εσυ ποτε θα μου φερεις αυτα που μου χρωστας;
Printable View
Can't see sh!t Sherlock.
Η μιχαλου μηπως ειναι κοντη και προστυχη;
Καλά, τρελό τσιμπούκι ο Δεκέμβρης.
980 ευρώ ρεύμα για το σπίτι (750 χαράτσι, 122 ΔΕΗ και τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη).
900 ευρώ τέλη κυκλοφορίας (660+240).
3.700 ευρώ δόση προστίμου Η/Χ
1000 ευρώ παράβολα για ρύθμιση αυθαιρέτων τμημάτων
3325 ευρώ + ΦΠΑ εξοπλισμός επιχείρησης (GPS/GNSS)
Και περιμένω ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010...
A, θέλει και Service το γαμωAstra. Το μεγάλο, εκείνο των 140.000km.
Όχι γαλοπούλα δε θα δούμε φέτος, ούτε κοτόπουλο. Θα κατέβω Σύνταγμα να πιάσω κανα περιστέρι.
wanted :https://www.bmwfans.gr/forum/image.p...965&type=thumb
Υπουργειο Οικονομικων(μη μας ξεφυγει!!!!!....και να σταλει συνοδεια χρηματαποστολης οταν του τα "παρουμε")
επισης ζητηται ατομο απο το Δημο Αθηναιων για καταμετρηση περιστεριων στο Συνταγμα/Ομονοια κλπ.ετσι ωστε στην απογραφη μετα την πρωτοχρονια να ξερουμε τι απεμεινε.....
μπαααααα.. κάτι σε κλAudi μου κάνει!! :whistle::th_Laie_67-1:
Επαναφερω το θεμα και λεω πως παρεδωσα πινακιδες....οπως και αρκετοι ακομα απο το group που εκανα στο facebook....
Δε μ'απασχολει καθολου.....εχει ο Θεος....'παλι με χρονια με καιρους, παλι δικες μου θα΄ναι'
Θωμα το μ3Ε46 τι χαρατσι πληρωνει και τι τελη κυκλοφοριας;
1100 ηρθε πριν 2 μερες!!!
Ρε παιδιά... τι γίνετε? Τι χαράτσια είναι αυτά? Με τι μλκες μπλέξαμε...
Οι φοροι στην βενζινη ειναι 1 ευρω ανα λιτρο :original:
κοντα στα 2500 ευρω απο την βενινα που πληρωνω πανε στους φορους δλδ. Δικαιον, δε λεω.
Αλλα αι κυναιδοι θενε και αλλα 660 + χαρατσια 270.... Ε. παει πολυ τοτενες
Μα δε το κάνουν για να σταματήσεις εσύ τα γούστα σου Γιώργο μου. Τη χάρη τούς τη κάνεις που πλΕρώνεις κανονικά.
Γι αυτο ΔΕΝ τους κανουμε την χαρη να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα ΤΕΛΗ που θελουν.Καταθεση πινακιδων τωρα....!
Σύμφωνοι, αλλά κάποιοι δεν έχουμε άλλο αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις και άλλο για τα γούστα μας, ούτε δουλεύουμε πίσω από ένα γραφείο. Τι θα κάνουμε? Θα ξυπνάμε και θα κοιμόμαστε μέσα στα ΜΜΜ? Όταν δεν απεργούν κι αυτά?
Δυστυχώς δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση στο πρόβλημα. Όποιος μπορεί να καταθέσει, ας το κάνει. Οι υπόλοιποι είτε θα τον τρώμε στον κώλο, είτε θα προσαρμοστούμε στο περιβάλλον (ελληνική πραγματικότητα) και θα υποβιβαστούμε σε κυβισμό.
Εμείς οι Λαρισαίοι αρχίσαμε τις παραδόσεις πινακίδων νωρίς πάντως...
Το άρθρο έχει και κάποιες μάλλον γνωστες λεπτομέρειες (για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία)
Σε μια χωρα που και το τελευταιο ευρω απο νεες επενδυσεις αλλα και απο εισφορες (τελη κυκλοφοριας, φπα απο εργασιες συντηρησης ανταλακτικα κλπ), ειναι απολυτως αναγκαιο.
Σε μια χωρα που η υφεση την εχει παγωσει με οτι αυτο συνεπαγεται, οι οιδημονες των οικονομικων, τις λυσεις που προτεινουν ειναι οριζοντιαμετρα φορολογησης που μονο αποτρεπτικο χαρακτηρα εχουν.
Οι μαζικες καταθεσεις πινακιδων,δεν ειναι κατι που δεν το εχουν προβλεψει ,ουτε τοσο μακακες ειναι και εμεις ειμαστε οι εξυπνοι οικονομολογοι του κωλου που εχουμε λυσεις που αυτοι δεν μπορουν να δουν!!
Αν ηθελαν πραγματικα τα λεφτα και δεν υπηρχε δολος απο "πισω" θα προσπαθουσαν να εισπραξουν απο τα τελη κυκλοφοριας διευρυνοντας και τη γκαμα των εισφορων(αναλογα του κυβισμου) και σε επιπεδο που θα μπορουσε να "αντεξει" ο κατοχος.
Ας δουμε μερικα παραδειγματα
Ενα 46 αρι πιανει δεν πιανει τα 8 χιλιαρικα σημερα ομως θελουν 660 ευρω τελη και εκτακτη εισφορα 270.
Συνολο 930 γιουρια.
Μια c class 250 CGI 44000
μια Ε class 200 47750
και μια slk 200 αξιας 47700
και τα τρια η τιμη ειναι τιμοκαταλογου και με μερικα extra πηγαινει στα ουρανια, μονο που ειναι 1796 κυβικα και εχουν τελος 270 γιουρια και αν ειναι και νεας ταξινομησης (μετα 1/11/10) μπορει και λιγοτερα.
Δυο ιδια αυτοκινητα με μια ημερα διαφορα στη ταξινομηση εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση στα τελη κυκλοφοριας...
Αν υπολογισει κανεις και τα νεα τεκμηρια ( θα καταλαβει οτι τελικα ο αντικειμενικος σκοπος ειναι να Κατεχει μονο αυτος που Εχει...
Επιστροφη σε αλλες εποχες...
παιδια ερωτηση για να μη διαβαζω και τις 100 σελιδες. η εκτακτη εισφορα ερχεται ενσωματωμενη στα τελη κυκλοφοριας η ερχεται ξεχωριστα?
ξεχωριστά.. εμένα ήρθε μαζί με την εισφορά για τον μισθό.
Mόνο τα τέλη κυκλοφορίας με την έκτακτη εισφορά αν υπολογίσεις (1100+ευρώ το χρόνο), όπως πάνω κάτω και τα ασφάλιστρα για 2 χρόνια (τουλάχιστον 600 ευρώ το χρόνο) βγαίνει πάνω κάτω 3500 ευρώ.
Άρα μέσα σε 2 χρόνια μπορείς να αγοράσεις αξιοπρεπές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πόλης άνετα.
Λυπάμαι αλλά ούτε εγώ θα τους κάνω τη χάρη να δίνω σχεδόν 2 μισθούς το χρόνο χωρίς καν να κινώ το αμάξι.
Αν δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα στην οικογένεια, μάλλον θα έκανα αυτό που λέω στην πρώτη παράγραφο και θα είχα τη μπεμπάρα μου στο γκαράζ να τη βλέπω και να την γυαλίζω, μήπως και καταλάβουν στο υπουργείο οικονομικών πόσο μ@κ@κες είναι που με αυτά που ζητούν δεν θα εισπράξουν τελικά ούτε όσα εισέπρατταν τότε που τα τέλη είχαν 450 ευρώ.
Και να μην το καταλάβουν, πρόβλημά τους.
Τα λεφτά που ζητούν είναι κοροϊδία και αρνούμαι να τους τα δώσω.
Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν μόνο ένα αυτοκίνητο και για κακή τους τύχη είναι υψηλού κυβισμού, αλλά πλέον είναι τόσο ασύμφορο που επιβάλλεται να βρουν και εναλλακτική λύση.
μα έχω και σμαρτ και 2 μηχανάκια.. αλλά το Μ το έχω μόνο 1μιση χρόνο.. απλά ΔΕΝ γίνεται να μην το οδηγώ!
Tα τέλη δεν είναι το θέμα, εαν συνεχιστεί η αύξηση κάθε χρόνο κατά 50-60% στα τεκμήρια, σε 2 χρόνια θα τον πιούμε ΟΛΟΙ!!!
ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα φορολογικα στα οποια δεν εχω και πολλες γνωσεις.
αν τελικα αυτο που φοβομαστε γινει καποια στιγμη και τα τεκμηρια αυξηθουν τοσο πολυ που μας πιανουν και φορολογουμαστε...
αν καταθεσουμε πινακιδες το τεκμηριο θα εξακολουθησει να ισχυει?
φορολογειται δλδ η ιδιοκτησια ,το ποσους μηνες εχει πινακιδες και κυκλοφορει η' και τα 2 για να ισχυει το τεκμηριο?