Πανε εξω απο την πορτα τους και πουλα τα 2000...χαχαχα!!!
Printable View
Πανε εξω απο την πορτα τους και πουλα τα 2000...χαχαχα!!!
Γιαννη μαλλον δεν ξερεις τι θα πει "Χαραλαμπος Πηλακουτας" ...
μου θυμιζει τον αντιπροσωπο της sportec στην ελλαδα....
Ετσι ειναι !
Απ τα πιο δυνατα κυπριακα πορτοφολια.
Εχει αποκλειστικα τις αντιπρωσοπειες, BMW, Rolls Royce, Rover, Mini, Range Rover, Nissan, Perkins και δεν θυμαμαι και τι αλλο.
Οι δουλειες δεν πανε καλα τωρα τελευταια ομως γι αυτο απελυσε σχεδον το μισο προσωπικο και το κοτερο που παρηγκειλε εκανε μονο δυομισι εκατομυρια απ οτι εμαθα.
Και τη SunSeeker εχει !
Αυτο δεν σημαινει κατι για τισ τιμες κ την εξυπηρετηση.
Γιαννη, η αντιπρωσοπεια εδω ειναι χαλια.
Σε ολα. Και σε αποψη τεχνικης υποστιριξης.
Ο καλυτερος μαστορας εδω ξερει λιγοτερα σαν μηχανικός απ οσα γνωριζει ο β΄βοηθος του μηχανικού μου.
Δεν κανω πλακα.
Αν και τους ξερω και με ξερουν όλοι πρωσοπικα (και δεν μου κανει κανεις πλακα στην BMW εδω) δεν παω ποτε το αμαξι μου. Ουτε το Cooper S που ειχαμε για οκτω χρονια δεν πηγα ποτε. Ουτε τα περισσοτερα εξαρτηματα αγοραζω απο εκει αν και ειμαι απο τους λιγους που δεν ειναι επαγγελματιες και εχουν μια καλη εκπτωση λογο στενης οικογενειακης φιλιας με πολλους απο τους προισταμενους και τον service manager.
Μπορω να φερω πολλα παραδειγματα με συμβαντα για να δειξω την ασχετοσυνη που εχουν αλλα δεν θα βγει και κατι.
Το οτι ρωτησα εδω για το Μ3 το εκανα γιατι δεν ηθελα να ρωτησω εκει για δικους μου λόγους.
Οχι οτι δεν θα μπορουσα με ενα τηλεφωνημα να μαθω. Με ενα τηλεφωνο στην κυπριακη αντιπροσωπεια, εμαθα και για το προηγουμενο μου Μ3 και γι αυτο που εχω τωρα πριν τα αγορασω.
Ευτυχως που εβγαλε και η BMW το CSL και μου αρεσει, γιατι εκτός του οτι δεν μου αρεσουν τα περισσοτερα μοντελα της ΒΜW, με την αντιπροσωπεια που εχουμε εδω ουτε απ εξω δεν θα περνουσα για να παω σπιτι μου που ειναι 50 μετρα πιο μακρια.
Καλημερα,
Να ενημερωσω οτι εκανα track day και στο αμαξι εβαλα Red Line 10w60.
Οι θερμοκρασίες λαδιου περιπου οι ιδιες με το Castrol.
Συμπερασμα, το Castrol δεν εχει να κανει με τις θερμοκρασιες. Ειναι θεμα ψυγειου λαδιου τουλαχιστον για χωρες με την εξωτερικη θερμοκρασία που εχουμε εμεις.
Ποσους βαθμους εχετε εκει τωρα συμπε?
Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι τοσο η θερμοκρασια, αλλα το ποσο αντεχει το λαδι σε αυτη τη θερμοκρασια.
Τα ρεντ λαιν πχ εχουν υψηλοτερο φλας ποιντ, πραγμα που σημαινει οτι στους ιδιους βαθμους με το καστρολ πχ, θα μπορεσει να κρατησει τα συστατικα του πιο καλα εναντι του καστρολ, η οποιουδηποτε αλλου με χαμηλοτερο φλας ποιντ.
32 βαθμους σημερα.
Την περασμενη εβδομαδα που μπηκα στη πιστα ειχαμε 36.
Συμπε το εχω γραψει και πιο πριν.
Τα Μ3 Ε46, εχουν ανεπαρκες συστημα ψυξης νερου και πολυ μικρό ψυγειο λαδιου για 6κυλυνδρο μοτερ που στροφαρει ψηλά.
Το οτι μπαινει ενα παχυρευστο λάδι στο μοτερ (10w60) δεν ειναι αρκετό.
Ενα Μ3Ε46 που ειναι ειτε αγωνιστικό, ειτε μπαινει τακτικά σε πιστα θελει καποιες βελτειωσεις στο συστημα ψυξης.
Τα Ιαπωνικά Μ3 του τρεχουν στο BMW Cup εχουν ηλεκτρικό φάν και απιπρόσθετα ψυγεια λαδιου παρόλο που οι καιρικές θερμοκρασίες δεν ειναι τόσο ψηλές.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...1.jpg~original
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...1.jpg~original
και από'τι βλέπω τρέχουν και με liqui Moly....thumb
Απ οτι καταλαβα δεν εχει να κανει με την μαρκα λαδιων σε οτι εχει να κανει με θερμοκρασιες μοτερ ή και ζημιες σε μεταλα μπιελων κλπ.
Ολα εχουν να κανουν με κακους σχεδιασμους και αστοχίες υλικων απο την BMW.
Κατα τ΄αλλα τα Liqui Moly και τα Red Line αλλα και τα Castrol ειναι μια χαρα λαδια.
Ειδικά, και μετα απο δικες μου δοκιμες τα λιπαντικά της Castrol που αφορουν διαφορικό και φρενα ειναι κορυφαία σε συγκριση με αλλα.
Ετσι ειναι και το λαδι μοτερ. Μια χαρα και το ιδιο καλό με τα αλλα.
Ας το καταλαβουν επιτελους καποιοι κολλημενοι που θεοποιουν την εταιρία και προσπαθουν με την καθε ζημια που ειναι αποκλειστικη ευθυνη της BMW, να ριχνουν ευθυνες στα λαδια, στα ξυδια, στον οδηγό και δεν ξερω και σε τι αλλο.
Σχετικα με τα 10-60 που δεν αναγραφουν τον κωδικο tws ενω αναγραφουν επανω στο μπουκαλι exclusive for M models, και δινουν σχεδον ολα τα συνεργεια, το λαδι δεν κανει. Το παρακολουθησα το καλοκαιρι και δεν κανει.
Δεν μπορει στα τεσσερεις χιλιαδες παρα να τσιμπαει 600 γραμαρια και μετα απο αλλα 400 χιλιομετρα να ζηταει αλλα 350. Ειναι ξεκαθαρο οτι η ζωη του ειναι αυτη, ενω το πρπηγουμενο μεχρι τα εφτα χιλιαδες τσιμπουσε μισο λιτρο.
εγω παντως δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτα τα λαδια..ουτε απο θερμοκρασιες ουτε απο καταναλωση. Οταν πηγα Ουρανουπολη ανεβηκαμε απο Βαρβαρα, 4 ατομα και 30 χλμ ορεινο στροφιλικη ανηφορα μεσα στην νταλα και το λαδι στους 105 μαξιμουμ..η θερμοκρασια του νερου ακριβως στην μεση..
Προχθες που το εβγαλα απο σερβις ειχα συμπληρωσει 6000χλμ απο την προηγουμενη αλλαγη λαδιων, ουτε σταγονα δεν ειχε καψει. Με την χρηση που κανω στο αυτοκινητο δεν βλεπω κανενα λογω να πειραματιστω με αλλα λαδια..Οταν το βαλω μεσα για τις δουλειες που θελω να του κανω ισως βαλω το fan coupling της Turner που ειχε ποσταρει ο Δημητρης.
Δεν εχουν σχεση η θερμοκρασιες γρηγορης βολτας σε ορινη διαδρομη και θερμοκρασιες σε πιστα και ζεστη μερα.
Καμια σχεση.
Αλλο πραγμα οι 105 βαθμοι Γιωργη και αλλο οι 125+ σε συνδιασμο με επιθετικη οδηγηση.
δεν είπα οτι έχουν σχέση, είπα ''με την χρήση που κάνω εγώ''..εξάλλου και εγώ συμφωνώ πως το θέμα δεν είναι τα λάδια..και για πίστα θεωρώ πως ένα ψυγείο λαδιού με περισσότερο όγκο είναι το μόνο που χρειάζεται..
το θέμα είναι πως στο μάνιουαλ γράφει πως είναι φυσιολογικό να φτάσει η θερμοκρασία στους 125 με τέτοιου είδους οδήγηση..πάνω απο αυτό το νούμερο σου έχει τύχει να δεις?
Καλα...αστο το μανιουαλ της πεμβε γιωρικα. Εδω στο μοτερ μας δικαιολογουν ενα λιτρο καμμενου λαδιου στα 1000 χιλιομετρα. Σε μερικα πραγματα οπως τους βολευει τα λενε.
Δεν θυμαμαι.
Με 125 βαθμους το λαδι οταν ειναι χειμωνας το αμαξι αντεχει μια χαρα.
Το καλοκαιρι ομως δεν μπορει ο εισερχομενος αερας και το συστημα ψυξης να κρυωσουν το μοτερ.
Η θερμοκρασια του λαδιου υπερνικα το συστημα ψυξης σε αυτες τις συνθηκες και ειναι επομενο να ξεκινησει σε καποια στιγμη να ανεβαζει θερμοκρασια νερου.
Οποταν δεν το ρισκαρω πλεον.
Θα παρεις ψυγειο λαδιου μεγαλυτερο σεφ?
Σίγουρα δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιου είδους πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες άσχετα με το πως ''πασάρει'' η BMW το αυτοκίνητο..είναι αμάξι βόλτας όπως και να έχει..Μην ξεχνάτε πως ένας πολυκυλινδρος κινητήρας με πολλά κυβικά παράγει πολλή θερμότητα σε σχέση με ενα 4κυλιδρο 2λιτρο για π.χ..
Είμαι σίγουρος πως με ένα καλύτερης απόδοσης ψυγείο λαδιού,ειδικά και σε συνδυασμό με το ποιο σφιχτό coupling το πρόβλημα θα λυθεί..
Φανταστείτε να μην ήταν και crossflow αρχιτεκτονική το σύστημα ψύξης! Η θερμοκρασία του νερού θα ανέβαινε πολύ γρήγορα σε τέτοιες συνθήκες..
Το πρόβλημα πουλεμ είναι ότι στη Γερμανία που τα τεσταρουν, είναι και 10 βαθμούς κάτω απ'οτι είμαστε εμείς και η κυπρος.
Αν αντί να τεσταρουν στο ρινγκ τεσταρανε στην αχνά η στις σερρες Ιούνιο μήνα, θα έβλεπαν ότι το ψυγείο λαδιού θα έπρεπε να αντικατασταθει. Το αμάξι δουλεύει άψογα μέχρι 26-27 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. Από 30 και πάνω αρχίζει και ζεσταίνεται αρκετα.
παντως θεωρω πως ειναι προβλημα που λυνεται σχετικα ευκολα..ακομα και με το water spray παιζει να εξαληφθει..
Καλησπερα σε ολους.Ρε παιδια, εσεις με τα Μ3 Ε46 που γνωριζετε, θα ηθελα λιγη βοηθεια γιατι με αυτα που ακουω θα ξεχασω και αυτα που ξερω.
Το θεμα μου ειναι οτι στην παρεα μου υπαρχουν τρια ατομα που εχουν φιατ πουντο gt.Τελος παντων κλασικα τα πουντο ειναι καλυτερα απο ολα και πατανε τα παντα.:thumbsdown: Το θεμα μου ποιο ειναι τωρα.Ο ενας απο αυτους, ο οποιος ειναι και μαστορας εχει ενα πουντο 1.4 κυβικα με 25αρα τουρμπινα το πολυ 200 αλογα και υποστηριζει οτι εχει κανει πολλα πατηματα με Μ3 Ε46, απο δευτερες μεχρι τεταρτες ειναι πισω το Μ3 λεει.Υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο?Και ποιος ειναι ο χρονος στα 400 μετρα αν εχει μετρησει καποιος.Εγω παντως με αυτους τους τυπαδες δεν βγαζω ακρη.Τα εχουν κανει θεους τα πουντο.Ελεος δηλαδη.
Επισης ανεβαζει βιντεο ο ιδιος τυπος και λεει οτι τα εστησε με Ε30 που φοραει Ε36 Μ3 με τα 321 αλογα κιολας απο ρολ πρωτες και πηγαιναν κοπιο λεει.Ελεος.Δηλαδη αναρωτιεμαι τοσο ασχετος ειμαι πια.Αμα τα Μ3 τα τρωγανε απο πουντο σκαρτα 200 αλογα , ε η BMW θα ειχε κλεισει πιστευω.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα δεν εχω που να τα πω και εγω.Εχω μπλεξει με παλιο ιταλους.
Φυσικα. Υπαρχει και video
https://www.youtube.com/watch?v=5zk9YEDVWmw
Τι να πω και εγω ρε παιδια.Τα εχω παιξει τελειως με αυτα που ακουω.Ο τυπος υποστηριζει κιολας οτι εχει πατησει με πολλα Μ3 Ε46 και τα εχει περασει.Απο δευτερες μεχρι τεταρτες κιολας!!!!!!Ημαρτον....Ειναι καποιες απο τις πολλες φορες που θα γουσταρα να εχω Μ3 στο Ε36 μου και να του σκασω εκει για να τα μετρησουμε, αλλα.....
υπάρχει πάντα η περίπτωση να είναι ''ποντικίσιο'' με καμιά 300αρα και να το παίζει μάγκας!