316-m3 286 το 321 εχει αλλο σερβοφρενο
Printable View
Θα μου επιτέψετε να πω πως στο δικό μου αυτοκίνητο e36 compact με 6πίστονα εμπρός και 4πίστονα πίσω το abs και τα φρένα λειτουργούν άψογα! Η γνώμη μου στο προβλημά σου Κωvσταντίνα είναι η έλλειψη του abs και όχι κάτι άλλο!
απλα εξηγησε μου πως αλλιως να φρεναρω?τι λαθος κανω? σε ωρα πανικου το τσαρουχονω κ το αφηνω ταυτοχρονα γιατι δεν εχω τιμονι κ το ξανα παταω κ ετσι εχω σωθει αυτες τις φορες που μου εχει τυχει αυτο κ ολα αυτα εχουν γινει σε δρομο γυαλι.....για πες πως να αλλαξω το φρεναρισμα μου?
Το τσαρουχωμα σιγουρα δεν ειναι σωστο!!Δυνατο προοδευτικο φρεναρισμα ωστε να ελεγχεις το μπλοκαρισμα των τροχων σου....Γενικα τα Ε36 και ειδικα τα Μ3 εχουν πολυ προοδευτικα πενταλ και φοβερη αισθηση και πραγματικα ειναι ευκολο να πετυχεις αποτελεσμα ισαξιο του ABS αν προσπαθησεις....Αν ομως αφηνεις τον πανικο να σε καταβαλλει,τοτε δεν κανεις τιποτα...
Αμα κανεις συνδιασμο κατεβασματος και φρεναρισματος ταυτοχρονα εκει να δεις αποτελεσματικοτητα αμα εχεις χωρο αμα σου πεταχτει κατι στα 10 μετρα και πηγενεις πανω απο 100 δεν προλαβενεις να κανεις και πολλα.
Εχω προπονηθει αρκετα σε αυτο το συνδιασμο κατεβασμα-φρεναρισμα ταυτοχρονα και σχεδον ποτε δεν μου εχει μπει το abs στην μεση.
Αντιθετα οπως ειπε και ο φιλος mike σε ανωμαλιες οδοστρωματος μολις τσιμπαω λιγο το φρενω πιανει αμεσως το abs.
μαλλον θα πρεπει να το οδηγησεις να το δεις γιατι δεν παιζει κατι συμβαινει....κ να μην το τσαρουχονω αμα ειναι γυαλι ο δρομος μου κανει τα ιδια γιατι εχει τυχει φορες που το δοκιμαζα κ εκανε παλι τα ιδια με λιγο παραπανω πατημα το φρενο οχι τσαρουχομα σε εκεινη την περιπτωση δεν μπορουσα να κανω κατεβασμα γιατι ειχα τελιωματα δευτερας......
Koίτα έχει μια λογική σε ένα σημείο...Για κάτι που δεν έχει ξανακάνει κάποιος αν φάει 10 ώρες για να μπορέσει να σου πει το ναι ή το όχι λογικό είναι τις 10 ώρες να τις πληρωθεί...Ειδικά όταν έχει και άλλους πελάτες στην ουρά και πρέπει να τους αφήσει...Δυστηχώς σε αυτό τον κόσμο κανείς δεν κάνει τίποτα για το τσάμπα...ή ακόμα και να το κάνει πάλι θέλει να βγάλει σε 2ο χρόνο...:thumbsdown:
Τι να πώ...Δεν είναι και το εξωφρενικό ποσό χιλιάδων,αλλά όπως είπες είναι δύσκολες εποχές...
Υ.Γ Τα ευρώ έχουν γίνει στραγάλια απο όταν πρωτοκυκλοφόρησαν,όταν θεωρήσαμε οι αφελείς πολίτες αυτού του κράτους ότι 1ευρώ=100 δρχ...;):thumbsdown:
Γενικοτερα τα φρενα στα Μ3 δεν θεωρουνται το δυνατο τους σημειο. Για αυτο και τα πιο πολλα φορανε after market λυσεις. Για καποιον λογο η ΒMW εχει μαλακιστει τελειως σε αυτον τον τομεα. Ειδικα τα Ε46 που ειναι καπως βαρουτσικα σε κλειστη διαδρομη τα φρενα αναβουν για πλακα. Ντροπη για τετοιο αυτοκινητο.