Το ξερω απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να κανουν κατι τετοιο ενα καθημερινο μοτερ.....κουλο εντελως....και να μμην κανουν ιδιαιτερη μνεια στη συντηρηση του....
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
Printable View
Το ξερω απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να κανουν κατι τετοιο ενα καθημερινο μοτερ.....κουλο εντελως....και να μμην κανουν ιδιαιτερη μνεια στη συντηρηση του....
Ναι ρε νικ αλλα τωρα τι σχεση εχει το μ3? Εδω μιλαμε για ενα αμαξι που οπως και αν θελουν να το παρουσιασουν εχει κορυφαιο στησιμο αλλα και ενα μοτερ 170 ...δηλαδη τι να πει και η χοντα με το ς2000....εμενα το αμαξι μ αρεσει πολυ αλλα οπως και να το κανουμε η bmw εκανε λαλακια με το θεμα μοτερ σε θεμα δυναμης καισε αξιοπιστια....μεγαλη λαλακια...τεσπα πιστευω λιγο πιο δυνατο και αξιοπιστο να ηταν θα ηταν γαντι το αμαξι.....δεν δικαιολογουνται τετοια θεματα για διλιτρο ατμοσφαιρικο τοσων ιππων....και το μ3 στο χερι θα το παρεις αλλα εχει ς54......οχι μοτερ απλο...
Και ρε νικο ( παναγιωτης,χαρηκα) ποιος ηξερε εκ των προτερων τι αγοραζε ????σε θεμα του μοτερ αναφερομαι παντα...σχεδον κανενας ,,οταν ομως αρχισαν τα μπαμ τοτε αρχισαν σιγα σιγα ολοι να μαθαινουν.....γι αυτο λεω η bmw ειναι απλα αδικαιολογητη εδω....
Με 170 άλογα δίλιτρο δεν εβγαινε και μια ειδική έκδοση της Ε46; Δεν είναι η ίδια μηχανή;
Πάντως για να λέμε την αλήθεια, αυτός ο κινητήρας έχει πολλά θέματα.
Υψηλή κατανάλωση.
Επιδόσεις... τίποτε το ιδιαίτερο.
Απαιτήσεις συντήρησης αντίστοιχες με Μ, ενώ οι επιδόσεις δεν είναι Μ.
Και από ότι φαίνεται διάφορα προβλήματα + σπασίματα.
Άλλωστε το δίλτρο βγάζει και αυτό 170 άλογα, καίει λιγότερο και έχει μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης.
Πέραν της ιδιαιτερότητάς του, δεν ξέρω άν υπάρχει λογική σε αυτόν τον κινητήρα. Μόνο συναίσθημα.
έχει πολλά άλλα χαρίσματα...
:original:
Το Μ3 έχει την ιδιαιτερότητα του πιεσμένου μοτέρ. Καλώς ή κακώς το μοτέρ της si η BMW το θεωρεί πιεσμένο και ναι μαζί σου...η Honda βγάζει 200 άλογα από 2λτ και μακάρι το si να είχε 300 άλογα...αλλά αυτό είναι τώρα. :original:
Οποιοδήποτε μοτέρ κι αν σπάει είναι αδικαιολόγητο είτε είναι Μ3 είτε είναι Lada. Δεν είναι δικαιολογία το "έσπασε, αλλά είχα S54". :original: :thumbsup:
Όμως πριν κατηγορήσουμε τη BMW για κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα, ας βρούμε πρώτα τον λόγο που συνέβη αυτή η ατυχία.
Όλα τα πράγματα αγαπητέ φίλε Παναγιώτη (χρόνια πολλά κιόλας :thumbsup: ) χρειάζονται τη φροντίδα και τη σωστή συντήρησή τους.
Υπάρχουν si με 200.000κμ χωρίς κανένα πρόβλημα και si που ο οδηγός έχει πάρει το μοτέρ στο χέρι στα 20.000 κμ. Όπως επίσης έχουν σπάσει και μοτέρ S2000 (το έχω δει με τα μάτια μου) και Μ3 Ε46 και Ε92 και άλλα πολλά. thumb
Ας μη βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε προβληματικό ένα μοτέρ, πριν αναλύσουμε πρώτα όλες τις παραμέτρους.
Η BMW αγαπητέ φίλε Παναγιώτη σου γράφει ξεκάθαρα μέσα στο manual όχι μόνο από τι είναι κατασκευασμένα τα χιτώνια σου αλλά και το τι συντήρηση να κάνεις. Μέχρι και ότι χρειάζονται οι βαλβίδες ρύθμισμα σου γράφουν. Στην Ελλάδα δυστυχώς (και το λέω γενικώς, μη παρεξηγηθώ με κανέναν) ΔΕΝ διαβάζουμε το εγχειρίδιο χρήσης. :thumbsdown:
Επίσης, μη μου πεις ότι κάποιος που πήρε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν το έψαξε πριν ή δεν ήξερε τι αγόραζε? Μη μου πεις ότι πήρε μια "απλή 320i". Θέλω να πιστεύω ότι και έψαξε και διάβασε τι αυτοκίνητο πήρε. :original:
Όχι, καμιά σχέση. Άλλα μοτέρ εντελώς.
Θα διαφωνήσω κάθετα. :original:
Ο κινητήρας αυτός δεν έχει κανένα εγγενές πρόβλημα και κανένα απολύτως θέμα πέρα από την κατά 10%-15% μεγαλύτερη κατανάλωση από τον 2λτ με τα 170. Όμως το μοτέρ της si είναι πολύ πιο γεμάτο, πολύ πιο ζωηρό, με μεγαλύτερη διάρκεια, πολύ καλύτερη απόκριση λόγω συμβατικής πεταλούδας και καλύτερο ήχο. Ενημερωτικά το αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο από 320i με 170 άλογα όχι μόνο λόγω του μοτέρ και ελαφρύτερου αμαξώματος αλλά και γιατί έχει πιο κοντή τελική σχέση διαφορικού κι αυτός είναι κυρίως ο λόγος της υψηλής κατανάλωσης.
Έχει εντελώς άλλη φιλοσοφία με τον 2λτ με τα 170 της απλής 320i και γιαυτό ακόμα και η απόκριση του γκαζιού είναι διαφορετική λόγω έλλειψης valvetronic.
Από επιδόσεις λοιπόν είναι εξαιρετικό γιαυτό που είναι. Επίσης πέρα από τις επιδόσεις, το σύνολο είναι απλά αλλού. Μην κοιτάμε μόνο τους αριθμούς. Όταν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. :thumbsup:
Όσον αφορά τη συντήρηση που λες, η μοναδική διαφορά με μια συμβατική 320i είναι ο έλεγχος των βαλβίδων κάθε 40-50Κ κμ ένα κόστος δηλαδή 100 ευρώ. Νομίζω το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό για να μπορεί να συγκριθεί με συντήρηση επιπέδου Μ (μέταλλα μπιέλας και άλλα πολλά). :original:
Τέλος, όσον αφορά τα σπασίματα όπως έγραψα και πριν πρέπει πρώτα να μάθουμε τους λόγους και τη συντήρηση του κάθε ιδιοκτήτη πριν κατηγορήσουμε τη BMW και το μοντέλο. Νομίζω δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεται προβληματικό το μοτέρ. Μη ξεχνάμε πόσα Μ3 Ε46 έσπαζαν και σε πόσα έχει ανοίξει το πάτωμα. Τι σημαίνει αυτό? Ότι τα Μ3 είναι προβληματικά? Όχι βέβαια. :original:
Όπως είπε κι ο cobalt, τα χαρίσματα του αυτοκινήτου είναι πάρα πολλά και προσθέτω ότι στο σύνολό του δεν έχει καμιά σχέση με την οποιαδήποτε 320i. :thumbsup:
Σίγουρα έχει καλύτερη απόκριση.
Η κατανάλωση είναι υπερβολική για τις επιδόσεις του οχήματος.
Αυτό είναι πολύ θετικό, συμφωνώ. Βέβαια ζορίζεται να κινήσει το βαρύ αμάξωμα.
Αυτός ο κινητήρας σε ένα Ε36 κόμπακτ ή σε Ζ3 θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Βέβαια τον ήθελα με 200 άλογα. Ο αγωνιστικός βγάζει 350... γινόταν να βγάζει 200 είμαι σίγουρος.
Φυσικά και το έχω οδηγήσει. Άν δεν το είχα οδηγήσει δεν θα εξέφερα άποψη.
Δεν εντυπωσιάστηκα για να είμαι ειλικρινής.
Μάλιστα το 325i Ε90 που είχα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον στην οδήγηση.
Πιο ροπάτο, πολύ πιο γρήγορο, αντίστοιχο στήσιμο και μάλιστα με χαμηλότερη κατανάλωση από το si ;)
Σίγουρα το si είναι πιο 'ιδιαίτερο', αλλά πρακτικά δεν βλέπω τι παραπάνω προσφέρει από ένα 325i.
Συγγνώμη, αλλά τα Μ δεν αλλάζουν μπιέλες κάθε τρεις και λίγο.
Μην λέμε ότι θέλουμε έτσι.
Κάποια αυτοκίνητα ήταν στην ανάκληση και το θέμα έχει λυθεί πολλά χρόνια πριν. Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.
Άσε που μπλοκ κινητήρα δεν βαράνε και ας τα γκαζώσεις κρύα.
Το 325i που είχα το κόφτιαζα κρύο-παγωμένο.
Δεν έκανε κιχ και δεν έπαθε τίποτα.
Αυτό σημαίνει αξιοπιστία.
Φυσικά δεν κάνω το ίδιο με το Μ3 γιατί ο κινητήρας του είναι ειδικός και θέλει ειδική μεταχείριση.
Δεν ξέρω τις συνθήκες που οδήγησαν να έχουν πρόβλημα αυτά τα si αλλά είναι περίεργο να έχουν πολλά αυτοκίνητα πρόβλημα, τι στιγμή που ο κινητήρας τους δεν βγάζει παραπάνω άλογα από ένα απλό 320.
Ας έχει μηχανική πεταλούδα, δεν δικαιολογεί αυτό να έχουν σοβαρό θέμα επειδή κάποιος τα γκάζωσε κρύα.
Ξαναλέω είναι 'ιδιαίτερο' το όχημα, αλλά δεν βλέπω στην πράξη τι παραπάνω παίρνεις.
Άν είχε 200 άλογα, είχε μπλοκέ διαφορικό, πιο καλά φρένα, ναι θα συμφωνούσα ότι είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Φυσικά έτσι το βλέπω εγώ και ενδεχομένως ιδιόκτητες ή άλλοι φίλοι να το βλέπουν τελείως διαφορετικά.
Από Ε90 και Ε46 έχω οδηγήσει ότι έχει βγει, γι'αυτό έχω αυτή την άποψη (και πολλά άλλα bmw φυσικά).