ναι αλλά θα μπορέσει να πληρώσει το κράτος όλους τους δημόσιους που τους χρειαζόμαστε και όλα τα του τα έξοδα.... Για φάρμακα και παιδεία δεν θα φτάσουν αλλά δεν περάζει... μισθοί και συντάξεις μας ενδιαφέρουν εμάς....:ranting2:
Printable View
Μυλος η υποθεση, μυλος...
ναι αλλα πριν κατι ποστ μου ειπες οτι δεν βλεπεις πως αντιδρα ο λαος σε ολα αυτα που γινονται.ε,αμα καθεσαι παθητικα και δεν προσπαθεις με οτι μεσα εχεις ,μαζι με αλλους αλλα και μονος σου,εστω και με αυτα τα μεσα που δεν τα πολυπιστευεις ,τοτε φυσικα και δεν θα γινει τιποτα.σε καταλαβαινω πως το ειπες αλλα αντι για απαγοητευση δειξε επιθετικοτητα.η λυση δεν ειναι παντα με βια αλλα και με πλαγιους τροπους.
τωρα συγκεκριμενα επειδη τυχαινει να πρακολουθω που και που τα πρωινα σε πληροφορω οτι και μυνηματα στελνει ο κοσμος και τα διαβαζουν στους ηλιθιους που καλουν.ειναι και αυτο ενα μυνημα-πιεση προς τους ηλιθιους.μην απαξιωνεις τους φιλους συμπολιτες μας που στελνουν μυνηματα.ουτε αυτους τους παρουσιαστες ακομα και αν το κανουν για τηλεθεαση το να ειναι με το μερος των οργισμενων.
εγω φιλε εστειλα μειλ στην ποπη για τα αυτοκινητα των βουλευτων ,αρθρο που το βρηκα οπως εσυ στο ιντερνετ ,λιγες μερες πριν το παρουσιασουν στην συγκεκριμενη εκπομπη και μετα σε ολα τα καναλια.δεν ξερω αν η ποπη και οι συντακτες της βρηκαν το θεμα απο το μειλ που εστειλα εγω η' και καποιοι αλλοι.εγω ομως το εστειλα και αισθανθηκα ομορφα με τον ευατο μου που προσπαθησα να τους ξεντροπιασω.και μετα ακομα πιο καλα που ειδα η προσπαθεια μου να πιανει τοπο και εγινε δικαιωση και ηθικη ικανοποιηση οταν εγινε ειδηση σε ολα τα καναλια και το ειδε ολος ο κοσμος.
αυτο μονο.γινε ενεργος πολιτης,τιποτα αλλο.αλλωστε δεν κοστιζει τιποτα.:original:
κοιτα αυτοι μιλανε την γλωσσα των αριθμων για την οικονομια ,την μη πραγματικη δλδ .του κρατους.αυτη ειναι η ψυχρη πλευρα των οικονομικων.εκει ολο αυτο φερνει συνηθως αποτελεσματα,οχι στην ελλαδα μεχρι τωρα ,γιατι εδω παντα εφαρμοζοταν η λιτοτητα στα λογια μονο.
στο εξωτερικο ομως που την εφαρμοσαν σωστα και με συνεπεια για πολλα χρονια επιασε.στην αγγλια και στην γερμανια αλλα και στις σκανδιναβικες χωρες .
αποτι φαινεται και στην ελλαδα πιανει τοπο και τωρα σιγουρα λενε την αληθεια με τα νουμερα ,γιατι μας ελεγχουν απο εξω οι ξενοι.και αυτοι δεν αστειευονται.ειναι το πρωτο κριτηριο για την δοση.παιζει εκβιασμος στην μεση.βεβαια για καποια χρονια το κρατος θα γινεται πλουσιοτερο και οι πολιτες φτωχοτεροι.σε αντιθεση με οτι γινοταν μεχρι τωρα που ειχαμε φτωχο σε εσοδα κρατος και ευπορους πολιτες.
στην πραγματικη οικονομια ομως,οπως την λενε την καθημερινοτητα μας,τα πραγματα θα δυσκολευουν για αρκετο καιρο .ποσο? δεν ξερουμε.αυτο μας φοβιζει,οπως και ποσο και ποσοι απο εμας θα θιγουν και θα χασουν.
ειναι μια συνταγη που εχει εφαρμοστει με η' χωρις μνημονια και τροικες σε ολες τις δυτικες και μη χωρες.ετσι καποιες απο αυτες,οπως η αγγλια φτιαξανε κοινωνικο κρατος.το τιμημα ομως ειναι βαρυ.
εδω θελει πρωτα απολα αλλαγη νοοτροπιας.θυμαστε που τα λεγαμε σε αλλο τοπικ?πρεπει να αφησουμε το ανατολιτικο εεγω να περναω καλα και να δουμε το εμεις.οταν σκεφτουμε απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο πραγμα πως μπορουμε να κανουμε ολοι μας κατι για την χωρα μας και τους απογονους μας και να σκεφτομαστε οχι μονο το τωρα αλλα και το αυριο ,τοτε θα πετυχουμε.
αυτη την στιγμη ολα γινονται γιατι μας ηρθαν ξαφνικα και σαυτο ολοι μας διαφωνουμε.αλλα ετσι στρωσαμε και σκεφτομασταν ετσι θα γινει,αναποφευκτο.για αυτο και ολες αυτες οι φωνες και κορωνες και διαμαρτυριες απο ορισμενες κυριως ταξεις που απολαμβαναν περισοτερα προνομια που τωρα βλεπουν να τα χανουν και μαζι με αυτα και την δυναμη τους.την δυναμη που τους εδωσαν οι πολιτικοι με ανταλλαγμα την ψηφο τους.
εξηγουμαι για να μην παραξηγηθω.δεν ειμαι υπερ ,γιατι εγινε ετσι ξαφνικα και βιαια.ειμαι ομως της αποψης οτι επρεπε να ειχε γινει δεκαετιες πριν.απο ελληνικα μυαλα και πολιτικους και οχι με τους εκβιαστικους ορους που θετουν οι ξενοι.οπως εκαναν οι αλλες χωρες ακομα και η βραζιλια.αλλα δεν αξιοποιησαμε τον πλουτο που ανακαλυφθηκε τωρα πριν κατι χρονια.η βραζιλια το εκανε και σωθηκε.η αργεντινη οχι οπως εμεις.
κερδος ειναι για εμας οτι τουλαχιστον δοθηκε μια ανασα και διαφοροποιηθηκε το προγραμμα του δντ απο την συνηθης εφαρμογη που ειχε.ειναι ενα καινουριο πειραμα-μοντελο που δεν εχει προηγουμενο.που ναι μεν θα μας πιεσει παρα πολυ αλλα ταυτοχρονα λογω των οικονομικων συγκυριων ειναι πιο ηπιο(με τα κουρεματα και αλλα τεχνασματα που θα ακολουθησουν) αποτι σε χωρες που μπηκαν παλιοτερα σαυτο το οικονομικο λουκι.και εδω μας σωζει η ευρωπη.αν ειμασταν μονοι μας οπως η αργεντινη τοτε ολα θα πεφταν στο νερο.θελαμε βουρδουλα για να γινουμε πολιτες κρατους και εμεις και οι πολιτικοι μας.δυστυχως.
το παραλογο και η μονη διαφωνια που υπαρχει διεθνως μαυτην την πολιτικη ειναι η αυξηση των εμμεσων φορων.ναι μεν φερνει σιγουρα εσοδα αλλα το θεμα διαφωνιας ειναι αν φερνει περισοτερα αποτι αν δεν υπηρχαν οι τεραστιες αυυξησεις.ακομα και ενας οινομολογος,ο μεγαλυτερος και σε ηλικια και σε εμπειρια της αμερικης,ο οποιος εζησε το κραχ,ειπε οτι τοτε εφαρμοσαν την ιδια πολιτικη και ηταν λαθος.οτι επρεπε να ειχαν μαθει απο τα λαθη τους και και τωρα να κανανε το αντιθετο δλδ.να μειωσουν τους φορους στα κατωτερα στρωματα αντι να τους αυξανουν ,ωστε ο κοσμος να μπορει να κινησει το χρημα και να τονωσει την αγορα, να μην κλεισουν επιχειρησεις αλλα τουλαχιστον να διατηρηθουν.αυτο ομως θα πρεπει να συνοδευεται και απο μια αυστηρη πολιτικη φοροδιαφυγης ,που ουτε αυτο το στοιχειο υπαρχει στην ελλαδα.
ισως γιαυτο αναρωτιομαστε γιατι αυξανουν την φορολογια στην βενζινη μεσα στην κριση,γιατι βαζουν εξτρα χαρατσια κ.α πολλα.αραγε αν ειμασταν οπως πριν την κριση με λιγοτερους φορους,λιγοτερα τελη αλλα με μειωμενους μισθους οπως τωρα θα ξοδευαμε περισοτερα?αυτο ειναι ενα ερωτημα που δεν ξερουμε την απαντηση γιατι δεν το ζησαμε.
η λογικη τους ειναι να αφησουμε την φορολογια ετσι δυσβασταχτη οπως ειναι μεχρι να φτιαξουμε ενα σωστο φορολογικο,να φτιαξουμε ενα αυστηρο πλαισιο φοροδιαφυγης αλλα με εφαρμογη οχι μονο στα
χαρτια,να δοκιμαστει για μερικα χρονια,με λιγα λογια να υπαρχει ενα κρατος σωστο με νομους που να εφαρμοζονται,να εχουμε ετσι σταθερα εσοδα ,να μπουν ολα στο αυλακι ,να εχει το κρατος ενα σταθερο πλεονασμα για χρονια και μετα να δουμε τι μπορουμε να ελαφρυνουμε.συνηθως μετα αυτου του ειδους η πολιτικη δεν μειωνει φορους αλλα αυξανει το κοινωνικο κρατος.το πλεονασμα δλδ επιστρεφει με μορφη υπηρεσιων στην κοινωνια.
στην ερωτηση σου λοιπον φιλε.... ναι μπορει να πετυχει αλλα οπως παντα με προυποθεσεις.αν αντεξει στην ιδιοσυγκρασια τους ελληνα ,απο πανω( οι πολιτικοι δεν διαφθειρονται και συνετιστουν και κανουν πολιτικη δλδ εξυπηρετηση στον πολιτη) μεχρι τον απλο πολιτη που θα κανει υπομονη και θυσια ισως της δικια του ζωης για να εχουν τα παιδια του.
:ranting2::ranting2:
Παράθεση:
Και "κερατάδες" και δαρμένοι...
Οι εργαζόμενοι του Μετρό, της Βουλής όπως και πλείστων άλλων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βρήκαν ως επί το πλείστον εργασία σαν πελάτες του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Θυμάστε τι έγινε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του «καταλληλότερου» Καραμανλή, που το ΜΕΤΡΟ πέρασε από κέρδη σε ζημιές λόγω αύξησης των προσλήψεων με ψηφοθηρικά κριτήρια...
Φυσικά, ούτε οι πριν από αυτούς είχαν προσληφθεί με κριτήρια αναγκών της επιχείρησης ή αξιοκρατίας όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου.
Το άκρον άωτον του θράσους των πελατών στο ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού λοιπόν είναι η απόφαση της απεργίας την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να κάνουν τα θλιβερά, λόγω κρίσης, φετινά Χριστούγεννα των Αθηναίων ακόμη πιο θλιβερά.
Απεργούν λοιπόν την Πρωτοχρονιά προκειμένου να αποτρέψουν την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο...
Εκτός ενιαίου μισθολογίου, σημαίνει να πληρώνεται ο υπάλληλος γραφείου του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού με περισσότερα από το γιατρό του ΕΣΥ ή το παλικαράκι της ομάδας ΔΙΑΣ που παίζει καθημερινά τη ζωή του κορώνα γράμματα ή τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας ή ενδεχομένως τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου...
Τα «δικά μας παιδιά» αποφασίζουν απεργία χωρίς να νοιάζονται πως εκεί έξω υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι που θα κάνουν Πρωτοχρονιά με σβηστά καλοριφέρ, γιατί το άθλιο κράτος «αδίκου», προκειμένου να συντηρεί τα δικά τους ελλείμματα με τους ειδικούς φόρους καυσίμων έχει τριπλασιάσει την τελική τιμή των καυσίμων για να εισπράττει 4-5 δισ. ευρώ ετησίως, προκειμένου μεταξύ άλλων να καλύπτει τα ελλείμματα των «δικών τους παιδιών» που έχουν κατακλύσει το ΜΕΤΡΟ, τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ...
Δεν επιδοτούνται τώρα λένε από το κρατικό προϋπολογισμό και άρα ό,τι βγάζει η επιχείρηση μπορούν να το διανέμουν μεταξύ τους, όχι να πηγαίνουν τα κέρδη στον κρατικό προϋπολογισμό για να αποσβέσουν την αξία των παλαιότερων επιδοτήσεων και της επένδυσης που έγιναν έλλειμμα και δημόσιο χρέος.
Τα δεινά οικονομικά του Καραγκιόζη: Ένα για μένα, ένα για την αφεντομουτσουνάρα μου...
Για τον Έλληνα φορολογούμενο ισχύει η ρήση και "κερατάς" και δαρμένος.
Καιρός γαρ εγγύς...
Με την χρεοκοπία το 2010 έχει τελειώσει η ψευδαίσθηση της ευημερίας με δανεικά. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξορθολογισμού της ελληνικής κοινωνίας και αυτή η διαδικασία δεν άπτεται των προθέσεων της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ΔΗΜΑΡ ή της απειλής έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ όπου έχουν μετακομίσει οι πελάτες με τη ψευδαίσθηση πως θα διασώσουν τα κεκτημένα σε βάρος της κοινωνίας.
Η διαδικασία εξορθολογισμού μοιάζει με την επαναφορά του βαρυτικού πεδίου σε κάποιον που είχε φτάσει να ζυγίζει 500 κιλά, αλλά λόγω συνθηκών τεχνητής έλλειψης βαρύτητας κατάφερνε και περπατούσε...
Η επαναφορά συνθηκών βαρύτητας θα τον καθηλώσει στο έδαφος νηστικό μέχρι να αποκτήσει το κατάλληλο βάρος να κινείται και να βιοπορίζεται πάλι.
Ιδού και η ανακοίνωση:
"Σε προηγούμενα Δελτία Τύπου, είχαμε ενημερώσει τους συντάκτες των ΜΜΕ για τις συνέπειες που επιφέρει η ακολουθούμενη ισοπεδωτική πολιτική στην οποία κυριαρχεί η νοοτροπία «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι...!»...
Επειδή στους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ. έχουν ήδη εφαρμοστεί όλοι οι νόμοι και οι πολιτικές αποφάσεις που προέβλεπαν περικοπές μισθών – δαπανών, μετατάξεις και απολύσεις.
Επειδή οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ουσία και όχι να γίνονται εργαλεία επικοινωνιακών παιχνιδιών για δήθεν προσήλωση στους στόχους, χρησιμοποιώντας πεπαλαιωμένα όπλα κοινωνικού αυτοματισμού, όπως, «σπάμε αυγά», «πολεμάμε τα συμφέροντα…», «προνομιούχοι εργαζόμενοι» και άλλα!...
Επειδή η Εταιρεία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δίχως να της καταβάλλει το κράτος την από το νόμο προβλεπόμενη επιδότηση… Επειδή η παροχή του Συγκοινωνιακού έργου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται σε καθεστώς όπως αυτό του στενού δημόσιου τομέα...
Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, καθώς και σύμφωνα με τα από 16, 20/12/2012 Δελτία Τύπου του Σ.Η.Ε.Κ., την Πρωτοχρονιά, ημέρα Τρίτη, οι συρμοί των Γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Μετρό – Ηλεκτρικός) «ΑΡΓΟΥΝ», όπως είναι ο ακριβής όρος στη Σιδηροδρομική ορολογία!...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΤΟ Δ.Σ.".
Αν στην ορολογία των σιδηροδρομικών υπάρχει ο όρος ΑΡΓΟΥΝ η κοινωνία πρέπει να επανεφεύρει για το δημόσιο τους όρους ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΝ και ΑΠΟΛΥΕΙΝ
Πηγή:www.capital.gr
Aλητες!
ναι αλλα πριν κατι ποστ μου ειπες οτι δεν βλεπεις πως αντιδρα ο λαος σε ολα αυτα που γινονται.ε,αμα καθεσαι παθητικα και δεν προσπαθεις με οτι μεσα εχεις ,μαζι με αλλους αλλα και μονος σου,εστω και με αυτα τα μεσα που δεν τα πολυπιστευεις ,τοτε φυσικα και δεν θα γινει τιποτα.σε καταλαβαινω πως το ειπες αλλα αντι για απαγοητευση δειξε επιθετικοτητα.η λυση δεν ειναι παντα με βια αλλα και με πλαγιους τροπους.
μην βιαζεσαι φιλε μου, δεν ξερω και το ονομα σου, να βγαζεις αβιαστα συμπερασματα οταν δεν γνωριζεις προσωπα και πραγματα σου περασε καθολου η ιδεα οτι εγω μπορει να εχω καποια σχεση με το λινκ που σου παρεθεσα και με την υποθεση της εταιριας που δεν χρηματοδοτηθηκε?
εμεις ειμαστε οι αρμοδιοι Νικολα!!!!
εμεις =1) ο θειος μου που ειναι στην ευδαπ και παει
τα τελευταια 20χρονια απο τις 09:00 μεχρι της 11:00 το πρωι για τον καφε του.
2)ο αλλος μου θειος που ειναι στη ΔΕΗ στη σαλονικη και (εννοειται πως)ζεσταινεται με ρευμα τα τελευταια 20 χρονια και για ρυθμιστη θερμοκρασιας σπιτι του εχει το παραθυρο!Τα σωματα δουλευουν στο τερμα παντα!
3)ο πατερας μιας πρωην μου που μετεφερε κεντρικα γραφεια δησιας υπηρεσιας στο χωριο του.(τα πηρε απο την πολη πρωτευουσα του νομου και τα πηγε στο χωριο του)
4)τωρα συμβαινει στο χωριο μου!Δεκεμβρη μηνα φτιαχνουν πεζοδρομια,καλα δεκεμβρη μηνα τσιμεντα ρε παιδια???το καλοκαιρι θα γινουν αμμος!ξερετε γιατι????γιατι αλλαζει ο αντιδημαρχος και ο απερχομενος θελει να αφησει εργο......ναιιιιιιι πεζοδρομια,τις poutanes δεν ξερω ποιος θα φερει :ranting2::ranting2: 50,000 ευρω σε πεζοδρομια και εχει σχολεια χωρις πετρελαιο θερμανσης!!!!
5).....
6).....
ελα και πες μου εσυ τωρα ποιος ειναι ο αρμοδιος?????εγω ρε.και ειμαι ταυτοχρονα και malakas που καθομαι και βλεπω μονο:ranting2::ranting2::ranting2:
thumb γιατι δεν τα ξερω...
Ενας αρμοδιος να πει "πηγαιντε μ@λακες στη δουλεια να μπορει να μετακινηθει ο κοσμος. οποιος δεν παει, και την επομενη της απεργιας ας κατσει σπιτι. να μην ξαναρθει στη δουλεια..."
κοσμος υπαρχει που θελει να δουλεψει.
αν εχουνε οντως προβλημα και χρειαζεται διαμαρτυρια, ας πανε μετα τη δουλεια εξω απο το υπουργειο ή το σπιτι του βενιζελου να κατσουνε να διαμαρτυρηθουν.