Και που είσαι ακόμα Πανο!!!!
Printable View
Σταμάτη μου, με τα επιτόκια που μας δανείζουν, τα χρήματα τους τα έχουν πάρει πίσω πρό πολλού.
Αλλώστε και το "κούρεμα" σε αυτή τη λογική δεν στηρίχθηκε απο τους ίδιους τους Γερμανούς ?
Ομως στην "κουρά", εκτός λάθους,δεν συμμετέχουν οι κεντρικές (γαλογερμανικές )τράπεζες που μας είχαν δανείσει αλλά οι λοιποί ιδιώτες !
Οσο αφορά τα χρήματα που "δανειστήκαμε και πρέπει να πληρώσουμε", τον εαυτό μου τον τοποθετώ μόνο στο "να πληρώσουμε".
Τα δανεικά πήγανε σε μίζες, στρατιωτικό υλικό που γέρνει και μας "επέβαλαν" να αγοράσουμε , και σε προιόντα τεχνολογίας που "μας φορτώσανε" για να δουλεύουν οι δικές τους βιομηχανίες !
Το σχέδιο τους έχει βαθιές ρίζες, απο την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ και αυτό είναι πλέον γενικώς παραδεκτό !
Τώρα όσο αφορά εμάς σαν κράτος, με τέτοιους μπαγλαμάδες πολιτικούς που έχουμε, αυτή είναι η μοίρα μας !
παιδιά. την καραμέλα με τους τόκους, ξεχάστε την. δεν είναι δικαιολογία πλέον.
όταν δανείζεσαι διατραπεζικά και μη, ξέρεις ότι στο τέλος θα πληρώσεις παραπάνω απο όσα δανείστηκες.
όπως ξέρεις ότι ένα σπίτι που κοστίζει 100κ με δάνειο 20ετές θα το πληρώσεις 160κ, έτσι ξέραμε ότι κάθε δις που μας δανείζανε, θα το πληρώναμε 1.6...
με το ζόρι κανένας δεν δανείστηκε.
ακόμα και τώρα, άμα θέλαμε λέγαμε όχι με ότι αυτό και αν συνεπαγόταν, και δεν πέρναμε τα φράγκα. τόσο απλά.
τα επιτόκια, είναι κάτι που είναι ξεκαθαρισμένο, έτσι ώστε αυτός που δανείζεται να ξέρει αν τον συμφέρει ή όχι ο δανεισμός.
θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, ότι απο την στιγμή που χρωστάς, παύεις να είσαι ελεύθερος. εκεί σταματάνε όλα. ειδικά αν αυτά πυ δανείζεσαι, δεν ξέρεις πως να τα διαχειριστείς.
Θωμά μου αυτό είναι το υγειές σενάριο ! Στην περίπτωσή μας είναι διαφορετικό !
Εχεις στα χέρια σου επιταγές κάποιου, που επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλοιώς αγόραζε μόνο απο σένα και μάλιστα με τοκογλυφικά επιτόκια !
Και εσύ, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για την δανειοληπτική του ικανότητα συνέχιζες να τον φορτώνεις με νέα δανεικά !
Εσύ μπορείς να πας σε κάποια τράπεζα και να δανειστείς χωρις να εξετάσουν τις ικονομικές δυνατότητες της επιχείρησής σου ; Οχι !
Και τώρα λοιπόν που δεν μπορεί να αντέξει τους τόκους ο οφειλέτης τον φωνάζουμε και δίνοντάς του ένα σχετικά μικρό επιπλέον βοήθημα του επιβάλουμε να μας δώσει εμπράγματες εξασφαλίσεις ! (Το 20% των 130 Δις)
Ετσι δεν έχουμε πλέον στα χέρια μας επιταγούλες αλλά το σπίτι του και μάλιστα μπορούμε να του το πάρουμε με ευκολία (Αγγλικό δίκαιο)
Υ.Γ. Και την Μ3 που αγόρασε ο δυστυχής, απο μένα την αγόρασε και μάλιστα πανάκριβα :original:
ωραία. πές ότι είναι και έτσι.
γιατί τα δανειστήκαμε τότε αφού δεν σύμφερε???μήπως γιατί δεν γινόταν διαφορετικά να πληρωθεί όλο το ψηφοθυρικό σύστημα???
ή μήπως επειδή έπρεπε πάση θυσία να πάρουμε τους ολυμπιακούς???
ή, ή, ή???βαρέλι άπατο είμαστε, και τα υπόλοιπα νομίζω δεν έχει σημασία να τα λέμε. τα λεφτά φαγώθηκαν. όταν τα δανειζόμασταν, δεν μας ένοιαζε το επιτόκιο, αρκεί να τα πάρουμε, και να είναι όλοι ευχαριστημένοι...
τελικά ο πάγκαλος, μπορεί να είναι βόδι και παχύδερμο, αλλά μερικές φορές λέει και πικρές αλήθειες.
Λογικές όλες οι απόψεις, νομίζω η αλήθεια βρίσκεται (όπως πάντα) κάπου στη μέση.
thumb
λογικο και δικαιο μου ακουγεται αντωνη.
πλην των δυο παρακατω παραγραφων:
σαφως και μπορουσες να δανειστεις παλιοτερα (οχι τωρα πια βεβαια), παραπανω απο οσα μπορουσες να επιστρεψεις.Παράθεση:
Και εσύ, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για την δανειοληπτική του ικανότητα συνέχιζες να τον φορτώνεις με νέα δανεικά !
Εσύ μπορείς να πας σε κάποια τράπεζα και να δανειστείς χωρις να εξετάσουν τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησής σου ; Οχι !
τοσα σπιτια, αυτοκινητα, διαφορα αλλα αγαθα, διακοποδανεια κλπ, πως αποκτηθηκαν, πως δοθηκαν?
γιατι σημερα τα αυτοκινητα σαπιζουν, τα σπιτια μενουν απουλητα, η καταναλωση εχει καταβαραρθρωθει?
γνωριζεις ως τραπεζικος, οτι το παν στην αγορα ειναι η πιστη.
αυτη παει χαθηκε πια, και δεν μπορεις να κατηγορησεις καποιον που σε πιστεψε οτι το εκανε με δολο.
και αν αυτος το εκανε με δολο μια φορα, εσυ το εκανες 100. :original:
να λεμε τα πραγματα οπως ειναι οχι οπως θα μας συνεφερε να ειναι.
Από εδώ και πέρα τι κάνουμε; :wassat:
Αυτό έγινε Στάθη μου, διότι τα τελευταία χρόνια τα "γκόλντεν μπόις" των τραπεζών (επιστήμονες του μάρκετινγκ όχι τραπεζικοί) διαστρέβλωσαν τα "τραπεζικά κρητήρια" για να αποκτήσουν μερίδιο της αγορά και συνεπώς παχυλά μπόνους !
Γι'αυτό τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν !! thumb
αρα που καταληγουμε?
εκει που καταληγουν και οι ξενοι.
δεν εμπιστευονται τους πολιτικους μας.
και οσο ακουνε το σαμαρα να λεει οτι θα κανει εκλογες μετα το psi, τον τσιμπλα οτι θα τα διαλυσει ολα, αλεκα κουβελη κλπ. τοσο πιο επιφυλακτικοι γινονται.
δεν τους τη φεραμε μια φορα μονο αντωνη, μας μαθανε πια.
αν δεν το εχουμε καταλαβει τα χρηματα δεν εκταμιευονται λογω της καταστασης των κομματων.
το πασοκ ειναι ηδη 5ο κομμα, αν διασπαστει πραγμα οχι απιθανο, ποιος εξασφαλιζει οτι θα ειναι στην επομενη βουλη?
η υπογραφη του γιωργου τι αντικρυσμα εχει αφου παει για μονιμο πολιτικο παροπλισμο.
ο σαμαρας ποιος εξασφαλιζει οτι θα γινει πρωθυπουργος?
αφου και αυτος ειναι σε καθοδο στις δημοσκοπησεις, ποιος μπορει να αποκλεισει οτι η ΝΔ δεν θα ειναι καν πρωτο κομμα?
αλλα και πρωτο κομμα να ειναι, οταν το 2ο, 3ο, 4ο, συγκεντρωνουν σχεδον το 45% με προοπτικη ανοδικη και με αντιμνημονιακη ρητορια, ποιος πιστευει οτι θα κανει κυβερνηση μετα τις εκλογες?
αλλα ας πουμε οτι θα συνεργαστει με τον 2ο (κουβελης ή τσιμπλας) και θα κανει, ποιος εξασφαλιζει οτι θα τηρησει την υπογραφη του?
εδω και τωρα οπου σταθει κι οπου βρεθει για επαναδιαπραγματευση μιλαει.
λογια του αερα βεβαια αφου ψηφιζει.
στο αλλο σεναριο που κυβερνηση θα σχηματισουν απο κοινου τα αριστερα κομματα, την εξελιξη δεν θελουμε να την φαναστουνε οι ευρωπαιοι...
αρα πως να δωσει τα χρηματα η γερμανια? δε νομιζω οτι κανουν ασχημη πολιτικη για τα συμφεροντα τους και για τον κοσμο που τους ψηφιζει και φορολογειται.
κι εγω τετοια ηγεσια θα ηθελα να εχω.
αν το δουμε και απο τη δικη τους πλευρα ας κανουμε μια υποθεση, οτι διναμε εμεις ενα τετοιο πακετο σε μια γειτονικη φτωχοτερη χωρα, αλβανια σκοπια κλπ.
αν μας καναν τετοια τερτιπια, βλεπαμε οτι υπηρχε ασταθεια, οτι η κατασταση ειναι βαρελι διχως πατο, οτι λενε πως θα κανουν πραγματα και δεν τα κανουν, οτι αυτοι που συζηταμε αυριο δεν θα ειναι, και ολα τα υπολοιπα, θα διναμε τα λ7?
αυτους που θα διναν τα λ7 τα δικα μας σε μια τετοια κατασταση, εμεις θα τους λεγαμε πατριωτες ή θα λεγαμε οτι τα πιασανε για να δωσουνε τα δανεικα και αγυριστα στους απατεωνες?
για σκεφτειτε το λιγο, μην τα θελουμε ολα δικα μας, να βλεπουμε λιγο την πραγματικοτητα διοτι αλλιως δεν προκειται να βρουμε το δρομο της εξοδου.
καθολου δεν διαφωνω, αλλα το αποτελεσμα το ιδιο.Παράθεση:
Αυτό έγινε Στάθη μου, διότι τα τελευταία χρόνια τα "γκόλντεν μπόις" των τραπεζών (επιστήμονες του μάρκετινγκ όχι τραπεζικοί) διαστρέβλωσαν τα "τραπεζικά κρητήρια" για να αποκτήσουν μερίδιο της αγορά και συνεπώς παχυλά μπόνους !
Γι'αυτό τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν !!
μπορουσες να δανειστεις με χαριστικους ορους.
αυτο ισχυει και για τους γκολντεν μποϊς του εξωτερικου, που δανειζαν στους εγχωριους...thumb
Σταθη, μαλλον εμας δεν εμπιστευονται οι Ευρωπαιοι, εμας τον ελληνικο λαο και οχι τους πολιτικους.
Διοτι αν μετα απ οσα εχουν κανει σε αυτον τον τοπο οι πολιτικοι εξακολουθουμε να εχουμε τα ιδια κομματα και προσωπα στην προσπαθεια διασωσης της χωρας, σου λενε και οι Ευρωπαιοι , "αυτοι ειναι ηλιθιοι, πως να τους εμπιστευθουμε?".
αδικο εχουν νικο?
εσυ θα μας εμπιστευοσουν τα λεφτα σου?
ααααααααα σήμερα πάντως είναι ωραία η κουβέντα. δεν έχω και πολύ δουλειά, μετακόμισα και στο πιο έξω γραφείο με ωραίο περιβάλον, έχω και το καφεδάκι μου!!!
μια χαρούλα. να'χαμε και κάνα φράγκο παραπάνω, τι καλά που θα'τανε!!!
Δηλαδη φαναστειτε πως ειναι να εισαι ψευτης, κλεφτης, λαμογιο, απατεωνας επι 30 χρονια και να ζητας απο καποιον να σ'εμπιστευτει τη στιγμη που επι δυο χρονια δεν κανεις τιποτ'αλλο εκτος απ το να τον κοροιδευεις (πολιτικους εννοω).
Καπου αισθανομαι οργη οταν βλεπω το Σοιμπλε με υφος Γκεμπελικο να μας τα χωνει και να απαιτει γη και υδωρ, αλλα απ την αλλη ερχομαι και στη θεση του γερμανου φορολογουμενου που καλειται να πληρωσει το μαρμαρο και σκεφτομαι ποσο μ@λ@κας θα ενιωθα οταν εβλεπα οτι οι φοροι μου πανε να σωσουν τους ψευτες και αχρηστους που αρνουνται ν'αλλαξουν σελιδα στην τοσο διαπλεκομενη και διεφθαρμενη κοινωνια τους .
Μετα ομως, ως γνησιος Ελληνας θα σκεφτομουν οτι ειμαι πελατης του γερμανου φορολογουμενου καθοτι επι χρονια αγοραζω μανιωδως τα προιοντα του και ακολουθωντας το παγκοσμιο ρητο που λεει οτι ο πελατης εχει παντα δικιο θα απαιτουσα να μου τα χωσει για να σωθω, οποτε μπορω να γυρισω πλευρο και να κοιμηθω ησυχος.
Δανειστηκαμε (όπως όλα τα κράτη) εν γνώση μας για επιτόκια-αποπληρωμή, και για λόγους που τους έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές η και περίεργα παιγνίδια χρειαζόμαστε εκ νέου χρηματοδοτήσεις, οι δανειστές διασφαλίζουν τα κεφάλαια τους με τη μεταφορά σε ξένο δίκαιο(αγγλικό).
Υποτίθεται ότι είμαστε Ένωση.
Τι Σκατα ακόμα θέλουν ε δεν θα εξευτελιζουν μια χώρα καθημερινά ανθρωπακια με μαύρη ιστορία όπως ο λίγος κ σοιμπλε και η σκυλα του Βερολίνου.
Αν εμείς δεν αντισταθούμε σε αυτόν τον εξευτελισμό και τους δίνουμε οικονομικά άλλοθι και δικιά ,οι επόμενες γενεές θα ντρέπονται που είναι Έλληνες.
Είπαμε εντάξει θυσίες φτώχεια και υπομονή, αλλα μέχρις εκει με τα μνοπανα,σήμερα είναι η Ελλάδα αύριο θα είναι άλλος λαός.
Είναι πολυ πιο πάνω απο όλους αυτούς η Ελλάδα τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες ας μη το ξεχνάμε.
ΑΕΙ σιχτιρ πια...
Και ο οφειλετης έχει όρια υπομονής...
Παράθεση:
Τα λεφτά, ρε!
Φίλοι και φίλες του αντιμνημονιακού αγώνα, σας έχουμε, σήμερα, ευχάριστα νέα. Οι Γερμανοί αποφάσισαν να μη μας δώσουν τα λεφτά. Όπως ακριβώς το ακούτε. Λεφτά γιοκ. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Επιτέλους θα γίνουμε όλοι πλούσιοι. Αρκεί να έχουμε χαρτί να τυπώνουμε νόμισμα...
Τα καθάρματα, διαρκώς μας ταπεινώνουν. Μας ζητούν να περάσουμε βαριά αντεργατικά μέτρα και στην συνέχεια ζητούν και την υπογραφή των Παπανδρέου και Σαμαρά. Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν έχουν ακόμη ζητήσει την σύμφωνη γνώμη του Αλέξη και της Αλέκας. Λοιπόν, να φέρουν τα λεφτά τους και γρήγορα, μην τους πάρει ο διάολος και τους σηκώσει. Κάτω η χούντα της Ευρώπης. Κάτω οι πλουτοκράτες, οι τραπεζίτες, οι Γερμανοί και ο Απόλλωνας της Καλαμαριάς...
Πώς; Τι; Ετοιμάζεται διαδήλωση σε βάρος αυτών των κατάπτυστων καπιταλιστών που αρνούνται την επιβίωση του ελληνικού έθνους; Θα απειλήσουμε ότι θα στείλουμε τα «παιδιά» στις πρωτεύουσές τους; Θα τους δανείσουμε το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστεί ο τελευταίος καπιταλιστής; Μα, ούτε αυτό δεν παράγουμε. Ούτε καν σχοινί. Ακόμη κι αυτό, φίλοι του αντιμνημονιακού αγώνα, χρειάζεται να το αγοράσουμε από το εξωτερικό. Κι αν είμαστε εκτός ευρώ, τότε θα χρειαστούμε σκληρό συνάλλαγμα. Ούτε ο φίλος μας ο Πούτιν δεν θα μας πουλάει με αντάλλαγμα τα χαρτάκια που θα τυπώνουμε...
Προσωπικά δεν έχω ακόμη καταλάβει αν ο Σόιμπλε είναι εχθρός ή φίλος του ελληνικού λαού. Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν ζητάει κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάνε τα δύο άκρα της ελληνικής πολιτικής ζωής: Μία Ελλάδα μακριά από την Ευρώπη των μονοπωλίων. Μία Ελλάδα του Βουνού και του Λόγγου. Μία Ελλάδα ποιμενική. Μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τις σύγχρονες απολαύσεις του παρηκμασμένου μας πολιτισμού.
«Δεν ντρέπεσαι Μαυρίδη, τρομοκράτη του πληκτρολογίου; Τι θα λες, ρε, αύριο, όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθείς ενώπιον του λαϊκού δικαστηρίου»; Έλα μου ντε; Έχω μία ελπίδα την κρίσιμη ώρα να πέσει το ρεύμα. Διότι, αυτό θα είναι το μόνο σίγουρο. Όπως και στην Αλβανία του Χότζα, το ρεύμα θα είναι είδος πολυτελείας...
Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:www.capital.gr
Γιαννη, αν υπηρχε ενας Ελληνας πολιτικος με πυγμη , ο οποιος να ειναι εκτος συστηματος, διαπλοκων και διαπλεκομενων και θα ορθωνε αναστημα απεναντι σε ολους αυτους τους εκβιαστες, αλλα ταυτοχρονα θα μπορουσε να πεισει οτι ειναι διατεθημενος να τα βαλει με τους παντες και τα παντα (στην ελλαδα) προκειμενου ν'αλλαξει σελιδα η Ελλαδα αφενος και αφετερου να εκμεταλλευτει το γεγονος οτι καλως η κακως εχουμε καταντησει ρυθμιστες χρηματηστιριακων δεικτων και συναλλαγματικων ισοτιμιων και αλλων διεθνων παραγοντων, τοτε θα ειμασταν ποιο υπολογισιμοι και θα τυγχαναμε μεγαλυτερου σεβασμου.
Δεν εχουμε ομως τετοια "βιτρινα" οποτε εξευτελιζομαστε .
τα σημερινά μας χάλια, είναι επειδή είμαστε ένα απέραντο μπ@@ρδέλο.
αν αντί για άχρηστες υπηρεσίες είχαμε φορείς που βγάζανε λεφτά και φέρνανε ξένο εισόδημα στην χώρα μας, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
είμαστε μια χώρα που μόνο τρώει, χωρίς να παράγει - προσφέρει τπτ...εκεί σταματάνε όλα(τι κόλλημα έχω πάθει με αυτή την φράση σημερα ρε γμτ).
κοινός δεν βλέπουν φως οι απ'έξω με τον τρόπο που είναι δομημένη η σημερινή υποτιθέμενη οικονομία μας.
αν ένα μαγαζί τζιράρει 100κ ετησίως με 100 υπάλληλους, αυτοί οι υπάλληλοι, δεν μπορεί να αμοίβονται με 2κ μηνιαίως.
όσα και αν δανείζεται το μαγαζί, κάποια στιγμή θα κλατάρει, και θα αρχίσουν τα τρελά ψαλίδια, γιατί θα πρέπει οι μισθοί να πέσουν στα 300¤ μηνιαίως, και φυσικά όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει.
το αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ξανοίχτηκαν καταναλωτικά - στεγαστικά - διακοπικά, είναι δικό τους θέμα, και όχι της διοίκησης.
ειδικά σε ένα μαγαζί που πάνω κάτω όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλά κάνουν την πάπια, δεν χωράνε παράπονα...
εν ολίγης, αν τα έσοδα μας είναι 10 δραχμές, αυτά θα πρέπει να μοιραστούμε ρε μάγκες...πως να το κάνουμε δλδ. δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε 500.
επειδή δλδ οι βλάκες οι πολιτικοί μας δεν βγαίνουν να μας το πούν στα ίσια, πρέπει και εμείς να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε? μα απο το να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. δεν νομίζετε ότι φτάνει πια???δεν νομίζετε πως πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια στα μάτια και να καννίσουμε το τι θα κάνουμε απο'δω και πέρα???
Ετσι.
Να πτωχευσουμε να ξερουμε και ποιος τελικα ειναι πλουσιος και ποιος οχι.
Πηγαιναμε στο Λυκαμπετους και καθομαστε πλαϊ σε κομμωτριες και μπετατζηδες.
Να πηγαινουμε στα μαγαζια νε ξερουμε και εναν ανθρωπο απο το συναφι μας.
Ειχε παραγινει πλεον το κακο.
Αυτο το πασοκ μεγαλη ζημια μας εκανε.
Θελανε να παντρευτουνε τα παιδια μας και καναμε ερευνα μπας και πεσουν σε καμμια χτεσινη απο το περιστερι με πατερα εργολαβο.
"δηλωση πελατη μου"
Επισης δηλωσε οτι μπορει πλεον να κυκλοφορει με το "double R" (rolls royce) του 90 που δεν ντρεπεται πλεον να το βγαλει εξω.
-θα σε κρεμασουνε του ειπα
-θα μας κλασουν μια μαντρα απαντησαν οι 3 "βοηθοι" του.
Δεν λεω παπαριες, η συζητηση ειναι πραγματικη.
Αυτο ειναι το "χρημα" κυριοι.
Εμεις απλα καβαλησαμε για λιγο το παραμυθι.
Over and out.
καλα ρε μπουλι εσυ γιατι πατας thanks στον σταματη? τι σε πειραξε ρε το Πασοκ στο Λυκαμπετους πηγαινες? μαζι στην φοντανα δεν πηγαιναμε ρε για καφε με φτωχους και ολυμπιακους πατησε το ποδι του κανενας εφοπλιστης και δεν το γνωριζα?