δεν ξερω ποσους ποντους ειναι ,αυτα εδω ειναι τα ελατηρια https://www.ac-schnitzer.de/shop/pd6...?categoryId=59
το αμαξι ειναι σκληρο λιγο αλλα γενικα εγω ειμαι ευχαριστημενος .
Printable View
δεν ξερω ποσους ποντους ειναι ,αυτα εδω ειναι τα ελατηρια https://www.ac-schnitzer.de/shop/pd6...?categoryId=59
το αμαξι ειναι σκληρο λιγο αλλα γενικα εγω ειμαι ευχαριστημενος .
Τα schnitzer αν δεν κανω λαθος υποσχονται 3 ποντους χαμηλωμα!
Τα χοντρομπουκαλα που λες ή αλλιως upside-down που ειναι η ορθη ονομασια τους μια χαρα ειναι και μεσα στην αθηνα, εξαλλου τα ελατηρια είναι αυτα που περιοριζουν κατα βαση την ανεση! Αλλα εχε κατα νου οτι με τα upside down τουλαχιστον σε Ε46 θα χαμηλωσεις λιγο μπροστα!
τα εμπαξα τελικα. εβαλα τα λεπτοκαλαμα με ελατηρια hr 3.5 ποντους. το αμαξι επεσε μια χαρα. δεν το ηθελα παραπανω ωστε να μην εχω το αγχος μην βρω και τα σχετικα. πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες οσο αφορα το στριψιμο. αλλο αυτοκινητο πραγματικα. θα ποσταρω φωτος μετα το πασχα. μπροστα εχει πεσει λιγο παραπανω παντως σε σχεση με πισω
Μια ερωτησουλα να κανω στους γνωστες του φορουμ...
Αν σε Ε36 4κυλινδρη βαλουμε H&R 4 ποντων χαμηλωματος σε bilstein sport B6 ,η μουρη θα ειναι λιγο πιο κατω σε σχεση με το πισω μερος ,η θα ειναι το ιδιο ?
Γνωριζει καποιος ?
Για τους δρομους της Ελλαδας, για μεγιστο κρατημα θελουμε αμορτισερ με μεγαλο βαθμο αποσβεσης αλλα με μαλακοτερα ελατηρια. Επειδη συνηθως τα aftermarket ελατηρια χαμηλωματος ειναι σκληρα, ακολουθουμε την συμβιβαστικη λυση με πιο μαλακο αμορτισερ για να μην κοπαναει αλλα δεν ειναι το σωστοτερο. Και αφου θα πρεπει να συμβιβαστουμε, διαλεξε τα μαλακοτερα ελατηρια που μπορεις να παρεις (νομιζω τα HR ανηκουν σε αυτην την κατηγορια) και αμορτισερ με μετριο-σκληρο βαθμο αποσβεσης.
ΥΓ το "Bilstein-Eibach" που χρησιμοποιουσαν οι παλαιοτεροι και 'δουλευε' στα γερμανικα αυτοκινητα, οφειλοταν σε αυτο ακριβως το λογο. Το αυξημενο βαρος του αυτοκινητου σε σχεση με τα γιαπωνεζικα βοηθουσε το σκληρο ελατηριο(που ηταν το Eibach τοτε) να δουλεψει αρκετα καλα στους δρομους της Ελλαδας.
Η ανεση ειναι αντιστροφη του κρατηματος και δεν μπορουμε να βελτιωνουμε ταυτοχρονα και τα δυο. Για τα Ελληνικα δεδομενα ομως, αν θελουμε καλυτερο κρατημα ειναι προτιμοτερο να ψαχνουμε για σκληροτερα αμορτισερ παρα για ελατηρια
Στο Ε36 που είχα και στο οποίο είχα δοκιμάσει αρκετά αμορτισέρ και ελατήρια (KW Variant 3, Bilstein και sprint και sport με HR και Eibach, Koni κίτρινα HR και Eibach), ο καλύτερος συνδυασμός για μένα ήταν τα Κοni ρυθμισμένα μερικά κλικ πιο σφιχτά από την τέρμα μαλακή ρύθμιση με ελατήρια HR. Η καλύτερη σχέση άνεσης και κρατήματος...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ξεχασα να διευκρινισω οτι δεν παω για αγορα καινουργιων αμορτισερ,τα BILSTEIN SPORT τα φοραω ηδη στο αμαξι κ απλα βρηκα ενα σετ 4ποντων H&R .
O Valadis544, φοράει αυτά τα ελατήρια και το αυτοκίνητο είναι λίγο πιό χαμηλό μπροστά!
Πες μας τι σε ενδιαφέρει.....
Να χαμηλώσεις για αισθητικούς λόγους?
Θέλεις κράτημα και ένα ευκολοδήγητο αυτοκίνητο ή ένα πιο απόλυτο αυτοκίνητο?
Παρατηρήσεις μου:
Φοράω bilstein sprint χοντρομπούκαλα με eibach και πιο πριν schnitzer white(πίσω μόνο) τα οποία τα έχω ακόμα. Τα schnitzer είναι πιο μαλακά και πιο προοδευτικά. Το αυτοκίνητο ήταν πιο μαλακό και αρκετά πιο ευκολοδήγητο δίνοντας την αίσθηση ότι έχεις πιο πολύ πρόσφυση. Πιο αργό στην είσοδο και με λίγες τάσεις υποστροφής καθώς το πίσω μέρος ήταν πραγματικά πατημένο κάτω!
Όταν έβαλα τα eibach πίσω το αυτοκίνητο έγινε καρτ! Απόλυτο εντελώς! Έκανε ότι του έλεγες άμεσα, ίσως έγινε λίγο πιο αργό αλλά είναι ΠΑΡΑ πολύ πιο διασκεδαστικό!! Έχω την αίσθηση ότι το πίσω μέρος δεν πατάει, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορώ να πλασάρομαι πολύ καλύτερα συν το ότι πλέον είμαι πιο υπερστροφικός με την μούρη αυτή τη φορά πατημένη. Αν θέλεις απόλυτο το Ε36 σου βάλε τα eibach και θα το ευχαριστηθείς με το παραπάνω! Ότι κοπανάει λίγο είναι γεγονός, αλλά ειδικά σε κλειστά κομμάτια είναι μαστ.... Ααα η μούρη είναι πιο χαμηλή.
Η άποψή μου
Με πιο μαλακό ελατήριο χάνεις σε αμεσότητα, δηλαδή στο turn ιn, αλλά κερδίζεις μετά. Με μαλακό ελατήριο είναι σαν να έχεις πιο πολύ grip και γι αυτό συνιστάτε σε γλιστερούς δρόμους. Αν έχεις όμως καλή άσφαλτο δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Μαλακά αμορτισέρ βάζεις αν οδηγείς σε δρόμους με λακκούβες- καμαράκια έτσι ώστε να διαβάζει τον δρόμο και να μην χάνεις την πρόσφυση στο κοπάνημα...
Κατ εμέ το ιδανικό για ελληνικούς δρόμους είναι ένα μαλακό ελατήριο με μια πολύ σκληρή αντιστρεπτική και σκληρό αμογτησεγ(όχι πολύ). Με αυτό τον τρόπο διαβάζεις τον δρόμο ενώ δεν παίρνεις κλίσεις.
δλδ για δρόμο: χοντρομπούκαλα-schnitzer-αντιστρεπτική γαιδούρι:warriorsmiley:
kloukakis εισαι σαφεστατος κ θα μελετησω την αποψη σου οταν παω για φοουλ αναρτηση . Για την ωρα θελω να χαμηλωσω κυριως για αισθητικους λογους κ κατοπιν για το κατι παραπανω στο στριψιμο.
Κοιτα στο μπροστινοκινητο οπως κ τωρα στο πισωκινητο θελω βιδωμενη μουρη.
Να μπορεις να ζυγισεις καλα στο turn in κ αναλογως να παιξεις στην εξοδο.
Δεν θελω να "λαστιχαρει" η μουρη στο στριψιμο.
Τα H&R τι θεωρουνται ? Σκληρα?
Τωρα με τα bilstein sport κ τα μαμα ελατηρια ειναι μεν σκληρο το αμαξι αλλα δεν κοπαναει.Βεβαια ειναι ψηλο κατι που δεν το θελουμε.
Κ επειδη βρηκα απο ενα παλικαρι στο φορουμ τα ελατηρια ελεγα να τα δοκιμασω.
Απο ευθυγραμιση παιζουμε σε μαμα νουμερα με διαστασεις 225-45-17 κ ΕΤ38 ή εχουμε κατι καλυτερο για να γινει λιγο πιο επιθετικο χωρις βεβαια να χασει τον all round χαρακτηρα του?
aggele αν φοράς τα sport ηδη, να ξερεις οτι έχεις κανει πατάτα και πως πρεπει ή να τα βγάλεις ΤΩΡΑ ή να χαμηλώσεις καθώς είναι ελατήρια χαμηλώματος και θα πρεπει να δουλευουν με το αντίστοιχο ελατήριο χαμηλώματος!! Θα τα καταστερψεις αν δεν το εχεις κανει ήδη.
Μήλησα με τον φίλο μου που σου είπα, για τα ΚΟΝΙ, και μου είπε πως θα μας κάνει -10% απο τα 650 που έχουν καινούργεια(ΚΟΝΙ κιτρινα ρυθμιζόμενα), για ελατήρια μου είπε eibach και KW(αν ενοούσε αυτα λέγοντας Κα-βε), οτι θέλεις παρε με τηλ