Γιώργο καταλαβαίνω ακριβώς τι θελεις να πεις. Η διαφορά μας είναι Πώς εσύ ψάχνεις να βρεις τον άνθρωπο που έβαλε τον λύκο στο μαντρί κι εγώ ψάχνω για την τρύπα στον φραχτη!!! Χαχαχα
Printable View
Γιώργο καταλαβαίνω ακριβώς τι θελεις να πεις. Η διαφορά μας είναι Πώς εσύ ψάχνεις να βρεις τον άνθρωπο που έβαλε τον λύκο στο μαντρί κι εγώ ψάχνω για την τρύπα στον φραχτη!!! Χαχαχα
καλο θα ειναι πλεον εδω που φτασαμε να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους οπως τα λεει ο πρεβεζανος.τοσα χρονια δεν τα λεγαμε και ιδου τα αποτελεσματα.εχοντας σπουδασει διοικηση επιχειρησεων κατεληξα στο εξης απλο συμπερασμα.οποιαδηποτε χρηση οικονομικου μοντελου-ερευνας δεν προκειται ποτε να εχει εφαρμογη και να προσφερει λυση απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι παραγοντες μιας κρισης ειναι ελεγχομενοι.οπως στην στατιστικη οταν κανεις ενα πειραμα ΑΝ ελεγχεις εναν Η περισσοτερους παραγοντες καθοριζεις το αποτελεσμα ετσι και στην κριση αν ελεγχεις τις αγορες και τα εκτελεστικα τους οργανα οποιαδηποτε επιστημονικη προσεγγιση καταληγει στο κενο.καθως το αποτελεσμα εξαρταται πληρως απο τους ελεγχομενους παραγοντες .
Φίλε νταρκ, κατι δεν κατάλαβα... Ποιός πιστεύεις ότι ελέγχει τις αγορές;
Οι Εβραίοι; Αρνούμαι να δεχτώ τέτοιες απλοικές λύσεις.
Γιατί υποτίθεται πως ο καπιταλισμός είναι το πιο ελεύθερο σύστημα, ιδανικά με ελεύθερο ανταγωνισμό, ελεύθερες αγορές, και τον καταναλωτή βασιλιά που καθορίζει την παραγωγή μέσω προσφοράς και ζήτησης.
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες ότι οι εξισώσεις σπάνια επαληθεύονται στην πραγματικότητα, η γνώμη μου είναι Πώς αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε ξεχάσει Πώς τα οικονομικά είναι κοινωνική επιστήμη, σαν την ψυχολογία, κι όχι μαθηματικά! (για Όλα φταίει ο απόλυτος θαυμαμός στον Αριστοτέλη την περίοδο της Αναγέννησης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, χαχαχα).
Οι οικονομικές εξισώσεις περιλαμβάνουν έναν σωρό παράγοντες που βασίζονται στις προτιμήσεις των καταναλωτών, τις προβλέψεις τους για το μέλλον, την διάθεση τους να αποταμιέυσουν, κοκ. Αυτοί οι παράγοντες δύσκολα αναγνωρίζονται και πολύ δύσκολα γίνονται μετρήσιμοι. Αν βάλεις δύο τρεις τέτοιες παραμέτρους στην εξίσωση, είναι λογικό να μην περιμένεις να δεις το αποτέλεσμα στην πραγματικότητα.
Θυμάστε πώς ξεκίνησε η κρίση; Με την κατάρρευση των mortgage backed securities. Πουλούσε μια τράπεζα ένα σωρό στεγαστικά και μετά έφτιαχνε και πουλούσε ομόλογα τα οποία θα εξοφλούνταν καθώς οι ιδιοκτήτες θα ξεπλήρωναν τα δανειά τους. Μάλιστα θεωρούνταν και πολύ καλή και σίγουρη επένδυση γιατί το ρίσκο να μην πληρώσει ο άλλος την δόση για το σπίτι του ήταν απειροελάχιστη, κι Όλα ήταν ανθηρά κι όλα ωραία. Έλα όμως που στην πρώτη κάμψη της οικονομίας ο κόσμος σταμάτησε να πληρώνει τα στεγαστικά (ο ασταθμητος παράγοντας), τα σπίτια βγήκαν προς πώληση και τα διάφορα funds που είχαν αγοράσει τα ομόλογα βρέθηκαν με την καυτή πατάτα στο χέρι. Και χρεωκόπησαν. Κλπ κλπ κλπ
Τι να πω, μπορεί να είμαι αφελής και είναι όλα μια συνομωσία των πιστών κάποιας θρησκείας, μπορεί όμως και όχι...
δηλαδη να ρωτησω και εγω αφελεστατα??
η κριση εγινε επειδη αρχισε ο ασταθμητος παραγοντας (στο παραδειγμα μας) ο δανεισμενος να μην πληρωνει την δοση του???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
πολυ απλοικα μας τα λετε και αφηνετε πολλες αλλες παραμετρους στην αφανεια...
Όχι. Η κρίση έγινε γιατί ο καπιταλισμός αφήνει το παράθυρο να προεξοφλήσεις ότι ο άλλος θα πληρώσει το στεγαστικό του, και να πλουτίσεις πείθοντας κι αλλους ότι αυτο θα γίνει. Και τελικά δεν έγινε, κι ολα τα λεφτά ήταν αερας
Γιατί μπορείς να στηχοιματίσεις ότι η Ελλάδα ή η Γερμανία θα πτωχεύσουν, κι αν πέισεις αρκετούς μπορείς να τις πτωχεύσεις.
Κάτι πάει στραβά στις εξισώσεις για το μέλλον που μας είχαν μάθει...
Αααααααα σαν να μπαινουμε στα κολπα σιγα -σιγα :whistle::whistle::whistle:
και να υποθεσω πως ψαχνουμε τους τζογαδορους που ριχνουνε στην "τσοχα" τα χαρτια ,μωρε να δεις πως τα λεγανε...τοξικα κατι ομολογα,αποβλητα κατι τετοιο που να θυμαμαι...
Τζογος τεραστιος Ναουμε που ελεγε καποτε ο Χαρυ Κλυν και αραγε τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια???
ποιες εταιριες και ποιων στηνουνε τον τζογο αυτο τον ιδιαεταιρως επικερδη???
Συνομωσιες ....συμπτωσεις....θεωριες.....
:mpaks: γνωση ευχαριστω :thumbsup::thumbsup:
δεν θυμαμαι να ανεφερα κατι για θρησκεια.διαβασε καλυτερα το ποστ.ανεφερα κατι πολυ απλο το οποιο ειναι θεμελιωδης αρχη στην στατιστικη.οταν ελεγχεις τους οικους αξιολογησης ειναι πολυ ευκολο να χειραγωγησεις και τους δανειστες.ο αλλος παραγοντας που ειναι ελεγξιμος ειναι οι αντιδρασεις των διορισμενων κυβερνησεων και η προθυμια τους να ακολουθησουν καποιες πολιτικες που υπαγορευονται Η να τις αγνοησουν.απο εκει και περα η απληστια ειναι η αιτια για την οικονομικη κριση της Ελλαδας.
Κατσαραίε μου, όπως και με τον Γιώργο, δεν διαφωνώ, αλλά εσύ μιλάς για αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την τρύπα του συστήματος κι εγώ μιλάω για την τρύπα!!
Κι επειδή το μοτο του συστήματος είναι 'αν δεις την ευκαρία...άδραξέ την' πιστεύω πώς μόνο αν βρεθεί η τρύπα και μπαλωθεί θα λύσουμε την κρίση. Έστω ότι βρίσκαμε και τιμωρούσαμε όλους όσους εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, αν δεν διορθωθεί το λάθος του συστήματος θα βρεθεί κάποιος άλλος...
Σοφια αυτο που ισως δεν εμαθες στα οικονομικα θεωρηματα (εγω το εμαθα στις πολιτικες επιστημες) ειναι οτι παντα υπαρχει η "κερκοπορτα" που ανοιγει με αρκετα πασπαρτου κλειδακια που κρατανε στα "καθαρα" χερια τους οι επιλεγμενοι "πεφωτισμενοι" οραματιστες και τα χρησιμοποιουν εναντιον των ιδιων των εθνων και των πολιτων που τρεχουν για λιγο "τυρακι" ...
Εκει υπαρχει η τρυπα στην διαφθορα που γραφουν και οι υπολοιποι φιλοι και φυσικα για να γινουν αυτα πραξη εχουν "δουλεψει" εδω και χρονια σε ασκησεις χαρτου και σε γραφεια αποφασεων,τιποτα δεν ειναι τυχαιο ουτε συμπτωση...
Η μαυρη τρυπα λοιπον ειναι ευκολο να βρεθει,το επομενο μας βημα ομως μετραει και ειμαστε σχεδον σιγουροι πως εχει προβλεφτει και αυτο ....
Ακριβώς επειδή δεν είδα να μιλάς για θρησκείες, ρώτησα ποιός θεωρείς ότι φταίει. Δεν ήξερα αν αναφέρεσαι κι εσύ σε κάποιο λόμπυ :)
Εγώ όπως εξήγησα μετά εστιάζω στη δυσλειτουργία του συστήματος και τελικά όπως φαίνεται αυτό βλέπεις κι εσύ, η 'ανεξαρτησία' και η δύναμη των οίκων αξιολόγησης ένα μεγάλο αγκάθι! Και συμφωνώ πως τα γεοπολιτικα συμφέροντα επηρεάζουν, κατευθύνουν την διεθνή οικονομία. Ίσως στατιστικά να ανήκει σε αυτές τις παραμέτρους που έλεγα που δεν μπορούμε να μετρήσουμε, και τιναζουν το αποτέλεσμα στον αέρα.
Αναφέρομαι πάντα στη διεθνή κρίση, για την Ελλάδα συμφωνούμε απόλυτα :)