ετσι ακριβως οπως τα λεει ο βασιλης. οι αυτορυθμιζομενοι δε προειδοποιουν με πατιναρισμα οποτε παιρνεις μεγαλο ρισκο να τον κρατησεις απο ενα σημειο και μεταthumb
Printable View
καλησπέρα παιδιά, σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει.εχω το 320ci και έβαλα τα ηλεκτρικά καθίσματα με τα full extra...τα θερμαινόμενα δουλεύουν κ όλες οι κινήσεις...ομως δεν δουλεύουν οι μνημες μαλλον δουλεύουν οπως τις ειχε προγραμματίσει ο προηγούμενος αλλα δεν δουλεύει το κουμπι memory..για να αποθηκευσω καινούργια στάση καθίσματος..επισης αγόρασα απο ebay το module μήπως έφταιγε αυτο...αλλα τπτ τα ιδια παλι. δευτερον απο τοτε που τα έβαλα μου αναψε και το φωτακι του airbag...σας παρακαλώ αν γνωρίζει καποιος ας με βοηθήσει..θα ημουν ευγνώμων... ευχαριστώ
Kαι για τα δυο θέματα πρέπει πρώτα να βάλεις διάγνωση (κατα προτίμηση GT1). Ειδικά για το θέμα με τις μνήμες. To θέμα του αερόσακου μάλλον κανένας αισθητήρας κατάληψης, αλλά και αυτό ειναι πρόβλεψη, μπορεί να είναι και κάτι άλλο.
btw Καλωσήρθες στην παρέα μας! :viannen_01:
μηπως γνωρίζεις καποιον εδω στη περιοχη Πατρας ΝΑΎΠΑΚΤΟΣ Αγρινιο που να εχει διαγνωστικό και να μπορει να μου περάσει στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου οτι εχει ηλεκτρικα καθίσματα μηπως και δουλέψουν οι memories? ευχαριστώ
Στην Πάτρα έχει επίσημη BMW μπορείς να βρεις απο εδώ https://www.bmw.gr/el/fastlane/deale...GR/el/BMW_BMWM
Μια διάγνωση δεν κοστίζει τρομερά :)
alexm είναι σωστά τα στοιχεία του site παραπάνω, ισχύουν?
Η μνήμες στα Ε46 δεν έχουν κάποιον προγραμματισμό από διαγνωστικό.δουλευουν αυτόνομα. Μήπως δεν κανεις σωστά την διαδικασία αποθήκευσης της μνήμης; το λαμπάκι ανάβει από αισθητήρα κατάληψης του συνοδηγού λογικά.
Γειά σας, Ε46CI Ν40Β16Α,
Στα 240.000χλμ Δίσκος, Πλατώ, Ρουλεμάν της LUK και έχω πάρει ήδη και το πομπάκι του συμπλέκτη σε περίπτωση που χρειαστεί.
Αύριο παίρνω το όχημα από το συνεργείο. Σύνολο με εργασία και βαρβολίνες 300 γιούρο.
240.000 χλμ, Μ54Β22
εχουν αλλαχθει
ψυγειο νερου
παγουρι
αντλια νερου
βανος seals,
αισθητήρας σταθμης λαδιου( τον ειχα αλλαξει στα 115,000,ετοιμάζομαι για δευτερη αλλαγη)
φλαντζα ψευτοκαπακου
μαφ
καταναλωση λιπαντικου περιπου 800-900 από αλλαγη σε αλλαγη,μονο που εντοπισα διαρροη που θα φτιαχτει συντομα.σε δοκιμες που εχω κανει με αλλα Μ54Β22 που εχουν λιγοτερα χλμ στην πλατη τους παει καλυτερα
Τα βανος seals προληπτικα μαζι με φλαντζα ψευτοκαπακου και τον καθαρισμο μπεκ που ξεχασα να αναφερω.βεβαια μεσα σε αυτα δεν αναφερω σετ συμπλεκτη, συνεμπλοκ, ψαλιδια και δισκους φρενων τα οποια θεωρουνται αναλωσιμα.εκτος απο τον αισθητηρα λαδιου ολα τα αλλα μου τα παρουσιασε μετα τα 200.000 χλμ
150 ο δίσκος της LUK και 60 η πόμπα. 80 η τοποθέτηση.
Γεια σας παιδιά το 46άρι (325) μου καίει λάδια πάνω από το συνηθισμένο και όταν το βάζω μπρος ανάβει η ένδειξη λαδιού και μετά από 1 λεπτό σβήνει. Να αναφέρω ότι χοντρικά χοντρικά πιάσαμε αισίως τα 295χιλ. χλμ. σχετικά απροβλημάτιστα μπορώ να πω. Μένω στην ανατολική Θεσ/νίκη το πήγα σε ένα γνωστό συνεργείο στην Παπάφη (Χρήστου-Γεραν...ης) δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το αναφέρω και πλήρως και μου είπε ότι πιθανόν να είναι τα τσιμουχάκια αν μιλάμε για αισιόδοξο σενάριο δηλ. μόνο το πάνω μέρος της μηχανής αλλιώς μιλάμε για περαιτέρω βλάβη σε κυλίνδρους πιστόνια (ανακατασκευές και δεν συμμαζεύεται) κτλπ κτλπ....Η τιμή μαζί με ένα σέρβις σε όλα τα υγρά που προφανώς θέλουν άλλαγμα μετά από μια τέτοια διαδικασία και ένα ψαλίδι που το πε το ποίημα κυμαίνεται στο χιλιάρικο για το αισιόδοξο σενάριο και στα 1600 στο χειρότερο.
Επειδή πολλοί εδώ πέρα μέσα είστε γνώστες και ξέρετε σίγουρα κάτι παραπάνω από μένα θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας.Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Πηγαινε στον Καζακο να παρεις δευτερη γνωμη
σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!
εισαι σιγουρος ότι τα καιει?βγαζει ασπρο καπνο από την εξατμιση? πιθανον να είναι και διαρροες.ο Μ54 εχει αρκετα σημεια που μπορει να χανει από φλαντζα ψευτοκαπακου,βαση δοχειου φιλτρου λαδιου, σωληνακι βανος,βαλβιδα αναθυμιάσεων. ο προβληματικος διαχωριστης λαδιου μπορει να αυξησει την καταναλωση λαδιου(δεν θυμαμαι ακριβη ονομασια). όλα τα παραπανω κοστιζουν λιγοτερο (όχι αθροιστικα) από την αλλαγη τσιμουχακια και σιγουρα παρα πολύ λιγοτερο από γενικη επισκευή μοτερ. τσεκαρε τα πριν προχωρήσεις σε κατι δαπανηρο
Δεν μας ξεκαθαρίζεις αν όντως καίει (αναγκάζεσαι να συμπληρώσεις λάδια δηλαδή) ή ανάβει μόνο η ένδειξη. Αν ανάβει μόνο η ένδειξη και στη συνέχεια σβήνει χωρίς να έχεις απώλεια λαδιού τότε είναι ο αισθητήρας. Κλασσική βλάβη στα Ε46, αγορά αισθητήρα 70 euro + τοποθέτηση....
με αφησε ξαφνικα μεσα στην πολη. αισθητηρας στροφαλου. πριν 2 μηνες αλλαξα αντλια βενζινης δυο φορες μεσα σε 2 βδομαδες. αρχιζει ζηταει πραματακια το αμαξι... 230.000χλμ εχει
Σημερα πηγα να ρυθμισω τον δεξιο καθρεφτη και εβγαλε καπνο το μοχλουδακι στο χερουλι της πορτας. Δε δουλευει τωρα. Με μουτζωσαν μαλλον! Σαν βραχυκυκλωσε καπου
Istiaios BILL007 το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι εκτος του οτι συμφωνουμε στα περσσοτερα υπαρχουν και χειροτερα στο δικο Ε46.
Λοιπόν.........
Πρίν λίγες ώρες.Ξεκίνημα,καμμιά 500 μέτρα μετά,μετά την επιλογή της πρώτης,κύλιση σαν να πατάει σε τραχιά άσφαλτο.Σταμάτημα,πρώτη και....πατινουάρ.......Στην πορεία,φλασάρισμα,το λαμπάκι του κινητήρα,δύο φορές απο καμια πέντε δεύτερολεπτα.Ακινητοποίησ .Μυρωδιά καμμένου.
Τι φοράει απο το εργοστάσιο...?
Fuchs ή Luk..?
E46, 1.6 115ps, 12/2003...
Τι φοράει..?
Fuchs ή Luk..?
e46,12/2003 1.6 115 ps....
Sachs βασικα...τι fuchs......:thumbsup:
Μιας και δεν έχει νόημα να ανοίξω κάποιο καινούριο νήμα, θα ρωτήσω εδώ.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω σωλήνα καυσίμου 8x13mm? Συγκεκριμένω σκέφτομαι να αλλάξω τα σωληνάκια που συνδέονται στο φίλτρο καυσίμου στο Ε46 (13537563456)...
Στα 242.000 χλμ μου εβγαλε προβλημα στο βεντιλατερ η φανα, οπως λενε στην αργκο οι μηχανικοι. Δουλευει με το αμαξι σβηστο και γενικα οποτε θελει. Πολυ ακριβο σε γνησιο το αναταλλακτικο. Επιλογη ειτε και καινουριο γνησιο, ειτε ιμιτασιον καινουριο. Ειτε μτχ γνησιο. Εμφανιζεται απο 316 εως και τα 330 ε46. Τα τελευτΑια 40.000 χλμ εχει αρχισει και βγαζει μαλ... νες βλαβες το 46αρι
Ελπιζω να σου ειπε ο Κα....ος οτι αλλαζει το ηλεκτρικο μοτερακι που εχει το βεντιλαστερ και να μην πληρωσες ολοκληρο το εξαρτημα ....
Ψαξε για μεταχειρο ,εγω αυτο αλλαξα μονο ...
Ηλια κρατησα και εγω το παλιο. Οποτε θες το φερνω για πειραματοζωο. Θα το παω καπου. 2 πυκνωτακια των 30 σεντ εκαστο κοστιζουν. Ετσι λενε τα Αμερικανακια
Για e46 318 ci που θα βρούμε φύλτρο αέρα για καλύτερη αναπνοή ;;
Πως το λένε? in besten qualitat?
Μετά το κόψιμο του σασσί στα m3 και όχι μόνο, μου είχε δείξει ένα σημείο πριν 2 μήνες ο Giannis Compact ένα σημείο που πιθανόν να είχε "ανοίξει" το αμάξωμα.
Προχθές που το είδα "προχώρησε" προς τα κάτω ακόμη περισσότερο. Εναι μόνο στην αριστερή πλευρά.
Το αμάξι είναι νορμαλ με την εργοστασιακή σπορ ανάρτηση και 18αρια λάστιχα. Είναι αδύναμο, 115 άλογα και μπήκε πίστα 3 φορές. Μοντέλο του Απριλίου 2003. Αγορασμένο 1ο χέρι.
Συνημμένο Αρχείο 41512
Συνημμένο Αρχείο 41513
Σημειωτέο το m3 του pilot είναι καθαρό και μάλιστα στο σημείο εκείνο πιο ενισχυμένο, το ίδιο συμβαίνει και στο βλαβοτρόνικ του γιού μου, αμφότερα παραγωγής του 2005.
Μήπως στα τελευταίας παραγωγής μοντέλα ενίσχυσαν το σημείο αυτό? Μια σκέψη κάνω.
Συνημμένο Αρχείο 41514
Κυριε Γιωργο και το δικο μου ειχε ανοιξει σε εκεινα τα σημεια και ειχα στεναχωρεθει πολυ, νομιζα πως ηταν τρακαρισμενο το αμαξι μου. Οταν το ειδα ομως και σε ενως φιλου με 80.000χλμ μονο χαλαρωσα. Νομιζω πως εκεινο το σημειο δεν ειναι ζωτικης σημασιας.
Το συγκεκριμένο σημειο ηταν γνωστο απο παλιοτερα περιστατικα μελων στο προηγουμενο φορουμ ,απλα δεν το λεγανε δημοσια για τους δικους τους λογους.
Δεν χρειαζεται να πουμε ουτε καν nicknames ουτε να ψαχνουμε στα μαυρα σκοταδια ...
Απλα υπαρχει στα προφειςλιφτ πιθανότητα να κοπει εκει ,αν θυμάμαι καλα στα συγκεκριμένα ηταν απο συνδυασμο λαθους σκληροτητας ελατηριων -αμορτισερ ...
Στο δικο σου Γιωργο ειναι περιεργο γιατι εκει ειχε μπει κατι σαν ενισχυση κατοπιν απο το εργοστασιο αρα ηταν γνωστο.
Ειναι γνωστο απο πολυ παλια και οχι μονο απο την μερια του οδηγου αλλα και απο του συνοδηγου.Το εχω βρει και δειξει σε πολλα 46αρια απλα και Μ3 σε γνωστους και μη.
Σιγά πώς κάνετε έτσι. Ένα απλό ραψιματάκι με λίγα ευρώ και τέλος.
Μια το πατωμα,μια μπροστα εκει δε το λες και οτι καλυτερο,σασι ειναι οχι σαλονι και διακοσμητικο.Παντως και οι δυο προηγουμενες γενιες Ε36 και Ε30 εχουνε αντιστοιχα σημεια που ανοιγουνε.
Να σημειωσω οτι στις σειρες 5 δεν εχουνε εμφανιστει αντιστοιχα προβληματα........
Τελικά είναι και απ την δεξιά πλευρά και από έναν μικρό έλεγχο που έκανα σε μερικά 46αρια στου Καζάκου που ήμουν προχθές πρόσεξα ότι και σε προ facelift, υπάρχει ενίσχυση σε κείνο το σημείο, που δεν υπάρχει στο δικό μου.
Αυτό όμως που πρόσεξα είναι πως απ την πίσω πλευρά της λαμαρίνας δεν υπάρχει τίποτα είναι καθαρή, δηλαδή σαν σκάσιμο χρώματος δείχνει.
Τέσπα έριξα εκει στο αυλάκι 3 στρώσεις εποξικής κόλλας, το ρίξα και ένα βαψιματάκι και τέρμα. :)
Με μια γρήγορη ματιά, αυτό που σκίστηκε είναι "τσιχλα" και όχι γαζί.
Αυτό το πράγμα είναι μια λαμαρίνα που έχει σα μοναδικό σκοπό να απομονώνει το χώρο του εγκεφάλου.
Και της μπαταρίας τέλος πάντων για όσα έχουν μπαταρία εμπρός δεξιά.
Όπως και να το κάνουμε, δεδομένου ότι είναι τσιμπημένη πάνω στο θόλο τον ακολουθεί και σε περίπτωση που αυτός πάρει μετακινήσεις (λακκούβες κλπ) σε συνδυασμό με μια ξεραμένη από τα χρόνια τσίχλα ανοίγει ο αρμός.
Λεπτομέρεια στατικά.
Πάντως η λογική λέει πως στα αυτοκίνητα με θολόμπαρα οι μετακινήσεις εκεί είναι μικρότερες και άρα αυτό πρέπει να ανοίγει πιο δύσκολα.
Όχι ότι μετράει κάπου ξαναλέω...