Αρχικό μήνυμα απο
vagmag
Γιώργο εδώ ο φίλος Κατς σου δίνει την μία πλευρά, και όχι όλες τις διαστάσεις... αλλά αυτό πιστεύει
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο αγρότης να πληρώνει 1000 ευρώ το χρόνο εισφορές , αλλά να μπορεί να πάρει 500 ευρώ το μήνα σύνταξη (500Χ12= 6000 ευρώ το χρόνο) αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας να πρέπει να πληρώνει τα 6 πλάσια (900Χ 6 =5400 ) για να πάρει σύνταξη 800-900 ευρώ!!!!!
Από την ώρα που πλέον ο αγρότης θα πληρώνει φόρο κανονικά σαν επαγγελματίας ..... μάλλον δε θα μπορεί να λειτουργεί όπως σήμερα, αλλά σαν επιχείρηση, πιο οργανωμένα, με τα έξοδα μιας επιχείρησης αλλά και την οργάνωση της ,τους υπαλλήλους της... ασφαλισμένους, με τις πιστοποιήσεις... κλπ... (ίσως δε θα μπορεί να έχει ο καθένας το χωραφάκι του κλπ κλπ
Μάλλον πρέπει να ενημερωθούμε από όσες περισσότερες πηγές μπορούμε εσωτερικού και εξωτερικού. Τους δικούς μας όλα αυτά τα χρόνια , δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Με ψέματα βγαίνουν, με ψέματα κυβερνούν κλπ κλπ
Γιατί θα έπρεπε να σε κριτικάρουμε όταν ο μισθός που παίρνεις , είναι για εργασία πραγματική που κάνεις... δεν σου τον χάρισε κανείς, δεν σε βόλεψε κανείς, ένας ιδιώτης θεωρεί τη δουλειά σου υπεύθυνη και καλή και σε αμείβει τόσο !!! ΄Όσο για τις κρατήσεις .... Θα πάρεις μεγάλη σύνταξη:hystericalbs1: Βασικά πληρώνεις για να δώσουμε τις σημερινές συντάξεις αλλά δε το λέμε, γιατί μερικοί θίγονται :whistle: Συγνώμη για το ειρωνικό ύφος μου, αλλά δεν αντέχω.
Φίλε μου Γιώργο , ο κόσμος που θέλει να τα κάνει όλα μπουρλότο, δεν αγχώνεται, όπως εσύ. Θεωρεί τη δραχμή λύση για όλα. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος (το απεύχομαι...) , αν πάμε σε δραχμή, για το που θα σταματήσει η μπίλια της υποτίμησης , μιας και θα τυπώσουμε δραχμές... πτωχευμένοι.
Εδώ να πω, ότι μόλις ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα και σχηματίστηκαν ουρές λόγω δικού μας πανικού, οι δικοί μας άνθρωποι που Κυριακή πρωί μας βεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, αποφάσισαν το απόγευμα να πάμε σε capital controls για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε.
Ας έκαναν δημοψήφισμα νωρίτερα. Πριν λήξει η τετράμηνη παράταση που ζήτησε ο Σύριζα, στην 2μινη παράταση που είχε ζητήσει ο Σαμαράς. Φταίνε οι άλλοι που εμείς δεν πήραμε απόφαση;
Πρέπει να μας στηρίξουν λίγο ακόμα, μέχρι να πάρουμε την οριστική απόφαση να τους μουτζώσουμε ή όχι ;;
Γιώργο οι ξένοι φταίνε, που δεν μπορείς να πάρεις τα δουλεμένα λεφτά σου!!!!!
Ευρώπη ΔΕΝ είναι μόνο η Γερμανία φυσικά. Άλλες 18 χώρες ψηφίζουν.... απλά δεν μας αρέσει.... έπρεπε να ψηφίζουν υπέρ των δικών μας ιδεών (κλειστά επαγγέλματα, 45άρηδες συνταξιούχοι, φοροδιαφυγή κάργα κλπ κλπ )
Αυτά τα έγραψα το πρωί...
Ξέρω στεναχωριέστε που τα ΔΕΝ τα δημοσίευσα ακόμα αλλά είπα να μην αφήσω κανέναν με παράπονο.