Είμαι ένας απ' τους λίγους γραφικούς που ψήφισαν όχι. Οι λόγοι είναι απλοί:
1. Εδώ έχω ό,τι παρέλαβα από τους γονείς μου και ό,τι δημιούργησα με τον αδερφό μου και τη σύζυγό μου μέσα σε 12 χρόνια δουλειάς και μάλιστα σκληρής, όχι αεριτζήδικης. Έχω άλλα 30+ χρόνια εργασίας μπροστά μου, μόλις άρχισα να ζεσταίνομαι. Δεν πρόκειται να τα σκοτώσω όλα για να ξεκινήσω απ' την αρχή. Κι αν τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε να χρειαστεί να ξεκινήσω απ' την αρχή, θα κάνω reset εδώ και όχι στη χώρα των Μάο-Μάο.
2. Δεν είμαι άνθρωπος που τo βάζει κάτω. Είμαι απίστευτα πεισματάρης, πολεμοχαρής ενώ όταν αδικούμαι γίνομαι κι αιμοδιψής.
3. Αυτό που ζούμε είναι ο θάνατος ενός σάπιου συστήματος. Τόσα χρόνια σιχαινόμουν αυτό που έβλεπα στις δημόσιες υπηρεσίες, στη νοοτροπία των νεοελλήνων, στην τηλεόραση, στο γήπεδο, στις διακοπές, στους δρόμους, στις πορείες, παντού. Σήμερα που ψοφάει, θα κάτσω και θα το απολαύσω live.
4. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα κάνω τα πάντα για να παραδώσω κάτι καλύτερο απο αυτό που παρέλαβα. Μέχρι στιγμής δεν ήμουν από τους αδικημένους σ' αυτή τη ζωή, αλλά δεν ήμουν ούτε και βολεψάκιας. Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια, θέλω να λένε έναν καλό λόγο για τους γονείς τους όταν φύγουμε απ' αυτή τη ζωή. Θεωρώ πως το καλό της πατρίδας μου συνεπάγεται και το καλό της οικογενείας μου.
5. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης στον GAP μέχρι να σωθούμε. Αλλά θα τους ξεσκίσω όλους: GAP, Σαμαρά, Τσίπρα, Παπαρήγα, Καραντζαφέρη, Οικολόγους, Κουβέλη, Ντόρα, Σουφλιά, αναρχικούς, τον Μίκη, τη Μιμή, την κάθε δευτεράντζα τηλεπερσόνα, τον κάθε λεχρίτη μεγαλοδημοσιογράφο, τον κάθε δήθεν αντιστασιακό, τη γενιά του κωλοΠολυτεχνείου, τον κάθε μέντορα της νεοελληνικής αρχοντοβλαχιάς, τον κάθε ταρίφα που διπλοπαρκάρει, τον κάθε παπάρα μεγαλοσυνδικαλιστή που απεργεί, το κάθε αγανακτισμένο κομματόσκυλο που διαδηλώνει για το δίκιο του εργάτη/αγρότη/βολεμένου και μου γαμάει τη μέρα.
6. Αν δεν τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τον πούλο και θα τους φορτωθείτε εσείς στην Αμερική, τη Γερμανία και την Αυστραλία. Κι αυτούς και τα τσογλάνια τους. Καλό κουράγιο με τους μαλάκες.
Ετούτη τη στιγμή ειλικρινά νιώθω σαν τον Edward Norton στο τέλος του Fight Club. Όλα καταρρέουν, εντούτοις με διακατέχει μια υποβόσκουσα αισιοδοξία. Everything is going to be fine.
https://www.youtube.com/watch?v=vVof...eature=related