Γεμιζουν οι φυλακες...
https://www.gazzetta.gr/koinonia/art...i-99-ekat-eyro
Printable View
Γεμιζουν οι φυλακες...
https://www.gazzetta.gr/koinonia/art...i-99-ekat-eyro
Αυτος ο ξεφτιλισμενος Σαμαρας που ειναι???:warriorsmiley:
Γιατι λουφαξε ο ξεφτιλισμενος και δεν εμφανιζεται πουθενα???:thumbsdown:
Που ειναι τα λεφτα που χρωσταει στους ιδιωτες???:thumbsdown:
Που ειναι μωρη ξεφτιλισμενη???
Δεν ειπες οτι θα τα δωσεις???
Θες να πληρωσουμε εφορια και ΙΚΑ???
Οταν με πληρωνουν πληρωνω,οταν δεν με πληρωνουν δεν πληρωνω.-
Κοινως........ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙ@ ΜΟΥ.....:thumbsup:
Ετσι για το καλημερα και επειδη παρακολουθησα μια συνεντευξη ενος ξεφτιλισμενου που εχει διορισει υστερα απο γλυφοκ@λι που του εκανε μεσα στου Μ@ξιμου.:ranting2:
P.S Διαγραψτε το παιδια αν ενοχλει,δεν θα παρεξηγηθω στον λογο μου.
Δε χρειάζεται να διαγραφεί έξ άλλου ο καθένας ειναι υπεύθυνος των όσων εκφράζει είτε γραπτά είτε δια λόγου
Εμείς στα όσα γράφονται δε σημαίνει ούτε οτι τα υποστηρίζουμε ούτε οτι τα υιοθετούμε.
Κατανοητή η αγανάκτηση που λίγο πολύ όλοι έχουμε αλλά καλό βέβαια θα ήταν να προσέχουμε λίγο τον τρόπο έκφρασης μας σε ένα κοινής θεάς χώρο :)
Εχει ξαναγραφτει,αλλα συμφωνω απολυτα....
Οσο ποιο βαθεια βαζει καποιος το χερι του στην τσεπη μου...τοσο ποιο κοντα φτανει στα @ρχιδια μου.
Παράθεση:
«Κρακ κρακ! Το άνοιγμα της βαριάς σιδερένιας πόρτας του θαλάμου. Σημάδι ότι είναι 7.15 το πρωί. Ακούω τα βήματα του δεσμοφύλακα να απομακρύνονται προς επόμενο θάλαμο. Κρακ κρακ! Το ξύπνημα είναι απότομο και κάθε πρωί, πιο οδυνηρό. Δεν μπορώ να το συνηθίσω αυτό το κρακ-κρακ. Δέκα μήνες και ακόμα δεν το αντέχω.
Θεέ μου, που είμαι; Η πρώτη σκέψη κάθε πρωινό. Η τουαλέτα ήδη κατειλημμένη. Ανοίγω την τηλεόραση που είναι στην άκρη του σιδερένιου κρεβατιού. Γειτόνισσα με τις πατούσες μου. Λίγο μαύρο. Και αμέσως μετά φως. Οι πρωινές δημοσιογραφικές εκπομπές. Κάνω ζάπινγκ. Υπολογίζοντας την εξέλιξη του καιρού που θα κάνει σήμερα, διαλέγω βιαστικά τα κατάλληλα ρούχα. Σέρνω τη βαριά πόρτα του θαλάμου και βγαίνω στο διάδρομο. Περπατάω, όπως πάντα, γρήγορα. Με ελαφρύ στομάχι, αφού δεν έφαγα πρωινό. Που να βρεις την όρεξη στη φυλακή 8.10 π.μ.
Λέω μια χαμογελαστή καλημέρα στον δεσμοφύλακα που είναι στο κιγκλίδωμα "Στην ώρα σου Λάκη" μου λέει με ευγένεια. "Γράψε ότι κατεβαίνω για δουλειά" αποκρίνομαι. Στο τεράστιο ασήκωτο βιβλίο που είναι μπροστά του, πρέπει να σημειώσει την ώρα που μπαίνει και βγαίνει από την πτέρυγα κάθε κρατούμενος. Βγαίνω στον κήπο. Ευτυχώς δεν βρέχει. Συναντιέμαι με τους άλλους τέσσερις κηπουρούς. Λίγη δουλειά ακόμα και η ωρα πήγε 11.30. Πάμε για φαγητό, μεσημεριανό. Τρίτη-Πέμπτη μακαρόνια, θυμάμαι το φυλακόβιο λαϊκό τραγούδι του Πρόδρομου Τσαουσάκη. Θεέ μου τι παιχνίδια παίζει το μυαλό; Τρώω μόνος μου στο θάλαμο. Λίγα μακαρόνια χωρίς τη σάλτσα.
Πήγε 6.30 το απόγευμα. Τσιμπολογάω κάτι από το βραδινό φαγητό. Τυρόπιτα. Κάνω την αμαρτία μου. Τρώω και ένα σοκολατάκι από το κουτί που μου είχε φέρει μια συνεργάτιδά μου. Παίρνω δύναμη, έφτασε η ώρα της μάχης. Στα καρτοτηλέφωνα. Όλοι οι κρατούμενοι διεκδικούν λίγη ώρα στα τρια καρτοτηλέφωνα της πτέρυγας.
Η κατσαριδούλα που αναποφάσιστα περπατά πάνω στην κουβέρτα μου θυμίζει πως δεν είμαι στις φυλακές για να σωφρονιστώ, αλλά για να τιμωρηθώ. Με το τελευταίο τεύχος της Vogue τη σπρώχνω από την κουβέρτα. Αλλά μια κατσαρίδα που περπατάει πλάι μου στον τοίχο δεν γλιτώνει. Κλατς! Η Vogue την σκότωσε... Γυρίζω πλάγια στον τοίχο. Κουλουριάζομαι και κλαίω.
Ήμουν ο Λάκης Γαβαλάς της μόδας και του γκλάμουρ. Το φως του θαλάμου σβήνει. Με άκουσαν που κλαίω. Κουλουριάζομαι πιο πολύ με την κουβέρτα. Ξέρω τι έκανα να λέει η κοινωνία για μένα: "'Άσε τον π...η να σαπίσει στη φυλακή". Θα ονειρευτώ. Ότι ξαναζώ. Και ας ξέρω ότι το πρωί καραδοκεί ξανά. Εφιάλτης! Κρακ κρακ».
https://www.athensvoice.gr/article/f...B1%CE%BA%CE%AE
όσο αστείο και να φανεί σε κάποιους, αυτή είναι η τραγικότητα της πραγματικότητας.
καθαρό προιόν του πρώην συστήματος και ταυτόχρονα θύμα. θυμάμαι στην τηλεόραση κάποιους απο τους πελάτες του που έκλαιγαν επειδή του είχαν προεξοφλήσει με επιταγές τια παραλαβές που ΘΑ έκαναν, ενώ ο ίδιος, αυτές τις προκαταβολές τις είχε περάσει σε προείσπραξη στα μπλαφόν του, βάζοντας όλους αυτούς τους πελάτες να πληρώσουν όλα αυτά τα χαρτιά για να μην μαυριστούν, για εμπορεύματα που δεν παρέλαβαν ποτέ.
και κάθομαι και σκέφτομαι. έφταιγε τελικά μόνο ο λάκης? έφταιγαν μόνο αυτοί που την έφαγαν απο τον λάκη? πως έφτασε η ιστορία εδώ που έφτασε?
έλεγχος απο που υπήρχε? τα χρέη που συσωρεύονταν στα δημόσια ταμεία μήνα με τον μήνα, δεν τα έβλεπε κανείς?
πως υπήρχε χρηματοδότηση ακόμα και με την μορφή μπλαφόν στα ίδια επίπεδα, χωρίς να του καταβάσουν τα όρια?
διευθυντές δεν είχαν οι τράπεζες? ενημερότητες ποιος του έδινε? οι προφόρμες που έστελναν οι έξω εταιρείες με το συνολικό ποσό σε προεξόφληση ενώ πιο πρίν υπήρχε και πίστωση δεν τις έβλεπε κανείς?
πως αφέθηκαν όλες αυτές οι επιχειρήσεις να πιστολιάσουν με τόσα λεφτά τον κλάδο τους και τα δημόσια ταμεία? γιατί δεν περιόρισε την ζημιά και η τράπεζα και το κράτος?
αυτά λοιπόν κύριοι, γίνονται μόνο στην ελλάδα. μα μόνο στην ελλάδα. εδώ αφού καρφώσεις όποιον μιλάει ελληνικά, έχεις την δυνατότητα να πας μόνος σου και να πείς άντε για...κανένας δεν θα έρθει να σου πεί φίλε χρωστάς εκεί. αν δεν τακτοποιήσεις το θέμα, την γ@μησες.
και τι παράξενο, ακόμα και σήμερα, πληρώνουμε όλο αυτό το σύστημα για να συνεχίσει να υπάρχει...
βλεπω τα παει καλα στο γραψιμο ευκαιρια να γινει ο τζειμς τζους του κορυδαλλου να γραψει την δικια του οδυσσεια στα λουτρα και η επικυψη στο βωμο του σαπουνιου ασταδιαλα ρε που θα κλαψουμε κιολας για παρτυ σου κατεστρεψες ανθρωπους πονηρε και τα γραφει ο τομις απο πανω.εισαι μαγκας κλεψε το κρατος και ρισκαρισε αν σε ποιασουν να μπεις φυλακη οχι τον απλο κοσμακη που δεν τα τρωγε στο πορτο βεκιο σε χλυδατα παρτυ και γουνες βιζον.πουστριλικι δεν ειναι να τον παιρνεις πουστριλικι ειναι ο τροπος που συμπεριφερεσαι στην ζωη σου
Η φυλακη, για εμενα, δεν ειναι σωφρονισμος.
Ειναι καθαρη τιμωρια. Και ναι, συμφωνω οτι καποιοι ανθρωποι αξιζουν να τιμωρηθουν. Αλλα και την τιμωρια αυτων εμεις την χρηματοδοτουμε.
Σωστο το παραδειγμα που χρησιμοποιησε ο Θωμας.
Ο διευθυντης του τραπεζικου καταστηματος που εδινε φυλλα επιταγων στον λακη, δεν εχει μεριδιο ενοχης?
Εκανε ζημια οχι μονο στο 'μαγαζι' του αλλα εβλαψε και πολλους πελατες και προμηθευτες του συγκεκριμενου επιχειρηματια.
Το βικιπεδια λεει οτι,
σωφρονισμος = βελτίωση της διαγωγής ενός ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, με επιβολή κάποιας ποινής και συνήθως με στέρηση της ελευθερίας του: Σκοπός της φυλάκισης είναι ο σωφρονισμος του εγκληματία.
του κώλου τα εννιάμερα. σε κάποιο τυχαίο έλεγχο που τους σταμάτησαν ή κάπου κάπως τους τσίμπησαν, είδαν ότι υπήρχαν ωφειλές, τους πήγανε αυτόφωρο μέχρι να περάσει η μέρα να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα και να πούνε ότι ΘΑ πληρώσουν.Παράθεση:
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zougla, αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο ιδιοκτήτη του e-shop στο Μαρούσι.
Επίσης, για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας 59χρονος, ο οποίος χρωστούσε 339.650,79 ευρώ, καθώς και ένας 44χρονος στο Νέο Κόσμος για οφειλές ύψους 63.848,64 ευρώ.
και τα γράφουν οι μπαγλαμάδες με τέτοιο τρόπο, πως ντεμέκ δουλεύει το σύστημα και η δικαιοσύνη. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
340 χιλιάρικα και 63. χαχαχαχαχα ας γελάσω. 340 χιλιάρικα κάποιοι πελάτες μου έχουν μόνο στο ΙΚΑ. ας μην αναφέρουμε τι έχουν απλήρωτα σε εφορίες και τράπεζες, χώρια τα ποσά των σφραγισμένων επιταγών.
άιντε ρε τραχανογκασμάδες με τα ψευτοάρθρα σας.
Για τα χρέη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. σε ιδιώτες.....Δε θα ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ. κανένας ρε παιδιά ??????
ένα εκ δάνειο στην εθνική, 6 δόσεις απλήρωτες, και τον έβγαλε έξω η ασφάλεια του καταστήματος επειδή ούρλιαζε για να πάρει μπλοκ...
συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή του λαγκαδά σε τραπεζικό κατάστημα.
πάρε τα @@ μας κυρ μ@λ@κ@...
επίσεις σκέφτομαι. 6 δόσεις απλήρωτες, και ζητούσε μπλοκ. πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμα και με ωφειλή πρίν 2 - 3 μήνες στην πιο τραβηγμένη περίπτωση για να μην πω μια βδομάδα πίσω, αυτός είχε ξαναχορηγηθεί με μπλόκ...
δουλεύει ρε το σύστημα. και εμάς δεν μας έδωσαν 30-40κ για να επενδύσουμε σε εκθέσεις του εξωτερικού για την δουλειά μας, χωρίς ίχνος ατασθαλείας.
έχουμε τράπεζες με @@ τελικά, με χρηματοδοτικά που αποτελούνται και γαμώ τα στελέχη...
πλάκα κάνεις τώρα έτσι???αυτό μαθαίνουν τώρα στην κόρη μου στον παιδικό σταθμό ρεσυ...
όλα τα παιδάκια μαζί...
το κράτος μπορεί να μας χρωσταει όσα λεφτά θέλει, εμείς πρέπει να πληρώνουμε στην ώρα μας τα πάντα.
είναι καινούριο μάθημα χρηματοδοτούμενο απο την τριμερή κυβέρνηση, στο να μορφωθούν τα παιδιά βάση της ελληνικής νοοτροπίας.
Συμπλοκές. Στην Ιερισσο για τις Σκουριές.. Ρίξανε χημικά σε σχολείο!!!!!!
:ranting2: :ranting2:
Αναπνευστικά. προβλήματα, Στα παιδιά
Ρε συ εγω που εκανα εναρξη επιχειρησης μεσα δεκεμβριου, με το που ανοιξα λογαριασμο μετα απο δεκα μερες μου ειχαν ετοιμο μπλοκ με 20φυλλα.
Δεν ειχα ζητησει μπλοκ γιατι ολες οι αγορες γινονται απο εξω και δεν μου χρειαζεται. Μου εδωσαν χωρις να ζητησω 20 φυλλα:th_Laie_67-1:
Ενα μπλοκ 20φυλλων, σκεφτειτε τη ζημια που μπορει να δημιουργησει στην αγορα..
ναι ρε...οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες στην κυριολεξία.
και αν τους ακούσεις να μιλάνε, παίρνουν ένα τεχνοκρατικό υφάκι και σου λένε πως ένα και ένα κάνουν δύο.
πάρε εσύ το 20φυλλο, κόψε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, και ας πάνε οι μ@λ@κες να βγάλουν άκρη όταν θα έρθει η λήξη και δεν θα πάρουν ούτε ένα σεντ.
αυτός που το έκδοσε αυτό το μπλοκ, είναι περισσότερο ένοχος απ'ότι ο λάκης που είναι στο φρέσκο.
αυτούς έπρεπε να ξεκινήσουν να χώνουν μέσα πρώτα, γιατί αυτοί όλοι ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η τεράστια φούσκα με τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα στην αγορά.
στην πυρά τον κάθε κουραμπιέ που μοιράζει χωρίς κρητήρια χρηματοδοτήσεις όπου να'ναι.
τραγικη η κατασταση σε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της ελλαδας για οσους δεν το εχουν επισκεφθει!
ειχα δει την εκπομπη στον αλφα για την κατασταση εκει,οχι οτι δεν την ηξερα γιατι περναω απο εκει.
διχασμενη κοινωνια,οτι χειροτερο...
για τους ορους που γινεται η επενδυση ειπωθηκε οτι 3.000.000 ευρω αποζημιωση θα παρει ο δημος και σχεδον 5.000 θεσεις εργασιας θα ειναι το οφελος.απο την εξορυξη ολος ο χρυσος θα ειναι της εταιρειας γιατι η ελληνικη πλευρα δεν ζητησε τιποτα κατα την συμφωνια τους,συμφωνα με ταλεγομενα της ετιαρειας.αν ειναι αληθεια μιλαμε για μεγαλη αστοχια,ξεπουλημα.
διχασμενοι και οι περιβαντολογοι...
Και βεβαια ποιος ειναι παλι χωμενος εκει μεσα ??? LOS BOBOLAS, ο αγαπημενος μας εθνικος νταβας . Να ειναι καλα ο ανθρωπος που βγαζει δισ και προσφερει εργο στον τοπο και την ελληνικη κοινωνια.
Αυτή την εποχή που οι τράπεζες δεν δίνουν τίποτα και σε συνάρτηση με την ανασφάλεια που νοιώθουν κάποιοι τραπεζικοί εξαιτίας συγχωνεύσεων, το μετρητό κάτω από το τραπέζι μιλάει στις ''καρδιές'' τους γιατί έχουν στήσει ''μαγαζάκια'' για την χορήγηση μπλοκ ή τυχόν χρηματοδοτήσεων...
μια ερωτηση παιδια.
μηπως επενδυσεις σαν και αυτην ηταν μεσα στα "υπογεγραμμενα";; βλ. "μνημονιο".
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
δεν παν στο διάολο λέω'γω ρε φίλε οι ψευτοτεχνοκράτες λαγιστάκοι απο τα ΤΕΙ της κολοπετινίτσας, που πουλάν και πνεύμα...
1 στους δέκα είναι ο σοβαρός, οι υπόλοιποι είναι για να μαζεύουνε μαρούλια και ελιές.
σεμινάριο έδινε την προηγούμεν εβδομάδα μια κοπελίτσα στο σεράτα που πάμε για καφέ σε μια φίλη της, για το πως να της βγάλει χρεωστική κάρτα.
23-24 χρονών, και δώστου...το επίπεδο είναι χαμηλό, αφού να φανταστείς με φωνάζουν δεξιά και αριστερά για το πως να στείλουν ένα e-mail, ή για να με ρωτήσουν τι σημαίνει ο κάθε ξένος τραπεζικός όρος που έρχεται απο χαρτιά εξωτερικού.
άσε μας ρε κούκλα μου απο'κει χάμω...
thumbΠαράθεση:
Ποιος φταίει για την κατάντια μας;
Δεν φταίνε που σβήνουμε την γόπα από το τσιγάρο στην άμμο της παραλίας στην οποία κάνουμε μπάνιο.
Δεν φταίνε που μετακινούμε τον σκουπιδοτενεκέ ο ένας μπροστά στην πολυκατοικία του άλλου.
Δεν φταίνε που όταν ρωτάς "πόσο κάνει αυτό" η απάντηση που παίρνεις είναι "με ή χωρίς ΦΠΑ?".
Δεν φταίνε που χρειαζόμαστε αντικαπνιστικό νόμο για να σεβαστούμε τον διπλανό μας.
Δεν φταίνε που στο ελληνικό μετρό δεν βλέπεις κανέναν να διαβάζει βιβλίο ενώ στα ξένα μετρό δεν βλέπεις κανέναν ΝΑ ΜΗΝ διαβάζει βιβλίο.
Δεν φταίνε που στις πολυκατοικίες είναι όλοι τόσο τσακωμένοι μεταξύ τους ώστε προσπαθούν να αποφύγουν να συναντηθούν στο ασανσέρ.
Δεν φταίνε που λες σε κάποιον καλημέρα και για απάντηση παίρνεις ένα μουγκρητό κι αυτό με το ζόρι.
Δεν φταίνε που πάμε και κολλάμε το δικό μας "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" πάνω από το "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" του άλλου.
Δεν φταίνε που ακόμα θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν γιατροί, δικηγόροι ή αρχιτέκτονες.
Δεν φταίνε που τα σπίτι σκαρφαλώνουν στα βουνά, τόσο στις πλούσιες (Βούλα) όσο και στις φτωχές συνοικίες (Πετρούπολη)
Δεν φταίνε που στα θέατρα οι θεατές είναι λιγότεροι από το θίασο (πλην Δελφιναρίου που γίνεται το αδιαχώρητο).
Δεν φταίνε που στα μπαρ δεν παραγγέλνουμε Ούζο αλλά Σαμπούκα (δηλαδή Ιταλικό Ούζο). Ούτε φταίνε που έχουμε την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση Ουίσκι στην Ευρώπη, πράγμα τόσο γελοίο όσο το να μπει ο Τζο ο Τεξανός στο μπαρ της περιοχής του και να πει στον μπαρμαν: "πιάσε ένα τσιπουράκι ρε Μαικ"
Δεν φταίνε που είμαστε ο πιο παχύσαρκος λαός στην Ευρώπη.
Δεν φταίνε που μετράμε τον ανδρισμό με το πόσες μπύρες αντέχουμε να πιούμε, πόσο γρήγορα πάει το αυτοκίνητό μας και με το πόσες γυναίκες έχουμε ....... σει.
Και στο κάτω κάτω δεν φταίνε αυτοί που ενώ ξεκίνησαν όντας πάνω στα δέντρα με τις μαιμούδες όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, κατέληξαν τελικά να οδηγούν την πρόοδο της ανθρωπότητας και να είμαστε εμείς πάνω στα δέντρα παρέα με τις μαϊμούδες.
Για όλα αυτά φταίει ο κακός μας ο καιρός ή πιθανώς και μια γεωλογική σύμπτωση η οποία πριν εκατομμύρια χρόνια έφερε έναν καθαρά αφρικάνικο σε νοοτροπία λαό να κατοικεί από την επάνω μεριά της Μεσογείου.
Αλέξανδρος Γ. Παπαδόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
Πηγή:www.capital.gr
τελικα εχουμε και τιποτα καλο ή με το να αυτοαφοριζομαστε βοηθαμε το παιχνιδακι που παιζεται αυτη τη στιγμη εις βαρος μας?
κ Παπαδοπουλε αυτοι που οδηγουν την προοδο της ανθρωποτητας βλεπουμε ποιοι ειναι τα καλοκαιρια οταν μαλιστα εχουν καταναλωσει το πραγματικο ουζο και οχι τη σαμπουκα...
Προσωπικη αποψη του......καθε Παπαδοπουλου :original:
Δεν φταίνε που στο ελληνικό μετρό δεν βλέπεις κανέναν να διαβάζει βιβλίο ενώ στα ξένα μετρό δεν βλέπεις κανέναν ΝΑ ΜΗΝ διαβάζει βιβλίο.
ε καλα ειναι υπερβολικος μεχρι τις προαλες δεν ειχαμε καν μετρο
Ρε παίδες, ισχύουν όμως όλα τα παραπάνω.
Παράθεση:
Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτΆ απΆ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.
χαλκινες προτομες οπως λεμε χαλκινα καλωδια...:ranting2:Παράθεση:
Την προτομή του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη αλλά και αυτή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου εξαφανίστηκαν μέσα από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ είχε προηγηθεί και βανδαλισμός.
Σύμφωνα με το Έθνος, οι άγνωστοι αφαίρεσαν τις προτομές και έμειναν μόνο οι μαρμάρινες βάσεις. «Θύματα» της κρίσης οι μπρούντζινες προτομές, που ίσως πήραν τον δρόμο προς τα χυτήρια;
Καλά, αυτό που έγραψε ο τύπος για το μετρό ήταν εντελώς άκυρο. Μπαίνεις στην Εθνική Άμυνα και μέχρι την επόμενη στάση ούτε fortune cookie δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τη διαφορά μεγέθους μεταξύ του μετρό της Αθήνας κι εκείνου του Λονδίνου ή των Παρισίων.
Στάθη, αυτό που έκανες quote τον Πάνο πρέπει να στεναχωρεί, που έχει αργό αυτοκίνητο και ψάχνει δικαιολογίες! :hystericalbs1:
:hystericalbs1:
https://www.tokoulouri.com/politics/frozen_funeral/
Χααααα έχω λιώσει λέμε. Σχόλιο φίλου...
Παράθεση:
Μαθήματα οικονομικών από το λαϊκό δεξιό Γ. Κύρτσο.
"Να γίνουν δημόσια έργα για να ξανανοίξει η Χαλυβουργία να τα αναλάβει".
Γιώργος Κυρτσος λέμε, σκίστε όλοι τα πτυχία σας. Ανώτατες σπουδές σοβιετικής οικονομίας με συνολικό κόστος 350δις.
Από ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι επαρκέστατος ο Κύρτσος ... το πρόβλημα είναι ότι κάνει τον τιμητή, όταν είναι χωμένος στη διαπλοκή μέχρι τ αυτιά ... :thumbsdown:
να πουμε και τιποτα σοβαρο, ολο με μαμακιες ασχολουμαστε.
στις 10 το βραδυ το ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΝΑΛΙ εχει την ταινια sex and the city 2.
οποιον δεν τον ειχε συρει η γκομενα/γυναικα του να το δουν στο σινεμα οταν ειχε πρωτοβγει, ευκαιρια σημερα.
:sealed:Παράθεση:
Κοινωνία πολιτικών κρατουμένων
Του Αγη Βερούτη
Πρωταρχικό αξίωμα κάθε ανθρώπινου φιλοσοφικού πλαισίου, θρησκείας, πολιτεύματος, οικονομικής και κοινωνικής αρχιτεκτονικής ευρείας αποδοχής, είναι ότι εύλογος στόχος και δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι να προσπαθεί να ζει ευτυχισμένος.
Σε μια οποιαδήποτε σειρά ερωτημάτων εμβάθυνσης για τα κίνητρα των ατομικών πράξεων ενός ανθρώπου, η κατάληξη της αιτιολόγησης είναι πάντοτε η αναζήτηση της ευτυχίας.
Οι ίδιες κοινωνικές αρχιτεκτονικές που ευδοκίμησαν στις τελευταίες τρεις χιλιετίες, και ετύγχαναν ευρείας αποδοχής στον καιρό τους, έκαναν βήματα προς την διευκόλυνση της αναζήτησης της ευτυχίας από κάθε άνθρωπο, διευρύνοντας τις ελευθερίες του ατόμου στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία του λόγου και των ιδεών, την οικονομική ανεξαρτησία και κυρίως την αναζήτηση της ατομικής ευτυχίας εντός της κοινωνίας.
Προϋπόθεση της δυνατότητας αναζήτησης της ευτυχίας, είναι η Ελευθερία.
Πριν 200 χρόνια, μια χούφτα αγράμματοι χωριάτες, παπάδες, εργάτες της γης, μισθοφόροι στρατιώτες (αρματολοί) και γραφιάδες, συμφώνησαν ότι η ελευθερία του ανθρώπου ήταν το μεγαλύτερο αγαθό, μεγαλύτερης αξίας ακόμα και από αυτή την ίδια τη ζωή! Αυτοί ξεκίνησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και απελευθέρωσαν την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη αρχικά από την καταπιεστική Οθωμανική αυτοκρατορία. “Ελευθερία ή Θάνατος” ήταν το λάβαρό τους.
Πριν από εκείνους, στον 18ο αιώνα, οι λαοί της Βόρειας Αμερικής και της Γαλλίας επαναστάτησαν απέναντι στην καταπίεση της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης της κοινωνίας τους, και την απομύζησή της από την αριστοκρατική ελίτ, αντίστοιχα.
Σκοπός τους ήταν να εγκαθιδρύσουν τις ελευθερίες εκείνες που επέτρεπαν την αναζήτηση της ευτυχίας από κάθε άνθρωπο στην κοινωνία τους. Το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της αναζήτησης της ευτυχίας, στις ΗΠΑ, κατοχυρώθηκε το 1776 με την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που υπέγραψαν οι σοφότεροι και ισχυρότεροι της κοινωνίας τους. Είπαν: “We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.” Ειδικότερα η Αμερικανική ομοσπονδία δεκατριών ηνωμένων πολιτειών, κατακλύστηκε από την μεταναστευτική εισροή ανθρώπων από ανελεύθερες γωνιές του πλανήτη, και λιγότερο από ένα αιώνα μετά (1865) κατάφερε να καταργήσει τον έντονα προσοδοφόρο για κάποιους θεσμό της σκλαβιάς, με κόστος έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Στην Ελλάδα της Κρίσης του 2013, κάνουμε τεράστια βήματα προς τα πίσω.
Ολοένα και περισσότερο, οι ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών περιορίζονται, και οι βασικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους καταπατώνται. Πρόσφατα μάλιστα έγιναν σημαντικά πολιτικά βήματα για την προώθηση της ανελευθερίας στην Ελλάδα, καθιστώντας κάθε Έλληνα πολίτη εν δυνάμει πολιτικό κρατούμενο.
Πέραν του γεγονότος ότι πατώσαμε σαν κοινωνία στη συγκριτική θέση οικονομικής ελευθερίας παγκοσμίως, μια σειρά από συστημικές αλλαγές θεσμοθετούνται και νομοθετούνται, ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να χάσει την προσωπική ελευθερία του, με βάση όχι την εγκληματική ή την αντικοινωνική συμπεριφορά του, αλλά τις πολιτικές αποφάσεις που του αφαιρούν κάθε έννοια αυτοδιάθεσης και ελευθερίας.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα της Κρίσης, με αποφάσεις της νομοθετικής εξουσίας:
- Το κράτος αποφασίζει την επιβολή φόρων όχι ανάλογων με το εισόδημα ή την φοροδοτική δυνατότητά σου, αλλά τα αυθαίρετα ποσά που εκείνο κρίνει ότι του χρειάζονται να πάρει από εσένα.
- Αν δεν έχεις να τα δώσεις, είτε διότι είσαι άνεργος, είτε διότι η επιχείρησή σου έπεσε έξω, είτε διότι δεν έχεις αποταμιεύσει στο παρελθόν γιατί πλήρωνες με συνέπεια τους φόρους σου, το κράτος σε αντιμετωπίζει όχι ως φοροφειλέτη με αδυναμία πληρωμής, αλλά ως φοροφυγά εγκληματία προς διαπόμπευση. Η αδυναμία σου να πληρώσεις έχει ποινικοποιηθεί με απόφαση που ψήφισαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Λαού.
- Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθείς (σε ενεχυροδανειστήρια ή πεζοδρόμια) για να πληρώσεις εκείνα που αδυνατείς να δώσεις, η Βουλή των Εκλεγμένων αντιπροσώπων των Ελλήνων αποφάσισε ότι το κράτος μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού σου, του μισθού σου, και των καταθέσεών σου.
- Αν κατασχεθεί το σπίτι σου, το κράτος θα μπορεί να πουλήσει την κατασχεμένη περιουσία σου, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή σου στο δικαστήριο. Με άλλα λόγια επανέρχεται ο θεσμός του Κατή της τουρκοκρατίας, και ο Δικαστής υποβαθμίζεται ως θεματοφύλακας του Δικαίου, δεχόμενος παραινέσεις από την εκτελεστική εξουσία για το τί αποφάσεις πρέπει να βγάζει.
- Αν δεν έχεις περιουσία, ή καταθέσεις, ή τιμαλφή, ή φίλους και συγγενείς με ευχέρεια να σε δανείσουν για να πληρώσεις εκείνα που δεν έχεις αλλά απεφάσισαν ότι πρέπει να δώσεις, τότε το κράτος δικαιούται να προχωρήσει σε προσωποκράτηση, εφόσον τα οφειλόμενα είναι άνω των 5.000 ευρώ.
- Επειδή λοιπόν οι σημερινές φυλακές δεν φτάνουν για να μπεις μέσα, για εκείνα που αυθαίρετα σου είπαν ότι χρωστάς, εξετάζεται η λύση δημιουργίας φυλακών ΣΔΙΤ όπου ένας ιδιώτης, ή fund, θα πληρώσει την επένδυση για τη νέα φυλακή, και το κράτος θα του νοικιάσει το κελί που θα σε φυλακίσει.
- Επειδή πάλι δεν είναι δυνατόν να μπουν εκατομμύρια σαν και σένα στη φυλακή, εξετάζεται η λύση με το “βραχιολάκι”: Θα σου δίνεται η δυνατότητα (ως κατάδικος) να αγοράσεις με 3.000 ευρώ ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που κοστίζει πραγματικά πιθανόν λιγότερο από 300 ευρώ, το οποίο θα “μαρτυράει” την ακριβή θέση σου σε κάποιο κέντρο ελέγχου. Με το βραχιολάκι αυτό θα μπορείς να μένεις στο σπίτι σου (ναι, το κατασχεμένο που ανήκει τώρα στο κράτος, και που θα πληρώνεις ενοίκιο στο νέο ιδιοκτήτη), και να πηγαίνεις στη δουλειά σου από μια συγκεκριμένη και προσυμφωνημένη διαδρομή. Αν ξεφύγεις από αυτή τη διαδρομή, πχ για να πάς σε κάποια διαδήλωση, θα χτυπάει ένας συναγερμός, και οι κρατικοί λειτουργοί θα σε συλλαμβάνουν εντός ολίγων λεπτών, ξέροντας ακριβώς πού βρίσκεσαι, με ακρίβεια εκατοστών του μέτρου.
- Ως ποινικός κατάδικος, και έγκλειστος, φυσικά δεν θα μπορείς να ψηφίσεις.
- Το πιο ουσιαστικό βέβαια είναι ότι ως “βραχιολάκιας” θα έχεις μηδενικό κόστος για το σωφρονιστικό σύστημα. Επιπροσθέτως το προϊόν της εργασίας σου θα πηγαίνει για αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών σου. Πιθανά θα σου αφήνουν κάποιο ποσό για να πληρώνεις το ενοίκιο για το κατασχεθέν με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι σου, ίσως και τους λογαριασμούς, και ίσως ένα κατιτίς για το φαγητό σου. Ουάου! Είσαι πλέον ο τέλειος σωφρονιστικός κρατούμενος!
Παλαιότερες εποχές αυτό λεγόταν σκλάβος, αλλά βρε παιδί μου σήμερα είμαστε στον 21ο αιώνα. Μη γίνεσαι χυδαίος!
Την ίδια στιγμή που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαού έχουν νομοθετήσει συνταγματικά την ασυλία τους από κάθε δίωξη, αστική ή ποινική, ή για παράβαση καθήκοντος, ο Ελληνικός Λαός σκλαβοποιείται. Με πολιτικές αποφάσεις γινόμαστε μια κοινωνία πολιτικών κρατουμένων.
Κάθε μέρα είναι χειρότερη από χτες. Πώς θα βγούμε από αυτό το πράγμα;
Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας δεν μοιάζει να είναι να πάρουν πίσω κάποιοι απρόσωποι δανειστές τα χρήματα που τους χρωστά ο Έλληνας. Με τέτοιο τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να τα πάρουν ποτέ, και το ξέρουν και εκείνοι και εμείς!
Σκοπός μοιάζει να είναι η υποδούλωση, ο εξευτελισμός, και η εξάπλωση της δυστυχίας στην Ελληνική κοινωνία.
Απώτερο αποτέλεσμα θα είναι ένας νέος εθνικός διχασμός, ανάμεσα σε εκείνους που το σύστημα υποδουλώνει, τους πολιτικούς κρατούμενους του Ελληνικού γκούλαγκ, και τους αποδέκτες των λύτρων της υποδούλωσης.
Ακούς;
Πηγή:www.capital.gr
Αυτό διάβαζα σιχα-Στάθη. :shok: