Διαστρεβλωμένη Δημοκρατία...
https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w...02/2011_430907
https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w...02/2011_431623
https://www.inews.gr/180/mia-aperant...i-kanonika.htm
Printable View
Προσωπικά, πιστεύω πολύ στη δύναμη του κόσμου, αρκεί να είναι ενωμένος και να το πιστέψει πραγματικά.
Τα παραδείγματα σε όλο τον πλανήτη αυτό έδειξαν.
Αλλά εννοείται πως θα υπάρξουν και απώλειες.
Όπως και ταλαιπωρία θα υπάρξει από τις απεργίες και πολλά ακόμα,από τον καναπέ δεν γίνεται τίποτα.
Και αυτοί που διαμαρτύρονται για τις απεργίες, αν έφταναν στα καλά καθούμενα να παίρνουν μισθούς πείνας και είχαν τη δύναμη να απεργήσουν (γιατί οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ έχουν τη δύναμη να το κάνουν δυστυχώς), το ίδιο θα έκαναν και θα ήταν και απολύτως λογικό.
Και φυσικά το θέμα δεν είναι απλά η πτώση του Παπανδρέου, αλλά όλης της πολιτικής που έφερε ο Παπανδρέου με την Τρόικα, ώστε να μην τολμήσει ο επόμενος να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα.
Ειδάλλως δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε αντίδραση.
Όπως και να'χει, πιστεύω πως τους επόμενους μήνες θα δούμε πολύ κλιμακωμένες καταστάσεις, ώστε οι τωρινές απεργίες και κινητοποιήσεις να φαντάζουν αστείες.
Βλέπω ολοένα και περισσότερους πολίτες βαθιά συνειδητοποιημένους και αποφασισμένους, μόνο μια σπίθα χρειάζεται για το μεγάλο μπαμ...
Εδώ κάποια απλά και ουσιαστικά πράγματα που ΚΑΜΙΑ δοσίλογη ελληνική κυβέρνηση δεν παίζει να εφήρμοζε ποτέ.
Προς θρέψη του νου και προβληματισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=p8T2...?v=p8T2CXaT5PY
Με όλο τον σεβασμό Άρη, πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει σε τι θέση βρισκόμαστε.
Βαθιά συνειδητοποημένοι πολίτες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο πρόβατα κατευθυνόμενα από κόμματα, συντεχνίες και δημοσιογράφους. Πρόβατα που κοιτούν τον κώλο τους και μόνο αυτόν.
Επίσης, δεν υπάρχει νομιμότητα στις καταλήψεις και στους αγώνες που βλέπεις αυτές τις μέρες. Αγώνας κόντρα στην υγεία των πολιτών (κατάληψη ΧΥΤΑ), μάχη κόντρα στην ευημερία του λαού (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων) και επανάσταση με χρήματα των πολιτών (ΓΕΝΟΠ) και ανοχή όλης της κοινωνίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) δεν εντάσσονται σε κανένα δίκαιο.
Η σήψη του συστήματος δεν αναδεικνύεται μόνο από τους κάθε λογής βολεμένους που κάνουν τη ζωή μας ανυπόφορη για να εξακολουθήσουν να εισπράτουν τους παχυλούς μισθούς του παρελθόντος χωρίς να παράγουν το ανάλογο έργο. Αναδεικνύεται κι από την ανεγκέφαλη νεολαία που καταστρέφει τα σχολεία της, που προσφέρει άσυλο σε εγκληματίες (βλ. ληστές με καλάσνικωφ), που επιδίδεται σε ακατανόμαστες ενέργειες (μέθη, ναρκωτικά, χαρτοπαιξία), που αναρτά πανό με τα ονόματα των καθηγητών οι οποίοι ψήφισαν κατά της κατάληψης χαρακτηρίζοντάς τους 'ρουφιάνους' και απειλώντας τους (25 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Αυτά Άρη είναι φασισμός που καλλιεργείται από τα πιο συντηρητικά κόμματα στην Ελλάδα σήμερα, εκείνα της αριστεράς, καθώς και αρρωστημένος συνδικαλισμός που καλλιεργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και γιγαντώθηκε πίσω από το πέπλο του σοσιαλισμού.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά αν νομίζεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος γελιέσαι. Το σφάλμα του Τζέφρυ και του κάθε ανεγκέφαλου υπουργού είναι ότι έπρεπε να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο νωρίτερα. Αν το είχαν κάνει δε θα πληρώναμε όλοι εμείς τη νύφη. Αν η Ολυμπιακή είχε πωληθεί πριν μας φεσώσει με 5 δις, αν είχαν γίνει αποκρατικοποιήσεις, αν είχε μειωθεί ο δημόσιος τομέας εξ' αρχής, αν είχαν καταργηθεί φορείς τύπου 'Εθνικό κέντρο Αργιλομάζης', αν είχε κάποιος τα κότσια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος, αν είχαν απελευθερωθεί τα επαγγέλματα, αν... αν...αν..., τότε δε θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε τώρα.
Έλα στη θέση μου και πες μου γιατί πρέπει να πληρώνω φόρους από τη στιγμή που οι Πολεοδομίες είναι υπό κατάληψη και αδυνατώ να φέρω εις πέρας τις υποθέσεις που βάζουν τροφή στο τραπέζι μου, τα σκουπίδια με πνίγουν, τα ΜΜΜ απεργούν και γενικά ΤΙΠΟΤΑ δε δουλεύει.
Στα παπάρια μου οι κινητοποιήσεις. Στα παπάρια μου και οι εφεδρείες. Εμένα δε με ρώτησε κανείς πως τα βγάζω πέρα. Κανείς δεν ήρθε να μου χαρίσει χρήματα υπό μορφή επιδότησης. Κανείς δε μου έδωσε πριμ παραγωγικότητας, δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα. Κανείς δε νοιάστηκε σε ποιο σχολείο θα στείλω τα παιδιά μου όταν το δημόσιο είναι υπό κατάληψη. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν έχω χρήματα να πληρώσω την ασφάλιση της άνεργης συζύγου μου. Κανείς δε με ρώτησε πως τα βγάζω πέρα με περαιώσεις, πάγια, έκτακτα χαράτσια, ενοίκια, φόρους επιτηδεύματος κλπ. Θεωρούν εκ των προτέρων ότι ελεύθερος επαγγελματίας = φοροφυγάς. Κανείς δεν ίδρωσε όταν στηνόμουν με τις ώρες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, περιμένοντας έναν υπάλληλο που πήρε ξαφνικά αναρρωτική, που είχε επιτροπή, που έλειπε σε αυτοψία, που δεν πήδηξε το προηγούμενο βράδυ. Πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύω την αξία μου σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, μη αξιοκρατικό, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, με δαιδαλώδη πολυνομία.
Στον αντίοδα, κάποιοι εισέπρατταν επιδόματα, μισθούς και δώρα και ζήταγαν επιπλέον γρηγορόσημο, φακελάκι, λάδωμα, πουρ-μπουάρ. Από τον υπάλληλο στη δημόσια υπηρεσία έως τον οδοκαθαριστή που σου χτύπαγε τα κουδούνια στις γιορτές και τον εργολάβο της ΔΕΗ που ερχόταν να σου συνδέσει το ρεύμα και διαπίστωνε πως είχες κατασκευάσει το κουτί 5 cm χαμηλότερα.
Αν όλοι αυτοί οι θιγμένοι είναι μάγκες, ας αποδείξουν την αξία τους τωρα στον ιδιωτικό στίβο. Εκεί όπου 3 εκατομμύρια απροστάτευτοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να κάνουν με 1,2 εκατομμύρια μέχρι πρότινως προστατευμένων δημοσίων υπαλλήλων, θωρακισμένων πίσω από έννοιες όπως 'μονιμότητα', 'κόμμα', 'ομοσπονδία', 'πολυνομία' και 'αναρμοδιότητα'.
Μακάρι αυτή την 'αγωνιστικότητα' να τη διοχέτευαν όλοι ετούτοι στην εργασία τους. Το πιθανότερο είναι να μην είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε. Και πάλι, αυτή την ύστατη ώρα, αντί να δουλεύουμε κάνουμε απεργίες και καταλήψεις. Όταν θα 'ρθει η πείνα δε θα φταίνε μόνο οι δοσίλογοι στο Κοινοβούλιο. Θα φταίνε και οι 'επαναστάτες'-πρώην φιλαράκια των υπουργών εκτός αυτού. Κυρίως εκείνοι.
Συνονόματε, διαφωνώ με το ποστ σου ως προς τη γενικότερη ιδέα που προβάλλει αλλά κατά κύριο λόγο στο ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι μονόδρομος.
Κατά τη γνώμη μου είναι τα χειρότερα που θα μπορούσαν να παρθούν και είναι αδύνατον με μέτρα σαν κι αυτά, που προκαλούν τεράστια ύφεση στην αγορά και έχουν διαλύσει την (μικρο)μεσαία τάξη, να πάει ποτέ η χώρα μπροστά.
Αλλά έτσι κι αλλιώς οι απόψεις μου για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κρίση, ποιοι θα βγουν οι μεγάλοι κερδισμένοι κλπ είναι γνωστές και χιλιοειπωμένες, οπότε δεν θα εντρυφήσω περισσότερο.
Αρη κανενας δεν συμφωνει με τα μετρα οπως αποφασίστηκαν τωρα, ολοι βλεπουμε πως τα περισσοτερα, αν οχι ολα ειναι αδικα.
Αυτο οπως που πρεπει να παραδεχτουμε, ειναι οτι το πραγμα επρεπε να εχει μαζευτει απο παλια.
Θα ηταν και πιο ανωδυνο!
Οι ευθυνες των συνδικαλιστων ειναι μεγαλες... αυτοι δεν εκλειναν την Αθηνα οταν δεν τους εδιναν αυξηση 3.5% αλλα 2.5?, οι ιδιοι δεν αντιδρουσαν σε καθε προσπαθεια μεταρρυθμισης?
Ξεχασε κανενας τους καλοπληρωμενους της ολυμπιακης, που φωναζαν οταν τους εκαναν μεταταξη και θα εχαναν το αραλικι?
Ακομα και τους ταξιτζιδες, που εκλειναν τα παντα γιατι θα εβαζαν ταμειακες μηχανες? κλπ κλπ
Το θεμα ειναι πως ορισμενες κοινωνικες ομαδες, ειτε δημοσιων υπαλ, ειτε επαγγελματιων ζουσαν παρασιτικα, εις βαρος αλλων.
Αυτο πληρωνουμε τωρα, δυστηχως.....
Το "οχι σε ολα" του τωρινου πρωθυπουργου το θυμασαι Ιωσηφ? Τι μετρα να ειχαν ληφθει? Και εμεις στην Τριπολη θα ειχαμε καει.Μην ξεχναμε οτι το τιμονι των συνδικαλιστων το ειχαν και εχουν οι πρασινοφρουροι.
Τα θυμαμαι βρε φιλε, το θεμα παει απο παλια... δεν δινω δικιο σε κανενα κομμα ειτε δεξια ειτε αριστερα, ομως οπως και να το κανουμε καποιοι εχουν μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης
Το θεμα ειναι οτι πριν καμια τριανταρια χρονια καποιοι θελησαν να "φτιαξουν-γιγαντωσουν" το κομμα τους και οχι την Ελλαδα.
Με οτι συνεπαγεται αυτο, διορισμοι απο τα παραθυρα - νοοτροπια δεν μας κουναει κανενας δουλευουμε δεν δουλευουμε - θαλασσοδανεια - χρεη συνεταιρισμων, κλπ κλπ.
Καλλλιεργησαν μια κουλτουρα στον Ελληνα, οτι εχει μονο δικαιωματα και οχι υποχρεωσεις.
Καλα να παθουμε ετσι οπως τα καναμε.....
και συνφωνώ, και δεν συνφωνώ με την πρόταση του καζάκη...συνφωνώ μεν γιατί
δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφωνώ δε, γιατί δεν είναι τόσο απλά και ρόδινα όπως
τα παρουσιάζει, ή τουλάχιστο πάει να τα παρουσιάσει...καταρχήν ποιός είπε ότι
ΔΕΝ θα επιστρέψουμε στην δραχμούλα. για εκεί πάμε προς ολοταχώς μάλιστα...
ένα χαζό σενάριο πχ. γίνεται το κούρεμα, και χρωστάμε τα μισά. με όλα τα επακόλουθα
όμως έτσι???γυρνάμε στην δραχμή. τρώει το νόμισμα 3 και 4 υποτιμήσεις...συνεχίζουμε
να χρωστάμε τα ίδια με άλλου τύπου νόμισμα, και αβάντα στους ξένους να έρθουν
να πάρουν ελληνικές ιδιοκτησίες με ευρώ έναντι δραχμής...απο παντού χαμένοι
είμαστε!!!προσωπικά το μοναδικό θετικό που βλέπω μπροστά μου, είναι όντως
η επιστροφή στην δραχμή, για να καταρεύσει το σάπιο τραπεζικό σύστημα,
να καθαρίσει το δημόαιο μια και καλή, να πέσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα,
να μπούνε επενδυτές που αξίζουν πραγματικά και μπορούν να τονώσουν την
ανταγωνιστηκότητα της χώρας μας προς τα έξω χωρίς να μασ χτυπάνε στο
εσωτερικό, και τέλος για να ξεκινήσουμε επιτέλους να ξαναπαράγουμε και εμείς
σαν λαός.
και κάτι άσχετο...άκουσα ότι αρεοπαγίτης, έκανε μύνηση στην παπανδρέου, για
εξαπάτηση του ελληνικού λαού. είναι αλήθεια???άκουσε κανείς τπτ???
Δυό κουβέντες στον πάντα καλό συνομιλητή τον DriverM γύρω από τις απόψεις του κ. Καζάκη.
Καταρχήν θα σου πω, γιά να είμαι ειλικρινής, ότι προ 2 μηνων δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του διότι αρθρογραφούσε σε μέσα τα οποία δεν παρακολουθώ, Το τελευταίο διάστημα όμως έχει φιλοξενηθεί σε τηλεπτικούς σταθμούς επανειλημμένα και του έχει δοθεί άπλετος χρόνος να εξηγήσει τις απόψεις του (κανάλι 10 και κοντρα channel).
Η γνώμη μου είναι πως οι προτάσεις του από τεχνοκρατικής πλευράς παρουσιάζουν σοβαρά μειονεκτήματα, εξ ου και προβάλλει κυρίως επιχειρήματα που έχουν κα κάνουν με το διεθνές δίκαιο και λιγότερο με τη λειτουργία των μηχανισμών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Μιλάει γιά μονομερή διαγραφή του χρεους μας και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (αποφεύγει να πει τη λέξη δραχμή). Υποστηρίζει ότι οι πρωτογενείς τομείς της οικονομίας επαρκούν γιά να θρέψουν αυτό το λαό. Να θυμίσω ότι η έξοδος από το μηχανισμό που σήμερα μας δανείζει, συνεπάγεται την οριστική αποχή της χώρας από οποιασδήποτε μορφής εξωτερικό δανεισμό στο μέλλον. Ας μη γελιόμαστε, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δανείσει μιά χώρα που θα θυμίζει την Αλβανία του Χότζα, ούτε κινέζος, ούτε ρώσος, ούτε βραζιλιάνος. Σημαίνει επίσης βίαιο ισοσκελισμό του κρατικού προυπολογισμού, νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό γιά τα εισοδήματα του απλού λαού και γιά τις κοινωνικές παροχές.
Είναι έτοιμος αυτός ο λαός να βιώσει κάτι τέτοιο ? Παραπέμπω γιά απαντήσεις στο ποστ του S8N παραπάνω. Το κλειδί στην επιχειρηματολογία του κ. Καζάκη είναι ο μηδενισμός του εξωτερικού χρεόυς της χώρας και το οποίο παρουσιάζεται ως το απόλυτο αγαθό. Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Η δυναμική της ενδιαφέρουσας ανάλυσης του οδηγεί σε σταλινικό μοντέλο οικονομίας και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Ιδεολογικά δεν έχω κανένα θέμα, ας απαντήσει όμως στο κρίσιμο ερώτημα όσον αφορά την επάρκεια της χώρας σε πρώτες ύλες και κυρίως σε καύσιμα. Το συνάλλαγμα γιά την προμήθειά τους από που θα βρεθεί ? Από τον τουρισμό μόνο ? Είμαστε βέβαιοι ότι θα επαρκέσει γιά όλες τις συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας ή παίζουμε με τη φωτιά ? Την άμεση εκροή του συνόλου του συναλλαγματικού αποθέματος των Τραπεζών και της Τρ. Ελλάδος τη λάβαμε υπόψη μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ?
Ολοι πονάμε γιά την κατάντια της χώρας Αρη, όχι μόνο ο κ Καζάκης. Ολοι ψάχνουμε τη χαμένη περηφάνια μας σα λαός και σαν άτομα. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνουμε ποτέ ισότιμοι εταίροι στην ευρωπαική οικογένεια αλλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο εθνικός στόχος και κανείς άλλος. Αν πείσουμε τους δανειστές μας ότι μετανιώσαμε γιά ότι κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως το πετύχουμε, αν όχι ... θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε διατήρηση κεκτημένων απέναντι σε ένα πτωχευμένο κράτος. Δικαίωμά μας είναι ... όπως και η αυτοκτονία.
den mas pairnei katholou na bgoume apo to eyro , to mono pou mas sozei einai na ginoume antagonistikoi (siga siga den leo afou exoume patosei kai ekei) na timoritai i forodiafygi opos kai i dolofonia(isos kai sklirotera giati o fobos fylaei ta erma)kai na ekmetaleutoume ton ilio tin thalasa kai ton aera arxika gia kapoia energiaki apexarisi .
fobamai tipota apo ayta den tha ginei
η κατηφορα τελειωμο δεν εχει...
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
1. Της παραγράφου 3 του άρθρου 90 του ν. 3386/2005, (ΦΕΚ 212/Α) « Είσοδος,
διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια»
2. Της παραγράφου 2 περ. β του άρθρου 3 του π.δ. 106/2007 με τις διατάξεις του
οποίου ενσωματώνεται η Οδηγία 2004/38/ΕΚ
3. Του Ν.1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα», όπως ισχύει
4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του
Κρατικού Προϋπολογισμού.
Ελληνική
ΑΔΑ: 45ΟΠΝ-0Β4
5. Την αριθ. 31973/07-07-2011 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού
Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄1602/08-07-2011) για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στον
Υφυπουργό Εσωτερικών.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο μόνο
1. Επιτρέπεται η είσοδος και η διαμονή στην Ελλάδα, υπηκόων τρίτων χωρών, συντρόφων
πολίτη της Ε. Ε. ή Έλληνα, με τον οποίο διατηρούν σταθερή σχέση προσηκόντως
αποδεδειγμένη, και τον συνοδεύουν κατά την είσοδό του στη χώρα ή εισέρχονται στην
Ελλάδα, προκειμένου να τον επισκεφθούν ή να συνενωθούν με αυτόν.
2. Στα πρόσωπα αυτά, εάν δεν είναι κάτοχοι ισχύοντος τίτλου διαμονής, επιβάλλεται, όπου
απαιτείται βάσει του Κανονισμού 539/2001, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, η κατοχή
θεώρησης εισόδου (θεώρηση Σένγκεν), που εκδίδεται ατελώς και με απλουστευμένη
διαδικασία.
περισσότερο δε θα μπορούσα να συμφωνήσω
ενίσταμαι στους 'μονόδρομους'
δήλαδή ο μοναδικός δρόμος που έχουμε είναι η δήμευση των εισοδημάτων και των περιουσιών; όταν κάποιος σου δημεύει το εισόδημα τότε το τεράστιο κίνητρο που έχεις είναι να πάψεις να εργάζεσαι ή να φοροδιαφεύγεις
έχει χάθει κάθε αίσθημα δικαίου και λογικής
όσο αυξάνεται η φορολογία θα πέφτουν τα έσοδα, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες πλέον
τώρα είναι αργά, έχουμε αγγίξει το σημείο μη επιστροφής...ό,τι και να γίνει η κατρακύλα δε σταματάει
ο άλλος δρόμος είναι αυτονόητος
όταν μία οικογένεια έχει χρέη και δεν μπορεί να αυξήσει τα εισοδήματά της, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ της
αν θέλει να αυξήσει τα έσοδά τις ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ στα προιόντα της,σε οτιδήποτε παράγει, για μπει πάλι ο κόσμος στο μαγαζί
οι τιμές στα προίόντα του κράτους είναι οι φόροι
στοχευμένη μείωση δαπανών και μείωση φόρων είναι το πρώτο βήμα για να αντιστραφεί η πτώση, ενώ το δεύτερο είναι η ανασύσταση της δημόσιας διοίκησης και η απελευθέρωση της αγοράς
δυστυχώς όμως εδώ που φτάσαμε δε νομίζω ότι θα αποφύγουμε το μοιραίο γιατί η κρίση έχει αποκτίσει συστημικό χαρακτήρα...αν γίνονταν όμως τα παραπάνω η πτώχευση του κράτους δε θα έβρισκε εξαθλιωμένους τους πολίτες..
προσπαθουν λέει να πετύχουν πρωτογενές πλεόνασμα...οκ, πρέπει
με ποιό τρόπο όμως; καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό; με υπεφορολογιση;
και αν το πετύχουν μέσα στο 2012, που δεν πρόκειται, το 2013 πώς θα το πετύχουν; με έξτρα φορολόγηση; σε ποιούς; στους νεκρούς;
τα πλεονάσματα έρχονται με ΑΝΑΠΤΥΞΗ
άντε καλημέρα μας...
https://www.newsbeast.gr/politiki/ar...lilos-kanenos/
Ζωα κομματοσκυλα.....
:thumbsdown:
Δε βαζετε μυαλο.
Φίλε Πάνο, σέβομαι και εκτιμώ πραγματικά τις απόψεις σου παρότι συχνά με βρίσκουν αντίθετο.
Συμφωνώ κι εγώ πως ορισμένα απ'όσα λέει ο Καζάκης είναι δύσκολα ως προς την υλοποίησή τους και θα σημάνουν σε μεγάλο βαθμό την απομόνωση της χώρας.
Ωστόσο, θεωρώ καταστροφολογική την άποψη πως μετά δεν θα μας δίνει κανείς καύσιμα, τρόφιμα κλπ.
Δεν μας τα χαρίζουν ούτε σήμερα, τα πληρώνουμε και μάλιστα ακριβά κι αν καταφέρουμε να ανορθώσουμε τη χώρα μας, ακόμα και με νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, αυτό σημαίνει πως θα έχουμε έσοδα και φυσικά θα μπορούμε να αγοράσουμε ό,τι χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών της χώρας και των πολιτών.
Οι έρευνες δείχνουν πως ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι τεράστιος, οπότε με δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της γεωργίας (όση μπορεί να είναι αυτή αλλά σίγουρα αισθητά μεγαλύτερη απ΄ότι είναι τώρα), της κτηνοτροφίας, της ηλιακής ενέργειας και φυσικα του τουρισμού θεωρώ πως έχουμε όλες τις προδιαγραφές να παράγουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αρκεί φυσικά να διαχειριστούμε σωστά τους φυσικούς μας πόρους και να μη χρωστούμε τα δυσθεώρητα ποσά που οφείλουμε σήμερα, τα οποία σε τεράστιο βαθμό είναι πανωτόκια και απεχθές χρέος που φαγώθηκε σε μίζες, ρεμούλες κλπ και τσακίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης.
ΔΕΝ είμαστε φτωχή χώρα όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ορισμένοι και επίσης, δε νομίζω πως η Σουηδία ή η Δανία είναι τόσο περισσότερο "φυσικά" προικισμένες ώστε να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.
Και εν τέλει, αν η Ελλάδα μας είναι φτωχή, ας ζήσουμε φτωχά αλλά ως κυρίαρχοι στην ίδια μας τη χώρα, όχι σαν φόρου υποτελείς στους ξένους.
Μια φτωχή χώρα άλλωστε με τραγικά χρέη, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης και ύφεση στα ύψη είναι σίγουρα περισσότερο καταδικασμένη από μια φτωχή χώρα που ζει με όσα έχει, χωρίς χρέη και αφεντικά.
Έτσι κι αλλιώς τη μεγάλη ζωή δεν πρόκειται να την έχουμε ούτε στη μια ούτε στην άλλη οδό, τουλάχιστον ας έχουμε την αξιοπρέπειά μας και μια ελπίδα ανάτασης για τη συνέχεια, που σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά το μέλλον δείχνει ολοένα πιο δυσοίωνο και μίζερο.
Αν η λύση ήταν τόσο απλή Άρη τότε να είσαι σίγουρος πως θα είχε εφαρμοστεί.
Στο μυαλό του τρομοκρατημένου πολίτη αυτό που ακούγεται σαν μάννα εξ' ουρανού είναι στην πραγματικότητα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Έχουμε ακούσει πολλά τέτοια σενάρια κατά καιρούς: Από τα πετρέλαια του Αιγαίου, του Ιονίου και του Λιβυκού πελάγους, τα πλούσια κοιτάσματα χρυσού και αργύρου, τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο της Βορείου Ελλάδος, την εύφορη γη και τις αμύθητες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις έως τις Γερμανικές αποζημειώσεις που ανέρχονται στο ποσό του μισού Εθνικού μας χρέους, τα πάμφθηνα δάνεια από τον Πούτιν και τους Κινέζους, τον βυθισμένο θυσαυρό των Εβραίων στ' ανοιχτά της Μεθώνης και τις πρόσφατες χρυσές μετοχές της τράπεζας της Ανατολής.
Η συνωμοσιολογία θέλει πάντα τους δανειστές να επιβουλεύονται τη γη και τον πλούτο μας, τον ήλιο, τα νησιά και τη θάλασσα. Αν ήταν όλα τόσο απλά γιατί δεν τους βλέπω να σκοτώνονται ποιος θα πρωτοπάρει φιλετάκια όπως ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ? Μήπως γιατί κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε ένα περιβάλλον με παθογόνο συνδικαλισμό και αόριστη μελλοντική φορολογική επιβάρυνση?
Τα περί τουρισμού δεν τα σχολιάζω καν. Για ποιους τουρίστες μιλάμε? Για ευρωπαίους με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που μένουν σε κάμπινγκ και βγαίνουν μια φορά την εβδομάδα για να πάρουν μια πατάτες κι ένα τζατζίκι? Οι Άγγλοι που έρχονται στα Μάλλια για να γίνουν ντίρλα? Εκείνοι που ζουν τον μύθο τους έξω από κλειστούς αρχιαολογικούς χώρους και που κάνουν βόλτα ανάμεσα σε πρεζόνια στην Ομόνοια, σε συμμορίες στην πλατεία Θεάτρου και σε μαγαζιά με αμφορείς και τσαρούχια στην Πλάκα με background το sirtaki dance? Ή μήπως για εκείνους τους λίγους φραγκάτους επώνυμους που έρχονται και φεύγουν χωρίς να βγουν από το κότερο του κάθε εφοπλιστή που τους φιλοξενεί?
Το τρένο των επενδύσεων χάθηκε πριν δεκαετίες. Το επόμενο θέλει θυσίες και οργανωμένο πλάνο. Έως τότε μία λύση υπάρχει: Η εσωτερική υποτίμηση. Αυτό ζούμε σήμερα. Ας παλέψουμε για ν' αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν θεωρείς χειρότερα δε γίνεται, περίμενε να βγούμε από την ευρωζώνη.
Αρη προσωπικά είμαι εξαιρετικά ολιγαρκής άνθρωπος και συνεπώς προσγειωμένος στην πραγματικότητα από νεαρός. Ουδέποτε άπλωσα τα πόδια μου πέρα από εκεί που έφτανε το πάπλωμα. Δεν θεωρώ λοιπόν τις παραπάνω σκέψεις σου ανεδαφικές. Θα μπορούσα να ζήσω σε μικρότερο σπίτι, με μικρότερο αυτοκίνητο, χωρίς καλοκαιρινές διακοπές και χωρίς πολλά ακόμα από αυτά που σήμερα θεωρούμε όλοι ως δεδομένα στη ζωη μας, ή τουλάχιστον τα θεωρούσαμε μέχρι προ τινος. Είναι όμως ο τρόπος που βλέπω εγώ τη ζωή χαρακτηριστικός του μέσου σύγχρονου Ελληνα ? Ξανά δες το ποστ του Αρη πιο πάνω.
Αλλά εγώ σου λέω ότι αύριο εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο ο Ελληνας Κάστρο και συνεπαίρνει τις μάζες με την επιχειρηματολογία του και πετάει την τρόικα στη θάλασσα, οδηγεί τη χώρα σε αυτόνομη πορεία, σε εθνικό νόμισμα, σε κοινωνικοποίηση της παραγωγής και των δικτύων διανομής αγαθών και παροχών. Είμαστε βέβαιοι, το ξαναλέω, ότι έχουμε τον κρατικό μηχανισμό γιά να πετύχει αυτό το τιτάνιο έργο ? Ξέχνα το, ούτε τους πόρους έχουμε, ούτε τα μέσα να αλλάξουμε μοντελο διοίκησης και διακυβέρνησης. Είμαστε πολύ κακομαθημενος λαός Αρη, πάρα πολύ. Και εκτός από αυτό, ακόμα και μετά από 3 ολοκληρα χρόνια που βαράνε οι καμπάνες της κρίσης μέσα στα αυτιά μας, πολλοί κάνουν πως δεν ακούνε, πιστεύουν πως με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν ένα πρωί και όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα κακό όνειρο που πέρασε. Διεκδικούν λοιπόν λες και θα πάρουν από την προσωπική περιουσία του GAP ή του Μπένυ. Νομίζω πως αυτοί που μπήκαν έγκαιρα στο νόημα είναι ήδη στην Αυστραλία, εδώ το πλοίο χάνεται από ώρα σε ώρα ...
Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να υπάρχουν σοβαροί αναλυτες σαν τον κ. Καζάκη γιά να έχουμε πολυφωνία και καλή αφορμή έδωσες γιά κουβέντα. Παρακολουθώ καθημερινά όμως και βλέπω πως θα επικρατήσουν άλλες προτάσεις γιά τη χώρα, πιό συμβατές με την ευρωπαική πορεία μας. Η τελευταία μάλιστα που άκουσα στην tv πριν καν παρουσιαστεί επίσημα στο νετ ανήκει στον εξαιρετικό καθ. Ξενοφώντα Ραρρή.
Mε βασικό μισθό πείνας, διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλισμό που προστατεύει το καλό του αφεντικού κλπ, μια χαρά θα έρθουν να επενδύσουν Άρη και ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν.
Επίσης δε νομίζω πως συνδέεται ο ορυκτός πλούτος που ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως υπάρχει και σε μεγάλες ποσότητες αλλά και ο τουρισμός (που είναι πραγματικός θησαυρός αν εκμεταλλευτεί σωστά και σε καμία περίπτωση δεν έχει την τόσο παρηκμασμένη εικόνα που παρουσιάζεις, ακόμα και σήμερα και το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται με αυτόν που είναι τεράστια μερίδα του πληθυσμού, ιδίως το καλοκαίρι) με χαμένους θησαυρούς και τράπεζες με "μετοχές" τρισεκατομμυρίων, γιατί τα πρώτα είναι γεγονός ενώ τα δεύτερα παραμύθια.
Μην τα συγχέουμε λοιπόν.
Και τέλος, τη ΔΕΗ σαν οργανισμό τι να την κάνουν?
Τους λιγνίτες όμως και γενικά τις πηγές ενέργειας πέφτουν σαν τα κοράκια να τα πάρουν, όπως και τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την ύδρευση και πολλά ακόμα.
Το χρήμα είναι απλά ένα χαρτί χωρίς καμία αξία και οι δανειστές το ξέρουν πολύ καλά.
Όταν όμως ανταλλάσσεις τέτοια χαρτιά με εθνικές γαίες, πηγές ενέργειας κλπ τότε η ανταλλαγή είναι πολύ συμφέρουσα γι'αυτούς που πουλάνε αέρα (πιστωτές) και πολύ επιβαρυντική για τους άλλους που ξεπουλούν τα πάντα μήπως και καλύψουν ένα δυσθεώρητο χρέος που ούτε καλύπτεται, ούτε δημιούργησε ο απλός κόσμος, ούτε έχει πάει για το καλό του κόσμου αλλά στις τσέπες κάποιων (ο ορισμός του επαχθούς δηλαδή).
Η Ελλάδα, με τους ανίκανους και δοσίλογους ηγέτες και μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού υπνωτισμένη μεταξύ βολέματος και νωθρότητας ήταν ο ευκολότερος στόχος για μέτρα που γυρνούν τους λαούς της Ευρώπης αιώνες πίσω και σύντομα τα ίδια θα συμβούν και με την πλειοψηφία (αν όχι το σύνολο) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.
Όσοι νομίζουν πως όλα όσα συμβαίνουν θα παραμείνουν μόνο εντός ελληνικής επικράτειας, σε πολύ λίγο καιρό (ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει στις μεσογειακές χώρες και έπεται συνέχεια σε Βέλγιο κλπ) θα διαψευστούν πανηγυρικά.
Το πρόβλημα δεν είναι απλά ελληνικό, είναι πολύ βαθύτερο και παγκόσμιο και είναι αν μη τι άλλο κοντόφθαλμό να το αντιμετωπίζουμε μόνο με βάση τα ελληνικά δεδομένα, που όλοι ξέρουμε πόσο άσχημα ήταν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τα βασικά υπεύθυνα γι'αυτά που συμβαίνουν.
Προσωπικα διαφωνω καθετα με παρα πολλα απο αυτα που γραφτηκαν αλλα μεσα απο το πληκτρολογιο δεν ειναι ευκολο να αναπτυχθει ακριβης διαλογος και με κινδυνο να παρεξηγηθω θα προσπαθησω να το αποφυγω.
Δυο πραγματα εχω να πω μονο..
Σε οιαδηποτε παρανομη συναλλαγη,διαπλοκη,λαδωμα, ισφοροδιαφυγη,φοροδιαφυγη ,κλπ σε εφοριες πολεοδομιες,νοσοκομεια,υπο υργεια,οργανισμους κλπ
ειναι οπως το sex (ή το tango)χρειαζονται δυο και πανω...
αρα εκτος απο τους επιορκους υπαλληλους,συμμετεχουν και αλλα λαμογια, η δε ευθυνη ειναι εξισου μοιρασμενη!!!
δευτερο και κυριοτερο
Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος...
και αυτο αν το εμβαθυνει λιγο κανεις θα καταλαβει οτι εχει τεραστιες προεκτασεις και φαινομενα ντομινο σε διαφορους τομεις-επαγγελματα-κοινωνικες ομαδες ( αναλυτικα την παρασκευη στον ταμ θα χαρω πολυ να το κουβεντιασουμε)
Τελος να κανω μια παρατηρηση σε οσα συμβαινουν γυρω μας με καταληψεις απεργιες κλπ.
Ισως ειναι η πρωτη φορα στην Ελλαδα που ο κοσμος (με ελαχιστες εξαιρεσεις) δεν αντιδρα ασχημα... Η κατασταση "γενικευεται"
και αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να προβληματισει τους παντες ειδικα τους κυβερνωντες..
Τωρα για τον ορυκτο πλουτο της ελλαδας δεν ξερω, ξερω μονο οτι μεχρι πριν δυο χρονια οσοι ανεφεραν τετοια πραγματα ηταν γραφικοι μισοτρελλοι και ξαφνικα κατι δειχνει οτι υπαρχει που ειναι και εκμεταλευσιμο...
Ομως για τον τουρισμο Αρη δεν ετσι τα πραγματα οπως τα λες.
ενα χρησιμο link με στατιστικα στοιχεια ακολουθει, αξιζει το κοπο να του κανει κανεις μια "αναγνωση"
https://www.sete.gr/default.php?pnam...cs&la=1&cat=13
Σας γραφω απο την γειτονικη Ιταλια.
Σε ενα κωλοχοριντης Τοσκανης, την Κορτονα, σημερα δεχθηκα κυρηγμα απο ασπρομαλλη κυριο, οτι πρεπει να γυρισω στην πατριδα μου και να μεταφερω οτι δεν μας αγαπανε πλεον.
Μου ειπε οτι τους εχουμε φερει πολλα προβληματα και οτι δεν φταινε σε τιποτα να πληρωνουν αυτοι τα λαθη μας.
Εσκυψα το κεφαλι και ηπια τον καφε μου.
Δεν σχολιαζω αν εχει δικιο η αδικο, αλλα το οτι πλεον οι "απογονοι του περικλη" που οταν οι "κουτοφραγκοι ετρωγαν βελανιδια" εκαναν φιλοσοφια, εχουν την φημη του ψευτη, κλεφτη και "πονηρου".
Συμπαθεια; ΜΗΔΕΝ.
Τι καναμε στον εαυτο μας;
Γιατι αφησαμε να συμβει αυτο;
Η εικονα μας εξω εχει χαλασει εντελως.
Ο απλος κοσμος, οτι βλεπει και διαβαζει μεταφερει.
Και μας θεωρει προβλημα.
Επισης, με ξενο διπλωμα οδηγησης ενοικιαζεις αυτοκινητο με 700 ευρω cdw
Με ελληνικο διπλωμα 1.500.
Τυχαιο;
Αυτα.
Καταλαβαίνω με ποιό τρόπο το λες και ποιό κλίμα μας μεταφέρεις και θα έσκυβα και εγώ το κεφάλι με κατανόηση γιά να συνεχίσω τον καφέ μου, όπως και εσύ.
Οχι όμως ότι δέχομαι στα σοβαρά αυτή την κριτική ... Σιγά μην είναι η Ελλάδα το πρόβλημα της Ευρώπης ! Οι δικοί τους ηγέτες μας βάλανε στο "κολπο" που λέγεται ευρω, δεν μπήκαμε με το "ετσι θέλω". Και ας ήτανε σήμερα όλοι τους τζάμι και ας μας πετάγανε στο καλάθι με τα άχρηστα εμάς ... τολμανε όμως ? Πιό βρωμικες είναι οι δικές τους Τράπεζες από τις δικές μας και πιό ασταθείς οι κυβερνήσεις τους από του gap. Εντάξει, παράγουν, δουλεύουν, αλλά χρωστάνε καμμιά 30 ελλάδες και βάλε οι γείτονες Ιταλοί ... μην τρελλαθούμε και τελείως. Πού έχουνε κάνει πρωτοσέλιδα στη δημοσια ζωή τους τα πληρωμένα σαλιαρίσματα (γιατί γιά παραπάνω δεν είναι) του Πρωθυπουργού τους ...
Το ούνα φατσα ούνα ράτσα δεν βγήκε και τυχαία ...
Oι Ιταλοί έχουν ιδία άποψη για εμάς.
Κάθε χρόνο είναι χιλιάδες απο αυτούς στα μέρη μας. Και μάλλον διαφέρει απο αυτά που σου είπε ο μπάρμπας.
Αλλά έτσι κι΄αλλιώς το θέμα δεν είναι αυτό.
Πλέον έχουμε στιγματιστεί, Και πλέον είμαστε και για πολλούς η πηγή του κακού, που πληρώνουν και αυτοί λόγω domino effect.
Ας προσέχαμε.
εκ πειρας και προσωπικης εμπειριας ,κανε μια εκτυπωση σε οτι λενε εκει και στειλτο να τυλιξω καμια γουρνοπουλα ,μιλαμε για στατιστικα της π@@@ας..
τυχαιο ισως γιατι προ μηνος στην Γερμανια -φτου πιπερι- δεν συνεβη κατι αντιστοιχο με ελληνικο και ιταλικο διαβατηριο:whistle:
Η Ιταλία χρωστάει 1,9 τρις, όσα η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μαζί. Ο παππούς έψαχνε για εξιλαστήρια θύματα. Μάλλον έπεσες σε Ιταλό Τσίπρα.
Καλως ηρθες στα μερη μας,αν κατεβεις Ρωμη ειδοποιησε.Αστους να λενε τους Ιταλους,οι πρωτοποροι της διαφθορας.Ο,τι και να λεμε παντως οι Ιταλοι εχουν ανεξαρτητη δικαιοσυνη και πολυ καλο σωμα οικονομικης αστυνομιας και εχουν μπει αρκετοι φυλακη εμπλεκομενοι σε διαφορα σκανδαλα,δεν υπολογιζουν τπτ.Χωρια η βαρια βιομηχανια και η ισχυρη οικονομικη δυναμη της μαφιας,που δεν μπαινει καμμια Μερκελ και κανενας Ομπαμα να κανει κουμαντο.Τελος ειναι και ισχυρος σαν πρωθυπουργος ο Μπερλουσκας χωρια απο τις ατασθαλιες που κανει σαν παιδι και αυτος :th_Laie_67-1:
ruffiano ruffiano italiano
Δεκαετίες πίσω έχει γυρίσει η παραγωγή πολλών αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας, με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν μειωθεί στα επίπεδα που βρίσκονταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η διαπίστωση αυτή εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής βρίσκει φθηνά αγροτικά προϊόντα από χώρες όπως η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Μολδαβία.Αν και φαίνεται αδιανόητο για μια χώρα με την αγροτική παράδοση της Ελλάδας, οι πατάτες Αιγύπτου, τα μήλα Αργεντινής και οι ξηροί καρποί από την Τουρκία έχουν βάλει στο περιθώριο τα αντίστοιχα εγχώρια προϊόντα, οι καλλιέργειες των οποίων αποτελούσαν την «αιχμή του δόρατος» για τη γεωργία μας.
Ένα «κοκτέιλ» αιτιών, το οποίο περιλαμβάνει το υψηλό κόστος παραγωγής, τις κακές καιρικές συνθήκες, τον φθηνό ανταγωνισμό από χώρες του εξωτερικού, τα κυκλώματα των μεσαζόντων, αλλά και την Κοινή Αγροτική Παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κάνει ασύμφορη την παραγωγή οπωροκηπευτικών και εσπεριδοειδών, με αποτέλεσμα οι αγρότες να προσανατολίζονται σε άλλες καλλιέργειες ή να αφήνουν τα χωράφια τους ανεκμετάλλευτα.
Τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις αγροτικών προϊόντων η έκταση των καλλιεργειών έχει επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960, αν και, λόγω της τεράστιας προόδου της τεχνολογίας από τότε, δεν ισχύει το ίδιο για την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δεν είχαν εγκαταλειφθεί ή αλλάξει χρήση, το φαινόμενο των αθρόων εισαγωγών κηπευτικών προϊόντων μπορεί να ήταν πολύ περιορισμένο.
Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Τσιφόρος, διαπιστώνει και αυτός ότι η καλλιέργεια κάποιων προϊόντων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας στο «Έθνος» λέει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. «Σε κάποια οπωροκηπευτικά, όπως η ντομάτα, το πρόβλημα προέκυψε γιατί κάποιες χώρες μπήκαν πολύ δυνατά στην παραγωγή με πολύ χαμηλές τιμές. Στα λεμόνια είχαμε δύο παγετούς το 2004 και το 2008, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί το 50% της παραγωγής. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πυρκαγιές του 2007 και 2008 που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά μεγάλος μέρος της αγροτικής γης», σημειώνει.
Πηγή: https://bit.ly/p3t7xZ
...ή επεσε σε συνηθη πολιτη που διαβαζει απειρες φυλλαδες,βλεπει πολυ TV και συζηταει με τις ωρες στα ιταλικα καφενεια!!!!:thumbsup:
ΥΣ.περα απο την πλακα εχω διαβασει σε ξενο περιοδικο αυτοκινητου(bmwcar) να αναφερεται σε καποιο θεμα "κατρακυλας" με την φραση:"αυτη η ταχυτητα της πτωσης του "ταδε" ειναι πιο ανεξελεγκτη και απο την πτωση της ελληνικης οικονομιας!!!":ranting2:....θυμωσα λιγο.....
....για να ειμαστε ειλικρινεις,ο Ανδρεας Παπανδρεου οσο ηταν σεξουαλικα ενεργος το πηγαινε το καραβι,(ενταξη, τελεια οχι και μαλιστα ισως σε λαθος πορεια,αλλα το παλευε...)....μολις αρρωστησε ομως και χαθηκε αυτη η ενεργητικοτητα.....το βουλιαξε το καραβι.thumb
αφού οι δικοί μας οι αγρότες, προτίμησαν να λανσάρουν το ευρωπαικό lifestyle
στα χωριά τους απο το να κάνουν την δουλειά τους...αν τόσα χρήματα που έχουν
πάρει απο τις επιδοτήσεις τα επένδυαν εκεί που έπρεπε, σήμερα θα είχαμε πολύ
δυνατές μονάδες που ο λόγος τους θα περνούσε, και θα μπορούσαν να χτυπήσουν
τα καρτέλ...τι να χτυπήσουν τώρα. τα σαλόνια της monte napoleon για το ποιός
έχει περισόττερα ρούχα στην αποθήκη του???
H περιοχη που μεγαλωσα, οταν ημουν πιτσιρικας εστελνε στην Αθηνα καθε καλοκαιρι.....περιπου 7000 τελαρα ντοματα την ημερα......
Τωρα ολοι εγιναν μαγαζατορες σε καφετεριες και beach bar.......:whistle:
το θεμα ειναι να αφησουν τις μλκιες οι ξενοι και μας δωσουν τα λ7 να παρουμε μερσεντε, καγιε και πενβε.