Που είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ οι εργατοπατέρες τώρα, εε ???
Printable View
Που είναι τα ΛΑΜΟΓΙΑ οι εργατοπατέρες τώρα, εε ???
"Που πάει το αγόρι; Τορίνο...καλά, θα κάνουμε πρώτα μια στάση στην Καβάλα...". Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τόσο στον κλάδο των φορτηγατζήδων όσο και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα η gay διαφήμιση εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων στην οποία εμφανίζεται ενας οδηγός που "την πέφτει" σε ένα νεαρό που έκανε οτοστόπ. Τι λέει στο Newsit ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ και γιατί έστειλε εξώδικο στην εταιρεία.
https://www.youtube.com/watch?v=IEDM...ayer_embedded#!
https://www.newsit.gr/default.php?pn...201901&catid=3
:hystericalbs1: Ο ΣΚάνιας τι έχει να μας πει γι αυτό ???
έτσι ακριβώς είναι, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά...
το αλλά είναι ότι έχουν ερημώσει τα χωριά, ενώ τα αστικά κέντρα γεμίζανε συνέχεια για δεκαετίες ολόκληρες.
καλώς η κακώς, δεν γεννήθηκαν όλοι για την ζωή της πόλης και οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αυτό πληρώνουν.
βέβαια αυτό το θέμα πάει πολύ μακρυά και μεταπηδάει απο κουβέντα σε κουβέντα, απο το πως παιδιά αγροτοοικογενειών σπουδάσανε λογιστική - δικηγορική - πληροφορική κτλ κτλ αντί να γίνουν γεοπόνοι ή οτιδήποτε άλλο που να είχε σχέση με την δραστηριότητα της οικογενειας, μέχρι ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν να κάνουν οικογένεις με γάμους που δεν στέριωσαν, επειδή πρώτο μέλημα δεν ήταν να παρουν τον άνθρωπο που αγαπάνε και τους γεμίζει, αλλά το ότι μαζί του θα έφευγαν απο το χωριό...
και οκ, δεν λέω, καλά έκανε και έκανε ο καθένας ότι έκανε. αν υπήρχε μέτρο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
τέλος, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ σκληρά και άδικα σε κάποιους που αναφέρεται το ποστ μου, και να μην μπορούν να δεχτούν το γεγονός ότι έπρεπε να μείνουν στο χωριό τους και να δουλέψουν τα χωράφια του μπαμπά ή την φάρμα του θείου, αλλά λυπάμαι, έτσι είναι.
και εγώ θα ήθελα να είμαι στη φινλανδία, ή στη νορβηγία, ή στη γερμανία, αλλά δυστηχώς το κέρατο μου μέσα είμαι στην σαπίλα της ελλάδος.
φυσικά, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, έχουμε φάει παραμύθι πολλών ετών. κάποιοι έβλεπαν κάτι που δεν τους άρεσε όλα αυτά τα χρόνια, κρατούσαν σφιχτά το χαλινάρι, και σήμερα είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με κάποιους που αφέθηκαν τελείως.
σε προσωπικό επίπεδο, ποτέ η στέγη δεν μου ελεγε τπτ και αν θα αγόραζα κάποιο ακίνητο, θα ήταν για το παιδί μου. σε οποιαδήποτε περίπτωση ένα σπίτι φαντάζει σαν επένδυση, για μένα δεν προσφέρει τπτ.
όταν 150-200 χιλιάρικα δάνειο με γλυτώνουν απο ενοίκια τα οποία αύριο μπορεί να πεθάνω και να τα αφήσω καπέλο στην γυναίκα μου και το παιδί μου, προτιμώ να τα ρίξω στην δουλειά μου και σε ένα χρόνο το πολύ να έχω εισπράξει τα διπλάσια.
:facepalm:
......
"Ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης φέρεται ανυποχώρητος («ο υπουργός δεν απολύει υπαλλήλους») όπως και ο Φώτης Κουβέλης. "
......
Παράθεση:
Ψυχρολουσία από τρόικα για το Δημόσιο
Της Μαρίνας Μάνη
Όχι μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά συνεργάτες του πρωθυπουργούν είχαν (και μοιράζονταν) τη βεβαιότητα ότι το νέο οργανόγραμμα που υπέβαλε ο Αντώνης Μανιτάκης εκπληρούσε τις προϋποθέσεις της τρόικας.
Είχε δηλαδή ποσοτικοποιημένη ανά έτος τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 (για 180.000 μιλούσε ο υπουργός) μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της διαθεσιμότητας, ενώ είχε αυστηροποιηθεί η διαδικασία («άμεσης») απομάκρυνσης των επίορκων και λοιπών προβληματικών υπαλλήλων.
Ως εκ τούτου, η απόρριψη του σχεδίου από τους Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς ήταν ψυχρολουσία για το κυβερνητικό επιτελείο. Πολύ περισσότερο εξαιτίας της άρνησης των εκπροσώπων της τρόικας να συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης – όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης φέρεται ανυποχώρητος («ο υπουργός δεν απολύει υπαλλήλους») όπως και ο Φώτης Κουβέλης.
Το βάρος θα σηκώσει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα το πρωί της Κυριακής.
Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι θα βρεθεί κοινός τόπος – ενώ οι πιο αισιόδοξοι ερμηνεύουν την σκλήρυνση των τροϊκανών επί του θέματος ως προσπάθεια να το συμψηφίσουν με τα οικονομικά μέτρα-διορθώσεις που πρέπει να ληφθούν εξαιτίας της τρύπας 2,5 δισ. ευρώ που παρουσιάζουν τα έσοδα.
Αλλά κι αυτή η ερμηνεία κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι για την τύχη των διαπραγματεύσεων...
https://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1767955
ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΡΥΠΙΟΙ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕ ΜΛΚΣ...ΡΙΧΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑ 2.000 ΓΜΤ ΚΕΡΑΤΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ.
ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...
Στερνη μου γνωση να σ' ειχα πρωτα ...
οποιος αγόρασε ακίνητο (τουλαχιστον αστικό, για τα αγροτεμαχια δεν εχω αποψη) τα τελευταία 8-10 χρόνια σημερα γραφει (λογιστική) ζημιά περίπου 50% και βαίνει αυξανόμενη. Σε αυτό το επίπεδο τιμών γίνονται πραξεις αγοραπωλησιών πλεον ... ασχετα τι γραφει ο spitogatos ...
παραδειγματακι πολύ κλασικό, διαμερισμα 100 τμ πληρωθηκε 300 χιλ το 2004 στο Χαλάνδρι η στο Π.Φαληρο και σημερα δυσκολα φευγει στα μισα λεφτά. Καινουργιο το ιδιο διαμερισμα (του 08 δηλ, γατι πιό καινουργιο δεν υπαρχει), πουλιεται 180- 190, με ζημια από τον κατασκευαστη. Τα χαρατσια δεν τα υπολογίζω για να το κανω πιό απλο.
αυτο το διαμερισμα του 04 μπορουσες να το νοικιασεις με 700 ευρω το μηνα τοτε, σημερα το νοικι θα ειχε πέσει στα 400. Αν οχι στο συγκεκριμενο, σιγουρα στο διπλανο.
με 300 χιλ στην άκρη, το νοικι εβγαινε ανετα το 2004 και σημερα οι τοκοι θα εβγαζαν νοικι και κοινόχρηστα για πλάκα thumb Για να μην πω τ ομορφα που ειναι να αλλάζεις σπίτι καθε 5 χρονια, απλά γιατί βαρεθηκες ... :original:
το σενάριο να εχεις παρει σπίτι με δάνειο δεν το σχολιάζω καθόλου, εκτός κι αν το δανειο ξεκίνησε το 1975 και το 2005 αποπληρωθηκε, τοτε ο.κ.
το μονο αδυνατο σημειο στο σκεπτικο του Θωμα ειναι το ενδεχόμενο της ανεργίας, ή του κλεισίματος της επιχειρησης (χτυπαω ξυλο και για τα δύο). Μονο σε τετοιο ενδεχομενο αποδεικνυεται χρησιμο να εχεις ενα σπίτι δικό σου και ξοφλημενο.
η επενδυση σε ακινητο θα ειναι μια κακη επενδυση για τα επομενα τουλαχιστον 15 χρονια, μαλλον περισσότερα.
Τα ψεματα τελειωνουν για τα τρωκτικα.