Επειδη δε μου καθεται καλα......γτ να μην παρω κατευθειαν ρευμα απο τα σποτ των ποδιων ?
Printable View
Επειδη δε μου καθεται καλα......γτ να μην παρω κατευθειαν ρευμα απο τα σποτ των ποδιων ?
Γιατί δεν παίρνεις από τον αναπτήρα;
Κατανοητο.....αρα η χρηση ρελε μονοδρομος!
Ηλια τελικα δεν παραγγελνω απ εξω γτ θα αργησει και θα πεσει μεσα στις γιορτες με κλειστα ταχυδρομια κλπ κλπ! Ρωτησα και μου βγαινει κανα 2ευρω παραπανω για να το φτιαξω εγω. Οποτε με την πρωτη ευκαιρια τα παιρνω τα υλικα ωστε να ειναι ετοιμο οταν με το καλο ερθουν τα angel απο τον κινεζο!
edit: Επειδη εχω διαβασει πολλες τιμες για τον ρελε τι να παρω εγω 40-80-70 αμπ?
Κατανοητο.....αρα η χρηση ρελε μονοδρομος!
Ηλια τελικα δεν παραγγελνω απ εξω γτ θα αργησει και θα πεσει μεσα στις γιορτες με κλειστα ταχυδρομια κλπ κλπ! Ρωτησα και μου βγαινει κανα 2ευρω παραπανω για να το φτιαξω εγω. Οποτε με την πρωτη ευκαιρια τα παιρνω τα υλικα ωστε να ειναι ετοιμο οταν με το καλο ερθουν τα angel απο τον κινεζο!
edit: Επειδη εχω διαβασει πολλες τιμες για τον ρελε τι να παρω εγω 40-80-70 αμπ?
Να πω κατι τωρα που μου ρθε στο μυαλο ως πατεντιαρης!?
Λοιπον ενα απλουστερο wiring harness θα μπορουσε να υλοποιηθει με την χρηση δυο απλων διοδων και εξηγω!
Οι διοδοι επιτρεπουν στο ρευμα να "πηγαινει" μονο προς τα μια φορα. Οποτε αν τα φωτα θεσης ή η DME ( η οπου ο καθενας εχει κ@υλες να παρει ρευμα) δψσει ρευμα στα angel eyes αλλα το ρευμα δεν θα μπορει να φυγει πισω ωστε να αναψει χωρις τη θεληση μας το φωτακι της πλαφονιερας του footwell.
Ομοιως και αν το footwell δωσει ρευμα στα angel αυτο δεν θα παει στην αλλη πηγη ρευματος με κακα αποτελεσματα!
Μεχρι εδω καλα.....αν δινουν βεβαια και οι δυο ρευμα οποιος δινει το μεγαλυτερο σε Volt θα τροφοδητησει τα angel.
Αυτο μπορει να γινει με τη χρηση 2 διοδων 1Ν4004 ενδεικτικα!
Βεβαια μετα την διοδο και πριν παρουμε ρευμα κοτσαρουμε και απο μια ασφαλεια για να ειμαστε καλυμενοι!
Σαν σκεπτικο φαινεται να λειτουργει.......
Εγω βεβαια θα ακολουθησω την πεπατημενη και τεσταρισμενη λυση του ρελε απλα κουβεντα να γινεται βρε παιδι μου!
Τι λετε ?
Ολα γίνονται, διαλέγεις κ παίρνεις:
Ο τρόπος που περιέγραψες
https://www.bmwe36blog.com/images/ph...fadeout-13.jpg
Και η καλωδιωση με το ρελέ
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...UNLOCK_2-1.jpg
Βλεπω ειναι ηδη διατυπωμενο και αυτο!
Εγω το σκεφτηκα στα πλασια που εβγαινε ακριβα το αλλο αλλα 3-4 ευρω εχει ο ρελες και τα αλλα ειναι ψιλα!
Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν 40A/12V ρελε το harness που μου εδειξες απο ebay ειχε 80A/12V και αλλοι βαζουν 50 εγω να παρω ενα 40αρι ?
Λοιπον ψωνισα ρελεδες και λοιπα και σχεδον το εφτιαξα!
Κινηθηκα με βαση αυτο το σχεδιαγραμμα
https://imagizer.imageshack.us/v2/15...c/818/orqt.jpg
αυτο ως δευτερη παροχη εχει την ECU εγω ομως θελω να παρω απο τα φωτα θεσης .......να παρω ρευμα απο ενα πο τα φωτα θεσης ή και απο τα 2?
Ετοιμη η καλωδιωση......
Τωρα παμε για τοποθετηση στο αμαξι ωστε ολα τα καλωδια να κοπουν στην διασταση που πρεπει και να περαστουν θερμοσσυστελομενο για προστασια και ομορφια και επειτα αναμενουμε τα αγγελικα ματια απο τον κινεζο!
https://imagizer.imageshack.us/v2/15...c/201/d555.jpg
SOS
Λοιπον ηρθαν ολα προχτες και τα ανγελ και τα ξενον και επιασα σημερα και τα εβαλα!
Τa angel τελεια τα xenon ομως οχι:
Οταν ο κινητηρας ειναι σβηστος και το κλειδι στη θεση 2 με τον εγκεφαλο δηλαδη σε λειτουργια τα ξενον σουλευουν αψογα χωρις σφαλματα κλπ κλπ!
Οταν παρει μπρος το μοτερ μετα απο 30 δευτερα αρχιζουν τρεμοπαιζουν σβηνει το αριστερο βγαζει σφαλμα για αυτο ενω το δεξι τρεμοπαιζει σε χαμηλη ταση!
Τι γινεται ρε παιδια?
Το κιτ ειναι αυτο: https://www.ebay.com/itm/19092627816...84.m1497.l2649
Δοκίμασε να βαλεις μπροστα και μετα να αναψεις φωτα, μην εχεις στο αυτοματο διακοπτη
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
Δεν γινεται κατι Ηλια! Τα ειπαμε και απο το τηλ!
Τα δοκιμασα σε non Canbus αμαξι και ολα !
Αρα τα εβγαλα και τωρα θα προσπαθησω να παρω τα χρηματα πισω!
Λοιπον αυτο που εκανα εγω ειναι:
δοκιμασα στο bmw και μου εκανε αυτο που εγραψα παραπανω .......τα εβγαλα και τα δοκιμασα σε daewoo kalos non canbus και επαιξαν τελεια και με σβηστο και με αναμενο κινητηρα!
Αυτο που εγω ρωτω τι στο καλο ειναι το Canbus?
Δηλαδη αν και μονο υπαρχει ωστε να μας δειχνει καμενη λαμπα ....οτι κιτ και αν βαλεις πρεπει να αναψει κανονικα απλα να ριξει σφαλμα! Ειναι ετσι?
Ακριβώς έτσι είναι ολα ανάβουν απλά θα βγάλει error .
τωρα για το τεστ που έκανες δεν λέω τπτ στο Kalos και κερί να βάλεις θα ανάψει!
Ωραια ασς το καλος στην ακρη!
Δεν θα επρεπε να παιξουν σε εμενα ειναι δεν ειναι canbus?
Kαι γιατι με μοτερ κλειστο ολα καλα και μολις ανοιξει κοκομπλοκο?
Ερχονται διαφορετικες τασεις?
:ranting2::ranting2:
Δες με ένα πολύμετρο αν έχεις 12 συνεχόμενα...
Σωστο .....γενικα μετρησα με πολυμετρο αλλα δεν ειχα ανοικτο μοτερ!
Αλλα αμα ηταν ετσι δεν θα επρεπε και με την απλη αλογονου να μου τρεμοπαιζει αν τρεμοπαιζε η ταση?
Πάρη το canbus είναι η φιλοσοφία της ηλεκτρικής εγκατάστασης όλος ο σχεδιασμός.Για να περιοριστούν τα καλώδια χρησιμοποιούνται διάφορα εγκεφαλάκια που διαχειρίζονται τοπικά τις καταναλώσεις.Πιο απλά και χοντρικά δεν φεύγει από την ασφαλειθήκη καλώδιο προς διακόπτη και μετά με ίδια διατομή στην κατανάλωση.Πάει σε εγκεφαλάκι το ρεύμα και μετά μοιράζεται σε διάφορες λειτουργίες-πολύ χοντρικά!! Οι λειτουργίες αυτές διαβάζονται μέσω της έντασης αν δουλεύουν σωστά,δηλαδή αν τραβάνε ΑΚΡΙΒΩΣ τα αμπέρ που πρέπει! Αντιλαμβάνεσαι πόσο πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες για έλεγχο.Έτσι όταν λέμε ότι το τάδε παπαράκι είναι/έχει canbus σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένο να τραβάει ακριβώς τα αμπέρ που χρειάζεται η συγκεκριμένη λειτουργία για να κοιμάται ήσυχο το αντίστοιχο εγκεφαλάκι.Ολντού??
Ευχαριστω ολους παιδια για την βοηθεια !
Θα επικοινωνησω με τον πωλητη αν γινεται να μου κανει refund!
Για να εξαντλησω καθε πιθανο σεναριο ....αλλη μια ερωτηση!
Εκανα μια βολτα σε εναν ηλεκτρολογο αλλα ειχε αρκετη δουλεια οποτε λεγοντας του οτι ειναι ξενον κανμπας και κανει αυτο μου ειπε οτι ισως θελουν προγραμματισμο σε Gt1 ......Υπαρχει τετοια περιπτωση?
Μολις τα δηλώσεις στο GT1 θα σταματήσει να σου κανει κολπα αλλα θα χάσεις την ρυθμιση υψους των φωτων.
:thanks::thanks:
Να μου λειπει θα βρω ενα κιτ να μην χρειαζονται πατεντες!
Εχει αγορασει κανεις καποιο κιτ και να δουλεψει απροβληματιστα?
Γιατι και αυτο canbus ελεγε αλλα δεν επαιξε!:ranting2:
Δηλαδη μπορω να περασω το κιτ και να κουμπωσω gt1 να το φτιαξω χωρις να χασω καμια λειτουργια οπως ρυθμιση υψους αυτοματο αναμα κλπ κλπ?
Φίλε μου αυτό που χρειάζεσαι είναι canceller δές το λίνκ παραπάνω
ή αγόρασε τα από ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΙ ΠΗΓΗ στο Ιλιον Αθήνα !!
και ξεμπέρδεψες.....
https://www.ebay.com/itm/JDM-Anti-Fl...ce2369&vxp=mtr
Δηλαδη με τους canceler θα δουλεψουν .....?
Εμενα το θεμα μου δεν ειναι το σφαλμα στο καντραν ( αλλωσετ δεν βγαζει) αλλα το αναβοσβησμα!
Ειμαι μονοημερη μολις γυρισω θα το κοιταξω που μπορω να βρω τετοιους αν οντως κανουν δουλεια!
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν εφτά χρόνια όταν τα έβαλα ! Μία άναβε το ένα μια δεν ανάβανε καθόλου ( τα μαστόρια τότε σήκωναν τα χέρια καλά άσε τη μυ έλεγαν στην αντιπροσωπεία ή στα εξουσιοδοτημένα ) ,αλλά μου άναβε και οι ένδειξη στο καντράν ότι έχω καμένη λάμπα , τα ξένον είναι σε δύο κατηγορίες 35w και 50w τα 50αρια τα ονομάζουνε canbus αλλά τα BMW θέλουν άλλα 5w για να μην έχουμε πρόβλημα για αυτό βάζουμε , αυτά που σου έστειλα .Το ίδιο κιτ φοράω και εγώ σαν και αυτά που έχεις αγοράσει !!
Επίσης τα φώτα μου ανάβουν και αυτόματα.....
Τελικα οντως το προβλημα λυθηκε με τους cancellers και ολα καλα!
Ευχαριστω και απο εδω τον E46 1800 με εσωσε απο εξτρα κοπο και χρημα!
Αυριο θα μπαξω και θα βαλω φωτο :thumbsup::thumbsup:
2 προχειρες μετα το μπαξιμο!
Πρεπει να παω να ρυθμισω φωτα και μετα θα ανεβσω καλες καθαρες!
https://imageshack.com/a/img27/3876/j4uy.jpg
https://imageshack.com/a/img811/1364/qo2r.jpg
Ωραίο αλλα τα angel πρεπει να γίνουν Led...
Επιτηδες τα παρηγγειλα ετσι........μου αρεσει η αντιθεση !
Αλλωστ ταιριαζει και με τα προβολια!
Εχει και ενα οσο να ναι πιο ΟΕΜ λοοκ!
Αμα ποτε κανουν μπορει να δοκιμασω τα Led σε λευκο !