Από ότι έχω καταλάβει κανείς μας δεν αμφισβητεί το πόσο καλό κ γρήγορο αμάξι είναι το RS5 , αλλά οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε υπέρ του Μ3 επειδή έχει αυτό το κάτι παραπάνω, το "fun to drive" που λένε και οι φίλοι μας στην Αγγλία..!!!
Printable View
Από ότι έχω καταλάβει κανείς μας δεν αμφισβητεί το πόσο καλό κ γρήγορο αμάξι είναι το RS5 , αλλά οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε υπέρ του Μ3 επειδή έχει αυτό το κάτι παραπάνω, το "fun to drive" που λένε και οι φίλοι μας στην Αγγλία..!!!
για να συνεχισουμε την κουβεντα..το audi ειναι πιο φιλικο θεωρω ως προς το χρηστη..δηλαδη πχ... στα πολλα θα ειναι λιγοτερο νευρικο απο οτι το bmw οχι μονο λογω τετρακινησης αλλα και φιλοσοφιας audi...δηλαδη εκει που το m3 απαιτει καλο οδηγο με τα συστηματα στο off το audi θα βοηθαει καπως καλυτερα...οχι φυσικα οτι ειναι ευκολο προς θεου...μιλαμε για πολυ δυνατα αυτοκινητα...δηλαδη το bmw ειναι το "driver's car" με οτι αυτο συνεπαγεται ενω το audi το πιο all around ζητωντας λιγοτερα απο τον οδηγο...και παραλληλα οντας πιο "ξενερωτο" για αυτον που ζηταει το κατι παραπανω...
Να πουμε δυο λογια για την τετρακινηση.
Προσωπικα δεν θα επελεγα με τιποτα ενα τετρακινητο αυτοκινητο αν δεν εμενα σε μερος που τους μισους μηνες το χρονο να ειχε χιονια.
Δεν υπαρχει κανενας απολυτος λογος να βαραινεις το αυτοκινητο σου με τα συστηματα της τετρακινησης αν δεν πατας σε χιονια.
Μιλαω παντα για τετρακινηση haldex ή τυπου haldex,δλδ χωρις κεντρικο διαφορικο.
Οι τετρακινησεις αυτες δεν μεταφερουν κινηση αλλα ροπη.
Στο δρομο ειναι ελαχιστες οι φορες που θα χρειαστει πραγματικα.Οδηγοντας με "κεφια" μην περιμενει κανεις να μπει σε μια στροφη αλα wrc.
Aυτο που συμβαινει ειναι να εχουμε μουτρα στην αρχη και με επιμονη στο γκαζι να ανοιξει η τροχια μας με τα τεσσερα εχοντας φτασει πλεον να καλυπτουμε και τις δυο λωριδες της ορινης διαδρομης με το τουλαχιστον δυο τοννων αυτοκινητο μας.
Οποτε σπορ συμπεριφορα απλα ξεχαστε την και σας μιλαω εχοντας δοκιμασει σχεδον τα παντα.
Προσφερει βεβαια ενα (ισως) λιγο καλυτερο πατημα και εξοδο απο μια στροφη μιας που δεν εχεις χαζοσπιναρισματα εμπρος αλλα προσωπικα δεν με ενθουσιαζει η ολη αισθηση.
Σιγουρα η εκκινησεις ειναι σαφως ανωτερες απο ενα δικινητο αλλα ειστε σιγουροι οτι αυτο αρεσει σε ολα τα συστηματα μεταδοσης της κινησης του αυτοκινητου σας???
Απο την στιγμη που δεν χαζοσπιναρει εστω και λιγο σε μια αγρια εκκινηση οοοοολο αυτο το φορτιο μεταφερεται στο συστημα μεταδοσης ταλαιπορωντας το αφανταστα.
Για να μην πω για τον παρα πολυ βαρυ συμπλεκτη που εχουν ολα τα τετρακινητα.
για κατσε στην κινηση και στο "σταματα-ξεκινα" με manual τετρακινητο και μετα τα λεμε.
Συν τοις αλλοις εχεις και ολους τους τζογους και θορυβους ενος πισωκινητου αυτοκινητου απο την μεταδοση αλλα....χωρις να εχεις πισωκινητο.
Βεβαια στον αντιποδα εχω δει πραγματικα μαγικες ικανοτητες της τετρακινησης haldex 4 σε χιονια περσυ και ειχα μεινει χαζος απο την ευκολια με την οποια το αυτοκινητο ξεκιναγε και εστριβε παρα το 245/45/18 conti ελαστικο του.
To θεμα ειναι αν πραγματικα χρειαζεσαι την τετρακινηση ως οδηγος.
Στη χωρα μας,εκτος να μενεις σε ορεινη περιοχη με χιονα,ειναι υπερβολη η τετρακινηση.
Αλλα οπως προμοταρεται και διαφημιζεται δεοντως απο τις αυτοκινητοβιομηχανειες μοιαζει σαν αυτο που σου ελειπε τοσα χρονια απο το αυτοκινητο σου.
Ακουω αντιρρησεις
σαφως και ειναι δυο αξιολογα αυτοκινητα.
ομως επιτελους πρεπει να σταματησουμε να λειτουργουμε με την ξεροκεφαλια και να λειτουργησουμε για μια φαρο με το συμφερον μας!!
τι εννοω!!
σε πιστα μπορει το M3 να ριχνει σφαλιαρες στο s5...ομως εγω θα οδηγησω στη πιστα πεντε η δεκα φορες και τα υπολοιπα 10 χρονια στο δρομο!!!και τι δρομο!!!τουρτα!!!!
αν δεν ξερω αν οδηγαω αρκετα καλα(εννοω επιπεδο αρκετα καλος οδηγος) τοτε το μ3 ποτε δεν θα μπορεσω να το φτασω καπου!!!
αντιθετα η τετρακινηση θα με βοηθησει περισσοτερο!!!!
θελω να πω πως πολυ καλα τα test drive,πολυ καλοι και οι αδηγαρες που τα κανουν αυτα τα τεστ,αλλα το μονο σιγουρο οτι το 80% εξ υμων μονο στα ονειρα θα τα κανουμε!!!εκτος και αν ειμαστε καγκουρες-κατακριτεο ειδος που μπαντηλικωνουν σε καθε πλατεια απογευμα καλοκαιριου!!!!
οχι δεν με εχουν πιασει τα διαολια..απλα βαρεθηκα τις "ασκοπες" κουβεντες του στυλ τι λετε ρε bmw και τα μυαλα στο μπλεντερ ενω ειμαστε σε bmw forum.εννοειτε οτι bmw!!!και τα τεστ αυτα θα τα δω με πολυ μεγαλη ευχαριστηση γιατι μου αρεσουν,αλλα για να φτασω να οδηγησω οπως ο sting θα πρεπει για τα δεκα επομενα χρονια να οδηγαω μονο!!!και ολα τα αυτοκινητα,απο φιατ μεχρι λαμπο!!!οποτε αγοραζω αυτο που μου καθετε καλυτερα στο ματι και βγαζει το ματι του γειτονα!!!
Προσπαθωντας να το δω αντικειμενικα, μαλλον συμφωνω με την αποψη του GEORGE316.
Θεωρω οτι ειναι πολλα τα οφελει της τετρακινησης στο μεσο οδηγο και ειδικα σε αυτες τις ιπποδυναμεις!
Αλλα ειπειδη ειμαι κ λιγο της καγκουριας, της μπαντας και της αλητειας, αναμεσα στα δυο θα διαλεγα μια C63amg και θα σχολαγε το πανηγυρι!!
ε μα!!!!
φιλε george...φυσικα μην περιμενεις να γινεις sting...δηλαδη επαγγελματιας οδηγος..που τρεχει απο τα 5 του με καρτ...
ομως αν πας καποιες φορες στην πιστα..θα βελτιωθεις παρα πολυ..φυσικα με το αναλογο κοστος στις φθορες...εμεις ειμαστε χομπιστες με τα αμαξια και οποτε το να βελτιωθεις στο επακρο δεν σε νοιαζει στο κατω κατω..αρα πας στο ελευθερο σου χρονο...οσο υπαρχει..και μαθαινεις το αμαξι...
φυσικα και το s5 θα ειναι πιο ευκολο...οπως εγραψα και παραπανω
Εγω Μητσο θα διαφωνησω μαζι σου...
Μπορει τα προσθιοκινητα να ειναι για χωρους χαμηλοτερο κοστος και καθημερινους οδηγους,μπορει τα πισωκινητα να ειναι για σπορ οδηγηση με μεγαλυτερη ακριβεια στους χειρισμους (απο ποσους ομως?)
Χωρις τα ηλεκτρονικα στο on
Τα τερακινητα δεν προσφερουν απλα ενα λιγο καλυτερο πατημα οπως λες αλλα ενα πολυ καλυτερο πατημα μιας και η ροπη μοιραζεται και στους τεσσερις τροχους,ακομα και οταν καποιος απο τους τροχους χανει προσφυση οι αλλοι ωθουν το αυτοκινητο,αυτο μπορει να αποβει σωτηριο σε ορισμενες περιπτωσεις.
Ενταξει σιγουρα εχουν καλυτερη συμπεριφορα και αναγκαιοτητα σε μερη με χειμωνες,χωρις ομως αυτο να αποτελει το μοναδικο κριτηριο επιλογης των.
Αν προσεξει κανεις τελευταια θα δει πολλες εταιρειες να χρησιμοποιουν την τετρακινηση σε μοντελα τους(δεν μιλαω για τα suv).
Οι αλλες με ισχυρες εκδοσεις να εχουν την τετρακινηση ως μοναδικη επιλογη.
Τεσπα σε συνθηκες δρομου οπως της Πατριδος μας το τετρακινητο ειναι για μενα πολυ καλυτερο και περισσοτερο ασφαλες απο οποιδηποτε αλλο.
Βεβαια τα γουστα διαφερουν...
η Bmw σου δινει την επιλογη να επιλεξεις μεταξυ 4χ4 και πισω κινησης
το auΔi σου δινει την επιλογη FWD και 4χ4
καπου εδω σταματαει η συζητηση :th_Laie_67-1:
ντάξει...το αμάξι είναι απλά κατώτερο βάση του εξοπλισμού που φέρει...θα μπορούσε
κάλιστα να χαρακτηριστεί ώς ένα αποτυχημένο R-35. όταν μηχανολογικά η ζυγαριά
γέρνει με το μέρος του, βλέπε τετρακινήσεις - αυξημένη ιπποδύναμη - αυξημένη ροπή
κτλ κτλ, πρέπει να είναι τουλάχστο μπροστά...ειδικά όταν έχουν την ίδια τιμή. σε αυτή
την κατηγορία, όλα τα αμάξια της άουντι είναι σκέτες αποτυχίες, κοινώς τζάμπα λεφτά.
η επιτυχία της άουντι, είναι μέχρι και 2000 κυβικά. απο εκεί και πέρα, τζάμπα ασχολείται.
Ένα δευτερόλεπτο στη πίστα του TopGear είναι αιώνας ολόκληρος.
Με στεγνή πίστα πιστεύω ότι η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη!
Αλλά και τους χρόνους να αφήσουμε στην άκρη, το Μ3 είναι πιο διασκεδαστικό στην
οδήγηση, και πιο αλητεία. Τα γρήγορα AUDI είναι σαν να οδηγείς ... με προφυλακτικό!
Δεν βλέπω το λόγο γιατί κάποιος να διαλέξει το RS5, εκτός αν είναι για θέμα εμφάνισης,
που είναι εντελώς υποκειμενικό.
εκτος του r8...που τα βαζει με το gtr (με λιγη βοηθεια απο την lambo...)
και το rs5 δεν εχει σχεση με το gtr...παρα την τετρακινηση..και τον κινητηρα μπροστα...το gtr παρα τα φαινομενα ειναι ενα κινητο εργαστηριο τεχνολογιας για να καθιερωθει μια και καλη η nissan και μπαινουν μεσα με την παραγωγη του!!!...τοτε αμα το παμε ετσι που ειναι και η m3 σε σχεση με το gtr η το r8...το gtr ειναι φτηνο γιατι ειναι nissan...δεν εχει αυτη την πολιτικη ουτε η audi ουτε η bmw...
το gtr φτιαχτηκε για ενα και μονο λογο...για να σπασει τα ρεκορ πιστας...πραγμα που εκανε με καποιες επιφυλαξεις παντα...και φυσικα να καθιερωσει την nissan σαν εναν παγκοσμιο παιχτη supercar!!!οπως δηλαδη εκανε και το group vag με την veuron!!και φυσικα μπηκε "μεσα"...
Το θέμα ξέρετε ποιο είναι?
Ότι τα Audi είναι πιο ξενέρωτα, πιο αποστειρωμένα, πολύ λιγότερο φιλοσοφημένα από πλευράς ανάρτησης και κατανομής βάρους, με περισσότερα φρουφρού κι αρώματα και λιγότερη ουσία.
Αλλά...
...στα χέρια ενός άπειρου οδηγού, είναι πιο γρήγορο από μια Μ3. Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε ποιοι τα οδηγούν. Ο ψαγμένος που θα αναζητήσει την ιδανική γραμμή? Ο ριψοκίνδυνος που θα βγει Κυριακή πρωί να στρίψει και ενδέχεται να επιστρέψει πάνω στον γερανό του Κατσίμπα? Ή μήπως εκείνος που κοιμάται κι ονειρεύεται powerslides και ντριφταρίσματα?
Τα γρήγορα Audi κάνουν τον μέσο οδηγό μάγκα. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Κι εγώ ένιωθα σπουδαίος πίσω από το τιμόνι του ΤΤ όταν μπορούσα να προσπεράσω το 90% των οχημάτων που κυκλοφορούσαν δίπλα μου, κι ας είχα χέρια αγορασμένα απ' τον Μπακάκο.
εγω γιατι εχω audi?????????????????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
α ρε πατερα κοντεψες να με καταστρεψεις...αλλα μπηκα στο δρομο του θεου....:hystericalbs1::hystericalbs1:
περα απο τη δικη μου τραγελαφικη μιξη αμαξιων......εχεις πολυ δικιο!!!!ενας οδηγος που δεν εχει συνηθισει σε δυνατα αμαξια και πισωκινητα, γιατι ολα πλεον ειναι προσθιοκινητα, δεν θα μαθει ποτε να πηγαινει οπως του αρμοζει ενα m3 η μια elise...και βασικα να το ευχαριστιεται χωρις να το φοβαται...
και παλι..μπραβο..εγραψες!!