ετσι κι αλλιως ελαφρυ ειναι το Πουντο.....μπορει να τις ξηλωσε γιατι ...τριζανε!!!:D
Printable View
Με τιποτα.25αρα φοραει.Την εχω δει.Βαρια 200 αλογα.
Jim, δεν υπάρχουν παλιοΙταλοί, κωλογερμανοί, και ψευτοιάπωνες. Κάθε εργοστάσιο και κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, και δεν υπάρχουν τέτοιες
εύκολες συνταγές ανά χώρα ή ανά εργοστάσιο.
Μη κολάς σε χώρες και σε μάρκες.
Κάποιο μαστόρι μπορεί να φτιάχνει όλη τη βδομάδα, για μήνες ένα Uno
και να βγαίνει έξω το Σάββατο χωρίς ταπετσαρίες και να πατάει όποιον
βρεί μπροστά του. Και τι έγινε ?
Έγινε καλύτερο αμάξι το Uno από το Μ3 ?
Η BMW που έκανε 80000 χλμ στο ring για να "στήσει" το Ε46Μ3, δεν πρόκειται
να κλείσει από κανένα μαστόρι που στήνει Punto με 300 άλογα.
Ούτε η Nissan θα κλείσει, γιατί το S3 του ΓκαζοΓιάννη πάτησε ένα GTR.
Λοιπόν τσαντίστηκα τώρα, θα βγω έξω και θα βάλω τουρμπίνα από Supra στο
C2 SensoDrive, για InterCooler θα βάλω ThermoKing από φορτηγό, για πέμπτο
μπέκ θα βάλω το μπεκ του καυστήρα, και θα πατήσω όποιο κωλοFerrari βρω
μπροστά μου. Σιγά μη ξέρουνε από αμάξια οι αμπελουργοί απ' το Μαρανέλο.
Ξέρω τον ΓκαζοΓιάννη :D Ψήνεσαι για ένα πάτημα με το κοτέτσι? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Υ.Γ 1)Πλάκα κάνω :original:
2)Πολύ ωραίο post Βασίλη! Άπειρα thanks!
Ειδικα εσυ doctore επρεπε να ησουν μπροστα σε μια συζητηση που ειχαμε.Ειχε παιχτει ποιο παλια μια κοντρα με ενα πουντο και μια πορσε.Και το πουντο περασε μπροστα και μου το λεγαν για κατορθωμα.Και τους λεω, δηλαδη τωρα μου λετε οτι το πουντο ειναι καλυτερο απο την πορσε;;;Θα τρελαθουμε τελειως;;;Και μου λεγαν ναι....Οτι ειναι καλυτερο....Και στο τελος πετανε και το κορυφαιο.Ναι αλλα στο τελος μου λενε, το γκομενακι απο το πορσε κοιταζε το πουντο.Οποτε καταλαβαινεις με τι παλιο-ιταλους εχω μπλεξει.Για αυτο τους λεω εγω παλιω-ιταλους.
στην πρωτη στροφή το πούντο θα έφευγε ευθεία, το πόρσε μέχρι την κορυφή ακόμα θα διάλεγε αν θέλει να μπεί με γραμμή, ή με ντριφτ.
με χαμόγελο στο σπίτι ο ένας, με το κινητό στην άκρη ο άλλος μπας και βρεί κάνα ξεχασμένο προφυλακτήρα στα σκουπίδια κάποιου συνεργείου. αν είναι και άμπαρθ δε, άστο...πένθος ενός μήνα για τον πουντέα.
ειναι ευκολα αντιληπτο, απο αυτα που λες, πως εχεις να κανεις με ατομα που το επιπεδο της αυτοκινητηστικης τους κουλτουρας ειναι υπο του μηδενος οποτε, κυριολεκτικα, τζαμπα το σαλιο που ξοδευεις προσπαθωντας να τους πεισεις για πραγματα αυτονοητα..
δεν ειναι ολοι ετσι ομως...υπαρχουν και εξαιρεσεις..
Τις πιο απίθανες ιστορίες με αυτοκίνητα τις έχω ακούσει από Χαλκιδέους.
Κάτι πίνουν εκεί...δεν εξηγείται αλλιώς!!!
λογω των ιταλων κατασκευαστων εξωτικων αυτοκινητων οπως φεραρι,λαμπο,μαζερατι κτλ νομιζουν οτι τα αυτοκινητα μαζικων κατασκευαστων μοιραζονται αυτη την <αυρα> στις επιδοσεις,στη σχεδιαση,στη μοναδικοτητα κτλ.βεβαια αυτο ειναι καθαρα δικη τους επινοηση- πεπεοιθηση και τους ωθει σε ακυρες συγκρισεις και σε <φαντασιωσεις>.υπαρχουν μαλιστα αρκετα πουντο και φιατ κουπε με αυτκολλητα φεραρι
Παλια οι ιταλοι σου διναν αμαξι σειρας και ειχε αερα αυτοκινητου αλλης κατηγοριας.
Ειχε κινηση στο σωστο αξονα, ειχε ψαγμενη αναρτηση κλπ κλπ κλπ.
Παραδειγματα παρα πολλα, σαν το σουπερ μιραφιορι, τη τζουλιετα τη γκε τε βε...
Και πιο παλια οπως η τζουλια και η veloce...
Και πιο προσφατα οπως η ιντεγκραλε.
Μιλαμε για εργαλεια που στεκοντουσαν διπλα απο κτηνη της αυτοκινητοβιομηχανιας(porsche-ferrari) και ειχαν τον τσαμπουκα να δηλωσουν παρων.
Αυτα συνεβαιναν αλλες εποχες βεβαιως και προφανως οι απανταχου ιταλοφιλοι εχουν μεινει εκει.
Σημερα η fiat φτιαχνει αδιαφορα μεσα μεταφορας αμφιλεγομενης αξιοπιστιας, η alfa χτυπησε στο κεφαλι και επαθε αμνησια ενω η lancia νομιζει οτι δινοντας επιχρυσο περιτυλιγμα θα πουλησει ακριβα το φιατ που κρυβει μεσα της. Τον κουκο αηδονι σα να λεμε.
Αυτα ειναι τα καθημερινα ιταλικα αμαξια.
Δυστυχως πεθαμενα.
Ας ελπισουμε να βγει καλη η 4c μπας και ονειρευτουμε κανενα ιταλικο περα απο ferrari-maserati.
Γιατι τα υπολοιπα ειναι ειτε κουβαδες, η γερμανικα(audi για την ακριβεια).
Παλια γινοταν αυτο που λες με αντιτιμο την αξιοπιστια.με τελευταιο απογονο την ιντεγκραλε κατ εμε.εδω και πολλα χρονια εχει σταματησει αυτο αλλα οπως ανεφερα και πριν πολλοι συνεχιζουν να δικαιολογουν την ανωτεροτητα ;;των ιταλικων αυτοκινητων λογω συγγενειας με τα ιταλικα υπεραυτοκινητα.εξου τα αυτοκολλητα και οι φαντασιωσεις.
Παρτε και το εν λογω βιντεο που σας ελεγα.Εν το μεταξυ βγαλαν και καινουργια ειδηση τωρα.Βρηκε ο αλλος ενα βιντεο στο youtube με ενα πουντο που περναει Μ6 και ξερετε....Τα κλασικα.Απλα διαβαστε αν μπορειτε λιγο τα σχολια!!!
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater
σου είπα δεν αξίζει καν να προσπαθείς να τους βάλεις μυαλό..όταν μεγαλώσουν θα μάθουν, έτσι πάει το πράγμα! όταν δεν υπάρχει παιδεία και το μόνο που έχει σημασία είναι η ταχύτητα στην ευθεία(για λίγες δεκάδες μέτρα βασικά) αυτά συμβαίνουν..μην ασχολείσαι καν..
Κανά καλό Ε46 Μ3 ρε παιδιά??? Απ το forum βρέθηκε ένα καλό silver gray αλλα δυστηχώς ηταν cabrio :sad:!!!Μου ρθε πάλι έτσι στη τρέλα μου... με αφορμή βέβαια σήμερα ανεβένοντας την κύμης προς Πλαπούτα κατέβενε προς Γαλάτσι ένα silver gray coupe...:hyper:
To Σάββατο περάσαμε ΚΤΕΟ. Στο φύλλο ελέγχου μου είχε Ολικό Βάρος με οδηγό και 1/4 βενζίνη 1638kg. Πώς το βλέπετε? Αναμενόμενο?
λογικό δεν είναι αν το αυτοκίνητο είναι 1570 άδειο?
1570 ανακοινώνει η Bmw για άδειο ή για 90% καύσιμο και έρμα 75kg με βασικό εξοπλισμό?
α δεν το θυμάμαι αυτό..αλλά ας πούμε οτι είναι έτσι..φαντάσου το δικό σου με τα έξτρα που έχει! χαχαχαχαχ...
edit: νομίζω γράφει curb weight..
Αυτά είναι από το δικό μου :
https://www.bmwfans.gr/forum/showpos...32&postcount=2
εχει κανεις αποψη για την συγκεκριμενη αναρτηση?
https://www.car.gr/parts/view/3938667/
Αυτές είναι coilover Στέλιο. Με το θέμα πάτωμα που έχουν τα 46αρια, έχε κατά νου, ότι θα πρέπει να ενισχύσεις από πίσω με καλύτερα top mounds, και να βάλεις και μια μπάρα θόλων. Για το πάτωμα δε, δεν το συζητάω καν.
Μάθε τι ελατήρια έχουν πριν κάνεις αγορά πάντως. Ρωτα chief, alexk, μανο για αυτό το θέμα που το έχουν ψάξει πάρα πολύ. Και οι τρεις τους coilover φορανε. Βέβαια τα 2 είναι
Csl, το άλλο αγωνηστικο. Σίγουρα όμως θα μπορέσουν να σε κατατοπησουν στο θέμα κιλών.
Επισεις δεν ξέρω αν σ'ενδιαφερει, αλλά ο Χριστόφορος είχε για πούλημα σε ξεφτίλα τιμή την ast η οποία είναι κορυφαία ανάρτηση. Στην θέση σου θα προτιμούσα να πάρω εκείνη, παρά αυτή της αγγελίας. Μιλάμε για μια από τις καλύτερες αναρτήσεις. Αν δεν την έχει στείλει ακόμα, κάνε τον κόπο και μιλά μαζί του...
Δες αυτη που λεει ο Θωμας, Στελιο.. αλλα καπου εκει παιζει και η D2 νομιζω.. και ειναι λιγο πιο γνωστη απο αυτη https://www.car.gr/parts/view/3938667/
εσυ τις coilover Tein δεν φορας θωμα?
Γενικα απο Japan δεν ειναι ιδιες αυτες που ποσταρα, με τις D2 ή της TEIN?
ναι, ΤΕΙΝ φοράω αλλά όχι coilover...πάρε μίλα με χριστόφορο και μην ασχολείσε με τπτ άλλο αν θέλεις ανάρτηση. μιλάμε για καινούρια στα 3,5κ, μπορεί και παρταπάνω.
η συγκεκριμένη έχει ζευγάρια ελατηρίων.
ναι τωρα την ειδα την AST που πουλαει ο τσιφ.. ειναι φουλ ρυθμιζομενη? και σκληροτητα? Τι προελευσης ειναι?
λεει και κατι για ρυθμιζομενα τοπ μαουντ της turner.. Πανε μαζι με την αναρτηση ή ειναι προαιρετικά?
Γενικα ειναι καλυτερα μια coilover αναρτηση ή απλη χωρις να πειραξω γωνιες κλπ?
κατσε να το δει το θρεντ ο χριστοφορος να μας πει ακριβως..
στείλτου ένα πμ ρε άνθρωπε. πάρε το νούμερο του και μιλήστε. θα σε βοηθήσει πολύ ο χριστόφορος γιατί κατέχει απ'το άθλημα. η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη αλλά δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο και τι ρόλο παίζουν τα διάφορα σετ ελατήρια που πάνε πακέτο μαζί της.
τα τοπ μάουντ της τερνερ, είναι πολά καλά. αν τα δίνει πακέτο ακόμα καλύτερα. αν θυμάμαι καλά, τις είχε κάνει και σέρβις. τις είχε στείλει αγγλία, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
Εγώ φοράω D2 μετά απο 40.000χλμ όλα τέλεια,
Το μόνο που είχα θέμα με το πάτωμα πριν 10.000χλμ, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.
Πολύ καλο αμορτισέρ και τίμιο ;)
Παιδες μια βοήθεια , ηρθε η ωρα για σινεμπλοκ πισω γεφυρας και θα αλλαξω προαιρετικά και του διαφορικου , αξιζει να βαλω powerflex ?? Πληροφοριακα το αμαξι φοραει αναρτηση csl και πιο χοντρες αντιστρεπτικες . Δεν με νοιαζει να στριβω απλα περναω απο παντου με το πλαι ,
Ειμαι της αποψης οτι εαν ενα αμαξι δεν μπαινει τακτικά πιστα καλυτερα να μην αλλαζει αναρτηση.
Ενα σετ τοπ μαουντς ομως που ταιριαζουν στην εργοστασιακη αναρτηση ειναι οτι πρεπει. Βελτειωνουν πολυ την συμπεριφορα του αυτοκινητου στην καθημερηνοτητα και ειναι οτι πρεπει και για τη πιστα εξασφαλιζοντας κατα πολυ καλυτερους χρονους προστατευοντας παραλληλα και τα λάστιχα.
Οποιος πει οτι με μια aftermarket αναρτηση εχει την ανεση της εργοστασιακης και οτι το αμαξι δεν κοπανάει σε ανωμαλίες, με οτι προδιαγραφες ελατηριων και να εχει πανω, ειναι ψευτης.
Η ΑST ειναι κορυφαια εταιρεία αναρτησεων και δεν εχει σχεση με φτηνες αναρτησεις τυπου D2, BC, κλπ.
Η δικη μου ειναι 1-way, με ρυθμισεις σκληρότητας, υψους και καμπερ/καστερ με τοπ μαουντς της Turner Motorsport που κανουν και για μαμα αναρτηση.
Δεν νομιζω να τη δωσω ομως, γιατι την θελω για αναπληρωματικη σε περιπτωση που η Νιτρον παθει καποια ζημια.
Ισως δωσω τα τοπ μαουντς και την μαμα αναρτηση του CSL.
RallyArt@ το πατωμα δεν εχει να κανει με την αναρτηση. Ειναι κακη κατασκευη απο την BMW.
Διονυση@ δεν νομιζω οτι ενα σετ powerflex γεφυρας και διαφορικού θα σε βοηθησουν να κανεις ντριφτ καλυτερα απο τα μαμα σινεμπλόκ.
Εγω εχω powerflex γεφυρας και αντιστρεπτικων γιατι τα μαμα δεν αντεχουν τη χρηση σλικς.
Chief σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου , κατι ακομα να σε ρωτησω στο m3 εχω βαλει οπως σου ειπα ανάρτηση csl . Η αναρτηση τραβαει πιο πολλα ζορια απο την αποψη οτι το csl ειναι αισθητα πιο ελαφρυ ?? Και αυτο επηρεαζει την διαρκεια ζωης της η την λειτουργια της . Ακομα εχω σκεφτει να βαλω ελατηρια μαμα για να σηκωθει λιγο ειδικα πισω λογω των ταξιδιων και των επαρχιακων δρομων που συχνα βρισκομαι με την δουλεια μου . Ελατηρια πισω σαν αυτα που πουλας ειναι λαθος να τοποθετηθουν με μπροστινα μαμα ελατηρια ?
Τωρα που σε βρηκα θα σε σκισω στις ερωτησεις ;-)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ CHIEF (TH)
Οποτε εγω Χριστοφορε με κανονικη χρηση και λιγη χρηση πιστας τι θα προτεινες να κανω?
φοραω μαμα αναρτηση, και το εχω χαμηλωσει με ελατηρια της eibach το πρωτο σταδιο ας το πουμε. οχι πιτα κατω δηλαδη.( δεν θυμαμαι τους ποντους τωρα)
Τι θα προτεινες να κανω οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ? να βαλω παλι τα μαμα η να αλλαξω σε bilstein για παραδειγμα? η να αλλαξω τελειως με αλλη αναρτηση ρυθμιζομενη?
εγω ετσι οπως το σκεφτομαι, οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ να βαλω καποια που ειναι για χαμηλωμα γιατι τα μαμα δεν ειναι για αυτο το ελατηριο..
αν και δεν βλεπω τοσο καιρο να υπαρχει καποιο προβλημα στο αμορτισερ ειναι αρκετα σφιχτο και παραλληλα δεν κοπαναει πολυ στις λακουβες σε σχεση με μια αλλη αναρτηση.Τα εχω μετρησει και σε αμορτισερομετρο και ειναι οκ.
Νομιζω οτι με μια τετραδα αμορτισερ χαμηλωματος και τα τοπ μαουντς θα ειμαι καλυμενος?
Νομιζω ειναι λάθος να αλλαξεις πισω ελατηρια και να εχεις μαμα τα μπροστα.
Το καθε αμορτισερ ειναι κατασκευασμενο για να "παντρευεται" με ελατηρια που έχουν ενα περιθωριο μεγεθους και δυναμης. Δεν βλεπω τον λόγο απ τη στιγμη που έχεις κομπλέ αναρτηση CSL στο αμαξι να αλλαξεις πισω ελατηρια για να το ψηλωσεις.
Ποσο χαμηλό ειναι? Αν θυμαμαι καλα το CSL ειναι περιπου 66 εκατοστα υψος με μετρηση απο εδαφος μεχρι φτερό. Το δικό σου μπορει να ειναι μισο ή ενα εκατοστό πιο χαμηλό λόγο βαρους.
Το δικό μου με coilover ειναι στα 63 εκατοστα και μια χαρα ταξιδια κανει.
Αστο οπως ειναι.
Τωρα, οσον αφορά τη ζωη και την λειτουργεια της αναρτησης CSL στο απλό Μ3, στη θεωρία επειρεαζει τη ζωη και την λειτουργεια της αναρτησης.
Στην πραξη αυτα νομιζω ειναι μαμακίες.
Στο δευτερο αμαξι που εχω, εβαλα ελατηρια χαμηλωματος και εχω κανει 120Κ χιλιομετρα χωρις να εχω προβλημα και χωρις να εχω αλλαξει ακομη αμορτισέρ.
Εαν ο Μανος μου εδινε την αναρτηση του, δεν θα εκανε για το αμαξι μου επειδη το αμαξι του Μανου ειναι 120 κιλα πιο ελαφρυ απ το δικο μου ?
Αυτα ειναι μπουρδες για τους Θεωρίες που εχουν κανει την μαλακια επιστημη.
Θα σου ελεγα να αφησεις το αμαξι οπως ειναι. Αναρτηση CSL εβαλες σε απλό Μ3. Δεν την εχεις βαλει στο φορτηγό του Θανου !
Η αναρτηση CSL ειναι κορυφαια και με αρκετες διαφορές στη λειτουργεια απο την αναρτηση του Μ3Ε46.
Εδω και καποιες πληροφορίες με τις διαφορες μετα απο μεγαλο ψαξιμο του Νικου. https://www.cslregister.com/forum/showthread.php?t=8143
Στέλιο, αν εχεις μετρησει τα αμορτισερ σου και ειναι καλα αστα οπως ειναι.
Αφου κανεις και 2-3 επισκεψεις το χρονο σε πιστα παρε ενα σετ top mounts που κανουν για μαμα αναρτηση και εισαι μια χαρα.
Θα εχεις καλυτερο κρατημα, θα προστατευεις τα λαστιχα σου, θα γραφεις καλυτερο χρονο και θα εχεις και την ανεση σου.
Τωρα, αν εισαι αποφασισμενος για αλλαγη ή για κατι καλυτερο αλλα με ολα τα πιο πανω πλεονεκτιματα, γιατι ετσι σου ηρθε, παρε αναρτηση CSL + τοπ μαουντς ρυθμιζομενα.
Εγω πριν τρια χρονια, στην πιστα που τρεχαμε ειχα κανει ρεκορ γυρου της πιστας με μαμα αναρτηση και ενα σετ τοπ μαουντς.
Το ρεκορ ειναι εκει μεχρι σημερα και δεν το εχει σπασει κανεις ακομη.
Τα είπες όλα : ρεκόρ γύρου με μαμά ανάρτηση !!!
Με τι λάστιχα έγινε chief ?
Κumho Εcsta V70A
Ειναι ενα κανονικο ημισλικ αλλα δεν ειναι και το καλυτερο λαστιχο για τον απολυτο χρονο.
Τα Cup ειναι ανωτερα.
Με Racing Semislicks ή και Slicks δε νομιζω να δουλευε σωστα η αναρτηση. Λογο υπερβολικου κρατηματος θα υπηρχε μεγαλο ρολλ στο αμαξι.
Εκει χρειαζεται ρυθμιζόμενη αναρτηση.
Καθε ποτε αλλαζετε συμπλεκτη ? Ειναι ανθεκτικος ? Ρωταω πιο πολυ για SMG. Εχουμε καποια προτιμηση σε aftermarket ?
οπως σε ολα τα αυτοκινητα ειναι αναλογα την χρηση..το δικο μου εχει ακομα τον μαμα με 106Κ χλμ..
Αυτο που περιμενω να ακουσω ειναι κοντα στα 150.000 για να δουμε..
Εγώ το πούλησα με 145Κ χλμ, και στις αλλαγές 3η 4η στο πρόγραμμα 6, το κεφάλι του συνοδηγού βάραγε μαξιλαράκι.
Δεν πατινάριζε πουθενά, ότι κι αν του έκανα.
Αλλά όπως είπε και ο pilot, εξαρτάται από τη χρήση.
Άν ο άλλος το δουλεύει στο αυτόματο 1, 2, και πατινάρει συνέχεια, ξεκινάει με 2α, και τέτοια...