Κανε και μια προσθεση τωρα Γιαννη ποσο κοστισαν αυτες τις λιγες ζημιες να δεις οτι αγοραζες ενα καινουργιο Ιαπωνεζικο αμαξι που για τα επομενα 10 χρονια και θα ηθελε μονο βενζινα.
Printable View
Κανε και μια προσθεση τωρα Γιαννη ποσο κοστισαν αυτες τις λιγες ζημιες να δεις οτι αγοραζες ενα καινουργιο Ιαπωνεζικο αμαξι που για τα επομενα 10 χρονια και θα ηθελε μονο βενζινα.
Αυτο λεω και εγω Νικο.
Δεν δικαιουται πλεον η BMW να μιλα για αξιοπιστια.
Εχουν καταντησει ακομη και τα καινουργια μοντελα να εχουν τα ιδια χαλια και χειροτερα.
Με την αγορα 335i πρεπει να αγοραζει και ο διοκτητης μια αντλια και ενα σετ τουρμπινες για να εχει στην αποθηκη.
Αντιστοιχα φαντασου να εχεις πληρωσει εν ετη 1999 43 εκατομ δρχ για ενα Μ5 Ε39 και να θελεις καθε 500 χιλιομετρα εναμιση λιτρο λαδι.....μαζι με τη βενζινη ελεγες "βαλε και εναμιση λιτρο λαδι" λες και ειχες Βαρτμπουργκ διχρονο.
Και μετα απο λιγο επαιρνες και τα δυο air flow meters στο χερι ταυτοχρονα .....με τα Ε60 εκανες το σταυρο σου να μη σου σκασει το μοτερ και φας καμια μπιελλα στη μουρη......με το F10 μια ωραια μερα σε παιρνουν τηλεφωνο και σου λενε "σταματηστε αμεσως εκει που βρισκεστε και εγκαταλειψτε το οχημα".....οντως γελοια πραγματα...ακομα και το Μ5 Ε34 με τον 3.6 κινητηρα ειχε ενα σωρο θεματα .
Chief εγώ καθημερινό το είχα για 6 χρόνια και δεν έβγαλε σχεδόν τίποτα.
Όταν το έδωσα είχε κοντα 150,000 χλμ και έβγαλε τα εξής:
αντλία βενζίνης
μπροστινο ροστατη γκαζιου
ράουλο-αμορτισερ που τεντώνει τον ιμάντα
3.5 ώρες το ψάχνανε στον Σπανό δεν βρήκανε τίποτα το πήρανε.
Επίσης είχε βγάλει τα περισσότερα άλογα στο group dyno day.
Ένα 200SX που είχα μου είχε πιεί το αίμα !
Αυτά είναι τα σίγουρα.
Ότι άλλο βγάλει είναι από άσχημη συντήρηση.
Το χειρότερο Ever είναι το θέμα με το πάτωμα, κυρίως από θέμα κύρους της εταιρείας.
Το θέμα κουζινέτα σίγουρα ξενερωτικό...πάλι καλά που έκαναν την ανάκληση.
Τα Μ3 πάντα θέλανε προσοχή σε μπεκ-αντλίες λαδιού. Οπότε ούτε τα μπεκ τα θεωρώ πρόβλημα...
Είναι όμως φοβερό μοτέρ σε θέμα προδιαγραφών-χαρακτηριστικών...
:v: :1:
το αμάξι το έχω απο το 07.
σαν βλάβες μου έχει βγάλει στο σαζμάν το αισθητήρα αναγνώρισης ταχύτητας, το βάνος (που για να λέμε και του στραβού το δίκιο είμουν τραγικά κωλόφαρδος που δεν τα πείρα όλα στη μασχάλη) και κομμένο πάτωμα 2 φορές το οποίο πλέον είναι σαν τσιμέντο...
με 205.000χιλ, όλα καλά...δεν έχω παράπονο γενικότερα, απλά μου την σπάει το γεγονός ότι πρέπει να έχεις το νού σου συνέχεια με τη μ@λ@κί@...
Ειναι αληθεια ολα αυτα που λεμε παιδια αλλα ειναι καταπληκτικο αμαξι και απο εμφανιση και απο οδηγικη συμπεριφορα-αποδοση.
Παντως και εγω ειμαι της αποψης οτι η σειρα ///Μ με εξαιρεση καποια μοντελα ειναι ευαισθητα εως ζημιαρικα.
Βεβαια παιζει μεγαλο ρολο και η χρηση παιδια.
Αλλο αποτελεσμα εχει η σβουρα σε μαυρη ασφαλτο με καινουργια λαστιχα επι 10 λεπτα και αλλο ανοιγματακια ρολαριστα και γενικα πιο προσεγμενη πιεση.
Γνωμη μου ειναι βεβαια οτι για τα χρηματα που τα ζητανε θα επρεπε να αντεχουνε παραπανω.
Ειδικα αυτο το θεμα με το πατωμα στην Μ3 Ε46 μου φαινεται α-πι-στευ-το.
Βρε γ@μημενοι,αφου ξερετε οτι η χρηση του ειναι σε μεγαλο ποσοστο η σβουρα και η παντα και η κοντρα δωστε λιγη σημασια παραπανω.
Πάντως το 92άρι μ3 πρέπει να είναι το λιγότερο ζημιάρικο μέχρι στιγμής.
Με τον Λούνατικ (μαΝίσιο) που είχαμε ανοίξει από 3ες, στην αλλαγή με 4η μου ξεκόλλαγε, και μέχρι τα 220-230 μου είχε κάνει περίπου ένα κενό. Το μόνο ως handicap που μπορώ να δικαιολογήσω ήταν οι 19αρες & το 275 λάστιχο (Τζον είχε 18αρες με με εργ. διάσταση). Καλά τα λέω Γιάν ? :original:
Nαι,η διασταση επαιξε ρολο ξεκαθαρα το πιστευω και εγω,τα λες τελλλλλεια !!!
Για το Μ3 Ε92 τεινω απο αυτα που ακουω χωρις να εχω δικια μου εμπειρια (και δεν θα εχω οπως πανε τα πραγματα χαχαχα) σε αυτο που λεει ο Κωστης.Πρεπει να ειναι αξιοπιστο σε σχεση με το παρελθον ειδικα στα θεματα καροτσας.
Αν θυμαστε οι περισσοτεροι,οταν ειχε πρωτοβγει η 9Χ σειρα τα σχολια ηταν πολυ κολακευτικα για την καροτσα κτλ-κτλ.Φαινεται να επιβεβαιωνεται αν και τα περισσοτερα εινα καινουργια ακομα.
το πατωμα ειναι αδικαιολογητο κουσουρι.ολα τα αλλα δικαιολογουνται κατ εμε.εφοσον υπηρξε κ η ανακληση.
ο 5ος κ το προβλημα μπαμ λυθηκε?στα 92αρια?
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, υπαρχουν και χειροτερα, οπως το να εχεις ferrari και να το δεις ενα ωραιο πρωι να καιγεται. Και να μην ξεχναμε οτι μετα απο κανα δυο εκκινησεις ο δισκος στα manual εκανε μονο για να σερβιρεις καφεδακια.
Και φυσικα τριψηφιο αριθμο χιλιαδων χιλιομετρων, ουτε για πλακα.
Αυτο φυσικα δεν ελαφρυνει την θεση του Ε46 Μ3 που οντως ειναι ΄ζημιαρικο' αυτοκινητο με ζημιες που δεν οφειλονται στην χρηση/συντηρηση αλλα στην ποιοτητα κατασκευης (Vanos, πατωμα, τρομπα SMG, μεταλλα στροφαλου/αντλια λαδιου, και αλλα οχι τοσο σοβαρα οπως δυναμο και τσιμουχες πορτας)
Προσθεστε και δυο δυναμο. Το δευτερο ειναι πατενταρισμενο απο Χ3...
To θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση...
Για εμένα όλα αλεξίσφαιρα είναι αλλά όλα βγάζουν τα προβλήματά τους.
Όσο μικρότερης παραγωγής τόσο περισσότερα προβλήματα.
Δεν ξέρω για πια γιαπωνέζικα μιλάτε.....
Αλλά και τα subarakia, evo, GTR κτλ , έχουν τα θεματάκια τους, ειδικά αν τα πιέζεις λίγο παραπάνω....
Ακόμα και τα mx5, mr2 που δεν είναι καθόλου πιεσμένα, έχουν αρκετά προβλήματα...
Για εμένα πιο σημαντικό είναι που μοντέλα όπως η 120, 316 κλπ , πιο καθημερινά δλδ βγάζουν προβλήματα ...
Παντού όμως παρατηρούνται θέματα... Λέμε για το SMG της Μ3 και της Μ5. Το αντίστοιχο σαζμάν τηε ferrari και maserati είναι μακράν πιο ζημιάρικο. Ακόμα και το σαζμάν του yaris Το MMT (που είναι παρόμοιας λειτουργίας), έχει τα θέματα του ...
Από εκεί και πέρα, Μ3, Μ5, που είναι πιεσμένα, ferrari, lambo, maserati, ακόμα και porsche (που θεωρούνται... αξιόπιστα και δεν είναι και τοοοοσο πιεσμένα), έχουν αρκετά προβλήματα.
Όσο πάμε σε πιο ακριβές κατασκευές (συνήθως είναι και περιορισμένης παραγωγής), τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.
Επίσης μένω έκπληκτος, όταν σήμερα εν έτη 2013, πέφτουν παράθυρα, χαλάνε aircon, κλπ...
Όντως η συμβίωση με ένα Μ3 σου αφήνει την εντύπωση πως το αμάξι είναι ευαίσθητο και οι βλάβες καραδοκούν. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι έχουν τόσο πολύ συζητηθεί ξανά και ξανά τα πιθανά προβλήματα των Μ3 Ε46. Γενικά πάντως με καλή (και ακριβή) συντήρηση το αμάξι αντέχει πολλά χλμ, τόσα που αποτελούν έκπληξη για ένα σπορ αμάξι με πάνω από 100 άλογα το λίτρο....
Οτι και να λεμε για αυτο κανει 100 χιλιαρικα το γ@μημενο.....δειτε απο κατω.
Γνωστος-γνωστου σκοτωθηκε πριν χρονια στο Σουνιο με βουτια σε γκρεμο και θαλασσα με ενα ολοιδιο....αυτος εδω γλυτωσε.
https://www.zougla.gr/automoto/artic...remo-me-mia-m3
απορία: όταν βάζω όπισθεν δεν κατεβαίνει πλέον αυτόματα το δεξί καθρεφτάκι .... μάλλον κάτι πρέπει να πάτησα κατά λάθος και να δεν κατεβαίνει πλέον. μπορεί κάποιος να μου πει πως ενεργοποιώ πάλι την λειτουργία...?
ελπιζω να ημουν σαφης.... αφορα το καθρεφτακι που κατεβαινει οταν κανεις συνηθως για να μπορεις να δεις το πεζοδρομιο ...
εχει να κανει με την θεση που εχει το μικρο διακοπτη που ελεγχει τον καθρευτη του συνοδηγου μετακινησε το στην αλλη θεση και θα σου δουλεψει παλι
Πλακα μαλλον εκανε πριν δυο μερες ο S54 σε ενα φιλο μου στα καλα καθουμενα.
Σε εθνικη οδο χαλαρα, εμεινε το μοτερ. Θελει ανοιγμα να δουμε τι κτυπάει κατω στις μπιελες...
Μαλλον εφταιγαν τα λιγα χιλιομετρα, η υπερβολικη συντηριση και οι υπερβολικες αλλαγες λαδιων που του εκανε.
Κατα τ' αλλα ξερω...
Στους πιο πολλους εδω δεν εχει κανει κιχ.
Σε εμας εδω, πρεπει να ηρθε ελαττωματική παρτιδα.
Μαλλον αυτο φταιει αφου οσα Μ3 εχω δει σε πιστα καλοκαιρι, ανεβαζουν θερμοκρασιες στους πρωτους δυο γυρους.
Από κάτω ακουγεται???
Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από μπιελα?
Μεταλα μπιελων.
Θα ανοικτει τον Σεμπτεμβρη να δουμε.
Απο οτι παρατηρω παντως, τα BMW που στροφαρουν γενικοτερα εχουν θεμα με τα μεταλλα. Δεν ειναι μονο στα 46αρια αφου προσφατα γνωστος με 92αρι, γνωστης απο μοτερ και οχι καφτης, αναγκαστηκε να παει για καινουργιο μοτερ καθως οχι μονο τα μεταλλα αλλα ολοκληρος ο στροφαλος βγηκε off με τα ρινισματα να εχουν ανεβει στο vanos και να εχουν γινει ολα π@υτ@ν@.
Honda που ανεβαζουν 9αρες, δεν ειχαν ποτε τετοιο προβλημα.
Για μενα ειναι ανεπιτρεπτο και ντροπη για το Motorsport ενα τετοιο σοβαρο θεμα που απασχολησε τα 46αρια τοσο πολυ, να συνεχιζεται και στο επομενο μοντελο μετα απο τοσα χρονια.
Φωτο απο τα μεταλλα και τον στροφαλο του Ε92 Μ3
Μητσο ειπαμε, το να μιλαμε για Μ αμαξια και αξιοπιστία ειναι λες και λέμε ανέκδοτα.
Απο που να ξεκινήσουμε και που να τελειωσουμε ?
Απ τους καθρεφτες που δακριζουν, τα καθρεφτακια και τα καθισματα που χανουν μνημη, τα σενσορ στο καπό που βγαζουν σφαλμα smg !, μεχρι τα προβληματα με πατωμα, μεταλα, αντλια smg και προβληματα θερμοκρασιας ...
Οση οδηγικη απολαυση και να προσφερουν, αλλα τόσα προβληματα έχουν πολλα αμαξια.
Τι να λεμε τωρα ? Να κοροϊδευομαστε και μεταξυ μας ?
Το αμαξι που εσπασε προχθες ηταν ενα καλυσυντηρημενο αυτοκινητο συμφορουμιτη που το είχε απλα για την βολτα του.
Μιας και το αναφερα πιο πανω, να πω επ ευκαιρία (επειδη επαθα και εμαθα) οτι τα Μ3,Ε46 εχουν εντελως ανεπαρκες ή και λανθασμενο συστημα ψυξης του μοτερ.
Αυτο φαινεται σε χωρες οπως εδω που υπάρχουν ψηλές θερμοκρασιες το καλοκαιρι και οταν το μοτερ πιεστεί σε πιστα ανεβαζει σιγα σιγα θερμοκρασια νερου.
Το εχω παθει εγω (μεχρι που εκαψα φλατζα πέρσι) και ΟΣΑ Μ3 Ε46 γνωριζω !
Τα Μ3 ανεβαζουν θερμοκρασιες λαδιου πολυ ευκολα.
Οταν η θερμοκρασια λαδιου ξεπερασει τους 125 βαθμους και οι καιρικες θερμοκρασιες ειναι πανω απο 32 βαθμους το συστημα ψυξης του μοτερ αδυνατεί να κρυωσει το μοτερ.
Οι θεμοκρασιες που ανεβαζει το λαδι, υπερισχύουν το συστημα ψυξης οταν οι εξωτερικες θερμοκρασιες ειναι ψηλες και οταν μοτερ δουλευει συνεχως σε ψηλες στροφες.
Οταν λεω "δουλευει συνεχως", εννοω δυο τρεις γυρους την ιδια ωρα ποτ τα Χοντακια δουλευουν 9αρες και 10αρες για ωρες στις ιδιες συνθηκες.
Καρατσεκαρισμενα αυτα που γραφω οχι μονο απ το δικο μου αμαξι αλλα απ όσα Μ3 ξερω και εχουν μπει σε πιστα καλοκαιρι.
Θα μπορουσαν αυτοι που σχεδιασαν αυτό το μοτερ να εβαζαν ενα μεγαλυτερο oil cooler ή ενα συστημα ψυξης στο ψυγειο ή στο oil cooler με water spray ή κατι αλλο να λυνόταν το προβλημα. (το εχω δοκιμασει και δουλευει).
Και το Ζ4Μ έχει τα ίδια θέματα αξιοπιστίας?
Του χαντε 46αρι μ3 που κάθε καλοκαίρι το ελιωνε σε όλες τις πίστες στα νότια πάντως δεν είχε κάνει κιχ ο χαντες μονο εκανε χικ απ τα μπομπατα χεικ που έπινε ...
Z4M ηταν αυτο που εσπασε Νικο.
Θερμοκρασία όντως ανέβαζε και το δικό μου
Στα Ε46 Μ3, η φτερωτη του ψυγειου κινειται μεσω ενος φυγοκεντρικου συμπλεκτη που με τον καιρο αρχιζει και πατιναρει περισσοτερο, με αποτελεσμα λιγοτερες στροφες φτερωτης οποτε και λιγοτερος αερας μεσα απο τα ψυγεια, και αυτο, ιδιως τις ζεστες μερες το καλοκαιρι προκαλει υπερθερμανση, καθως το συστημα ψυξης, οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Χριστοφορος, ειναι ανεπαρκες για αυτο το αυτοκινητο σε συνθηκες υψηλων θερμοκρασιων.
Η αλλαγη του με ενα 'σκληροτερο' εχει ως αποτελεσμα να γυρναει πιο γρηγορα η φτερωτη και να υπαρχει μεγαλυτερη ροη αερα μεσα απο τα ψυγεια.
Εγω ηταν απο τις πρωτες αλλαγες που εκανα οταν πηρα το Μ3.
Το ειχα παρει απο την active
https://store.activeautowerke.com/e3...g-m3s-p69.aspx
Πιστευω οτι βοηθα αρκετα τις ζεστες μερες σε συνδυασμο με χαμηλες ταχυτητες
Δεν νομιζω να ειναι θεμα fan ή fan clutch Δημητρη.
Ειναι θεμα καθαρα μειωμενης ικανοτητας ψυξης, ακομη και σε ψηλες ταχυτητες και οταν ειναι ζεστή μερα, ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του μοτερ που προερχεται απο την αυξημενη θερμοκρασια λαδιου.
Τα Μ3 ειναι ανικανα να πιεστουν σε συνθηκες πιστας σε μερα υπαρχει ζέστη.
Η ανικανοτητα τους σε συγκριση με αλλα σπορ αμαξια και σε τετοιτες συνθηκες ειναι ειναι για κλαματα.
Εχω γνωρισει πολλα παιδια στη πιστα και ΟΛΟΙ εχουν το ιδιο προβλημα τους καλοκαιρινους μηνες. Το εχουμε συζητησει, εχουμε ανταλαξει αποψεις και εκει καταληξαμε. Οσοι το παραβλεψαν (οπως εγω) πηγαν για φλατζα.
Σε δοκιμες που καναμε με water spray στο oil cooler κρατηθηκε η θερμοκρασια λαδιου σε πιο χαμηλα επιπεδα και ετσι το συστημα ψυξης μπορουσε και δουλευε.
Χριστοφορε η HPF (God bless her) ειχε κατασκευασει ενα καλυτερο ψυγειο λαδιου και με καλυτερη ψυξη, γιατι ειχαν αντιμετωπισει αυτο ακριβως το προβλημα. Πιστευω οτι θα ηταν μια πολυ καλη λυση (αν και ακριβη λυση για ενα ψυγειο λαδιου αλλα η HPF ηταν γενικα ακριβη αλλα και ποιοτικη)
https://www.horsepowerfreaks.com/par...s/E46_M3/17109
Ειχα δοκιμασει ψυγειο Mishimoto και ηταν χειροτερο απο OEM (αν και ενας φιλος με Ε30 και S52 ελυσε το προβλημα).
Φυσικα αλλο HPF και αλλο Mishimoto.
Το ψυγειο λαδιου ειναι το προβλημα νομιζω Δημητρη.
Ειχαμε κανει δυο πειραματα που δουλεψαν κατα καποιο τροπο χωρις να βγαλουμε και ασφαλες συμπερασματα αν και τα πειραματα πετυχαν.
Το ενα ηταν να γυρισουμε το νερο απ τους καθαριστηρες με μπεκ στο ψυγειο λαδιου.
Και το αλλο να αναψουμε καλοριφερ μεσα στο καλοκαιρι, να υπαρχει μεγαλυτερη ποσοτητα στο κυκλομα , για να κανει μεγαλυτερο κυκλο το νερο κατα τη ψυξη και να προλαμβαινει να κρυωσει.
Ποσα κμ είχε το ζ4; Αγορασμενο καινούριο ;
Γιατι ρωτας ντουτ ; Σκεφτεσε να το αγορασεις ;
Θες να μαθουμε αν πριν πεντε χρονια ο αγγλος που το ειχε τι λαδι εβαζε μεσα να ξεκινησουμε τα κλασικα ποιηματα που μας εμαθε η BMW με το Castrol 10-60 ?