:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
κλαιω ρεεεεεε
Printable View
opou gis patris!
Έλα ρε Μπιλ και δε το βρισκα χθες βράδυ.
https://www.eatliver.com/img/2005/548.jpg
Αν δεν είχα σπίτι εδώ και είχα ένα τρόπο να κάνω μια αρχή έξω, θα την είχα ήδη κάνει, γιατί βαρέθηκα το μπ@υρδέλλο αυτό που λέγεται Ελλάδα. Κατά προτίμηση στη Γερμανία, που έχει πραγματικά ποιότητα ζωής, μπύρες και λουκάνικα :)
ΦάΝη πρόσεξε, αν πας US θα σε βρει ο ΓΑΠ που θα επιστρέψει σπίτι σε λίγο καιρό. https://www.freesmileys.org/smileys/...-basic/sex.gif :th_Laie_67-1:
Οσο λιγότεροι τόσο το καλυτερο !! θελουν να μας διωξουν απο την χωρα μας ? Μας αφανίζουν σιγά-σιγα ? Σενάριο ? Θα δείξει.Παντως η αλήθεια είναι οτι εχουμε ενα απο τα καλυτερα οικοπεδα στον κόσμο που μεχρι τωρα το εβλεπαν ως τοπο διακοπών.Τωρα που ξαφνικά ανακάλυψαν οτι εχει και μπικικίνια στο υπέδαφος !! Γ@ματα...!!
Στο θεμα μας.Το 2000 σκεφτόμουν πολυ σοβαρά να την κανω για ΗΠΑ (N.Jersey) αλλα με κρατησε η άρρωστια του πατέρα μου που συνεχώς χειροτερευε και μιας και δεν εχω αλλα αδερφια επρεπε να μεινω για να βοηθήσω. Το μετανιωσα αλλα δεν γινοταν και διαφορετικά.
Τωρα που σφιξαν οι κωλοι και δεν αναμενεται να χαλαρωσουν για τα επομενα 5-6 χρόνια αρχισα πάλι να το σκεφτομαι.Αλλα πλεον και εκει ειναι ποιο δυσκολα τα πράγματα και λογικά μια 7ετια-8ετία θα την φαμε μεχρι να ορθοποδήσουμε και να εχουμε μια ανετη ζωή γι'αυτό προτιμώ να κατσω στο μπουρδελο μας και να την παλεψω όσο μπορω.Και όπως λεει ο Σταματης υπαρχουν και τωρα ευκαιρίες ,όρεξη για δουλειά να έχεις !!!
Εννοειται Ν Α Ι.
Συνεχως μετανοιωνω (και τωρα βεβαια πολυ περισσοτερο) που το 2002 που μου δοθηκε η ευκαιρια δεν εφυγα.....
Ναι ειμαι ενας που Ψηφισα τωρα πως θα τοκανα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,
αν,,,,,,,,,,,,,για ,,κει αμφιβαλω καπως γιατι απ'αυτα που ακουγωνται η κατασταση τους εγινε και ειναι ομοια με τη δικη μας τωρα.
Υ.Σ. Με τη Προηποθεση οτι σε κανα χρονο μολις αποταμειευα κατι θα γυριζα θα βουταγα το ΣΙ ΕΣ ΑΙΗ και θα οδηγουσα καρφι για την ολλανδια που απο κει με κοντεινερ σε καραβι και καπια ειδικη ναυλωση με την εταιρια ωστε στην διαδρομη με το κοντεινερ να ταξιδεψω και ο ιδιος με το καραβι (σε περιππτωση που βουλιαξει να χαθω και ο Ιδιος μεσα μαζι με το ΣΙ ΕΣ ΑΙΗ), Ετσι θα το πηγαινα στον Νεο Κοσμο ΔΕΝ μπορω να ζησω χωρις αυτο. αν,,,,αποτι Ξερω ειχα διαβαση τοις δυνατοτητες της ασφαλειας μου και συνεργαζετε με καπιες στην βορειο αμερηκη που θα μπορουσα οσο θα ανανεωνο εκει την καρτα παραμωνης περαν των 6 μηνων που δικαιουται καπιος τουριστικα να το κινω με γερμμ.πινακιδες οπως,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,στην ελλαδα.
Είμαι ένας απ' τους λίγους γραφικούς που ψήφισαν όχι. Οι λόγοι είναι απλοί:
1. Εδώ έχω ό,τι παρέλαβα από τους γονείς μου και ό,τι δημιούργησα με τον αδερφό μου και τη σύζυγό μου μέσα σε 12 χρόνια δουλειάς και μάλιστα σκληρής, όχι αεριτζήδικης. Έχω άλλα 30+ χρόνια εργασίας μπροστά μου, μόλις άρχισα να ζεσταίνομαι. Δεν πρόκειται να τα σκοτώσω όλα για να ξεκινήσω απ' την αρχή. Κι αν τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε να χρειαστεί να ξεκινήσω απ' την αρχή, θα κάνω reset εδώ και όχι στη χώρα των Μάο-Μάο.
2. Δεν είμαι άνθρωπος που τo βάζει κάτω. Είμαι απίστευτα πεισματάρης, πολεμοχαρής ενώ όταν αδικούμαι γίνομαι κι αιμοδιψής.
3. Αυτό που ζούμε είναι ο θάνατος ενός σάπιου συστήματος. Τόσα χρόνια σιχαινόμουν αυτό που έβλεπα στις δημόσιες υπηρεσίες, στη νοοτροπία των νεοελλήνων, στην τηλεόραση, στο γήπεδο, στις διακοπές, στους δρόμους, στις πορείες, παντού. Σήμερα που ψοφάει, θα κάτσω και θα το απολαύσω live.
4. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα κάνω τα πάντα για να παραδώσω κάτι καλύτερο απο αυτό που παρέλαβα. Μέχρι στιγμής δεν ήμουν από τους αδικημένους σ' αυτή τη ζωή, αλλά δεν ήμουν ούτε και βολεψάκιας. Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια, θέλω να λένε έναν καλό λόγο για τους γονείς τους όταν φύγουμε απ' αυτή τη ζωή. Θεωρώ πως το καλό της πατρίδας μου συνεπάγεται και το καλό της οικογενείας μου.
5. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης στον GAP μέχρι να σωθούμε. Αλλά θα τους ξεσκίσω όλους: GAP, Σαμαρά, Τσίπρα, Παπαρήγα, Καραντζαφέρη, Οικολόγους, Κουβέλη, Ντόρα, Σουφλιά, αναρχικούς, τον Μίκη, τη Μιμή, την κάθε δευτεράντζα τηλεπερσόνα, τον κάθε λεχρίτη μεγαλοδημοσιογράφο, τον κάθε δήθεν αντιστασιακό, τη γενιά του κωλοΠολυτεχνείου, τον κάθε μέντορα της νεοελληνικής αρχοντοβλαχιάς, τον κάθε ταρίφα που διπλοπαρκάρει, τον κάθε παπάρα μεγαλοσυνδικαλιστή που απεργεί, το κάθε αγανακτισμένο κομματόσκυλο που διαδηλώνει για το δίκιο του εργάτη/αγρότη/βολεμένου και μου γαμάει τη μέρα.
6. Αν δεν τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τον πούλο και θα τους φορτωθείτε εσείς στην Αμερική, τη Γερμανία και την Αυστραλία. Κι αυτούς και τα τσογλάνια τους. Καλό κουράγιο με τους μαλάκες.
Ετούτη τη στιγμή ειλικρινά νιώθω σαν τον Edward Norton στο τέλος του Fight Club. Όλα καταρρέουν, εντούτοις με διακατέχει μια υποβόσκουσα αισιοδοξία. Everything is going to be fine.
https://www.youtube.com/watch?v=vVof...eature=related
Για το 3: Βλέποντάς τους να βουλιάζουν πριν από μένα. Πατώντας στα κεφάλια τους για να πάρω την τελευταία ανάσα. Και βουλιάζοντας με μειδίασμα.
Για το 5: Με ξεμπρόστιασμα και απαξίωση, όπως όλος ο κόσμος. Στα μάτια μου είναι μηδενικά, γλειώδη υποκείμενα. Κι αυτοί και οι σφουγγοκωλάριοί τους.
Άρη αφού δεν τους νοιάζει το πολιτικό κόστος, το λένε και το ξαναλένε και δώσε πάλι ματα πάλι..... την τελευταία κονόμα θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι και να εξαφανιστούν :ranting2: :ranting2: :ranting2:
Easy come, easy go.
Ο Καραμανλής εμφανίζεται πουθενά? Ο Σημίτης? Ο Σουφλιάς με το περιβόητο οικονομικό διευθυντήριο? Ο Τσοχατζόπουλος τολμάει να δείξει τα μούτρα του δημοσίως? Το ίδιο θα συμβεί και με τους υπόλοιπους.
Τα φάγανε? Ναι. Θα τα πάρουν μαζί τους? Όχι. Θα πεθάνουν και θα τους φτύνουμε? Σίγουρα. Θα κουβαλούν τη ρετσινιά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους? Αναπόφευκτα.
Το χρημα πολλοι εμισησαν τη δοξα ουδεις... Ποιος θα μπορούσε να ζήσει έτσι? Στο φτύσιμο?
Στην Ελλαδα δε θ'αλλαξει τιποτα.....θα δουμε ισως καποια σημαδια αλλαγης οταν τα παιδια πουν στον πατερα τους "σκασε επιτελους ρε μακακα και αντε δουλεψε στην κωλουπηρεσια που σε βολεψε και διορησε ο ταδε συγχωριανος σου βουλευτης η υπουργος και επιτελους προσφερε καποιο εργο σε αυτη τη χωρα"......θα δεις αλλαγη οταν εσυ ο ιδιος αποκτησεις πληρη φορολογικη συνειδηση ανεξαρτητως του τι κανει ο καθενας τριγυρω σου (ΟΛΟΙ μας κλεβουμε ο καθενας με τον τροπο του και ας κανουμε τους σκυλους που γαυγιζουν).....θα δεις αλλαγη οταν ο ελευθερος επαγγελματιας θα κανει καθημερινοτητα του τη συνηθεια να κοβει αποδειξη χωρις να του το ζητησει κανεις και αλλα τετοια ωραια που πολυ απλα δε προκειται να συμβουν οσο εμεις ζουμε.
Πως θ'αλλαξει νοοτροπια το κωλοπαιδο με το μηχανακι η ο κωλογερος με τη μηχανη που του λες "σε παρακαλω μη παρκαρεις τη μηχανη αναμεσα στ'αυτοκινητα διοτι θα περασω με το καροτσακι για να μπω στο γραφειο " και σου απανταει "και γω ρε φιλε που να το βαλω τωρα ??"......... η χωρα αυτη θελει μαστιγιο για να παει μπροστα.....και καλα τα περι "που εισαι ρε παπαδοπουλε" που λεμε καμια φορα ειναι απλα μια αναφορα και τιποτα παραπανω μιας και τετοιες καταστασεις ειναι πλεον εκτος πραγματικοτητας , αλλα σε ιδανικες συνθηκες θελουμε ξενη κυβερνηση, ξενους δημοσιους υπαλληλους, ξενους αστυνομικους για να λειτουργησουμε και παλι σωστα.
Το ελληνικο DΝΑ ειναι κατεστραμμενο και οποιος πιστευει το αντιθετο κανει μεγαλο λαθος.
κάποτε το έλεγα, ότι η μόνη λύση είναι να μας στέλνουν ανα γκρουπάκια των 200.000 - 300.000 κατοίκων σε χώρες της Β. Ευρώπης εν ήδη rotation/swap σε σπίτι κ εργασία (κ γυναίκες υπό προϋποθέσεις :hystericalbs1: ) κ να επιστρέφουμε μετά από 6 μηνη παραμονή. Ίσως άνοιγε λίγο το μυαλό κ υιοθετούσαμε κάτι καλό.
εδώ είσαι Γιώργο.
https://www.uk.embassy.gov.au/lhlh/V...Migration.html
Μακαρι να κατερεε το σαπιο πολιτικο συστημα,αυτη η σαπια και αθλια νοοτροπια μας.Και αλωβητοι να βγουμε απο ολη την ιστορια η κωλο νοοτροπια εχει παραμεινει θα μεινει στο μελλον.Η χωρα χρειαζεται ενα ΓΕΡΟ χαστουκι για να συνερθουμε και να μην ειμαστε τοσο χαλαροι και παρτυ παντου
Ελπιζω μαζι με τους 300 ηλιθιους και ολους του διεφθαρμενους με την σαπια νοοτροπια να μπουν φυλακη οσοι ληστεψαν το τοπο και οι υπολοιποι μαζι με την νεα γενια κομματοσκυλων και ηλιθιων που προετοιμασαν στα πανεπιστημια να παρουν μπουλο και να πανε στο σειριο με τα νεφελιμ
Επειδή ψάχνετε για Αυστραλία, να ξέρετε τα εξής:
Μη διανοηθεί κανείς να ξεκινήσει με τουριστική Visa. Κανένας εργοδότης δε θα σας σπονσοράρει. Ούτε ΑΦΜ μπορείτε να εκδόσετε, ούτε λογαριασμό ν' ανοίξετε, ούτε καν να νοικιάσετε σπίτι. Πρέπει το διαβατήριό σας να έχει Visa εργασίας και μόνιμης διαμονής.
Η έκδοση μιας τέτοιας VISA διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Είναι διάρκειας 5 ετών με την οποία μπορείτε να μετακινηθείτε σε όποια πολιτεία της Αυστραλίας θέλετε. Mε μια τέτοια VISA δεν εξαρτάστε από κανένα εργοδότη. Επιπλέον μετά την πάροδο 4 ετών μπορείτε να αποκτήσετε την υπηκοότητα.
Τι χρειάζεται:
- 350 Eυρώ για να γίνετε μέλος του αντίστοιχου επιμελητηρίου της Αυστραλίας (εν προκειμένω για μένα στο Engineers of Australia). Απαιτείται κατάθεση IELTS (βαθμολογία τουλάχιστον 7/9), μεταφρασμένων πτυχίων, βαθμολογιών, πιστοποιητικού επιμελητηρίου (π.χ. ΤΕΕ) και αποδεικτικά της εργασιακής εμπειρίας σας. Αναμονή: 6 μήνες.
- 2000 Ε για την αίτηση της Visa που προυποθέτει ότι εγκριθήκατε από το επιμελητήριο της Αυστραλίας, πιστοποιητικά ποινικού μητρώου, πιστοποιητικό γέννησης, διαβατήριο, ειδικά έντυπα κτλ. Αναμονή: 12 μήνες.
- 1600 Ε χονδρικά για εξετάσεις IELTS, επικυρωμένες μεταφράσεις, φωτοτυπίες, βιβλία Αγγλικών κλπ.
Σύνολο σχεδόν 4000 Ε. Επίσης να γνωρίζετε πως οι Αυστραλοί έχουν ποσόστωση στη μετανάστευση, όχι όπως η δικιά μας η Ψαροκώσταινα. Αυτό σημαίνοι πως υπολογίζουν π.χ. 200 έλληνες και 100 Ιταλούς. Αν οι 100 Ιταλοί δε συμπληρωθούν, δε θα πάρουν παραπάνω Έλληνες. Επίσης, προτιμούν ειδικότητες τις οποίες έχουν ανάγκη. Αυτή την περίοδο αναζητούν μηχανικούς για μεγάλα έργα.
Η σύζυγός μου έψαξε και βρήκε τα παραπάνω στοιχεία από κάποιον συνάδελφο που έβγαλε VISA (Skilled Professional). Αν υπάρχουν μηχανικοί που το σκέφτονται, ορίστε:
https://www.engineersaustralia.org.a...8-16FF03511C24
Διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα διοργανώσει το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων.
Οι αρμόδιοι, θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.
Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργηθεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.
Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις. Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.
"Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Το γραφείο της Κοινότητας που συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης συνεργάζεται με τις αυστραλιανές αρχές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.
https://www.buildnet.gr/default.asp?...211&artid=2788
Άρη, ένα μεγάλο μπράβο για την αισιοδοξία σου φίλε, φυσικά και δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα ώστε να φύγει κανείς για το εξωτερικό, πόσο μάλλον για Αμερική.
Όσοι επίσης νομίζουν ότι εκεί τα πράγματα είναι τόσο όμορφα, εύκολα και απλά (ειδικά τέτοιες εποχές) και ο δρόμος είναι γεμάτος δολλάρια και ροδοπέταλα πλανάται πλάνην οικτράν.
Επίσης αυτά που έγραψες περί Αυστραλίας, ως ένα μεγάλο ποσοστό ισχύουν και για την Αμερική.......δε μπορείς να παραμείνεις μετά τη λήξη της 6-μηνης τουριστικής σου visa. Αν κάνεις το λάθος και μείνεις παράνομα έστω και μία μέρα μετά τη λήξη της, πολύ απλά δε θα πάρεις ποτέ SSN# και πράσινη κάρτα, ενώ στη πρώτη ευκαιρία που θα σου κάνουν τυπικό έλεξχο, θα σε στείλουν απευθείας στον αγύριστο.
Τέλος, για το #6 παραπάνω έχω να πω πως ΜΑΚΑΡΙ όλοι αυτοί να πάνε στο εξωτερικό, διότι εκεί θέλοντας και μη θα γίνουν επιτέλους 'άνθρωποι'.