Όχι σπίτι πολυκατοικία :th_Laie_67-1:
Σε καμιά 4-5 χρόνια ίσως φτιάξουν τα πράγματα...
Printable View
Έτσι όπως είναι τα πράγματα πιο πολύ συμφέρει να έχεις το porsche πάρα πολυκατοικία. .. αν βουλιαξουμε και πάμε στις δραχμές το βγάζεις έξω και το πουλάς όσο όσο. .. ετσι ένα μέρος των χρημάτων και θα σου μεινει και θα είναι σε ευρώ αλλά και στο εξωτερικό. ...εκεί μας έφτασαν να θεωρείται το αμαξι καλύτερη επένδυση από ότι ένα σπίτι μια που αυτό έξω πουλιέται και κερδίζεις κάποια χρήματα.
Τοσα λευτα και να μην ειναι το turbo ?
Δε ξέρω από πού να ξεκινήσω να σου γράψω πόσο λάθος είναι ο συλλογισμός σου.
Καταρχάς αν το μέλημα κάποιου είναι να ξεφορτωθεί ένα αυτοκίνητο που πλήρωσε 200.000 ευρώ για να ζήσει επειδή πήγαμε στη δραχμή, πάει να πει ότι έκανε εξΆαρχής λάθος επιλογή.
Αλλά ας το προσπεράσουμε. :)
Αφού το αυτοκίνητο θα έχει αγοραστεί στην Ελλάδα, όπου κι αν πουληθεί θα πληρωθεί στην Ελλάδα. Τι εννοώ, ότι και Γερμανία να το πουλήσεις, στην Ελλάδα θα σου καταθέσουν τα χρήματα οπότε θα μετατραπούν αυτόματα σε τοπικό νόμισμα. Λογ/σμο σε ξένο κράτος δεν μπορείς να ανοίξεις αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος εκεί. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Τέλος, και έξω να το πουλήσεις και να επιστρέψεις με το χρήμα στο χέρι πολύ απλά δε θα μπορέσεις να το περάσεις και θα φορολογηθείς (χάνοντας κι άλλο αξία) και πάλι θα μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα.
Με λίγα λόγια, προφανώς και συμφέρει η αγορά σπιτιού από αυτοκίνητο. Ίσχυε και θα ισχύει για πάντα. :)
6 χρονια που σπουδαζα στο εξωτερικο ποτε δεν με ρωτησαν αν ειμαι μονινος κατοικος όταν άνοιξα λογαριασμό ( δεν ξερω εάν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τοτε ) επισης σχεδόν κάθε Έλληνας έχει και από κάποιον συγγενή στο εξωτερικο οπότε έχει εκείνος κάποιον λογαριασμο. Τέλος δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να φέρεις τα χρήματα μέσα τα αφήνεις έξω. βέβαια αυτά είναι εντελώς άσχετα με το όλο θέμα του thread οπότε δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε .
Edit
Σαφώς και το σπίτι έχει περισσότερη αξία από ένα αμάξι αλλά στον παράλογο τόπο που λέγεται Ελλάδα εάν από την μία στιγμή στην άλλη πάμε σε δραχμές το αμαξι εαν μπορεσεις και το πας στο εξωτερικο θα το σκοτώσεις πολύ πιο εύκολα και με περισσότερα χρήματα σε σχέση με ένα διαμερισμα που θα στίχιζει πενταροδεκαρες .
estoril E46 M3 . . .
Το ειχε παλαιοτερα στα ιδια λεφτα ο Νικος !!!
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6739113/
Όταν κι εγώ σπούδαζα έξω άνοιξα δυο λογ/σμους (ένα στην Αμερική κι έναν Αγγλία). Επειδή σπουδάζαμε εκεί, είχαμε το δικαίωμα προφανώς να ανοίξουμε εκεί λογ/σμο γιατί πρακτικά είμασταν μόνιμοι κάτοικοι.
Μιλάμε για κατάθεση σε λογ/σμο 200.000 ευρώ που δεν είναι δικός σου (συγγενή πχ...αν έχει).
Τι πιστεύεις ότι θα πει η τράπεζα στο δικαιούχο?
Δεν είναι τόσο εύκολο.
Είναι εντελώς υποθετικό το σενάριό σου και καθόλου ρεαλιστικό θα έλεγα. :)