χμμ... για μια ακόμη φορα η "ιστορία" επαναλαμβάνεται.Παράθεση:
ειδικος φορος στο πετρελαιο-εξίσωση πετρελαίου κινησης με την βενζίνη...
Στο δεύτερο εξάμηνο του 1990 είπα να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο, τότε υπηρχαν περιορισμοι στον δανεισμό (18μηνος διακανονισμός )και φυσικα επιτόκια του 3% το μήνα. Φυσικα και τεκμήρια, αυτο ειχε ως αποτέλεσμα ο αγοραστής να παίρνει οτι μπορεί και οχι οτι θα ήθελε,Τα premium cars τα ειχαν λίγοι. Ετσι η πιο κοντινη μου σχέση με bmw ηταν απο αφισες στο φοιτητικο δωμάτιο χαχαχαχα.
Ομως η λαχτάρα μου τότε δεν ακουγε στο όνομα bmw και μάλιστα αν εξαιρεσεις καποια μοντελα (δεν θα τα αναφέρω σκοπιμα) τα παλαιοτερα ηταν κακασχημα βαρια και ογκώδη πλην φυσικά της 2002, ή τουλαχιστον τότε ετσι τα έβλεπα εγω.
Η λαχτάρα μου ηταν ενα κατακόκκινο veloce το οποίο εψαχνα και μεχρι τις αρχές του 1991.
Ομως το κράτος και τοτε έβαλε τους "φωστήρες" του και έβγαλαν ενα νομο που εδινε μια προθεσμια και μετά απο αυτην δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εντός του δακτυλίου μη καταλυτικό αυτοκίνητο. Τότε εμενα στη Μακρυγιάννη,ετσι το "όνειρο" χάθηκε και πηγα σαν κοροιδο και αγορασα ενα 1200αρι καταλυτικό με 18 δοσεις και εξωφρενικό επιτόκιο.
Περασαν τα χρόνια ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αλλα ο κόσμος την πάτησε , ο "στολος " ως ενα βαθμό ανανεώθηκε. Μάλιστα τοτε κυκλοφόρησε και η κατάργηση της super βενζίνης κατι το οποιο ούτε αυτο εγινε..
Αργότερα το 2009 εβαλαν τον κόσμο με 50% μεώση του τέλους ταξινόμησης να αγοράσει μεγάλου κυβισμού αυτοκινητα και φυσικα τον περίμεναν στη γωνία να τους σκίσουν με ΦΠ τέλη τεκμήρια...
Ετσι η αρση της απαγόρευσης για κυκλοφορία diesel σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ηταν κολπάκι και αυτό και οσοι έτρεξαν να αγοράσουν τωρα θα βρεθουν για μια ακόμη φορα να νιώθουν την κρατική κοροίδια και απάτη.
Άντε και εις ανώτερα... εξισωση φόρου και στο γκάζι.
ΥΓ. Για να μπουμε ομως και λίγο εντος θέματος.
Μετα απο εξι χρονια φορους αυξησεις σε τελη τεκμήρια κλπ ακόμη δεν εχετε καταλάβει οτι αυτο με την καραμέλα περι καταθεσης πινακίδων δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους σταμάτησε ποτέ στο να βαζουν αυξήσεις. Νομίζετε οτι είναι χαζοι και δεν "βλέπουν" αυτο που ολοι εμεις διαπιστώνουμε? Όσες πινακίδες και να κατατεθούν δεν προκειται να "θορυβηθούν" αλλά το γιατί ειναι μια αλλη μεγαάλη κουβέντα...
ΥΓ2 Τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώνουν ολοι, οποιο καυσιμο κινησης και αν εχουν και ανεξάρτητα απο ετος κατασκευης κλπ