Εχουμε να δουμε πολυ πραμα ακομη....μακρυα απο τηλεορασεις
Printable View
Να πάρω ένα 635 ρε Χατζηκαυλόπουλε?
^^
Πάνο, έτσι που πάμε το θέμα δεν είναι πλέον αν μπορούνε ή όχι να μας βγάλουν. Αφού αυτοί που θα κυβερνήσουν μεθαύριο δεν τους ενδιαφέρει -ή μάλλον δεν θέλουν- να είμαστε στην Ευρώπη καν.
Παράθεση:
Από το “λεφτά υπάρχουν”, στο “λεφτά υπάρχουν” Του Γιώργου Καισάριου
“Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα”, είπε χτες ο κύριος Λαφαζάνης. "
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ" είπε ο κύριος Γλέζος.
Σημειώστε παρακαλώ ότι και οι δυο καλοί κύριοι είναι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιας συνιστώσας από τις 17, θα σας γελάσω. Η αλήθεια είναι ότι η ευχή των προαναφερθέντων ίσως είναι πιο κοντά από ό,τι μπορούν να φανταστούν. Η Ελλάδα είναι πιο κοντά παρά ποτέ στο να βγει από το ευρώ.
Ο μόνος λόγος που ακόμα δεν έχουμε γίνει Λαϊκό Σοσιαλιστικό Προλεταριάτο (όπως ορισμένοι θα ήθελαν), είναι διότι κάποιοι στην Ευρώπη ακόμα μας λυπούνται. Χτες λοιπόν μάθαμε ότι η ΕΚΤ δίνει ρευστότητα μόνο σε τράπεζες που θεωρεί ότι είναι βιώσιμες (solvent).
Και επειδή ακόμα δεν έχει γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (ποιος φταίει για αυτό άραγε;), η ΕΚΤ δεν τις θεωρεί βιώσιμες. Μάλιστα, σύμφωνα με μια πηγή του Reuters, ορισμένες ελληνικές τράπεζες έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια!!
Βέβαια όλα αυτά τα γνωρίζουμε ήδη, δεν είναι νέα.
Αν μη τι άλλο τα έχουμε πει σε αυτό το βήμα πολλές φορές. Αλλά άλλο είναι να το λες και άλλο είναι να σε αποκόψει η ΕΚΤ και να μην βγάζουν λεφτά τα τραπεζικά ATMs.
Έχω νέα για όλους αυτούς που ονειρεύονται να καταρρεύσει αυτή η χώρα για να τους γίνει η ιδεολογική χάρη και να γίνουμε προλεταριάτο. Αν ποτέ γίνει αυτό, οι πρώτοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι ίδιοι. Διότι το βιοτικό τους επίπεδα θα πέσει τόσο χαμηλά, που θα παρακαλάνε να γυρίσουμε στην Ευρώπη γονατιστοί.
Επίσης, όλους αυτούς που κατεβάζουν στους δρόμους, στο όνομα της δήθεν της ορθής ιδεολογίας, θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά αυτή τη φορά, ο στόχος του όχλου δεν θα είναι το “κεφάλαιο” αλλά οι ίδιοι.
Διότι το “κεφάλαιο” σε περίπτωση που γίνει αυτή η χώρα προλεταριάτο θα την έχει κάνει (αν δεν την έχει ήδη κάνει) με ελαφρά πηδηματάκια από την Ελλάδα. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχουμε εμείς και εσείς κύριοι, που οραματίζεστε αυτή η χώρα να γίνει Βόρεια Κορέα.
Αντιλαμβάνομαι την οργή του κόσμου. Δεν κατανοώ όμως την αντίδραση. Διότι η αντίδραση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κραυγή υπέρ της στασιμότητας.
Κανένας δεν θέλει αλλαγές και άπαντες θέλουν να διατηρηθεί το status quo. Το status quo όμως δεν μπορεί να διατηρηθεί, διότι ακριβώς δεν υπάρχουν λεφτά.
Διότι το όποιο status quo υπήρχε, ήταν αποτέλεσμα δανεισμού και όχι παραγωγικής δυνατότητας. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μπορούσε το κράτος να προσλάβει όχι 100.000, αλλά 500.000 εργαζόμενους, να κρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή και το περίπτερο της γειτονιάς, στο όνομα του να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.
Αλλά λεφτά δεν υπάρχουν και κρατικοποιώντας τα πάντα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Αν μη τι άλλο, είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο ανά τον κόσμο όλο. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν ένα αποτυχημένο μοντέλο, δεν υπάρχουν λεφτά!
Και όσοι νομίζουν ότι λεφτά υπάρχουν πλανώνται, όπως όταν ο κ. Παπανδρέου είπε τις ίδιες κουβέντες πριν 3 χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να φορολογήσει τις επιχειρήσεις βάσει του τζίρου και να νομίζει ότι θα πετύχει αναζωπύρωση της επιχειρηματικότητας. Και όποιος τα πιστεύει αυτά, όχι μόνο κάνει κακό στη χώρα, αλλά είναι πέρα για πέρα σε άλλο γαλαξιακό σύμπλεγμα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Και συμφωνώ μαζί σας ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν αποτύχει. Αλλά έχουν αποτύχει κυρίως διότι σας έλεγαν αυτό που θέλατε να ακούσετε.
Απέτυχαν διότι κανένας δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια, κανένας δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και όλοι θέλουν να πιστέψουν σε μαγικές λύσεις. Δυστυχώς, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και πάνω από όλα λεφτά δεν υπάρχουν.
Χειρότερο όμως ακόμα και από τα ψέματα και τις μαγικές λύσεις που σας έχουν πουλήσει άλλοι πολιτικοί λαοπλάνοι, οι του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά πιστεύουν αυτά που λένε και δεν τα λένε μόνο για να πάρουν την ψήφο σας.
Και αυτό τους κάνει πολλαπλά επικινδύνους από όλους τους άλλους, διότι η πολιτική που πρεσβεύουν, θα μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης και στην απόλυτη καταστροφή.
Και μπορεί ορισμένοι μέσα στο θυμό τους να μην τους νοιάζει τίποτα και να θέλουν αυτή η χώρα να γίνει σκόνη, αλλά ρώτησε κανείς τα παιδιά μας; Τι χώρα άραγε θέλουμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά;
Το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο πρόσφατα. Έχει αποτύχει διότι έχει μείνει στάσιμο και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
Υπάρχουν όμως πρόσωπα εκεί έξω που έχουν μια διαφορετική αντίληψη αλλά θα πρέπει πρώτα να αναδειχτούν αυτά τα πρόσωπα (όχι κόμματα) για να μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Μέχρι όμως να αναδειχτούν αυτοί και να δούμε αλλαγές, λεφτά δεν θα υπάρχουν.
Και όσο αργούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που πεισματικά αρνούμαστε να κάνουμε, λεφτά δεν θα υπάρχουν. Και μέχρι να αναζωπυρωθεί ο ιδιωτικός τομέας σε αυτή τη χώρα, επίσης λεφτά δεν θα υπάρχουν.
Πάνω από όλα, λεφτά δεν θα υπάρχουν αν γίνουμε προλεταριάτο και φύγουμε από την Ευρώπη, με εξαίρεση βέβαια αυτούς που είναι στον στενό κομματικό πυρήνα. Αυτοί θα έχουν όλα τα λεφτά του κόσμου.
george.kesarios@capital.gr Πηγή:www.capital.gr
Κατά την απόψή μου η συγκεκριμένη φράση αποτελεί μεγάλη ανακρίβεια! Στην πολιτική δεν υπάρχουν εννοιες όπως λυπαμαι, συμπονώ, συμπαθώ κλπ. αλλα μόνο μία : ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Αν λοιπόν η Ελλάδα είναι ακόμα στο Euro αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι καποιοι έχουν συμφέρον να είναι η Ελλάδα στο Euro. Δεν υπαρχουν συναισθήματα στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή.
Αν τα έλεγε άλλο πρόσωπο θα τις σεβόμουν τις απόψεις του
αλλά και αυτός μέρος του "κυκλώματος" είναι.
Αυτός δεν είναι που χάρισε χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ μαζί με τον Μπένι;
αυτός δεν πέρασε νομοσχέδια για την βία που εξακολουθεί να υπάρχει;
τιμωρήθηκε κανείς επί των ημερών του;
και να έχει δίκιο... πλέον (για μένα) το χάνει
Άρχοντα μου! Με το 6αρι θα είσαι εκείνος ο go go boy απο την φωτο του πανελίστα Σπύρου. Με φουλάρι, πούρο, και muchas gracias με ελληνική προφορά !
Θα πρέπει πρόεδρε να δούμε τα σημεία που πονάει...αλλα ρε φίλε, άλλο e24, άλλο βεσπα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ειπαμε reboot θελουμε, format πως το λενε ?
https://www.sfexaminer.com/files/f47...67004138_4.jpgΠαράθεση:
καλο, ε ?
Καραδοκεί και η Αμερική στην γωνία που προφανώς θα τρίβει τα χέρια της https://www.wcm.at/forum/images/smil...s/wcm_hehe.gif
Μαύρο με BBS αράχνες καφέ δερμάτινα οροφή αυτόματο και με ιστορικό σέρβις παρακαλώ πολύ.
Ασάπιστο και με αλλαγμένη εξάτμιση ανοξείδωτη.
Κτέο πέρασε πριν ένα μήνα με λαμπρά χρώματα και εξαιρετικέ επιδόσεις σε αμορτισέρ, φρένα, καυσαέρια.
5 λέξεις θα σου πώ μόνο
Το Χρώμα Της Μάνας Του.
(ητ σιτ παλιογκαμήλα)
Μέχρι πριν λίγο καιρό (πριν τις 1ες εκλογές) λέγαμε ότι το βιωτικό μας επίπεδο πήγε 20 χρόνια πίσω με όλα τα έκτακτα μέτρα κτλ.
Μετά τ αποτελέσματα των εκλογών μερικοί αδυνατούν ακόμα να καταλάβουν ότι κινδυνεύουμε να πάμε 50 χρόνια πίσω. Και χαίρονται κιόλας με την ανατροπή. Go figure...:whistle:
Αντίο Ελλάδα. Ευτυχώς θα είμαι πολύ μακριά...
Που είναι ένα παλικάρι που έγραφε εδώ, οπαδός του Τσίμπλα ?
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του για έξοδο από την Ευρωζώνη και χρησιμοποίηση των καταθέσεων για ανάπτυξη στη χώρα.
Ποιές καταθέσεις? Πήγα να πάρω χθες 10 χλ. απ την Εθνική και μου δωσαν μόνο 5.
Τράβηξε τις καταθέσεις του ο κόσμος και έμειναν ξεβράκωτοι.
Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Ο Τόνυ Πατώνει, ο Μπένυ υπέγραψν τα παληκάρια να πάνε οι μισθοί και οι συντάξεις στα 300ε, μη το κρύβεται λοιπόν τεχνιέντως.
Επειδή είμαι ένας απ αυτούς, δεν χάνω και τίποτα, επομένως προτίθεμαι για δαγκωτο στο Τσίπρα.
Dead End
το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι δεν ειναι οτι αντιδρουν στα μνημονια και τα μετρα του, αλλα οτι δεν καταλαβαινουν οτι η αιτια του προβληματος δεν ειναι το μνημονιο, αλλα η πολιτικη και η διαχειρηση πριν απο αυτο.
ετσι απο ολοενα και μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου θεωρειται οτι αν φυγει η τροϊκα και τα μετρα της, ολα θα επιστρεψουν στο φυσιολογικο.
πολλοι που αρθρογραφουν οπως ο στουπας, ο μαυριδης, ο καισαριος, ο φλωριδης, ο μπαρουφακης κλπ, αλλα κι εμεις εδω, τα εχουμε αναφερει ολα αυτα απειρες φορες.
μηπως και πιασουν τοπο.
δυστυχως ομως το επιπεδο του μεσου ψηφοφορου ειναι αυτο που αναφερατε σε καποιο ποστ με το περιστατικο του οπαδου του αρη.
τι να πει κανεις σε αυτον τον ανθρωπο?
η υπαρξη ενος κομματος που μπορει να πεισει την ευρωπη σε βελτιωσεις των ορων της βοηθειας δεν ειναι κακο πραγμα.
ο κυριος τσιπρας θα μπορουσε να προσφερει καλη υπηρεσια και δεδομενων των υπολοιπων συνθηκων (αλλαγη σκηνικου στην ευρωπη, εμπειρια των μετρων στην ελλαδα), θα μπορουσαν να γινουν ουσιαστικες βελτιωσεις.
αυτο ομως δεν μπορει να γινει με τον τροπο που επιχειρειται.
οπως διαβασα, αλλα και εχω καταλαβει κι εγω ο ιδιος, οι ανθρωποι αυτοι που βρεθηκαν ξαφνικα στο προσκηνιο, δεν ειναι απλα λαϊκιστες και καιροσκοποι οπως φανηκε αρχικα.
πραγματικα πιστευουν αυτα που λενε, αυτο ειναι ακομα χειροτερο!
ειναι ακρως επικινδυνο.
κατ αρχας οταν ξεκιναμε να λυσουμε ενα προβλημα και αρχιζουμε με λανθασμενες εκτιμησεις, η σκεψη μας οδηγειται σε λαθος δρομο απο την αρχη.
ετσι θα ηταν απιθανο να δωσουμε σωστες λυσεις, αφου αυτες θα ειναι για αλλο προβλημα και οχι για το δικο μας! επιπροσθετα ομως οταν υπαρχουν και τοσο ακραιες-ανεδαφικες αποψεις για το δρομο που θα πρεπει να παρουμε, ειναι βεβαιη η πληρης αποτυχια.
κατα τη μεγαλυτερη λοιπον πλειοψηφια του κοσμου πραγμα που αποτυπωνεται στις δημοσκοπησεις (εκτος απο το εκλογικο αποτελεσμα), πιστευει οτι ο τροπος διαχειρησης που ειχαμε ως το 2009 ως χωρα ηταν καλος, αλλα φταινε τα δυο μεγαλα κομματα και το μνημονιο για οσα ακολουθησαν.
ας αφησουμε τις θεωριες και τα λογια, η πραξη, ο τροπος που ψηφισε ο κοσμος και η συνεχιζομενη ανοδος του συριζα αυτο δειχνει.
ειναι λοιπον πραγματικα βεβαιη η επερχομενη σειρα δεινων που θα ζησουμε ολοι.
κι αυτο διοτι η πλειοψηφια του κοσμου δεν εχει καμια διαθεση να αλλαξει κατι.
ολα αυτα τα χρονια δεν θεωρει οτι κατι ηταν λαθος, οτι κατι πρεπει να επαναπροσδιοριστει και οχι μονο αυτο αλλα να γινει γενναια μεταρυθμιση σε ολους τους τομεις, θεωρει οτι οι κακοι τραπεζιτες, οι κερδοσκοποι και τα εδω πιονια τους φταινε για ολα και μολις ανεβει η νεα αριστερη δυναμη θα τους διωξει και θα επιστρεψουμε εκει που ειμασταν... χεχεχε
οποτε νομιζω τζαμπα συζηταμε ολα τα υπολοιπα.
ο μεσος ελληνας, ναι αυτος που εχτισε το αυθαιρετο πανω στο ρεμα, που εκλεισε την παραλια, που βολυετηκε στο δημοσιο, που λαδωσε και λαδωθηκε, που πεταει τα σκουπιδια απο το παραθυρο, που κλεινει θεσεις και ραμπες αμεα "για ενα λεπτακι", και χιλιαδες παραδειγματα ακομα, αυτος ειναι που θα αποφασισει οπως αλλωστε αποφασιζε και στο παρελθον.
ναι αυτον τον μπαταχτση τον τζαμπα μαγκα, που δημιουργει παντου τσαμπουκαδες και δεν οπου δεν γουσταρει δεν πλΕρωνει γιατι αυτος ειναι εξυπνος και οι αλλοι κοροϊδα.
ακουγα σημερα στο ραδιοφωνο τον εγκριτο βουλευτη του συριζα μητροπουλο.
μου θυμισε ομιλια στελεχους του πασοκ πριν τις εκλογες του '81.
ακριβης αντιγραφη φρασεων, αποψεων, προτασεων.
δυστυχως και το χειροτερο οπως φαινεται ειναι οτι ολα αυτα, οι διαφοροι στρατουληδες, μητροπουλοι, λαφαζανηδες, γκλεζοι τα πιστευουν.
δεν ειναι δημαγωγια απλα, ειναι τυφλωση.
με αυτον τον τροπο δεν προκειται να αλλαξει τιποτα δυστυχως.
αν τα δυο αυτα χρονια ειχαμε μεταρυθμισει το δημοσιο, κλεισει αχρηστους οργανισμους, απολυσει αχρηστους υπαλληλους, καταργησει παλιους ξεπερασμενους νομους και ψηφισει νεους πιο απλους και μοντερνους, αν ειχαμε κανει μια προσπαθεια ουσιας να εξαλλειψουμε τους λογους που οδηγησαν τη χωρα στο καθεστώς της χρεοκοπιας και του μνημονιου, τοτε θα μπορουσαμε να παμε στους δανειστες μας και δειχνοντας εργα να ζητησουμε αλλαγες.
τωρα ποιος λογικος ανθρωπος θα αντιμετωπισει θετικα καποιον που μονιμως απαιτει και επαιτει, απειλωντας κιολας?
ποσο μαλλον αν δεν ειναι λογικος και αρνητικα προκατειλημμένος.
αν ειχαμε κανει το δικο μας μερος της συμφωνιας και ειχαμε εξυγιανει το συστημα μας, πιστευω οτι θα υπηρχαν πολλοι προθυμοι να μας προτιμησουν, ως τοπο επενδυσης και οχι μονο.
σαφεστατα τα πολιτικα κομματα που χειριστηκαν την εφαρμογη των ορων της βοηθεια, το εκαναν με λαθος και ανεπαρκη τροπο και πολυ καλως τιμωρηθηκαν, αλλα δυστυχως και τα νεα κομματα που θα περιμενε κανεις και θα ευχοταν να αποτελεσουν το νεο που θα σαρωσει το παλιο, κινουνται οχι στο μοτιβο μιας νεας μεγαλης αλλαγης των παντων, αλλα συνεχισης του παλιου καλου καθεστωτος.
με απλη αλλαγη προσωπων.
δυστυχως η ειρωνια ειναι οτι τα απερχομενα κομματα και τα προσωπα τους, αυτα τα αποσυντεθειμένα και δύσοσμα σε πολλες περιπτωσεις, προτεινουν πολυ πιο ριζοσπαστικες λυσεις, απο τα υποτιθεται φρεσκα και καινουργια.
αυτο δυστυχως ειναι το μεγαλο αδιεξοδο του σημερα.
https://verydemotivational.files.wor...s-dead-end.jpg
DO IT! DO IT!
https://www.youtube.com/watch?v=lmUZGdi7Ty4
τι να τις κανεις τις 10 χιλιαδες φιλε γιωργο?
γιατι δεν τα αφηνεις να τα παρει ο τσιπρας να κανει αναπτυξη?
φοβασαι κατι?
ή εισαι σε ολα με καποιον ή δεν εισαι.thumb
η συνταξη σου πηγε 300 ευρω διοτι το κρατος δεν εχει αρκετα εσοδα ωστε να την αφησει στα προηγουμενα επιπεδα.
πως θα γινει να αποκτησει και παλι αυτα τα εσοδα?
(οχι να δανειζεται οπως πριν βεβαια, διοτι δεν γινεται).
ισως με σκληρη δουλεια ολων και λιγοτερη "βαβουρα"?
μηπως ειναι κι αυτος ενας τροπος, πιθανον ο πιο δοκιμασμενος?
(να πω κι εγω τη χαζομαρα μου...:original:)
οσο για το εαν εχεις να χασεις, θα διαπιστωσεις συντομα αν το εκτιμησες σωστα.
οταν η συνταξη σου θα παει απο 300 ευρω 300 χιλιαδες (δραχμες).
το τι θα μπορεις να αγορασεις με τις 300 χιλιαδες δεν το ξερουμε βεβαιως, θα το δουμε τοτε.
οπου θα καταλαβεις κι εσυ και οι αλλοι σαν εσενα, αν εκαναν καλα ή λαθος...thumb
Παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση την αυτοκτονία μιας χώρας...
Μα αυτή είναι η εύκολη λύση Σταμάτη.
Μου έλεγε ο αδερφός μου για κάποιος γνωστούς μας.
Όλη η οικογένεια έχουν μαζέψει τόσα χρόνια δουλειάς κανένα 50αρι, και είναι να παντρέψουν την μικρή κόρη τους τον επόμενο μήνα, οπότε κάποια από τα χρήμματα θα πάνε εκεί.
Ομαδικώς ψηφίσαν (6 άτομα) Τσίμπλα για "να αλλάξουν τα πράγματα".
Βγαίνουν στον αέρα οι δηλώσεις περί καταθέσεων κτλ. μετά τις εκλογές, και τα παίξανε τελείως, ΣΟΚ και ΔΕΟΣ.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν ο Τσίμπλας κάνει δική του κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα των δικών τους μεταρρυθμίσεν, όλος ο κόσμος που τον στήριξε για να γίνει κυβέρνηση θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, θα πάθει ανακοπή, θα αυτοπυροβοληθεί κτλ.
Η λέξη τραγωδία θα είναι πολύ μικρή να περιγράψει αυτό που θα συμβεί.
Νομίζω ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει.
ΥΓ : με βλέπω να βγάζω βουλγαρικό διαβατήριο γιατί με το ελληνικό δεν θα παίρνουμε Βίζα ούτε για Ζιμπάμπουε
Γιωργο οι τραπεζες θελουν ειδοποιηση προηγουμενη μερα για να ξερουν τι χρηματα θα παραγγειλουν.
Και ορμώμενος από το ποστ σου, χωρις να απευθυνομαι σε σενα αλλά γενικά:
Ο "βρεγμενος" έχει εστω μια ελπιδα, ο γυμνος ομως καμία.
Και εννοω οτι δεν μενει πλεον καμια ελπιδα... Στη δουλεια καναμε αγωνα και ειχαμε φερει για επενδυσεις στην Ελλαδα πολλές εταιρείες με προοπτικη να διαθεσουν χρηματα για αναπτυξη. Τωρα, με την τρέχουσα κατασταση και μετά τις εξαγγελίες του κατα τις δημοσοκοπήσεις 1ου κόμματος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση πλέον.
Με τις πράξεις τους αυτή η πολιτική ηγεσία, αυτοί που θα ρυθμιζουν τη τυχη της χωρας, καταστρεφουν οτι εχουμε καταφερει.
Ο αγωνας μικρομεσαίων στελεχών να φερουν χρηματα στη Χωρα ακυρωνεται από τις εξαγγελίες και την ανεπάρκεια τους.
Πρεπει να σταματησουμε να πιστευουμε ότι οι αλλοι μας χρωστανε και να βαλουμε ολοι πλατη να παμε μπροστα. Και αυτό με τις ανεφαρμοστες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινεται.
**.. «Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική αμερικανική εταιρεία στη
Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η
συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε... Ημουν υπεύθυνος για το σχέδιο
κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Ολοι
είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15.000 παγκοσμίως. Ο κάθε
αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρός μας δεν μιλούσε.
Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν
αμίλητος...
**...«Οταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει.
Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί
και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα
τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ, διότι οι αξίες που περιέχει είναι
αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε
σύντομα...
**...«Ο καθαριστής, είπε ο πρόεδρος, όταν περνά την πόρτα του
εργοστασίου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι, που
χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και
λίγα τού είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει
τη δουλειά του, να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα
πει στα παιδιά του; Τι θα πει στη γυναίκα του; Πώς να τους εξηγήσει
ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπειά του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν
έχει βρει δουλειά, θα χάσει το σπίτι του και ίσως τη γυναίκα του. Δεν
μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει τη ζωή
και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων...
**...«Αλλά, την ίδια στιγμή, συνέχισε ο πρόεδρος, έχω και υποχρέωση
στους μετόχους μου, που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους και εάν
δεν κάνω κάτι, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις
συντάξεις. Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε, μειώνουν τα ετήσια
έξοδα κατά 135 εκατ. δολάρια. Εκανα έναν απλό υπολογισμό και προτείνω
το εξής σχέδιο...
**...«Ελάττωση του μισθού μου - 75%, ελάττωση μισθού όλων των
αντιπροέδρων - 50%, ελάττωση γενικών διευθυντών - 40% και ανάλογες
μειώσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη. Καμία απόλυση. Θέλω τους αριθμούς σε
μία ώρα...
**...Σηκώθηκε και έφυγε, και όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο
''κρίμα που θα παίζετε γκολφ μόνο τρεις φορές αντί για έξι,
παιδιά...''.
**...«Περάσαμε τη θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η
αξία της μετοχής ήταν 147 δολάρια από 7,5 δολάρια το 1980 πριν αρχίσει
η κρίση. Α ναι, είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς
εργάτες σ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε
νερό στο όνομά του. Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για τη
συνταξιοδότησή του - και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και
δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον
αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Οπως
το θυμάμαι η απάντηση ήταν:
**...«Ακούστε, μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση
αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα
μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα. Ημαστε σε 42
χώρες από τις οποίες οι 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες
μικρές κοινωνίες, διότι, όπως ξέρετε, τα εργοστάσιά μας είναι σε
κωμοπόλεις. Εάν το έκανα, όπως μου είχατε προτείνει, είναι αυτονόητο
ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία. Και κανείς μα κανείς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος. Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ
το εργοστάσιο ήταν μεγάλη. Ενώ εσείς που ήσασταν δίπλα μου και όλο τον
μισθό να σας έπαιρνα, δεν θα καίγατε τίποτα, γιατί πιστεύετε ότι είστε
μέσα στο σύστημα και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος
δεν κάνουν επαναστάσεις. Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή
έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει
αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα και
εργοστάσια καίει»...
Εγώ να μη μιλήσω καλύτερα, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες :thumbsup:
Ξανά quote ενός λινκ που είχε ανεβάσει ο gnx πριν λίγες μέρες. Πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος ????
Παράθεση:
Όσοι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα της 6ης Μαΐου κατηργήθη ο δικομματισμός πλανώνται πλάνην οικτράν και μοιραία για τον τόπο και την ιστορία του. Στις 6 Μαΐου προέκυψε, από πολιτικο-κομματικής πλευράς, ένας νέος δικομματισμός. Από την μία όχθη του πολιτικού φάσματος υπάρχουν οι βολεμένοι του χρεωκοπήσαντος μεταπολιτευτικού συστήματος και από την άλλη αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα της χρεωκοπίας του. Και, για την ώρα, το κόστος είναι υπέρογκο για όλους. Τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τις συν αυτώ τροτσκιστικές, μαοϊκές και νεοκομμουνιστικές συνιστώσες δεν τον ψήφισαν κάποιοι συνειδητοποιημένοι αριστεροί, αλλά κυρίως οι προνομιούχοι του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που συνέβαλαν και στην μεταπολιτευτική χρεωκοπία. Και οι οποίοι, βεβαίως, έχουν με την πρόοδο την ίδια σχέση που έχουν οι καννίβαλοι με την υψηλή μαγειρική.
Για παράδειγμα, γνωστό μου μικρομεσαίο στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που το 2008 τελεύτησε την καριέρα του με 3.266,80 ευρώ τον μήνα καθαρά, λίγους μήνες αργότερα συνταξιοδοτήθηκε με μηνιαίο ποσό 3.472 ευρώ (!), των δώρων μη συνυπολογισμένων, και σήμερα, μετά κάποιες περικοπές, εισπράττει κάθε μήνα 3.135 ευρώ καθαρά. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισε «αριστερά» για να αποφύγει την πιθανή περαιτέρω μείωση της συντάξεώς του από τον «νεοφιλελεύθερο» κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι δε πεπεισμένος αυτός ο συνταξιούχος ότι τελικά οι δανειστές μας θα υποχωρήσουν μπροστά στο «αριστερό» κύμα και τις συνιστώσες του. Τόσο καταλαβαίνει.
Και συνεχιζουν ακαθεκτοι:
Πηγή:www.capital.grΠαράθεση:
Φορολόγηση του τζίρου των επιχειρήσεων -ακόμη και των ζημιογόνων- με 1% ήταν η ρηξικέλευθη πρόταση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μηλιού, στην ερώτηση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Mega που θα βρείτε χρήματα.
Αρχικά ο κ. Μηλιός υποστήριξε ότι θα αυξήσουν τη φορολογία των πλουσίων και όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδη, διατύπωσε την παραπάνω πρόταση.
Την ίδια θέση έλαβε ο κ. Μηλιός και το μεσημέρι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών, τότε θα έρχονται σε διάλογο με τους επιχειρηματίες προκειμένου να πληρώσουν φόρους!
Ιδιαίτερα όσον αφορά τις offshore και απαντώντας στο ερώτημα "πως θα φορολογήσετε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα και είναι έτοιμες να κλείσουν" ο κ. Μηλιός δήλωσε: "βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες που διαθέτουν". Και στο ερώτημα "θα βρείτε δηλαδή τις offshore" η απάντηση του κ. Μηλιού ήταν "όχι που να τις βρω; Θα φορολογήσω κατ΄ εκτίμηση", ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει: "θα φορολογήσω το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει offshore".
Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εφοπλιστές για τους οποίους ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά "θα φορολογήσουμε και τους εφοπλιστές".
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται μερικές ημέρες μετά τις επίσης πρωτότυπες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για χρησιμοποίηση των καταθέσεων των Ελλήνων για ανάπτυξη (οι οποίες βεβαίως υφίστανται μόνον λογιστικά) και φυσικά της τοποθέτησης του ιστορικού στελέχους της αριστεράς κ. Μ. Γλέζου για υποχρεωτικό δανεισμό του κράτους από τους «έχοντες».
Αντε γεια, οι ανθρωποι ειναι εκτος πραγματικοτητας.....
Ρε συ Αρη κανονισε ρε συ τουλαχιστον να ΜΗΝ μιλανε και λενε τετοιες μπουρδες ...:hystericalbs1: Μπας και εχουμε δουλεια για 2-3 μηνες ακομη :hystericalbs1:
Δύο σύντομα σχόλια γιατί με κυνηγάει η δουλειά γμτ.
Πρώτον, η σταθερή παραμονή στο ευρώ, προστατεύει τα αδύναμα εισοδήματα, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όχι των εχόντων και κατεχόντων ! Το είπε ήδη ο Στάθης, το ξαναλέω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Οι εχοντες, βολεύονται με τη δραχμή, την περιμένουν πως και πως ! Δεν επιτρέπεται οι οικονομικά αδύναμοι να παίζουν με το ενδεχόμενο της δραχμής κορώνα - γράμματα.
Δεύτερον, χτες η δημόσια τηλεόραση, την οποία εκτιμώ πολύ, έκανε ένα σοβαρό ατόπημα. Εκανε συνέντευση στον τσίπρα με δημοσιογραφο το στέλιο κούλογλου. Ο άνθρωπος είναι κορυφαίος ρεπόρτερ αλλά δεν έχει καμμία επαφή με πολιτικές συνεντεύξεις. Αποτέλεσμα, άπλωσε βούτερο στο ψωμί του λαοπλάνου. Δεν τον διέκοψε ούτε 1 φορά, του έκανε στημένες ερωτήσεις γιά να απλώσει το σύνολο των θέσεών του με τον τρόπο που εκείνος νόμιζε καλύτερο. Αν είχε απέναντί του τη Στάη πχ δεν θυα έκανε υγειεινό περίπατο ο κύριος αυτός.
Μου το στειλε ο zizu.
Βουλευτής Χρυσής Αυγής. Επάγγελμα Ηλεκτρολόγος στο Αγρίνιο.
https://img822.imageshack.us/img822/5643/goldeneggs.jpg
[QUOTE=Monsta;275250]Μου το στειλε ο zizu.
Βουλευτής Χρυσής Αυγής. Επάγγελμα Ηλεκτρολόγος στο Αγρίνιο.
Αυτός είναι ρε σεις ο Κων/νος Μπαρμπαρούσης, άνεργος διαιτολόγος-καλλιεργητής κατά δήλωσή του.
Επειδή έχω σαλτάρει (και δεν με αρέσει καθόλου να μπαίνω σε τσουβάλια μαζί με τα ξερά κτλ κτλ)
Θα παραθέτω πραγματικά στοιχεία απο τη δουλειά μου.
ΠΟΤΕ στη ζωή μου δεν έδωσα "τοκογλυφικό" επιτόκιο.
ΠΟΤΕ επίσης δεν "πλήρωσα" υπερβολικά μια κατάθεση.
Προκύπτει απο τα prntscr που βάζω απο το σύστημά μου οτι δουλεύω με 1% περιθώριο.
ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?
Ποιός λέει ότι έχει ΚΕΡΔΟΣ 1% και δεν του λένε ολοι ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑ, πως και δεν έχεις κλείσει ακόμα.
Με 1% κέρδος λοιπόν, έχω να αποσβέσω αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν (ένα ΠΟΛΥ ΝΟΡΜΑΛ) επιτόκιο και φέτος είναι ως τώρα βλέπετε πόσοι.
Με 1% κέρδος έχω να πληρώσω μισθούς και ενοίκια και επίσης να δώσω και μέρισμα στον μέτοχο
Με 1% κέρδος έχω να φάω και μια πο%τσα ΝΑΑΑΑΑ απο τα ομόλογα που με υποχρέωσαν να πάρω.
Και σας ρωτάω, έχω λειτουργήσει σωστά όλα αυτά τα χρόνια ή όχι?
αν ναι, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ να είμαι παράπλευρη απώλεια ρε παιδιά?
Αν είμαι λάθος, να μου το πείτε.
(τα αρχεία ανεβαίνουν)
Αυτο ακριβως αλλα ισχυει σε διαφορους τομεις και καταστασεις!!
Αυτο για τις επενδυσεις που "φευγουν" τις τελευταιες δυο ημερες το εχω ακουσει και απο αλλου.
Ομως!!!
Τα ειπαμε ετσι τα ειπαμε αλλιως,αλλα ακομα και εμεις δεν "καθησαμε" να αναλυσουμε το εκλογικο αποτελεσμα και γιατι συνεβηκε αυτο, ποιος οδηγησε τον κοσμο να "κρεμαστει" απο τα λογια και τα σχεδια του,των ας τους πουμε αντιμνημονιακους!!
Ποιος παλι επειδη ανηκει σε καποιο αλλο μετεριζι μπορει να τους κατηγορησει? την βασικη αρχη της οικονομιας οτι οι πλουσιοι θα ειναι ευτυχισμενοι ,οταν και οι φτωχοι δεν εχουν πολλα προβληματα την ξεχασαν.
εδω υπαρχει μια ερευνα σχετικα με ηλικιακες ομαδες ,επειπεδο μορφωσης, επαγγελμα κλπ και πως ψηφισαν, αν του αφιερωσετε λιγο χρονο θα δειτε και θα βγαλετε διαφορα συμπερασματα...
https://www.attacktv.gr/Pages/viewAr...CE%AE&ID=61881
Καποτε σε καποια επικαιροτητα ειχα γραψει (το ειχαμε πει και με τον Πανο) οτι αν δεν προσεξουν να μην εκπλαγουν αν συμβει αυτο που συνεβηκε καποτε στην ιταλια με την ανοδο των κομμουνιστων.
Ενας μηνας εμεινε αν δεν εμαθαν τιποτα απο το μηνυμα των εκλογων και δεν προσανατολιστουν σε μια διακυβερνηση που το μονο που κανει ειναι να εξαθλιωνει τον κοσμο και να παγωνει την αγορα, τοτε θα παγωσουν ολοι με απροβλεπτα αποτελεσματα και συνεπειες.
Δεν θελω να μπω σε καμια αντιπαραθεση, αλλωστε δεν ειμαι οπαδος του τσιμπλα κλπ, αλλα οταν ανακοινωνεις οτι θα απολυσεις 150000 δημ υπαλληλους που περιμενεις να στραφουν οι οικογενειες αυτων των υπαλληλων και αυτες δεν ειναι μονο 150000.
Οταν καποιος εχασε δουλεια λεφτα σπιτι το μονο που του μενει ειναι η εκδικηση, δεν θελει πολυ μυαλο για να το προβλεψεις.
Δυστυχως ολους θα μας παρει η μπαλα εκτος απο αυτους που οι μεν στοχοποιουν ως πλουτοκρατια και δεν ξερω τι αλλο, γιατι αυτοι αγαπητοι συντροφοι του συριζα κλπ τα ωραια τους λεφτουδακια ειναι διασφαλισμενα σε αλλες χωρες και αν θα γινει καμια στραβη θα ερθουν και θα σας , μας αγορασουν για ενα κοματι ψωμι...
Ελπιζω και ευχομαι να πρυτανευσει η λογικη!! Καμια αυτοδυναμια σε κανεναν για να μην εχει το αλλοθι της λαικης εντολης!!!
Να μαθουν να συνεργαζονται για το καλο του λαου και του Εθνους!!!
υγ αρε κουφαλα κατσαραιε να ξαναγραψα...χαχαχαχαχα