Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Ωραίες αυτές οι Φωσκολικές αναμνήσεις, αν και στην περίπτωσή μου δεν είναι καν αναμνήσεις γιατί δεν έβλεπα ούτε Λάμψη, ούτε Τόλμη και Γοητεία, ούτε Φάλκον Χεστ.
Οι κύριοι ψηλομύτες που έχουν την προαναφερθείσα συμπεριφορά καλό θα ήταν να συνέλθουν αφενός γιατί τα σάβανα δεν έχουν ράσα, αφετέρου γιατί το Βυζαντινό και το κάθε Βυζαντινό δεν περιμένει από το πουρμπουάρ των 5-10 πελατών της καλής κοινωνίας για να ζήσει. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άπειρες ιδιωτικές λέσχες όπου θα μπορούσαν να βγάλουν κάλλιστα τα απωθημένα τους με τους υπολοίπους της ιδίας κοινωνικής τάξης.
Ο Στάθης έχει απόλυτο δίκιο. Εδώ δε μιλάμε ούτε για Bentley με χρυσά χερούλια και φιλντισένια παπάρια, ούτε για επετειακές Veyron. Μιλάμε για κάποια αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό, από τον απλό οικογενειάρχη που δεν ήθελε να σκάσει 30 χιλιάρικα για καινούργio 1800άρι Octavia Scout και προτίμησε μεταχειρισμένο 520 όπως του λόγου μου μέχρι τον αυυτοκινητόφιλο που αγόρασε Μ3 γιατί καταργήθηκαν τα παράλογα τεκμήρια και τα παράλογα τέλη. Τα οποία επανήλθαν βέβαια.
Προφανώς μέσα στον κυκεώνα των φόρων και των χαρατσιών, τα 660 των τελών και τα 440 του φόρου πολυτελείας δεν πρόκειται να μου δώσουν τη χαριστική βολή. Μπορώ να στερηθώ κάτι ή να αναβάλλω κάτι άλλο και να τα πληρώσω. Μπορώ να τα βάλω και σε δόσεις στην κάρτα που λέει ο λόγος. Αρνούμαι όμως. Αρνούμαι γιατί δεν υπάρχει ανταπόδοση. Δεν υπάρχουν δρόμοι της προκοπής, δεν υπάρχουν υπηρεσίες της προκοπής, δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει επαρκής σήμανση. Το μόνο που βλέπεις είναι τροχονόμους με ραντάρ στο χέρι, κρυμμένους στα πιο απίθανα σημεία.
Η κοροϊδία τελείωσε. Προτιμώ να τα δώσω στο Χαμόγελο του Παιδιού ή στην Κιβωτό και να καταθέσω πινακίδες. Κι αν δεν πωληθεί μέχρι τότε θα το κάνω, είμαι αποφασισμένος. Θα το κάνω για μένα, για τα παιδιά μου που αξίζουν κάτι καλύτερο, για τους σχολικούς φύλακες των 300 ευρώ το μήνα που απολύονται για να πάρουν οι χαραμοφάηδες της ΕΡΤ τις αποζημιώσεις τους και να επαναπροσληφθούν. Μλκίες του στυλ "είναι ανταποδοτικό μέτρο για τη μείωση του ΦΠΑ" να πάνε να τις πουν σε αμόρφωτους κρετίνους ιθαγενείς. Εδώ είμαστε και θα το δείτε, αν αλλάξει μισή τιμή σε κατάλογο εστιατορίου ή καφετέριας ελάτε να με χέσετε. Κι αυτό ΑΝ πάρετε απόδειξη.