Αρχικό μήνυμα απο
Nikos!
Πήγα σήμερα το αυτοκίνητο για λάδια και έλεγχο βαλβίδων. Έπρεπε να είχα πάει το αυτοκίνητο από χθες για να κρυώσει εντελώς και να έρθουν τα μέταλλα στις σωστές ανοχές τους. Τώρα πρέπει να μείνει μέσα.
Τσέκαρε και το πρόβλημα που είχα το Πάσχα (το είχα ανεβάσει και πιο πάνω σε βίντεο), δεν ήταν τίποτα. Λόγω της μικρής απόστασης το έκανε, δεν είχε κυκλοφορήσει σωστά το λάδι και δεν είχαν λιπανθεί σωστά οι βαλβίδες. Το μόνο που είδαμε είναι ένα μικρό "δάκρυσμα" από το καπάκι του μοτέρ. Θα αλλάξουμε τσιμουχάκια και όλα ΟΚ. Λαδάκια, φίλτρο και τσεκάρισμα στο διάκενο λοιπόν...αύριο θα είναι έτοιμο.
Θα πάω πρωί-πρωί για να τον δω να το μετράει.
Λοιπόν, έμαθα κάποια πράγματα γιατί είχα ανησυχήσει να σας πω την αλήθεια, όπως γράφω και παραπάνω, για διάφορα θέματα αξιοπιστίας που πήραν τ'αυτιά μου και είδαν τα μάτια μου σχετικά με τα μοτέρ των si σε Ελλάδα (λιγότερα) και εξωτερικό (τα περισσότερα).
Καταρχάς ο Σήττας (δε ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω όνομα) γνωρίζει πολύ καλά τα si (και όχι μόνο...απλά φοβεροί οι τύποι!), φτιάχνει άλλα 3 εκεί, πράγμα πολύ βασικό. Μάλιστα μου έλεγε ότι το ένα έχει 200.000κμ! Τον ρώτησα λοιπόν κάποια πράγματα σχετικά με τη σωστή συντήρησή και φροντίδα και τι πρέπει να προσέχει κάποιος εν δυνάμει αγοραστής (μπορεί να υπάρχουν μερικοί):
-Τσεκάρισμα βαλβίδες κάθε 40Κ κμ.
-Λάδια ΑΥΣΤΗΡΑ κάθε 10Κ αν το πας νορμάλ, 7-8 αν το κυνηγάς
-Καλή βενζίνη. Οπωσδήποτε πάνω από 95άρα κι αν είναι να το κυνηγήσεις σε ταξίδι, 100άρα! Μου είπε ότι ένας ακόμα λόγος που έχουν ραγίσει κάποια χιτώνια είναι λόγω της κακής 95άρας που δε κάνει καλή καύση και δημιουργεί προανάφλεξη (τα γνωστά "πυράκια"). Θέλει καλή βενζίνη και σίγουρα πάνω από 95 μου είπε. Οπότε καλά κάνω και βάζω VPower και όντως 1-2 φορές που έχει τύχει να βάλω 95άρα βάραγε πυράκια κι από τότε δε ξανάβαλα.
-Καλό ζέσταμα. Επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Όχι μόνο να έρθουν τα νερά σε σωστή θερμοκρασία, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα...δηλαδή λάδια, φρένα, βαλβολίνες κλπ. Οι μλκς στη BMW ΓΙΑΤΙ τσιγκουνεύτηκαν ένα όργανο θερμοκρασίας λαδιού?
Αυτά...δηλαδή πάνω-κάτω τα αυτονόητα. Φροντίδα, αγάπη και προδέρμ. Όπου δείτε κάτι διαφορετικό...στρίβειν διά του αρραβώνος.