οσο αφορα την οδικη παιδια αν το αυτοκινητο εχει ρεζερβα δεν ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν και εαν ερθουν θα το κανουν χαρισματικα, ετσι εχω ακουσει........:whistle:
Printable View
οσο αφορα την οδικη παιδια αν το αυτοκινητο εχει ρεζερβα δεν ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν και εαν ερθουν θα το κανουν χαρισματικα, ετσι εχω ακουσει........:whistle:
παρολο που (χτυπα ξυλο) εχει πολυ καιρο - χρονια - να με πιασει, μια χαρα αλλαζω μοναχος μου.
το θεμα ειναι οτι τη σημερον ημεραν που ολοι ξεκιναμε τελευταια στιγμη για οπου παμε (ειτε στη δουλεια, ειτε για εξοδο), πεφτει πολυς εκνευρισμος...:ranting2: στην περιπτωση "λαστιχου"...
Η αλλαγη ελαστικου ειναι ευκολη υποθεση, αλλα ο ασσος δεν εχει ρεζερβα. Και πλεον δεν εχει ουτε RFT λαστιχα :whistle:
Ψαχνω να βρω κιτ επιδιορθωσης ελαστικου αλλα και γρυλλο, συμβατο με τον ασσο. Η χρησιμοτητα του γρυλλου δεν ειναι προφανης, αλλα απο πεισμα και μονο τον θελω.
Ο ασσος με τα RFT επαθε λαστιχο λιγο μετα που τον πηρα. Εχανε σιγα σιγα αερα και το συστημα ελεγχου μειωμενης πιεσης ελαστικων ουτε που "ασχοληθηκε"... Βιδα στο πελμα ηταν η αιτια και επιδιορθωθηκε σε λαστιχα.
Και τωρα που το σκεφτομαι, με ολα μου τα αυτοκινητα εχω παθει λαστιχο, απο τουλαχιστον μια φορα, με ολα.
Λάστιχο με την bmw έπαθα μια μέρα χιονισμένη (ψόφος), το άλλαξα μόνος μου με απώλειες, ένα σχισμένο δάχτυλο και 4-5 ράμματα στην κεφαλή! :hystericalbs1: :hystericalbs1:
Από τότε πάντα υπάρχουν γάντια στο πορτμπαγκάζ!!!
τι εγινε ρε Μπιλη παλευες με καμια πολικη αρκουδα εκει στα χιονια?
Αλλαγη ελαστικου στο φτερο...
Σιγα μη φωναξω οδικη...και να πιασει ο τυπακος το αυτοκινητο ΜΟΥ???
Για αυτον τον λογο λοιπον....
Στο πορτ μπαγκαζ υπαρχουν
1) Πτυσωμενη μανελα για τα μπουλωνια
2) Γαντια μιας χρησης (κανα δυο ζευγαρια)
3) Δυο μπαριτσες χημικο φως για καμια σκοτεινη αλλαγη
4) Υγρα μαντηλακια για τυχον λερωματα περαν των γαντιων.
5) Εφεδρικες λαμπες για ολα τα φαναρια
Πολυ βασικη προυποθεση ομως για να αποδοσουν ολα τα παραπανω ειναι να ειναι φουσκωμενη η ρεζερβα!!!!!!!!!!
γυρνωντας απο μια φαγωκρασοκατανυξη,εγω ο κολλητος μου και η πλεον γυναικα του,και ενω εριχνε καρεκλες απο τη βροχη,τα παιδια με πηγαιναν ωστε να παρω το αμαξι μου απο εκει που το ειχα αφησει....
ελα ομως που η ξανθια πιστευε οτι μπορει να περασει καθετα το κρασπεδο και να να ανεβει στο πεζοδρομιο,ωσε να με προστατευσει απο τη βροχη ανοιγοντας την πορτα...
το αποτελεσμα το καταλαβαινεται....μπαμ ακουστηκε...
αφου ακουσε τα καντηλια της απο τον κολλητο,στην ερωτηση αν εχει ρεζερβα(ηταν το δικο της αυτοκινητο),με πολυ ναζιαρικο τονο απαντησε τι ειναι η ρεζερβα?
οταν της εξηγησαμε.ειπε οτι ποτε δεν ειχε δει κατι τετοιο......
επειδη και οπατερας μου εχει ibiza, πηραμε το δικο μου,πηγαμε τη ξανθουλα σπιτι,πηγαμε απο το πατρικο μου,πηραμε τη ρεζερβα με τα συμπραγκαλα,γυρισαμε εκει που ημασταν (μεχρι τωρα ειμαστε γυρω στα 100 και πλεον χιλιομετρα...) και αλλαξαμε το λαστιχο μεσα σε 10 λεπτα ελλεω βροχης παντα....μετα πηγαμε σε ενα βουλκανιζατερ ωστε να διορθωσει το λαστιχο και να μου δωσει πισω τη ρεζερβα......
Νικο ο γρυλλος ειναι απαραιτητος. Για να φουσκωσει το κομπρεσερακι, θα πρεπει να το λαστιχο να ειναι στον αερα. Τα κομπρεσερακια αυτα που πέρνουν ρευμα απο τον αναπτηρα, ΔΕΝ εχουν παντα δυναμη να φουσκωσουν λαστιχο που έχει βαρος πανω του. Ειδικα δε αν ειναι εντελως flat ειναι μαλλον αδυνατον να το φουσκωσουν αν δεν σηκωθει το αυτοκινητο.
Μεγάλο πρόβλημα οι ρεζέρβες. Μου έχουν τύχει πολλά:
- Να έχω big brake kit μπρος-πίσω και να μη χωράει η ρεζέρβα. Φτου.
- Να μπαίνει η ρεζέρβα αλλά να έχω αποστάτες και να μην έχω κρατήσει τα πιο κοντά εργοστασιακά μπουλόνια. Φτου ξανά.
- Να μπαίνει η ρεζέρβα, να έχω και κοντά μπουλόνια αλλά να είναι ξεφούσκωτη. Γαμώτο.
- Να μπαίνει η ρεζέρβα, να έχω και κοντά μπουλόνια, να είναι φουσκωμένη αλλά να έχει σκάσει μπροστινό λάστιχο και η ρεζέρβα να είναι ανάγκης, οπότε να πρέπει να σκάντζάρω με πίσω τροχό. Αυτό σημαίνει 3 φορές σήκωμα αν δεν έχεις 2 γρύλλους. Κάποιος μου κάνει πλάκα.
- Να μπαίνει η ρεζέρβα ανάγκης, να είναι φουσκωμένη, να έχω και κοντά μπουλόνια αλλά να έχει σκάσει το μπροστινό λάστιχο και το πίσω να είναι φαρδύτερο (10J). Ζήτω η τρέλλα.
Τώρα όμως έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τα runflat. Αααααααχχχχχ!
Ειναι παρα πολυ καλη γυμναστικη. Περυσι μετα απο ενα track day αλλαξα 18αρες με 19αρες σπιτι μου με το γρυλο απο το Χ3. Επειδη εχω μια υπολογιστικη διαστροφη ζυγίστηκα αμεσως πριν και αμέρως μετα. Η διαφορά ήταν 1 κιλο.