Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές να σαι καλά και να έχεις ότι καλύτερο και εσύ εύχομαι.Στα λάστιχα φοβάμαι που είναι ξεραμένα μην με βρει κανένα κακό,μην φάω καμία γλύστρα κτλ γιαυτό λέω να τα αλλάξω.Το πέλμα τους είναι ολοκαίνουργιο.
Printable View
προσωπικα τα εκτιμω τα κοντι αρκετα, απλα οπως λες ισως να μην ειναι στις premium μαρκες ή αν θες καλυτερα για εμενα δεν ειναι πλεον στην κορυφη των τοπ. θεωρω οτι με τα 2 και 3 επιασαν κορυφη ενω με τα 5 απλα μετριοτητα.
παντως οντως πολυ διαφημιση αυτη η εταιρεια.
Λοιπόν, μετά από 3 μέρες (1 μέρα χρήσης και 2 ακινησίας), έχω νεότερες εντυπώσεις.........από τον λαστιχά......Ο ΒΟΗΘΟΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!!
Από την ώρα που έφυγα από το μαγαζί ένιωθα τους κραδασμούς - όπως είχα γράψει - πιο έντονους, κάτι δεν μου καθόταν καλά με τα λάστιχα αλλά δεν σκέφτηκα ότι ο μ@λ@κοπίτουρας ο πιτσιρίκος που έλεγξε τον αέρα στα λάστιχα, έβαλε 58psi εμπρός - πίσω, αντί για 29psi (εμπρός) και 37psi (πίσω), όπως ορίζει ο κατασκευαστής!!!
Μετά από τη διόρθωση των πιέσεων, τα λάστιχα έγιναν μαλακά-κανονικά όπως πρέπει και η απόσβεση κραδασμών ανάρτησης επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα......
Νεότερα στο μέλλον....
Καλησπέρα,
νεότερες εντυπώσεις από τα Dunlop SportMaxx RT2..... δυστυχώς δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Τα λάστιχα είναι παντού μέτρια, για να μην πω κάτι χειρότερο....
Στους ίδιους δρόμους που κυκλοφορούσα και πριν κινούμαι και η πρόσφυση των νέων ελαστικών είναι χειρότερη από τα προηγούμενα με 25.000 ΚΜ Hankook!!
Σε βρεγμένο οδόστρωμα, γλιστράνε πάντα και παντού, μέχρι και η 3η ταχύτητα βάζει το Traction control σε λειτουργία στις επιταχυνσεις και ανάβουν τα λαμπάκια....τα ίδια και χειρότερα στο φρενάρισμα, είτε στεγνό είτε βρεγμένο (τελείως άθλιο εδώ)....
Τι να πω ρε παιδιά, μήπως επειδή έχουν κάνει 700 ΚΜ μόνο; Θα στρώσουν ίσως;
Ήδη αναπολώ τα προηγούμενα Hankook κι ας έβγαλαν μόλις 27.000ΚΜ, τουλάχιστον ήταν πάντα και παντού βεντούζες!
From my Redmi Note 2 via Tapatalk
Αυτά είχα, τα S1 Evo2 σε 225/45R17 και ήταν βεντούζα παντού!!
Είπα να δοκιμάσω άλλη μάρκα, μιας και το μοναδικό μελανό σημείο τους ήταν η πολύ γρήγορη φθορά (έβγαλαν μόλις 27.000ΚΜ) και κάθε 2+ χρόνια έπρεπε να δίνω λεφτά για νέα λάστιχα.
Επιπλέον, άκουσα και μερικούς ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από το συγκεκριμένο ελαστικό, συν τις βαθμολογίες στα τεστ κλπ.
Εάν μπορούσα να τα αλλάξω τράμπα με Hankook S1 Evo2, θα το έκανα ήδη (έχουν 696ΚΜ κάνει τα λάστιχα) κι ας έχουν διαφορά 80€ κιόλας (πιο ακριβά τα Dunlop).
Τι να πω ρε φίλε....
Εγώ έχω μείνει τόσο πολύ ευχαριστημένος που έβαλα και στις γυναίκας μου τα Hankook Ventus prime3 και έχω πάθει πλάκα!
Ειδικά στην βροχή σπάω την δευτερα και δεν σπινιαρει καν!
Τι να πω δεν ξέρω για την διάρκεια ζωής τους αλλά μέχρι στιγμής έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και τα προτείνω στους φίλους μου.
Άσε που έχουν και φοβερό value for money.
Σου είπα το αδύνατο σημείο των συγκεκριμένων ελαστικών, η μικρή διάρκεια ζωής τους. Εάν αυτό δεν σε πειράζει, δεν θα βρεις καλύτερο ελαστικό!
Τα Prime 3 ήταν να τα βάλω στο Astra της γυναίκας μου, αλλά τελικά προτίμησα All Weather ελαστικά για να ανεβαίνω και σε χιονοδρομικό κέντρο.
Τι να κάνω με τα δικά μου δεν ξέρω....
Δεν ειναι κακό λάστιχο το Dunlop απλα εχει πολυ σκληρό προφίλ και αργεί να ζεσταθεί.
Απλα κράτησε τα τωρα και βλέπεις γιατι ειναι κρίμα καινούργια λάστιχα να τα αλλάξεις.
Έτσι θα γίνει, για τα επόμενα 3 χρόνια υπομονή με αυτά, μπορεί να στρώσουν στην πορεία....
Δεν είναι σκληρό ελαστικό, αρκετά μαλακή γόμα βλέπω ότι έχουν... Όμως έχουν σκληρότερο σκελετό από τα προηγούμενα Hankook σίγουρα...
....:think: λες τελικα η δημοσκοπηση να εχει δικιο???:original:
....ψηφησα απο την αρχη αυτα που εχω και εγω (continetal sc5),αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν το "ψαχνω" οσο εσυ.....ασε που εχω διαβασει και πραγματα που δεν τα ειχα καν υπ'οψιν,πχ.οτι το λαστιχο σε καθε αυτοκινητο συμπεριφερεται διαφορετικα,ή οτι χρειαζεται αρκετα χιλιομετρα "φθορας" ωστε να στρωσει κατω το πελμα, συμφωνα με το στησιμο του οχηματος,κλπ.κλπ....
επισης λενε οτι οταν αλλαζουμε λαστιχα,αν πχ. τα προηγουμενα ηταν πολυ φθαρμενα (μερικοι τ' αλλαζουν οταν γινονται σλικ....),τα νεα ελαστικα θα μας φαινονται τρενο!!!.....οπως επισης και τα αμορτισερ "πεφτουν" σε αποδοση και οταν εμεις αλλαζουμε λαστιχα "συγκρινουμε" οτι θυμομαστε πριν αρκετα χιλιομετρα, με αμορτισερ αρκετα πιο καινουργια....
τελος παντων,τουλαχιστον εβαλες ενα καταξιωμενο και καλο ελαστικο,ισως να θελει και αυτο την προσαρμογη του.:rally:
Δεν είμαι κολλημένος σε μάρκες και στο συγκεκριμένο αμάξι μου έχω δοκιμάσει έως τώρα 4 διαφορετικά ελαστικά, τα 2 ίδιας μάρκας Dunlop (Dunlop SP Sport 01 και τα SportMaxx RT2 που έχω τώρα) και τα άλλα 2 ήταν τα Pirelli P-Zero Nero και τα Hankook Ventus S1 Evo2.
Με δεδομένο όμως ότι έχω αλλάξει ανάρτηση και έβαλα M-Pack στα μισά ΚΜ που έχω & τα 2 σετ ελαστικών μετά την αλλαγή αυτή, θεωρώ ότι η ανάρτηση δεν έχει αλλάξει ως προς την απόδοση (στο κράτημα βελτιώθηκε λόγω χαμηλωματος και σκληρότερου αμορτισέρ).
Ούτε ο τρόπος οδήγησης μου άλλαξε, παρέμεινε σπορ όπως πάντα. Έτσι συγκρίνω τα ελαστικά που έχω χρησιμοποιήσει έως τώρα, με καλύτερο το Hankook σε κράτημα και το Pirelli σε αντοχή.
Αν αναλογιστείς ότι το αμάξι έχει σχεδόν 2 τόνους βάρος (με τον κοτσαδορο & τον οδηγό), τα λάστιχα τα ζορίζω πολύ, γιαυτό και βάζω πάντα με προδιαγραφές XL.
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα αυτό που έγραψες ότι μερικά ελαστικά χρειάζονται αρκετά χιλιόμετρα φθοράς για να στρώσει το πέλμα τους και να κρατάνε καλά μετά. Μακάρι να ισχύει αυτό και για τα δικά μου αυτά Dunlop SportMaxx RT2 και να στρώσουν με τον καιρό.... Ειδάλλως υπομονή και προσοχή....
Καλημέρα! Κι εγώ πείστηκα από τον έμπορο και τοποθέτησα τα rt2 σε BMW X3 E83. Είναι αληθεια ότι μετά από τα Pirelli scorpion STR και τα continental cross contact UHP ήθελα ένα λάστιχο 100% ασφάλτινο λόγω γενικά οδήγησης σε πόλη και άσφαλτο και ελάχιστο off-road. Ήθελα δηλαδή ένα λάστιχο σχετικά σπορ παρά το ότι θα το έβαζα σε SUV. Τελικά τα τοποθέτησα εδώ και 9 μήνες. Έχω κάνει 14 χιλ χλμ. Στα θετικά του είναι ότι είναι πανήσυχο και μαλακό δηλ ζεστένεται εύκολα. Όμως φθείρεται και εύκολα, έχουν ήδη φύγει μικρά κομματάκια από πεζοδρόμιο ή πέτρες. Ναι γλιστρά κάπως και στο φρένο είναι μέτριο. Όμως και για να σε παρηγορήσω όσο περνά ο καιρός και βελτιώνεται. Δώσε λίγο χρόνο και νομίζω δεν θα σε απογοητεύσει το πολύ. Έχει και την εγγύηση
Πάντως εγώ στην επόμενη αλλαγή θα ξαναγυρίσω σε κλασσικά SUV ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τι ελαστικά θα πρότεινες για το Χ3;
Από τα cross CONTACT UHP της conti δεν πολυέμεινα ευχαριστημένος.
Εξαρτάται για τι χρήση μιλάμε και σε ποια διάσταση . Για ασφάλτινο θα πήγαινα μάλλον σε Pirelli scorpion verde ή τα cinturato p7. Υπάρχουν και τα Michelin latitude sport και τα πιο νέα latitude sport 3
Εξαρτάται για τι χρήση μιλάμε και σε ποια διάσταση . Για ασφάλτινο θα πήγαινα μάλλον σε Pirelli scorpion verde ή τα cinturato p7. Υπάρχουν και τα Michelin latitude sport και τα πιο νέα latitude sport 3 αλλά δεν νομίζω να βγαίνουν σε 235/55/17 που είναι τα περισσότερα Χ3. Επίσης υπάρχουν τα πολυφορεμένα Bridgestone d sport. Για πιο off καταστάσεις παρατηρώ πολλα SUV με τα Michelin latitude cross, Goodyear efficient grip SUV m+s, τα κλασικά STR, εμένα προσωπικά σα πέλμα μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση τα continental lx2, τα οποία είναι πρώτη τοποθέτηση και στο pegeuot 3008. Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογες και θέλει ψάξιμο
Χρήση δρόμου 100% σε 235/50/18
Θέλω ένα λάστιχο καλό σε στεγνό και βρεγμένο
Υπάρχουν άπειρες επιλογές το ξέρω
Μια πολύ καλή επιλογή
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...89399453-1.jpg
Είναι και δύσκολη η διάσταση σου
Pirelli scorpion ?
Pirelli scorpion verde
Τρώγεται εύκολα; Μαλακό; Σκληρο;
Δεν το έχω βάλει, απ ότι έχω διαβάσει είναι μέτριας σκληρότητας. Θυμάμαι από σχόλια σε άλλο φόρουμ σε q5 είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κράτημα φρεναρισμα και αρκετά ήσυχο. Καλύτερο από τοBridgestone d sport
https://www.tyrereviews.co.uk/Tyres_For/BMW/ τσέκαρε εδώ για να πάρεις μια ιδέα από τα reviews των χρηστών
εγώ έριξα πολύ διάβασμα όταν ήταν να βάλω λάστιχα σε αυτό το σαιτ και επέλεξα τα goodyear eagle f1 asymmetric 2 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος , ο μόνος αστερίσκος που υπάρχει είναι ότι οι χρήστες οδηγούν στην Βρετανία σε Βρετανικούς δρόμους. Τώρα οι απόψεις για τα ελαστικά είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα και έχουν ρόλο πολλοί παράμετροι , αλλά για να πάρεις μια γενική εικόνα θεωρώ ότι είναι καλή περίπτωση αυτό το σάιτ
Ναι αλλά για δες οι Άγγλοι που έχουν στα test το Hankook!!!
https://www.tyrereviews.co.uk/Articl...-Tyre-Test.htm
με τις πιεσεις επαιξες καθολου?
Βάζω όσο λέει ο κατασκευαστής για την διάσταση τους, 2,1-2,6 bar.... Δοκίμασα και 2,2 - 2,7 bar και σαν να γλιστρούσαν περισσότερο....
Δεν είναι θέμα πιέσεων, στα προηγούμενα Hankook είχα 2,2 -2,7 bar και όλα μια χαρά....
Νομίζω θα φτιάξει το θέμα γλυστριμα με τα χιλιόμετρα. Εμένα δεν γλιστράνε πια
Sent from my iPhone using Tapatalkhttps://tyres.gr/photos/Pirelli_ScorpionVerde_lg_1.jpg
Ηρθε η ωρα αλλαγης απο λαστιχα στο x1 με pirelli p7 cinturato με μετρια αποψη κατι καλυτερο να προτεινει κανεις? 225 50 17 με χρηση συνεχεια πολη και οχι υψηλες ταχυτητες! Θελω κρατημα και να ζεσταινεται ευκολα το αμαξι ειναι 4χ4.ευχαριστω
Όλα τα ίδια ζεσταίνονται, η διαφορά στις θερμοκρασίες είναι πόσο αντέχουν στις μεγάλες ταχύτητες.
Γρηγορα δεν παω! Θελω ενα ελαστικο οσο πιο μαλακο γινεται σε run flat που καποιος εχει και ειναι ευχαριστημενος! Γνωμες???
Ιδανική απάντηση θα λάβεις από κάτοχο SUV που έχει εμπειρία..... Εγώ σαν μαλακό ελαστικό, το Hankook θα έλεγα, εάν βγάζει κάτι στην κατηγορία & διάσταση σου...
Ναι ψαχνω αποκλειστικα run flat λαστιχο και μια λογικα απο bridgestone pirelli dunlop michelin continental
To driveguard της bridgestone λες! Το εψαξα αλλα δεν εχει ερθει ελλαδα! Και αγνωστο το ποτε! Πολλες αποψεις και εχω μπερδευτει!
Bridgestone Potenza Adrenalin
Συνημμένο Αρχείο 41083
Είδα αυτά τυχαία στο νετ, δεν τα είχα προσέξει ποτέ και μου κάνανε κλικ λόγο εμφάνισης.
Ξέρει κανείς τίποτα γι αυτά;
Πολύ ωραία χάραξη έχει!! :original: Επίσης έχει καλές κριτικές εδώ με μια γρήγορη ματιά που έριξα https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/B...alin-RE002.htm
Στο μοναδικό τεστ που πήρε μέρος όμως, βγήκε πολύ χάλια.... 9η θέση...