εγω παντως ολα αυτα τα ψονιζω μονη μου στην φρατζη ειναι αρκετα φτηνα κ τα βαζω μονη μου.δεν συμφερει να κανεις σερβις στα εξω συνεργεια.....ζητανε πολλααααααααα
Printable View
εγω παντως ολα αυτα τα ψονιζω μονη μου στην φρατζη ειναι αρκετα φτηνα κ τα βαζω μονη μου.δεν συμφερει να κανεις σερβις στα εξω συνεργεια.....ζητανε πολλααααααααα
Χθές άλλαξα λάδια φίλτρο. Τέλος τα TWS.
Tώρα δίνουν τα EDGE Professional 10W-60.
Είναι τα ίδια ? καλύτερα ? χειρότερα ? Το έχει ψάξει κανείς ?
Το τέλος Δοκ;; Αυτά προτείνει τώρ η BMW ? Που έκανες την αλλαγή ;
Μάδερ εφιν άι φον
εδώ και καιρό γίνεται αυτό...
τα σκέτα EDGE να παίρνεις έχουν το ίδιο API με τα περασμένα TWS
εαν δείς έχει EDGE professional, EDGE Formula RS, EDGE sport, και έχουν ΑPI SM/CF
Μόνο το σκέτο EDGE απο οτι έχω δεί έχει API SJ/CF που είναι το ίδιο με το περασμένο TWS
και αυτά παίζουν ρόλο στην πυκνότητα του λαδιού απο ότι έχω δει..
It's all here doc
https://www.castrol.com/castrol/sect...tentId=7073092
Ιιιιετς
Τα TWS βγαίνουν ακόμη
διαβαζοντας το θεμα ειδα οτι καποιος αναφερθηκε λιγακι σε ρυθμισμα βαλβιδων..
πριν απο λιγο καιρο εγω εκανα ρυθμισμα με κοστος γυρω στο 200αρι ευρω και πραγματικα ειδα αλλο αμαξι..η ιδια η bmw λεει καθε 50χιλ χιλ να γινεται..το αποτελεσμα του ρυθμισματος...το αμαξι γινεται πολυ πιο ροπατο...καιει ενα κλικ λιγοτερο..το αμαξι υσηχασε πολυ στο ρελαντι....και γενικα ειναι μια δουλεια που πρεπει να γινεται απο ανθρωπους που ξερουν τι κανουν και ειναι λιγοι..εμενα προσωπικα στο αμαξι μου που δεν ειχε γινει ποτε ρυθμιση ηταν "ανοιχτες" σχεδον ολες οι βαλβιδες και μολις ρυθμιστικαν ηταν σαν να πηρα 15 αλογα και 1-2 κιλα ροπης..σαν αισθηση..απο την πλευρα του οδηγου..
προσοχη...μετα το ρυθμισμα βαλβιδων...ετσι και το πατησετε απευθειας δεν θα καταλαβετε τρελλη διαφορα γιατι ο εγκεφαλος δεν εχει προσαρμοστει στα νεα δεδομενα και θελει καποια χιλιομετρα για να το κανει..οποτε μετα απο 2-3 βολτες θα καταλαβετε διαφορα...
οποτε αντι να ψαχνεστε για λαδια, μπουζια κτλ κτλ..δοκιμαστε αυτο...ειναι η καλυτερη συντηρηση στον s54 σας....αφου φυσικα ψαχτειτε καλα ποιος θα το κανει...
Που το έκανες Νίκο ?
για πες ,για πες....
Εφόσον δεν πρόκειται για 'αρνητική' εμπειρία το μοιράζεσαι εδώ κανονικά.
στον qsds στην μεταμορφωση...
ο λογος που αναφερω το ρυθμισμα ειναι ο εξης...
πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες μ3 που μπορει να περιποιουνται σχολαστικα το αμαξι τους...αλλα δεν προβαινουν σε βασικα πραγματα οπως το ρυθμισμα γιατι φοβουνται, και μεταξυ μας καλα κανουν..το ρυθμισμα ομως ειναι σοβαρο καθως η ιδια η bmw το απαιτει..καθως χωρις αυτο και το αμαξι δεν πηγαινει και μπορει να κανει και ζημια στο ιδιο το μοτερ!!!
υγ..θα ειχε πλακα μια δυναμομετρηση πριν και μετα..
Τι είναι αυτό το "φίλτρο vanos" που διαβάζω;
τι μαθαίνει κανείς...παίζει να έχουμε και κανα κωδικό του ανταλακτικού;
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...er_head_vanos/
11 36 1 401 971
:D:D:D
Ευχαριστω pilot!απαντήσεις αστραπή :D
παιδια λαδακια για τα m3 ειτε τα παλια είτε τα καινούρια που κυκλοφορούν που μπορούμε να βρούμε με κανενα δεκαρικο το λίτρο , τόσο τα είχα πάρει πρίν κανένα χρόνο, όποιος ξέρει ας στείλει ένα πμ ευχαριστώ , για αθήνα αναφέρομαι.
Είναι στο γερμανικό ebay ένας τύπος που έχει φοβερές τιμές σε λάδια.
Δυστυχώς όμως δεν είχα κάνει εγώ την παραγγελία και δεν ξέρω να σου πω λεπτομέρειες.
Λευτέρη το έψαξα εχθές αλλά δεν τον βρήκα :
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from...All-Categories
Λοιπόν, δεν ξέρω συγκεκριμένα για τα TWS και πόσο πάνε, εγώ είχα πάρει με ένα φίλο 5W-30 προς 5 -6 ευρώ το λίτρο, οπότε δεν ξέρω αν αυτά που παραθέτεις είναι όντως συμφέροντα στην τιμή.
Ο zaharias αν θυμάμαι καλά είχε δημοσιεύσει το λινκ, και είχε αγοράσει και ο ίδιος.
ΑΑ ρε συ εγώ κατάλαβα ότι δεν βρήκες τον ίδιο τον πωλητή!!! μάι μπαντ
παρήγγειλα προχθές μια 12άδα 148 ευρώ μαζί με μεταφορικά (10W60 TWS)
Περίπου στα 12.5 ευρώ το λίτρο βγαίνει μαζι με τα μεταφορικα αλλα ειναι παλι καλα πιστευω δεν μπορει εδω καποιος να σου δωσει τετοια τιμη και ειναι λογικό..
Τρελή τιμή,άντε γεια.Από το 20ρικο το λίτρο που έδωσα εγώ...
20αρικο???για πολυ ξύλο αυτός που σου τα έδωσε...
Πάνω απο 15¤ πολυ δύσκολα να τα βρεις.
Δηλαδή αν πας σε μια αντιπροσωπία στην Ελλάδα θα τα πάρεις με 15 ευρώ το λίτρο;
Επειδή δεν τα πήρα από Ελλάδα,αλλά θέλω να δω αν έκανα πατάτα που δεν περίμενα :)
Για αντιπροσωπεία δεν έχω ιδέα να σου πω, μιας και τόσα χρόνια πενβεδακιας δεν έχω παίζει το πόδι μου ποτέ. Σε όλα τα συνεργεία που έχω παει όμως, απο 14-15¤ τα έπαιρνα πάντα.