νερό,φλάντζα λέμε και ξεκινάει το λύσιμο για αντικατάσταση όλων των φλαντζων που έχει το μοτέρ επι της ευκαιρίας.Ελα ντε όμως που λύνοντας το καπάκι η φλάντζα ΔΕΝ ήταν καμμένη!! Αποτέλεσμα στον πέμπτο κύλινδρο έχει φαγωθεί και κοπεί μέταλλο γύρω από τις βαλβίδες με αποτέλεσμα να τεστάρει και να δουλεύει πεντακυλινδρο.Να σημειώσω ότι οι βαλβίδες του πέμπτου είχαν κρατήσει νερό πάνω.Λογικα από κει πέρναγε και ανακατεύτηκε με τα λάδια.Ο μηχανικος είπε ότι αν το γεμίσουμε με αλουμίνιο το κενό και πλανισουμε και αλλαξουμε φλάντζες θα είναι πένα.Ακουω γνώμες παιδιά αν προχωρήσω σε αυτό τι ρίσκα παίρνω? Να σημειώσω ότι έχω και ένα 535 αυτόματο όμως αλλά δεν ξέρω αν θα έχει και αυτό θέματα στο μοτέρ .
Όταν πήραμε 2ο χέρι ένα Renault 5 το 2004, μετά από λίγο καιρό ανακάτεψε νερά με λάδια. Είχε κάνει ένα νεροφάγωμα η αλουμινένια κεφαλή. Ο μάστορας την πήγε και γέμισαν το κενό με μέταλλο, την πλάνισε και την τοποθέτησε. Το αυτοκίνητο από τότε ήταν μια χαρά, μέχρι το 2009 που έμεινε από σασμάν.
Φτιάχτη!
Ηδη φτιαχτηκε γεμιστηκε και αυριο μεθαυριο τις αλλαζουμε τα παντα απο τσιμουχακια βαλβιδων μεχρι και την πιο μικρη φλαντζα.Ελπιζω να μην εχουμε θεμα στην συνεχεια..
καλησπερα και χρονια πολλα στην παρεα!πανευτυχης νεος κατοχος μιας Ε28 520 του 87 την οποια μαζευω σιγα σιγα αν και ειναι σε σχετικα αψογη κατασταση! αλλαγη ζαντες σε γνησιες, τιμονι, και διαφορες πινελιες εσωτερικα!μηχανικα ειναι κομπλε αν και της ετοιμαζω ενα σερβις.ενα θεμα εχει μετο μοτερακι ρελαντι!ξερει καποιος που μπορω να βρω?ευχαριστω
Καλορίζικη η μπεμπα,ψάξε σε καμμία ανακυκλωση αν βρεις κάτι,κάνει και από Ε30 6κυλ.Βαλε φωτογραφίες να θαυμασουμε
:viannen_01::viannen_01::viannen_01::viannen_01:
:worthlesswithoutpic
ηδη πηρα σβαρνα ολες τις μαντρες λ.νατο και ξηλωσα αρκετο πραγμα! φορεω τον Μ20 6κυλινδρο. λετε οτι το μοτερακι ρελαντι κανει και απο ε30 6 κυλινρδρο?χμμ...οκ θα το ψαξω.φωτο θα ενεβασω σε λιγο!!
Συνημμένο Αρχείο 40458
Συνημμένο Αρχείο 40459
ιδου η κυρια μου!!
Τι πρόβλημα έχεις με το ρελαντί;
Υπάρχουν διάφορες βαλβίδες - μοτέρ ρελαντί δεν μπορείς να βάλεις ότι να'ναι έχει διαφορές και στο μπριζακι.
Την βαλβίδα που έχουν τα Ε28 528e την φορούσαν μόνο τα Ε30 Μ10 που κατά κύριο λόγο ήταν εισαγωγής, στην Ελλάδα ερχόντουσαν με απορρόφηση....
Στη σελίδα 6, post νούμερο 60, έκτη φωτογραφία του φίλου E60_Arcadia, είναι η ίδια βαλβίδα που φορούν μερικά Ε30....τετρακυλινδρα.....100%.....
Το εξακυλινδρο έχω την εντύπωση ότι φοράει άλλη βαλβίδα, μια μαύρη είναι με διαφορετικό μπριζακι και χωρίς βίδα ρύθμισης....
Τώρα έχω bbs διαιρούμενες με m tech αεροτομή και σπόιλερ εμπρός pfeba γνήσιο bmw.Συντομα ευρωπαϊκή μούρη, φώτα προφυλακτηρες