Με το βιογραφικό αυτό, δύσκολα του αναθέτω ακόμα και επίβλεψη σε μαντρότοιχο ... τα καταφερνει καλύτερα ο κυρ Θόδωρος ο γείτονας που έχει κάνει και καλουπατζης στο στρατό.
Printable View
Με το βιογραφικό αυτό, δύσκολα του αναθέτω ακόμα και επίβλεψη σε μαντρότοιχο ... τα καταφερνει καλύτερα ο κυρ Θόδωρος ο γείτονας που έχει κάνει και καλουπατζης στο στρατό.
Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα της χωρας.
Αυτοι που μας κυβερνουν αν εστελναν ως απλοι πολιτες βιογραφικα για εργασια, ειναι απο τα πρωτα που απορριπτονται.
Δεν υπάρχει ρε γμτ ουτε ενας περίσσευμα από καμιά άλλη χωρα να ερθει εδω για μερικα χρόνια εστω και αντε μετά τα ξαναγ@μ#με παλι
https://www.youtube.com/watch?v=SwuQekcBmuY
Για το τρικαλινο λαμ@γιο
σε 10!!! τομεις ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!! :shok:
Αυτα ειναι :hystericalbs1: :hystericalbs1: σ εφαγε ΣΤΑΜ!!!!
Καλα λενε αν φωναξεις Προεδρε στην ελλαδα.. :whistle:
Ποιοι σφάζονται για τα 7 δισ. που τους χρωστάει το Δημόσιο
Ποιος θα πρωτοπαρει ΤρεξτεεεεεΠαράθεση:
Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν τις πληρωμές που τους χρωστάει το Δημόσιο εξαγωγικές, κατασκευαστικές, φαρμακευτικές και λοιποί προμηθευτές.
Τα χρέη ανέρχονται σε 7 δισ. αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν και θα εξοφληθεί μόνο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το Δημόσιο χρωστάει:
-2 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τους εξαγωγείς
- 2 δισ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες 1,8 δισ. ευρώ σε κατασκευαστικές εταιρείες
- 1,5 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τους εμπόρους
-1,3 δισ. ευρώ σε λοιπούς προμηθευτές
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι από τα 34,4 δισ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου μόνο το 10% θα πάει σε πληρωμές χρέους και τα υπόλοιπα θα μείνουν στη χώρα. Οπως τόνισε τα 7 δισ. ευρώ θα πάνε άμεσα στην οικονομία με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού πρωτογενούς ελλείματος, ειδικά για την κάλυψη προμηθειών του Δημοσίου και με εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Μάχη για να πληρωθούν Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη καταρτίσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα. Εχει ήδη συμφωνηθεί, με υπουργική απόφαση, ότι ληξιπρόθεσμη οφειλή πάνω από 300.000 ευρώ απαιτείται απόφαση και υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
ε! ρε παζαρια που θα γινουν ε ρε κατουρημενες ποδιες, ε ρε εκβιασμοι!~
Αθανατη Ελλας!!
είναι ελεεινοί οι άνθρωποι ρε. είναι τρισάθλιοι. είναι υπάνθρωποι. δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για να τους αποδώσεις τους ξευτιλισμένους άντρες.
χρωστάνε σε ιδιώτες, δεν δίνουν σάλιο και απειλούν με κατασχέσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί για χρέη των ίδιων ιδιωτών τα οποία μπορεί να είναι τρείς και τέσσερεις φορές μικρότερα απο αυτά που τους χρωστάει το κράτος.
κάντε συμψιφισμό ρε λαμόγια του κερατά. με ποιο δικαίωμα κυνηγάτε κάποιον όταν του χρωστάτε τα τριπλάσια?
άθλιοι. ανίκανοι. γελοίοι. ξευτίλες. άνανδροι. χαρτογιακάδες του κώλου.
άντε καλημέρα.
εμ ετσι ειναι..
μαθανε οτι μαμιομαστε πλακωσανε και οι γυφτοι!!!
https://www.inews.gr/135/echoun-xefy...ramopoulos.htm
καλημερα, λιγα εχωσες σημερα...
Χαχα, μαντεψτε τι θα ειναι το πρώτο που θα πληρωσουν από τα χρηματα που θα λάβει η χωρα...
Ναι σωστα μαντεψατε: προτεραιότητα έχουν τα εφαπαξ των ΔΥ
τρατζικ?
https://1.bp.blogspot.com/-_pCLo56OE...H4/s320/1.jpeg στα τρωκτικα... :ranting2::ranting2:
ε ναι ρε φίλε...πρέπει να πέσουν γκαφρά στην πραγματική οικονομία λέμε...να μην πάρει ο νερουλάς της βουλής την διακοσάρα του ο άνθρωπος ρε? πως θα σηκωθεί στα πόδια της η χώρα???πληρώνοντας χρωστούμενα απο ΦΠΑ και έργα απλήρωτα? σε παρακαλώ...για σε παρακαλώ...
Σωστα ρε, Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η λεμε.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Κουφος εισαι ή χαζος?
εχει η νουδουλα τετοιους ωραιους??:hystericalbs1:
https://news247.gr/eidiseis/politiki...s.2029956.html
"να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν οι οφειλές που αφορούν στα εφάπαξ συνταξιούχων του Δημοσίου και οι οποίοι αναμένουν να πληρωθούν σχεδόν τρία χρόνια".
Τα τρία χρόνια αναμονής μάλλον δεν λένε τίποτα, γι'αυτό δεν αναφέρθηκαν στην παραπομπή.
Το ότι τα εφάπαξ έχουν μειωθεί δραματικά (πλην κάποιων εξαιρέσεων στυλ υπαλλήλων της βουλής, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας) και άνθρωποι με 35+ χρόνια υπηρεσίας που πλήρωναν μια ζωή εισφορές θα πάρουν τελικά 20-25 χιλιάρικα (αν τα πάρουν κιόλας) κι αυτά δεν τα βλέπουν εδώ και 3 χρόνια, ούτε αυτό δεν λέει κάτι μάλλον.
Επίσης, παρακάτω λέει:
"Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ".
Οπότε δεν είναι μόνο τα εφάπαξ η προτεραιότητα.
Αλλά οι φαρμακευτικές εταιρείες που υπερκοστολογούσαν και γινόταν πανηγύρι κανονικό δεν είναι πρόβλημα, εκεί να δοθούν κανονικά τα λεφτά, οι 40.000 δ/υ που περιμένουν 3ετία όμως να πάρουν ένα εφάπαξ είναι η αιτία που πέφτει έξω το κράτος και που δεν έχουμε ανάπτυξη (αν και η μοναδική "ανάπτυξη" που σχεδιάζει ο Σαμαράς είναι οι αποκρατικοποιήσεις, κάτι άλλο δεν έχει ακουστεί).
Μάλιστα...
Αρη οι περισσοτεροι ειναι που εφυγαν το τελευταιο 6μηνο, για να προλαβουν τις αλλαγες.
Και σε καθε περιπτωση αυτη τη στιγμη που η χωρα εχει σοβαροτατο προβλημα αναπτυξης ειναι λαθος οι προτεραιοτητες αυτες.
Ας παρουμε μπρος και μετα αυτα.
Αρη.......καθε εβδομαδα για τον μακαρίτη τον πατερα μου επρεπε να γινονται δυο αλλαγές με ενα ειδικο ''σακο'' που έμπαινε και κρατούσε αεροστεγή την ουλη.......κοστος 250ε Χ 2......το κράτος δεν ειχε λεφτα και δεν το ειχε το νοσοκομείο......ο πατερας μου εμεινε 65 μερες μεσα.....9 εβδομάδες....:whistle:...μονο για τις αλλαγές....
δεν πανε να γ@μηθουνε και αυτοι και τα εφαπαξ τους μαζι........
παλι κανεις ενα λαθος που το εχουμε ξαναπει.
ΔΕΝ εδιναν καμια εισφορα οι δ.υ., για τον απλουστατο ρολο οτι δεν παραγουν τοσα χρονια απολυτως τιποτα ωστε απο αυτα να δωσουν φορους και εισφορες.
οι δουλειες των δ.υ. ειναι δουλειες υποστηριξης στη συντριπτικη τους πλειοψηφια και οι μισθοι τους προερχονται απο τους φορους που παραγει η ιδωτικη οικονομια (σε ποσοστο 99.9%, ας βαλουμε και τις κρατικες επιχειρησεις οτι παραγουν το υπολοιπο 0.1).
απο τους ιδιους φορους προερχονται και οι εισφορες που πληρωνε ο εργοδοτης τους (το κρατος δηλαδη).
αρα λοιπον τους καθαρους μισθους που παιρνουν στο χερι τους πληρωνουν ιδιωτες, τις εισφορες επισης, τους φορους (αφου ειναι μερος του μισθου) επισης, τα εφαπαξ επισης.
και επειδη απο ενα σημειο και μετα οι φοροι των ιδιωτων δεν εφταναν, το κρατος φεσωσε και τα παιδια και τα εγγονια μας τα οποια δεν θα εχουν την τυχη να πιασουν δουλεια στο δημοσιο μελλοντικα, αλλα θα πρεπει να δουλευουν για να ξεπληρωσουν το εφαπαξ του καθε βολεμενου τρωκτικου ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡΑΞΙΑ.
ηταν παντα βοηθητικος και τον πληρωναν οι αλλοι.
ολα αυτα τα ληστρικα προνομια που η κομματοκρατια εδωσε σε ολον αυτον τον κοσμο για πελατειακους-ψηφοθηρικους και μονον λογους, δεν γινεται να συνεχισουν να υπαρχουν.
μακαρι να γινοταν να ισχυσουν και στον ιδιωτικο τομεα αυτες ολες οι αμοιβες, αλλα δυστυχως δεν βγαινει.
ευχομαι λοιπον να μην παρουν σεντ ολοι αυτοι, μακαρι καποιος υπουργος ή πρωθυπουργος να ειχε @@@δια και να εκοβε ολα αυτα σκανδαλωδη προνομια.
προσωπικα επειδη πολλα απο τα κερδη μου πανε για να ζουν παρασιτικα αυτα τα λαμογια, δηλωνω οτι δεν επιθυμω να τους πληρωνω πλεον.
δεν θελω εξυπηρετηση απο το δημοσιο για καθε πιθανη και απιθανη βλακεια, δεν μπορω να την πληρωνω πλεον.
μονο υγεια, παιδεια, αστυνομια και στρατος.
ολοι οι αλλοι μειωση του κρατους κατα 90%.
οσοι περισσευουν ας πανε να βρουνε δουλεια αλλου, ας γυρισουν στα χωρια τους να καλιεργησουν και να βοσκησουν προβατα, που θελανε ολοι μια θεσουλα σε ενα γραφειο.
οσοι δεν μπορουν, ας κανουν οτι καταλαβαινουν.
οπως στρωνει ο καθενας κοιμαται. παντου εκτος της ελλαδας ισχυει αυτο.
δεν γινεται να καταστρεφονται νοικοκυρια και επιχειρησεις παραγωγικες για να παρει ο βοηθητικος ο "γιωτάς" της κοινωνιας το πλουσιοπαροχο "εφαπαξ" του, ενω αυτος που τον πληρωνε χρονια να μεταβαλεται στο τελος σε πληβειο.
σε αυτο συμφωνω απολυτως, να πεσει ο πελεκυς βαρυς σε οποια εταιρια εκλεψε.Παράθεση:
Αλλά οι φαρμακευτικές εταιρείες που υπερκοστολογούσαν και γινόταν πανηγύρι κανονικό δεν είναι πρόβλημα,
να εξοντωθουν τα αφεντικα και οι επιορκοι δ.υ. οι οποιοι επετρεψαν, ενθαρυναν, κερδισαν απο αυτην την ιστορια σε βαρος του κοσμου.
Παιδες Δ.Υ ειναι και οι πιλοτοι των μαχητικων π.χ..
και αυτοι αντιπαραγωγικοι κατα Βουβουζελον ???
Υπαρχουν εξαιρεσεις πολλες ...ειδικα στις Ε.Δ .
Αλλά οι φαρμακευτικές εταιρείες που υπερκοστολογούσαν και γινόταν πανηγύρι κανονικό δεν είναι πρόβλημα
οι εταιριες που αναφερεσαι ειχαν αυτες τις τιμολογησεις γιατι καποιοι τους το επετρεπαν με το αζημιωτο να ειναι τετοιες και αποροφουσαν το προιον τους χωρις να εχουν μπει στο κοπο να στραφουν σε αλλες ανταγωνιστικοτερες οχι απαραιτητα ημεδαπες.Υπευθυνος παντος, μαλλον δεν ειμαι εγω ουτε εσυ μαντεψε ποιοι...Αν δεν υπηρχαν αγοραστες σε αυτες τις τιμες θα τα βαζαν στον πατο τους η θα αναγκαζονταν να εξορθολογησουν τις τιμολογιακη τους πολιτικη thumb
ωχου ρε γιωργο τι ερωτηση ειναι τωρα αυτη?
ναι αντιπαραγωγικοι ειναι και οι πιλοτοι αφου δεν παραγουν υπεραξια με ορους οικονομιας.
ομως η δουλεια τους ειναι απαραιτητη και κακοπληρωμενη (σε σχεση με τους "νερουλαδες" της βουλης και αλλα καταπτυστα διποδα), δεν ειπε κανεις να καταργηθει ο στρατος.
ο οποιος βεβαια θα μπορουσε να ηταν πολυ μικροτερος και πιο οικονομικος αν δεν μας επαιζαν οι μεγαλες δυναμεις για να πουλανε οπλα και προστασια.
Έλεος ρε παιδιά !!!!
Όταν αναφέρουμε το στρατό.... πάντα βγαίνει μπροστά η σημαία των πιλότων
!! Ναι οι πιλότοι ας πάρουν 2πλους και 3πλους μίσθούς !!! Πόσους έχουμε. Οι υπόλοιποι όμως που έχουν γίνει οι πιο τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι ;;; Μιας και οι περισσότεροι πήγατε φαντάροι.... είδατε αυτούς τους ανθρώπους να παράγουν τόσο έργο, ώστε να παίρνουν εφάπαξ, μισθούς, υπερωρίες, και σύνταξη νωρίς γιατί κουράστηκαν; άντε πριν πολλά χρόνια κάποιοι πολέμησαν. Ε όχι αυτοί που έχουμε σήμερα και έχουν τα ίδια προνόμια!!!!
Ακόμα και στη ΔΕΗ !!! Μη μιλήσουμε για τη ΔΕΗ, αμέσως μιλάμε για τους εναερήτες και τους ανθρώπους που εργάζονται στους λιγνίτες!!! Και αυτοί ναι πρέπει να αμοιφθούν πλουσιοπάροχα!!!! Όχι όμως οι χιλιάδες υπάλληλοι γραφείων που βρίσκονται εκεί για να ΜΗ μας εξυπηρετούν !!!! Για να κόβουν το ρεύμα όποτε τους αρέσει ή δεν τους αρέσει κάτι !!!! Ε όχι !!!!
Όσο για της φαρμακοβιομηχανίες και λοιπούς που έγδερναν το κράτος με τις χρεώσεις, πάλι κάποιος Δ.Υ. φταίει που ήταν υπευθυνος προμηθειών κλπ. Αυτοί μας έκλεβαν και έβρισκαν κάποιον σε τέτοια θέση να τον χρηματίσουν και να πάρουν τις δουλειές. Λαμόγια....
Δεν ξέρω αν εθελοτυφλούμε ρε γμτ....
Αυτή η νοοτροπία μας θα μας βουλιάξει σα χώρα.
Κώστα δεν υπάρχουν αυτά που λες!
Δεν υπάρχουν εξάμηνα στην αναμονή του εφαπαξ και είμαι και σίγουρος ότι το γνωρίζεις καλά.
Συνάδελφος πρώην περιμένει 3,5 χρόνια και ακόμα δεν έχει πάρει τίποτα.
Οσο για τα υπόλοιπα σκέφτηκε κανείς σας ότι ακόμα και αυτά τα δίνουν μόνο και μόνο για να ανεβάσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά . Αυτό που όλοι ζητάμε και ευχόμαστε!!!
Φαυλος κυκλος εκει εχω καταληξει,συμφωνω στα περισσοτερα και δεν βλεπω φως οσο η ωραια μας δημοκρατια των Ταμηλων θα ζηταει ολο και περισσοτερες επιτροπες για το θεαθηναι...
ρε συ γιαννη το εχουμε ξαναπει αυτο.
αν ερθει ενας κλεφτης και σε κλεψει, επειδη θα ξοδεψει τα κλεμμενα για να φαει να πιει να αγορασει κατι δεν σημαινει οτι αυτο ειναι ενεση ρευστοτητας στην αγορα και θα πρεπει να προωθουμε την κλοπη επειδη οσα πιο πολλα κλεψουν οι κλεφτες τοσα περισσοτερα θα πεσουν στην αγορα.
δεν ειναι σκεπτικο αυτο.
τα εφαπαξ και ολα αυτα τα ληστρικα προνομια του δημοσιου, επιδοματα, συνταξεις μαϊμου κλπ, αποτελουν κλοπη απο την κοινωνια.
νομιμη κλοπη ειναι επειδη ο ενας απο τους συνεργους ειναι αυτος που νομοθετει.
ολα αυτα τα κλεμμενα λεφτα αν δεν πηγαιναν στους δ.υ. αλλα εμεναν εκει απο οπου τα εκλεψαν, παλι θα επεφταν στην αγορα απο αυτους που θα τα ειχαν.
μην το ξαναπουμε αυτο το επιχειρημα διοτι δεν ισχυει.
το μοντελο οπου το κρατος επαιρνε τα δανεικα και τα μοιραζε μεδω των δ.υ. και των κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων μας τελειωσε.
Όσο για τα ΕΦΑΠΑΞ που τόσο πολύ υπερασπιζεται ο κόσμος.... και τα έχει πληρώσει και τις πρόωρες συντάξεις.......ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!
Στη δική μου οικογένεια, η πεθερά μου, βγήκε στη σύνταξη στα 43, γιατί είχε ανήλικο παιδί !!!!!!! Αν είναι δυνατόν!!! ΤΟ παιδί 2-3 χρόνια μετά ενηλικιώθηκε!!! Ε και... εμείς ΄τη βγάλαμε στη σύνταξη για πάντα. Αυτό είναι βοήθεια και μέριμνα!!!!
Πόσα χρήματα να έδινε σε κρατήσεις ;;;;
500 ευρώ το μήνα ;;;; Γνωρίζετε ότι 170.000 δραχμές δεν υπάρχει να ήταν οι κρατήσεις το 1990 αλλά ας πούμε ότι ήταν.
500 ευρώ Χ 12 μήνες το έτος Χ 20 χρόνια = 120.000 ευρώ
Δεν υπολογίζουμε αν χρειάστηκε νοσοκομείο, φάρμακα κλπ όλα αυτά τα χρόνια.
Βγήκε στη σύνατξη λοιπόν....
Πήρε μειωμένη.....
1000 ευρώ το μήνα μετά τις μειώσεις !!!!!
120.000 ευρώ που έδωσε / 1000 ευρώ = 120 μήνες !!! Δλδ 10 χρόνια !!!!
Αυτά που έδωσε λοιπόν φτάνουν για να πάρει σύνταξη για μία 10ετία..... μέχρι τα 53 της δλδ. Είναι ήδη 58 και φυσικά καλά να είναι η γυναίκα θα πρέπει να βρεθούν χρήματα και για τα υπόλοιπα χρόνια ....
Δεν υπολογίζουμε το ΕΦΑΠΑΞ !!!!! Ήταν λέει στις κρατήσεις !!!! Ποιες κρατήσεις ;;;;; Επίσης στις κρατήσεις ήταν και ένα ποσό για τα παιδιά !!!
Δεν βγαίνει ο λογαριασμός.
Πιστέψτε με, ένας υπάλληλος γραφείου όπως το παραπάνω παράδειγμα, δεν μπορεί να παράγει τόσο έργο ώστε να δικαιολογείται ένας μισθός και τόσες υποτιθέμενες κρατήσεις του μισθού....
Τα παραδείγματα είναι γύρω μας.
Η πεθερα μου ΟΤΕτζου !
Ο πεθερός επίσης.... (επίσης βγήκε νωρίς στη σύνταξη αλλά μάλλον πολύ μεγαλύτερη από τα 1000 ευρώ ).
Στις περισσότερες οικογένειες υπήρχε κάποιος συγγενείς....
Θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαι από τους τυχερούς με τέτοιους συγγενείς. Δεν μπορώ βέβαια να συζητήσω μαζί τους... Δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής όταν φτάνει η συζήτηση σε αυτά τα θέματα....
Φίλος καθηγητής πανεπιστημίου... εκεί να δείτε...
Υπάρχει βέβαια και η ΕΠΙΚΗ αντιμετώπιση του θέματος ότι όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα αυτά επενδύονταν..... Για να πολλαπλασιαστούν λοιπόν είναι λογικό να παίχτηκαν σε χρηματηστήρια και τζογαδάρικα ομόλογα αφού μόνο έτσι (αν έβγαινε ο τζόγος) θα έφταιναν τα χρήματα....
Τώρα βέβαια καλούμαστε εμείς, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές να πληρώσουμε το τίμημα.... Ο λογαριασμός ήρθε...
΄΄Ενας φίλος έχει δώσει ένα πολύ καλό παράδειγμα σχετικά με αυτό.....
Έχεις ένα μπαρ. Δίνεις μπύρες τζάμπα στους πελάτες. Περιμένεις ότι θα ζήσεις, πουλώντας τα άδεια μπουκάλια.....
Δίνει το κράτος 1000 ευρώ μισθό + 500 κρατήσεις (ναι το κράτος δίνει κρατήσεις), καταναλώνει ο ΔΥ για αγαθά και το κράτος προσπαθεί να επιβιώσει από το ΦΠΑ που θα εισπράξει και τη φορολόγηση των υπολοίπων.... και γαμώ τα μοντέλα !!!!!
Και μετά σου λέει δεν παράγουμε !!!
Οι Ελληνες στρατιωτικοί παράγουν το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων.
Κάθε προσπάθεια λεκτική απαξίωσης των το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει τον εκφωνητή
Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε όλα...
Δεν ειπα αυτο. Ξαναδιαβασε το ποστ μου.
Ειπα οτι οι περισσοτεροι παραιτηθηκαν το τελευταιο εξαμηνο. Βεβαιως και υπαρχουν αυτοι που περιμενουν 3+ χρονια, αλλα αυτοι ειναι οι λιγοτεροι σε πληθος.
Σε καθε περιπτωση αυτο που λεω ειναι οτι υπο τις παρουσες συνθηκες ειναι ορθοτερο:
α) να ξεκινησουν νεα εργα για να ερθει αναπτυξη και
β) να πληρωθουν τα χρεη προς τις επιχειρησεις, ωστε να εχουν ρευστοτητα και να μην αναγκαζονται να απολυουν προσωπικο και να κλεινουν.
Με απλα λογια: Μου ειναι αδιανοητο οταν πχ πειναω και δεν υπαρχει εισοδημα στην οικογενεια, μολις καταφερω και παρω ενα δανειο αντι να ξεκινησω μια δουλεια με το δανειο για να "παρω μπρος", ενω παραλληλα χρωσταω σε τριτους, να δινω πρωτα λ7 απο το δανειο στο γυιο μου.
Για τους πιλοτους των μαχητικων απαντησαν ηδη πριν, σωστα.
σορυ νινο, αλλά είσαι λάθος. έχουμε πάει στρατό και έχουμε δεί πόσο παραγωγικοί είναι οι αξιωματικοί και τα καραβάνια. ειδικά οι δεύτεροι...
απο το κέντρο μέχρι και τις δυο μοναδες που άλλαξα, το 90% του προσωπικού που συνάντησα, ήταν άχρηστοι ντυμένοι στην παραλλαγή.
φραπέ, τσιγάρο, και καλά ιστορία γιατί την έβλεπαν άτομα σε σχέση με τα φανταράκια...
λίγοι αξιωματικοί ήταν αυτοί που τους έβλεπες και σου εμπνέαν σεβασμό, όχι σαν στρατιωτικοί, αλλά σαν άνθρωποι.
προσωπικά την μισή μου θητεία την έχω κάνει στα σκηνάκια και έχω βγάλει και τις δυο μεγαλύτερες ασκήσεις του ελληνικού στρατού...και παρμενίων και φίλλιπο. απολύτως άχρηστοι όλοι τους...
ρε φιλε δεν υπαρχει καμια προσπαθεια απαξιωσης και απο κανεναν, μην λαμβανεις λαθος εντυπωσεις.
αυτο που ειπα ειναι οτι ο στρατος ειναι αντιπαραγωγικος με οικονομικους ορους, δεν ειπα οτι ειναι αχρηστος, ειπα το εντελως αντιθετο.
ακομα και ετσι ομως υπαρχει μεγαλο κομματι του στρατου που ειναι σπαταλο, απηρχειωμενο, αντιπαραγωγικο (στα καθηκοντα του).
επισης η προοδος της κοινωνιας θα επρεπε να οδηγει στη μειωση του στρατου, οχι στην αυξηση του.
οσο για το δημοσιο, εγω στην εταιρια μου εχω 30 πωλητες και 5 ατομα υποστηριξης (λογιστες κλπ).
αν λειτουργουσα συμφωνα με τα προτυπα του κρατους θα επρεπε:
να ειχα για τους 30 πωλητες 20 ατομα υποστηριξης.
δεν θα εβγαινα με τιποτα, θα χρεοκοπουσα αργα ή γρηγορα.
και τι θα εκανα τοτε?
θα αρχιζα να απολυω πωλητες και θα δανειζομουν για να κρατησω τους λογιστες οι οποιοι καποια στιγμη δεν θα ειχαν αντικειμενο εργασιας.
εγω ομως εκει, θα δανειζομουν με ολο και πιο επαχθεις ορους για να μην τους κοψω ουτε σεντ!
χαχαχαχα
χαχαχαχα
https://3.bp.blogspot.com/-e_AKK_Cu0...CE%BF+2057.png
ζωη να χουμε...
Αύριο το πρωί στη πρωινή ζώνη χαχαχα ρωτήστε τον Ptboul και θα σας πει ότι αυτή τη στιγμή τρέχει στον ΟΤΕ προγράμματα εθελουσίας εξόδου με μπόνους 50000 ¤
Στις 16 /12 ο πητ θα πάρει τον 14 μισθό (δώρο) και μακάρι ειλικρινά να τον παίρνει είς έτη!!
Στο δημόσιο δεν υπάρχουν αμοιβομενες εθελουσιες και πλέον δεν υπάρχουν καθόλου δώρα (13-14 μισθός)
Αυτά για να ξεχωρίσουμε επιτέλους ότι ο ΟΤΕ Δεν είναι Δημόσιο!!!
γι αυτο κανει και την εθελουσια επειδη δεν ειναι δημοσιο.
βαζει μπονους οσο θα του κοστισει ο υπαλληλος 1-2 χρονια και ολα μια χαρα.
αυτος τους ξεφορτωνεται και τους φοτωνομαστε ολοι εμεις που θα τους πληρωνουμε καμποσα χρονακια, ζωη να εχουμε οι ανθρωποι να πινουν και να τρωνε στην υγεια των κοροϊδων...thumb
Γιαννο ας μην πω την γνωμη μου για την παρουσα κατασταση.
Με 1η ευκαιρια θα ηθελα να μιλησεις με καποιους.
Απο αυτους που εργαζονται σκληρα και υποφερουν για την πατριδα για να σου πουν τι ποσοστό ειναι, και πόσο "ΔΥ" εχουν γινει οι περισσοτεροι....
γιατι και εκει βρε Κωστα μπηκε η πολιτικη και τα εκανε πτανα ολα,
Πολιτικη υποταγη αν θελεις να εξελιχθεις.. αλλα τι λεω τωρα!! σε σενα τα ξερεις καλυτερα απο τον καθενα!!!
Ισως να απεκτησαν μια λαθος νοοτροπια,αλλα η λυση δεν ειναι να αποδυναμωσουμε τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις με απαξιωτικους χαρακτηρισμους,Γενικα ειναι που ειναι η εποχη χαλια τωρα ειναι που θα πρεπει καποιες αξιες να διαφυλαχθουν,
Ειδες ο μπερισα δηλωση που εκανε γιατι να μην τη κανει ,οταν ολη μερα το μονο που κανουν ολοι ειναι να προβαλλουν την εικονα μιας μπανανιας, της απολυτης διαλυσης κλπ
Θα μου πεις δεν ειμαστε? ναι αλλα μην βγαζουμε και τα ματια μονοι μας.
Ομως τωρα μιλαω και στον Θωμα καποια πραγματα εχουν το δικο τους ρολο και πολλες φορες αυτα που βλεπουμε δεν ειναι και αυτα που καταλαβαινουμε. Πρωτος εγω βιδωνομουν στο κεντρο με την συμπεριφορα τους κλπ.
τα καραβανια, οι καραβλαχοι δεκανεις στα κεντρα ειχαν ομως το ρολο τους, πολυ συγκεκριμενο και πολυ σπουδαιο.
Επρεπε να φερουν σε ισορροπια εμενα ισως τον καλομαθημενο με τον αλλο που ηταν αντιρρησιας του κ@λου και με τον αλλο που κατεβηκε απο το βουνο και καποιον αλλο που ειτε λογω μορφωσης, ειτε λογω κοινωνικης ταξης νομιζε οτι δεν "ανηκε" εκει , τεσπα χιλιες δυο ξεχωριστες περιπτωσεις.
Ολα εχουν το σκοπο τους και ξερεις και κατι η ικανοτητα διοικησης στις χαμηλες βαθμιδες δεν ειναι συναρτηση της μορφωσης αλλα ταπεραμεντου...
Άσχετο:
Τι καρεκλοπόδαρα ρίχνει έξω ρε πστ μου. Είμαι στο γραφείο με έναν ηλικιωμένο πελάτη, πέφτει κεραυνός πριν 20 λεπτά και κόβεται το ρεύμα. Εκείνος, με 20% όραση, ατάραχος. Ψάχνω να βρω το κινητό μου στο απόλυτο σκοτάδι μήπως κι ενεργοποιήσω την εφαρμογή flashlight αλλά θυμάμαι ότι το έχω στο τσαντάκι το οποίο ένας Θεός ξέρει που βρίσκεται. Πάω ψιλαφίζοντας προς την κουζίνα μπας και βρω τον φακό και τρώω τα μούτρα μου στην τσάντα του γέρου που την παράτησε μες στη μέση. Μετά σκονταύτω στο καλώδιο του plotter, σέρνοντάς το μαζί μου. Εν συνεχεία, ρίχνω μια στοίβα με φακέλους κάτω. Φτάνω στην πόρτα της κουζίνας, μπαίνω μέσα, ανοίγω τα ντουλάπια και πιάνω από πετσέτες μέχρι γλοιώδη αντικείμενα έως ότου βρίσκω κάτι μου μοιάζει με φακό. Κρίμα που δεν είχε μπαταρίες. Τελικά γύρισα πίσω, πήρα τον πελάτη παραμάσχαλα και τον ανέβασα από τις σκάλες μέχρι την έξοδο. Όλα αυτά στο απόλυτο σκοτάδι. Κάποια στιγμή πέρασαν απ' το μυαλό μου σκηνές από τη 'Σιωπή των αμνών', όταν η Jodie Foster περπατούσε σα φάντασμα και ο σχιζοφρενής την παρακολουθούσε με δίοπτρες νυκτός. Από δω και πέρα θα φοράω καπότα DUO love glow κι όταν πέφτει το ρεύμα θα τον πετάω έξω.
Παρεπιπτόντως, ο παππούς εκτός από βαρύς, μύριζε φορμαλδεύδη και κοπανούσε με τη μαγκούρα του τον καβάλο μου όσο τον ανέβαζα στις σκάλες.
Γμ τη ΔΕΗ μου.
Στάθη, και οι δ/υ όπως και κάθε εργαζόμενος δουλεύουν και πληρώνονται.
Και μέρος του μισθού τους είναι εισφορές για εφάπαξ, το οποίο τους κόπηκε αναδρομικά και περιμένουν 2-3 έτη κατα μέσο όρο για να πάρουν.
Ναι, ο σκουπιδιάρης δεν παράγει κάτι, προσφέρει "υποστηρικτική" εργασία (κοινωφελή θα έλεγα εγώ), τι σημαίνει αυτό, ότι δεν πρέπει να πάρει εφάπαξ, ή μήπως πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που αμείβεται κιόλας?
Το ίδιο και η νοσηλεύτρια, το ίδιο και ο εφοριακός και πολλοί ακόμα (με κάποιες λίγες εξαιρέσεις).
Επίσης, αυτοί που παράγουν όπως λες, δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Το κάνουν για να κερδίζουν οι ίδιοι (και καλά κάνουν) και το κράτος παίρνει μέσω των φόρων ένα μέρος του κέρδους αυτού.
Οι φόροι αυτοί πάνε για τη σωστή λειτουργία του κράτους και μέσα σ'αυτή συνεπάγονται και οι μισθοί των κρατικών λειτουργών.
Το αν αυτοί δεν δουλεύουν σωστά ή υπεραμείβονται, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνονται οι δ/υ και ότι οι εισφορές που δίνουν δεν είναι δικά τους λεφτά αλλά των ιδιωτών.
Άλλο πράγμα η σωστή λειτουργία του κράτους (η οποία είναι βασικό ζητούμενο), άλλο το να λες ότι δεν παράγουν τίποτα οι δ/υ άρα δεν πρέπει να παίρνουν εφάπαξ (ίσως και μισθό?).
Μ'αυτή τη λογική, και τα λεφτά των ιδιωτών είναι των πελατών τους που αγοράζουν τα προϊόντα τους.
Εν κατακλείδι, σε μια κοινωνία δεν παράγουν όλοι.
Εκτός αυτού, το ότι παράγουν κάποιοι δεν σημαίνει ότι κάνουν κάποια κοινωνική προσφορά, ούτε ότι η παραγωγή αυτή αφορά το σύνολο της κοινωνίας.
Δηλαδή ο Μπόμπολας τι παράγει?
Και ασ'τον Μπόμπολα, το Πλαίσιο, ο Γερμανός κλπ (ένα απλό παράδειγμα δίνω) τί παράγουν για ένα γέρο που δεν έχει καμια σχέση με την τεχνολογία?
Τίποτα.
Η παραγωγή που λες λοιπόν δεν είναι τίποτα παραπάνω απ'το κέρδος κάποιων ιδιωτών που απλά πληρώνουν στο κράτος τους φόρους που τους αναλογούν (ας πούμε, γιατί στην Ελλάδα με την τραγική φοροδιαφυγή και τις γελοίες φοροελαφρύνσεις μόνο δίκαιοι δεν είναι οι φόροι).
Ε, η έννοια του κράτικού υπαλλήλου δεν είναι να παράγει κέρδος, αλλά να λειτουργεί σωστά το κράτος.
Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, όχι να λέμε να μην παίρνουν εφάπαξ οι δ/υ, ή να πληρωθούν πρώτα τα πάντα όλα (εργολάβοι, επιχειρηματίες, εταιρείες κλπ) και μετά, αν περισσέψει να πάρουν και 20-25 χιλιάρικα κάποιοι άνθρωποι που δούλεψαν μια ζωή.
Όπως βλέπεις μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των δ/υ (γι'αυτό και αναφέρω τέτοιους αριθμούς).
Κάποιοι που έπαιρναν (και παίρνουν πιθανόν ακόμα) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ και παχυλούς μισθούς, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και πρέπει να εξομοιωθούν με τους υπόλοιπους εργαζομένους του δημοσίου, που πλέον σε πολλές υπηρεσίες είναι κατώτερα αμειβόμενοι απ'τον ιδιωτικό (βλέπε πχ νοσηλευτές).