πάρα πολύ σωστά!! Το είδα με τα μάτια μου στο Kingstone στο Λονδίνο..Δεν είναι τυχαίο πως όσοι ξένοι φοιτητές έρχονται εδώ,με προγράμματα ανταλλαγής κλπ, κυριολεκτικά παθαίνουν πολιτισμικό σοκ!!
Printable View
αμα διαβασει κανεις εδω μεσα θα τραβαει τα μαλλια του..
ολα τα ποστ εχουν κατι δικιο και κατι αδικο..
καλο ειναι οσοι δεν εχουν σχεση με πανεπιστημιο, η εχουν καιρο να δουν πως ειναι τα πραματα να μην τα ισοπεδωνουν ολα και να τους τσουβαλιαζουν ολους.
πρωτα πολλα η πλειψοψηφια των φοιτητων που ΔΟΥΛΕΥΕΙ απο την πρωτη μερα των σπουδων μεχρι την τελευταια θα τελειωσει στην ωρα της το πτυχιο , αντε να κατσει 1 χρονο παραπανω.
και στο εξωτερικο 1 χρονο παραπανω καθονται οι περισσοτεροι μην πω και 2 ... εχουν δικλειδες τα συστηματα τους και τις ξερουν.. μονο που οπως ειπαν πιο πανω.. εκει καταληγουν να σπαταλανε την περιουσια των γονιων τους.
τωρα για το επιπεδο σπουδων , τουλαχιστον για το ΕΚΠΑ , ξερω απο ΓΕΡΜΑΝΟ φοιτητη πολυτεχνειου που ηρθε σε εμας, και εμεινε αφωνος με το επιπεδο σπουδων, την υλη που διδασκεται και τις απαιτησεις στις εξετασεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν λεω οτι ολα ηταν ροδινα. τα εργαστηρια μας πασχουν και δεν χρειαζεσαι να εισαι ειδικος για να το δεις. αλλα αυτο ειναι θεμα χρηματοδοτησης.
Ειτε επειδη τα τρωνε εκτος πανεπιστημιου, ειτε εντος πανεπιστημιου..
Εγω ξερω οτι το εργαστηριο μας το πληρωνε ο ιδιος καθηγητης , χωρις να ειναι υποχρεωμενος, μιας και θα μπορουσε να το κλεισει.
Οσο για το ασυλο, επειδη ειμαστε χωρα των ΑΚΡΩΝ και το τοσο γινεται ΤΟΣΟ.
Ειδαμε πως μεταφραζοταν η "ελευθερη κινηση ιδεων" στην πραγματικοτητα ->
Πανεπιστημια -> καταφυγια κουκουλοφορων.
Τωρα θα βλεπουμε ξυλο εντος πανεπιστημιου, και τις φασιστοιδεες να βρισκουν τοπο για αναπτυξη.
Οσο για τον νομο καθεαυτο οι περισσοτεροι (θελω να ελπιζω) ειμαστε συμφωνοι στο να υπαρχει ελεγχος που πανε τα κονδυλια-επιδοτησεις. (ελπιζω να γινει και με τους αγροτες και τους υπολοιπους αυτο και το ποσα δηλωνουν στην εφορια...)
Ειμαστε συμφωνοι (ελπιζω) οτι μετα απο 2 χρονια να διαγραφεται ο φοιτητης , δεδομενου οτι αν εχει δουλεια και δεν προλαβαινει να διαβαζει, μπορει να κανει προσωρινη παυση σπουδων.
Και το σημαντικοτερο ειμαστε συμφωνοι με το να παρουν ΠΟΔΙ τα κομματα εξω απο τις σχολες, τα μαγαζακια τους, οι πελατιες τους και τα σχετικα.
Μπορει ομως καποιος να μου απαντησει που θα βρισκουν τωρα τα κομματα νεολαια να δουλευουν για αυτα?
Αυτο που εβλεπα ειναι να κανουν πλυση εγκεφαλου στα πρωτοετακια να γραφτουν στο κομμα τους. Τωρα ποιον θα πρηζουν?
Στο μυαλο του Ελληναρα το ασυλο εχει γινει το κακο για ολα τα παραπανω, ισως μονο εγω το βλεπω αθωα, και για παραδειγμα αν ανοιγα κουβεντα με καποιον φιλο μου, η καθηγητη για κατι που με χαλαει στην κοινωνια, να μην ειχα τον μπαμπουλα πανω απο το κεφαλι μου να ελεγχει τι λεω.
Με αυτην την λογικη οσοι ηταν υπερ της καταργησης του ασυλου , φανταζομαι θα ηταν υπερ, να εγγραφονται επωνυμα σε forums, chats, site οταν επισκεπτονται (συμπεριλαμβανομενων και των xxx) ε?????
https://www.youtube.com/watch?v=6bVa6jn4rpE
τους ταραξιες στη γαλλια στην αγγλια γιατι δ τους πιανουν;κρυβονται κ αυτοι στο ασυλο που δ εχουν;στην ελλαδα τοσα χρονια στα γηπεδα...και προσφατα στο συνταγμα γιατι δ τους εχουν μπουζουριασει;φταιει το ασυλο;πραγματικα το πιστευεται;ο αδωνης και τα λοιπα οργανα ηδη ξεκινησαν οπως βλεπεται να εφαρμοζουν την ελευθερια του λογου...πραγματικα δ πιστευται οτι το ασυλο καταργειται για να σωπασουν οι μη αρεστες φωνες;
Ρε παιδια παρακαλουθω τη συζητηση που εχετε...
Να σας πω... Τσιγκλιεμαι λιγο οταν θιγεται το θεμα του επιπεδου των ελληνικων πανεπιστημιων.
Γιατι ειναι καλυτερα τα της ευρωπης? Εχουν καλυτερο προγραμμα σπουδων?
Εχουν περισσοτερα μαθηματα και υλη?
Εχουν πιο αυστηρες εξετασεις?
Εχουν καλυτερο επιπεδο φοιτητων?
Προσωπικα θα απαντησω σε ολα οχι, χωρις βεβαιως να μπορω να πεισω κανεναν.
Αναρωτηθείτε ομως.
Ειμαστε σε μια ταξη Γ λυκειου. Υπαρχουν πολλοι και διαφοροι μαθητες?
Απο αυτους ποιοι θα πανε σε ελληνικα πανεπιστημια και ποιοι θα πανε εξω...
Θα απαντησω απο προσωπικη εμπειρια.
Απο το σχολειο μου και απο αλλα σχολεια της πολης μου που γνωριζα ατομα εξω πηγαν οι κουμπουρες που εδω δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα, αλλα οι γονεις τους ειχαν να τα σκασουν.
Δε μιλαμε για πολιτικες γνωριμιες. Απλα φουσκωμενη τσεπη ειχαν τα παιδια και δεν πηγαν στα βαλκανια. Ευρωπη πηγαν. Αγγλια ως επι το πλειστον.
Ειναι ενα ζητημα που δε μου αρεσει να το θιγω και δε θελω να τους ακυρωνω.
Οταν μου πουλανε νταβατζιλικι ομως και μου ερχονται κοκορευομενοι οτι εχουμε τα ιδια δικαιωματα τους θυμιζω οτι ειναι μηχανικοι που δεν εχουν ιδεα απο ικανοτικο σχεδιασμο, απο κλασσικη στατικη και δεν ειναι σε θεση να επιλυσουν ουτε μια απλη διαφορικη εξισωση...
Και για να μην το τραβαμε, δε θα βγαλω τα ελληνικα πολυτεχνεια καλυτερα απο τα εξω... Αλλα χειροτερα ουτε κατα διανοια δεν ειναι.
Τωρα στο θεμα του ασυλου... Εγω θα πω οτι και τωρα με ενα τηλεφωνο στον πρυτανη η αστυνομια παιρνει αδεια και μπαινει μεσα.
Τι ακριβως πρεπει να αλλαξουμε και τι μας ενοχλει?
Να φερνει γυρες χωρις να ενημερωσει την πρυτανια??
Οκ, να γινει... Αλλα δεν ειναι εκει η ουσια.
Το ασυλο υπαρχει και μπορει ανα πασα στιγμη με αδεια της πρυτανιας να αναιρεθει.
Το οτι γινεται ισως ειναι στοχευμενο.
Ο υποβιβασμος ισως ειναι στοχευμενος.
Μηπως ειναι πολυ αντικειμενικο το συστημα των πανελληνιων και καποιοι εχουν κουραστει να στελνουν τα πλουσιοπαιδα εξω?
Μηπως ηρθε η ωρα να γεμισουμε ιδιωτικα με αναγνωριση και οι μεγαλοι να κανουν οτι θελουν?
Μηπως καπως ετσι ειναι ευκολο να κερδισουν και την κοινη γνωμη?
Απλες ερωτησεις κανω... Τιποτα περισσοτερο.
panos90 συμφωνω απολυτα μαζι σου,,,εχουμε απο τα καλυτερα πολυτεχνεια ,,φοβερο επιπεδο γνωσεων,,,σφαιρικο αλλα και εξειδικευμενο καθως και επιστημονες με παθος και τσαμπουκα στη γνωση,,το ταβλακι καλο ειναι και αυτο ,,δεν ειναι κακο να υπαρχει λιγη χαλαροτητα και ρομαντισμος,,δεν γουσταρω τις μονοδρομες και παγιωμενες τακτικες του εξωτερικο που βγαζουν στειρους επιστημονες κοινωνικα ανωριμους
γενικα εχουμε την ταση να απαξιωνουμε καθε τι ελληνικο! στην γεωπονικη σχολη που φοιτησα,,ειχα την τυχη να διδαχθω απο αναγνωρισμενους καθηγητες(μερικους απο τους κορυφαιους στο ειδος τους διεθνως)..ενα ευρυτερο κυκλο μαθηματων ..προσφεροντας μου γνωσεις πανω σε πολλα και διαφορετικα θεματα! επισης οι συμφοιτητες μου... ηταν παιδια που ειχαν στρωθει στο διαβασμα για να περασουν...ειχαν μια βασικη υποδομη.. δεν ηταν κηφινες, που βασιστηκαν στα λεφτα του μπαμπα για να βγουν στο εξωτερικο και οι πλειοψηφια τους ανταποκριθηκε στις αυξημενες απαιτησεις της σχολης! στα 5 αυτα χρονια...εμαθα αρκετα πραγματα...ισως τοτε τα θεωρουσαμε αχρηστα πανω στην επαγγελματικη μας σταδιοδρομια...αλλα τωρα αναγνωριζω, πως εχουν συμβαλει σημαντικα ,στον τροπο σκεψης μου και στην παιδεια μου! οταν ακουω λοιπον , για το χαμηλο επιπεδο των ελληνικων πανεπιστημιων...απλα μου ερχονται στο μυαλο οι απειροι φοιτητες που δεν ξεραν να μοιρασουν 2 γαιδαρων αχυρα...πηγαν σε ενα αναγνωρισμενο ή μη ξενο πανεπιστημιο...και τωρα που επεστρεψαν παλι ,μη γνωριζοντας τιποτα περα απο το ειδικο αντικειμενο τους...προσπαθουν να κρυψουν την αγνοια τους για το ευρυτερο επιστημονικο πεδιο...του επαγγελματος τους!
Ας ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα...
Οσον αφορα το εξωτερικο,υπαρχουν εκατονταδες πανεπιστημιακα ιδρυματα,καποια απο αυτα ειναι ευκολα προσβασιμα μα καποια αλλα, οσα λεφτα και αν εχεις η πορτα τους δεν ανοιγει.
Αρα το μονο κριτηριο δεν ειναι παντα το χρημα,απο την αλλη ενας average μαθητης που δεν καταφερε κατι εντος(εισαγωγη σε καποιο ιδρυμα) και παει στο εξωτερικο επειδη η οικογενεια του εχει την οικονομικη ευχερεια.
Αν εκει με ολες τις "διαφορετικες" συνθηκες (ξενη γλωσσα,δυσκολοτερα προγραμματα σπουδων απο την μερια των εξεταστικων ,προαπαιτουμενα και εξαρτωμενα μαθηματα κλπ),τα καταφερει και αποφοιτησει,τοτε μαλλον το προβλημα ειναι στο εκπαιδευτικο μας συστημα.
Το ασυλο τωρα αποτελει παγκοσμια πρωτοτυπια μιας και δεν υπαρχει σε κανενα αλλο μερος του κοσμου.
Δυστυχως ακομα και αυτη η λεξη ασυλο στην χωρα μας ειναι παραποιημενη και η μοναδικη της ταυτιση ειναι με το να δυσχεραινει μονο την επεμβαση της αστυνομιας οπου και οταν χρειαστει.
Ετσι καταληγουν χωροι να προσφερουν ασυλια σε κακοποια στοιχεια του κοινου ποινικου δικαιου,σε βανδαλους και πλιατσικολογους μεχρι και σε λαθρομεταναστες.
Ξερω οτι καποιοι διαφωνειτε και ειναι σεβαστο αναλογιστειτε μονο,ποιοι ειναι ολοι αυτοι που τοσα χρονια με εξυπνα συνθηματα και παρωχημενες ιδεες, αυτοι εξαργυρωναν καθημερινα τους "αγωνες" τους θησαυριζοντας οικονομικα και κοινωνικα στη πλατη και τις ιδεολογιες τις δικες μας.
Ωρα να παμε μπροστα!!
Επειδή βλέπω ότι θιγεστε εύκολα και ιδιαίτερα οι σπουδαζοντες μηχανικοί που έχετε περί πολλού το Πολυτεχνείο σας και το επίπεδο σπουδών του, εγώ απλά θα σας παραπεμψω στη γνώμη ενός μεγάλου εντιμου αυτοδημιουργητου κατασκευαστή με 45 χρόνια εμπειρία στο χώρο και με 200+ μεγάλα κτήρια στην πλάτη του ωπου ήδη απ΄τις αρχές τις δεκαετίας τού ΄90 εβλεπε και κατέκρινε τη διάφορα επιπέδου μεταξύ των τελειοφοιτων μηχανικών που απασχολούσε στα 70s και 80s σε σχέση με τους μεταγενέστερους. Δε σας υποτιμω η ακυρωνω τις γνώσεις σας αλλά επειδή δε γνωρίσατε το καλό μη νομίζετε ότι ζείτε και διδασκεστε το καλύτερο. Και θα μάθετε αργότερα όταν βγείτε στην πιάτσα ότι η θεωρία είναι καλή αλλά η πράξη μπορεί ν΄αποδειχθει πολύ ποιο ζορικη και δύσκολη .
Και κάντε και μια σύγκριση μεταξύ εσάς που τελειωσατε Ελληνικά πανεπιστήμια με τα αντίστοιχα στουρναρια που πήγαν στο εξωτερικό (Αγγλία όπως λέτε) και δείτε ποιοι προκοψαν και απέκτησαν σοβαρή επαγγελματικη αποκατάσταση.Γιατί στις δικές μου πανελλήνιες οι αριστουχοι δεν είναι και αυτοί με την καλύτερη επαγγελματική επιτυχία. Αν και στην Ελλαδα της μεταπολίτευσης δε μετραγε πόσο έξυπνος η καλός εισουν στο αντικείμενο σου αλλά τι γνωριμίες είχες. Ο Στεγγος και ο Βωβος στα ΄70ς έψαχναν να βρουν το δρόμο προς την πρωτεύουσα και στα mid 80s είχαν ήδη από δυο ελικόπτερα για να παρακολουθούν τα πράσινα έργα ο ένας και το πως θα φάει όλη την Κηφισιας ο άλλος.