Καθε 7-10 μερες μεσα εξω.
Printable View
Καθε 7-10 μερες μεσα εξω.
Πριν 2 χρόνια προτού φύγουμε για Σκόπελο (διακοπές οικογενειακώς) έκατσα 8 ώρες και ασχολήθηκα αποκλειστικά με το vectra την προηγούμενη μέρα...!!!
Δεν υπήρχε ούτε συννεφάκι από το πρωί που το ξεκίνησα ως τις 8:30 το βράδυ λίγο πριν τελειώσω...!!! Μιλάμε για τρομερή δουλειά, μέχρι και από κάτω το καθάρισα...
Το αποτέλεσμα:
https://www3.picturepush.com/photo/a...0/12610686.jpg
https://www2.picturepush.com/photo/a...0/12610690.jpg
https://www5.picturepush.com/photo/a...0/12610693.jpg
...και πριν τελειώσω το κέρωμα (μόνο ο πίσω προφυλακτήρας είχε μείνει) ξεκίνησε να ψιχαλίζει...:ranting2:
Τι να πω μετά από αυτό??? Και σύννεφα αραιά και που... Έψαχνα να βρω κλειστό γκαράζ από κανέναν γείτονα...!!!:thumbsup:
Ετσι ειναι εγω οποτε πλενω θολους και απο κατω .......ΒΡΕΧΕΙ!
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου
Το Ε90 μετα απο βολτα γιατι συνηθως ειναι παντα φουλαρισμενο,πλυμενο και σκεπασμενο στο γκαραζ...το polo λογο καθημερινου αυτοκινητου μια φορα την εβδομαδα η το πολυ καθε 2 βδομαδες.Οσο για τον καιρο εμπιστευομαι παντα το accuweather.com το οποιο εχει τον καιρο ανα ωρα....(ψυχωση)
Kαι για άλλη μία φορά με προδίδει ο καιρός... Μετά από το σημερινό πλύσιμο το αυτοκίνητο κατάφερε να μείνει καθαρό για 5 ολόκληρες ώρες μέχρι που έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες και έγινε και πάλι σαν να συμμετείχε στο "Ράλι Ντακάρ":thumbsdown:
Ναι γιατι το βγαζω το πολυ μια φορα στις δυο βδομαδες και ετσι το εχω πλυμενο και σκεπασμενο για την επομενη φορα.Ε το να δινω δηλ κανα 12¤/μηνα για πλυσιμο....δεν μου φενονται και πολλα..!Το polo και κανα μηνα να κανει...δεν με νοιαζει να σου πω.
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου
πολυ κοκκινη σκονη φετος ρε παιδια:ranting2:
εδώ είμαστε :whistle:
https://www.skaikairos.gr/main/athina/car_wash
Mόλις τελείωσα το πλύσιμο.
4,5 ώρες εξωτερικό πλύσιμο, και ακόμα αισθάνομαι ότι είμαι πολύ μακριά
από τον Aristent. Θα του ζητήσω σεμινάριο αύριο...:original:
Μπραβο για την υπομονη σας και κυριως για τον χρονο σας .
Εμενα μου το πλένει ο γείτονας σχεδον μια με δυο φορες τον μηνα. :D:D:D:D:D
Γρήγορο φορτηγό δηλαδήσε!
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
τις 2 μεσα στην εβδομαδα τις εχω στανταρ...εκτος εαν δεν το μετακινησω καθολου (πραγμα δυσκολο)
γενικα δεν μπορω να το βλεπω λερωμενο, ετσι ημουν με ολα τα αμαξια που ειχα.. συνηθως η μια φορα ειναι μονο απο εξω κ η αλλη απο μεσα..το παω εναλλαξ
[IMG]https://www.smileyvault.com/albums/merv/carwash.gif[/URL][/IMG]
Thank's Doc!!!:thumbsup:
εδω θα ηθελα να συμπληρωσω οτι το πλενω ακομα και στα 3ημερα ταξιδια στο Ναυπλιο!!!:D
ΥΣ...και παρα τους "κακους οιωνους",δεν εβρεξε στην επιστροφη για Λαρισα!!!:thumbsup:
2 φορες το μηνα σιγουρα αλλα οταν λερωθει πολυ κυριως οταν βρεχει λασπη πλενεται αμεσως. Μεση διαρκεια πλυσιματος 3-4 ωρες αν παμε και σε γυαλισμα απο το το πρωι μεχρι το βραδυ με διαλλειμα μονο για φαι :)
Βάλτε και μία επιλογή στην ψηφοφορία 2-3 φορές ημερησίως...:shok:
Γιατί αν δεν έχεις γκαραζ (κλειστό) αυτά παθαίνεις...:whistle:
Τι μπορεις να κάνεις αν μετά από τόσες ώρες δουλειάς, λίγο πριν ολοκληρώσεις το σκούπισμα δεις αυτό???????:doh:
https://s10.postimg.org/e2g9652rt/DSC00542.jpg
photo share
Περιμένεις να σταματήσει για κατέβεις να το ξανασκουπίσεις... Και αν μετά από λίγο ξαναρχίσει? Φτου κι απ' την αρχή!!!:wacko:
Υ.Γ.: Η φωτό είναι πιο παλιά όμως το παράδειγμα που αναφέρομαι είναι αρκετά πρόσφατο...:thumbsdown:
Να ψηφισεις οτι και ο ψηλος(dimimav)
Παράθεση:
είμαι με το πετσί στο χέρι κάθε μέρα
αν και ακουγεται "καπως" το παραπανω.....
Ε, δεν είναι και έτσι... Ανάλογα πως θα με πιάσει, συνήθως δεν ξεπερνάω τις 2 φορές τη βδομάδα...:thumbsup:
Σήμερα ήρθε από το σπίτι μου ο dimimav με προιόντα περιποίησης χρώματος και έπεσε γυαλισματάκι σπέσιαλ... Το έπλυνα πρωί πρωί και μετά το πλακώσαμε στις αλοιφές...
https://s27.postimg.org/himeom3n7/DSC_0009.jpg
screenshot
Βγάλαμε όλη θαμπάδα του χρώματος και γυάλιστηκε όλο το αυτοκίνητο...thumb
Πολύ καλό αποτέλεσμα! Αν και δεν διακρίνεται εύκολα η διαφορά παραθέτω μία φωτό:
https://s9.postimg.org/nl5l10w3j/DSC_0012.jpg
image ru
Να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη και για την βοήθεια αλλά και για την κίνηση...:thanks: Με έβαλε στο τρυπάκι και θα αρχίσω να το ψάχνω λίγο περισσότερο σχετικά με προιόντα περιποίησης γιατί το αποτέλεσμα μετράει...thumb
Να κάνω μία ερώτηση - διευκρίνηση?
Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "γυαλίσαμε" ?
Μια απλή αλοιφη μέτρια βάλαμε οχι κάτι ιδιαίτερο
ίσα ισα που έδωσε έναν τόνο γυαλαδας στο αυτοκινητο.
Στην κατάσταση που ειναι το χρώμα του για να γίνει καλη δουλεια
θέλει είτε βάψιμο όλο το αυτοκινητο είτε επαγγελματία ο οποίος θα κατεβάσει
σίγουρα το βερνικη αλλα δεν θα συμφέρει γιατι εχει πολλές γρατσουνιές βαθιές
και βαθουλωματα
Εγώ προσωπικά δεν το έχω ψάξει ποτέ ιδιαίτερα... Ναι με το χέρι έγινε, δεν βάλαμε αλοιφαδόρο κλπ...
Ίσως κάποια άλλη στιγμή να περαστεί και με κάτι πιο "ψαγμένο" αφού βέβαια αποκτήσω και τον απαραίτητο εξοπλισμό... Προς το παρόν το αποτέλεσμα έκανε αισθητή τη διαφορά με πριν και αυτό είναι αρκετό...thumb
Στο κάτω κάτω όπως είπε και ο dimimav το αυτοκίνητο έχει και τα σημαδάκια του οπότε για να γίνει "σωστή" δουλειά κάποια στιγμή θα χρειαστεί ένα φρεσκαρισματάκι σε φανοποιείο...
Stef ξέρω ότι τα γνωρίζεις άψογα ολα αυτα.
Προσπαθήσαμε με φθηνά υλικά(στη προκειμένη περίπτωση τα είχα εγώ απο παλιότερη χρήση μου) να κάνουμε όσο το δυνατόν να επιστρέψει λίγο η γυαλάδα στο χρώμα.
Την διαδικασία να περάσουμε τρεις αλοιφές με συγκεκεριμενη σειρά και τρία κεριά και στο τέλος να το σφραγιζουμε την ξέρουμε.ομως ουτε όλες αυτές τις αλοιφές έχουμε ουτε και τα κατάλληλα σφουγγαρακια για την κάθε αλοιφη οπότε ειναι πρακτικά αδύνατον.αυτην την δουλεια την αφήνουμε για τον επαγγελματία του είδους(κλέφτες να γίνουν και αυτοί?:th_Laie_67-1:)
Όμως με την συγκεκριμένη φθορά στο χρώμα οι εργατοωρες θα ήταν παρά πολλές και θα στοιχιζε χονδρικά πάνω απο 300¤.δεν ξέρω αν συμφέρει
Ακόμη και έτσι όπως μου λέτε θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας ότι η δουλειά που κάνατε πάει χαμένη μιας και σε ένα μήνα το πολύ από τώρα το αυτοκίνητο θα χάσει την γυαλάδα του.
Η διαδικασία είναι η κάτωθι είτε γυαλίζεις με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο...:
1. Περνάμε με snow foam, το αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει και ύστερα ξεπλένουμε.
2. Πλένουμε τους τροχούς με ειδικό υγρό χρησιμοποιώντας μια βούρτα για επίμονες βρωμιές.
3. Πλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας το προβατάκι και 2 κουβάδες εφοδιασμένους με Grit Guard.
4. Κάνουμε καθαρισμό με ένα clay/πηλό χρησιμοποιώντας και το κατάλληλο λιπαντικό (άν χρειάζεται) σε όλο το αυτοκίνητο και τους τροχούς αν χρειάζεται.
5. Ξαναπλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου.
6. Σκουπίζουμε το αυτοκίνητο με πικέ mf πανάκια.
7. Καλύπτουμε όλα τα πλασικά (και τα φανάρια) στα σημεία επαφής με την λαμαρίνα με μια ταινία για την αποφυγή να πέσει αλοιφή πάνω τους.
8. Το περνάμε με καθαριστική αλοιφή χρησιμοποιώντας ένα mf πανάκι.
9. Το περνάμε με ένα επιπλέον γυαλιστικό χρησιμοποιώντας ένα άλλο mf πανάκι.
10. Το κερώνουμε.
11. Βγάζουμε την ταινία και γυαλίζουμε - καθαρίζουμε τα πλαστικά.
12. Γυαλίζουμε τους τροχούς.
13. Γυαλίζουμε τα λάστιχα από τα παράθυρα.
14. Γυαλίζουμε τα παράθυρα. Άν έχουμε φιμέ τζάμια χρησιμοποιούμε ειδικό γυαλιστικό.
Υ.Γ: Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω καθόλου μάρκες προιόντων στην κάθε κατηγορία...
^
εγκυκλοπαιδεια !!
να κανω μια ερωτηση?
ολα αυτα μπορουν να γινουν τμηματικα,οχι σε μια μερα,
και αν ναι σε ποια σταδια μπορουν να γινουν το σταματα-ξεκινα!
Για ένα αρχάριο πιστέυω την μία μέρα 1-6 και την επόμενη 7-14 είμαστε ΟΚ
Επίσης όταν γίνεται η όλη διαδικασία καλό θα ήταν ενδιάμεσα να μην κινείται το αυτοκίνητο για να μην το ξανακάνουμε χάλια
Εννοείται ότι η διαδικασία γίνεται ΠΑΝΤΑ σε σκιερό μέρος και χωρίς να φυσάει
Επίσης δεν γυαλίζουμε ΠΟΤΕ στο δρόμο κάτω από τον ήλιο και ούτε πλένουμε..
εννοειται οτι ειναι σε γκαραζ!
ευχαριστω Stef.
Τα είπες πολυ χοντρικα η διαδικασία εχει και άλλες παραμέτρους και ανάλογα
του τι θέλεις και το ποσο βαθιά θέλεις να βάλεις το χέρι στην τσέπη, η λίστα μαγαλωνει.
Όμως ο βασικός κορμός ειναι ετσι όπως τα λες thumb
Τίποτα !
Ευχαρίστησή μου!
Άμα κάτσω να κάνω ανάλυση το κάθε στάδιο με τις αλοιφές (cutting/polishing/finishing) κλπ θα μας πάρει 3 μέρες με τις ερωωτήσεις που θα γίνουν
Εγώ απλά ανέφερα τι πρέπει να γίνεται απλά σαν διαδικασία πλυσίματος.
Για αυτό όπωα ανέφερα δεν είπα μάρκες γιατί αναλόγως τσέπης...
Μπράβο Στέφανε πολυ ωραίος οδηγός, ειδικα οταν ειναι απο έναν detailing meister οπως εσυ!!!
:facepalm:
Οποιος καταλαβε...καταλαβε.