εχεις δικιο απλα εκει εχουν πιο πολυ δικιο απο σενα ....παντα !
μην συγκρινουμε γερμανικη με ελληνικη αστυνομια ,καταρχην η παιδεια των πολιτων ειναι ανομοια,ετσι και οι διαφορες ειναι τεραστιες.
thumb
Printable View
Εγω λογω του οτι οδηγαω κυριως στο Ιταλικο οδικο δικτυο λογω κατοικιας μου στη Ιταλια,εχω να πω οτι οι αστυνομικοι των εθνικων οδων ειναι αρκετα ευγενικοι σε ελεγχο ή πιστοποιησης παραβιασης και απλα κανουν την δουλεια τους.Εχουν αυστηρο υφος αλλα σου μιλανε ευγενικα και τυπικα.Τωρα στους αυτοκινητοδρομους εχουν βαλει σε ισχυ το συστημα tutor,το οποιο σου βγαζει τον μεσο ορο της ταχυτητας σου,με βαση τον χρονο που εκανες να περασεις απο το πρωτο ρανταρ στο δευτερο! Βεβαια σε ειδοποιουν για το εν λογω συστημα αλλα θες δεν θες δεν μπορεις να πας πανω απ το οριο (130χλμ).Πηγαινα περυσι το καλοκαιρι με το Ε60 Ρωμη-Ανκονα συνεχεια τεζα χωρις να ξερω για το εν λογω συστημα και εφαγα κληση για ταχυτητα εξω απ την Ανκονα (μου ειπαν τον μεσο ορο ταχυτητας μου).ΔΕΝ μου πηραν νουμερα και διπλωμα μονο και μονο επειδη ειχα Ελληνικες πινακιδες και μετα απο πολυ παρακαλεμα.Παλιοτερα και πριν το tutor με 325 Ε90 ειχα φαει πολυ πραμα αλλα ερχοσαν σπιτι συστημενες.
eidika stin austria einai zorika ta pragmata kai mia zoi tin pernao me kamia 150 ston autokinitodromo. tora gia italia ayto to systima den to ixera kai eutyxos os tora den me exei tsimpisei os tora.
gia germania to gnosta. oso eimaste makria apo erga kai xoris agressive odigisi mporeis na pas me apeira .alla erga i allages autobahn panta nomima .
gia mas edo pano exoume kai tous xafiedes afou tous pernas sfaira stin ethniki pairnoun tin astynomia kai se dinoun stegna.
oso gia tin symperifora ton mpatson paidia pisteuo oti einai perisotero thema anatrofid kai paideias tou ekastote atomo para xoras .opos exei kai polla gaidouria giatrous etsi exei kai mpatsous
Η αλήθεια ειναι ότι ο ενας ήταν πολύ επιθετικός , περιέργως όμως μόλις πήρε τα 360 μαλάκωσε...Μέχρι και το χερι του μου έδωσε φευγοντας...
Οσο για τον δρόμο είχε σημανση για 80 λόγω έργων , όμως ηταν Κυριακή και εργα δεν γινονταν πουθενά. Δυο λωριδες σε τελειο οδόστρωμα εκ των οποίων η μια εντελώς αδεια. Τι να κάνω ..κολαστηκα! Και τα 110 δεν ήταν καθόλου πολλά για την συγκεκριμένη μέρα και κίνηση. Ισως μια καθημερινή που όλοι πήγαιναν στις δουλειές τους ναι αλλά τότε όχι. Εξάλλου 140 έφτασα στην προσπέραση το πολύ για πέντε δευτερόλεπτα. αμέσως μετά εβγαλά φλας και μπηκα δεξιά. Τέλος πάντων ο ....αναμάρτητος BMWδάκιας πρώτος τον λίθο βαλέττω...Χα..χα....
Να γραψω και εγω τη προσωπικη μου εμπειρια.Στην ιταλια με το δικο μου bmw
με ελληνικες εννοειται πινακιδες.Σε κυκλικη πορεια και εχοντας προτεραιοτητα
αυτος που ειναι ηδη μεσα σε αυτην,επιχειρω να εισελθω..!!Διακρινω λοιπον πως
υπηρχε αποσταση ασφαλειας απτο αυτοκινητο που ερχοταν μεσα απτη κυκλικη
και αντι να σταματησω σαν ''ευρωπαιος'' πατησα το γκαζι -με ασφαλεια παντα-
για να προλαβω να μπω πριν απο αυτο.Το αυτοκινητο αυτο το οδηγουσε μια γριουλα..φοβηθηκε και πατησε τα φρενα.Ελα που πισω της ακολουθουσε η alfa romeo
των carabinieri...!!ξαφνου ακουω πισω μου συρηνες βλεπω φαρους και να μου κανουν νοημα να κανω στην ακρη.!!μου ζητησαν τα χαρτια τα δικα μου και του αυτοκινητου
και μου ειπαν να τους ακολουθησω εως οτου σταματησουν σε ασφαλες σημειο.Τελικα
με εγραψαν 170 ευρω και 5 ποντους στο διπλωμα επειδη δεν παραχωρησα προτεραιοτητα.Τους λεω αν δεν εχω τα χρηματα???
Θα καλεσουμε -μου λενε-αυτοκινητο μεταφορας για το αυτοκινητο σου,το οποιο θα το
παμε στο γκαραζ της αστυνομιας και οταν θα εχεις τα λευτα θα ερθεις να το παρεις
πληρωνοντας 1)τη κληση 2)το αυτοκινητο μεταφορας και 3)ενοικειο του παρκιγκ
για οσες μερες ειναι σταθμευμενο.....!!!!!!!!Ευτυχως που τα ειχα πανω μου!!!Τι να τους λεω πως ελεγξα και ειχα αποσταση ασφαλειας,τι να τους λεω πως ειμαι φοιτητης..τιποτα..!!!!
Δεν λεω ειναι λιγο παραπανω τυπικοι αλλα για να λεμε και ΟΛΗ την αληθεια ετσι χρειαζεται.Ετσι βαζουμε μυαλο,ετσι αποκτας παιδεια και στο τιμονι και μαθαινεις πως δεν
εισαι μονος στο δρομο αλλα και ουτε ο δρομος ειναι ολος δικος σου...
Θα μου πεις και που θα τρεχουμε????αυτο παλι ειναι ερωτημα..που μπορει να γινει
πραξη μονο σε ευρωπαικες χωρες λογω υποδομων....