πολύ μετριόφρων μου έγινες τώρα τελευταία εσύ και δεν μ'αρέσει...+ του ότι
σε βλέπω στεναχωρεμένο τις τελευταίες μέρες...μήπως σου έκανε τπτ το κρητικάκι και το κρατάτε κρυφό???:D:D
Printable View
Όπως τα λες Τόμις ... Πολύ απλά στην αυτόματη λειτουργία δεν σου αλλάζει ποτέ ταχύτητα γιατί νομίζει ότι σπινιαρεις ! Δεν μπορεί να εξηγήσει αλλιώς ο εγκέφαλος του smg την «απώλεια» ταχύτητας του αυτοκινήτου .αφού πολύ σωστά είπες ότι ξέρει πως πρέπει να αλλάζει σε συγκεκριμένα χλμ .
Αν θυμάμαι καλά ,γιατί το είχα ψάξει παλιά , το smg δέχεται σήματα Απο 7 διαφορετικούς αισθητήρες .
με τον μπιλαρα παμε ιδια ακριβως!!
για οτι αφορα το διαφορικο μπορω να σας πω την εμπειρια μου απο το 30αρι που ειχα και φοραγα 4.10...... το αμαξι γεμιζε παντου...οταν τα αλλα κρεμαγανε εγω πηγαινα τεζα!!!! επισης για την χρηση που το ηθελα εγω(κοντρες) με ειχε βοηθησει αρκετα μιας και στα 400αρια και 500αρια....το αμαξι ηταν πραγματικα πιστολι!!!!
δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν κανει το κοντο διαφορικο για ευθειες που λετε....
πάνω σ'αυτό που λές σπύρο, θυμάμαι όταν είχα πρωτοπάρει το αυτοκίνητο,
καταλάθος το είχα στο αυτόματο, μιάς και τότε το έβαζα μια αυτόματο μια
χειροκίνητο. θυμάμαι πως είμουν με δευτέρα, και στα μέσα της μπαντιάς το
αμάξι ανέβασε σε τρίτη και ίσιωσε πολύ απότομα. τόσο απότομα, που σχεδόν
υπερδιόρθωσε μόνο του...εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που το αμάξι
δούλεψε χεορικίνητα.:original:
άρα δοκιμασμένα, λές και εσύ πως το κοντό αποδίδει...
τελικά ο συμπέ και ο σόκιν αν δεν κάνω λάθος, είναι οι μοναδικοί
ιδιοκτήτες που λένε το αντίθετο απο όλα όσα έχουν γραφτεί και
σε ελληνικά και ξένα φόρουμ...ρε συμπέ!!!θα μας τρελάνεις όλους
τελικά εσύ μου φαίνεται ρε...ο βαγγέλης κοντεύει να βγάλει
καινούριες θεωρείες άλγεβρας - φυσικής για να σου αποδείξει πως
το κοντό αποδίδει...χαχαχαχαχαχαχαχ χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!
Σταματη το αμαξι που ειχες ηταν αλλο αμαξι και εκανες πατήματα με αλλα αμαξια.
Με τον Μπιλάρα είστε Μ3 Ε46 Φ.Π.Ε και δυο.
Λογικά το πολύ πολύ να έχετε 5-6 αλογα διαφορά ή να είστε και το ιδιο και γι αυτό πάτε μαζί.
Κανατε και οι δύο custom προγραμματα στον δρόμο και στο δυναμόμετρο και λογικά πηρατε το μάξιμουμ απο ενα Μ3 φ.π.ε.
Εσυ πιθανον εκτος απο φίλτρο-προγραμμα-εξατμηση μπορει να εχεις και πιο κοντό διαφορικό απ τον Μπιλάρα.
Εαν έχεις πιο κοντο διαφορικό στο Μ3 που εχεις τωρα (δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν το εχεις αναφέρεις) και αφου πιστευεις οτι βοηθά, γιατι δεν ριχνεις και 2-3 καρότσες στον Μπιλαρα και πατε σχεδον μαζί οπως λές ????
Μηπως στην τελική είτε 3.91 είτε 3.62 το ιδιο πραγμα ειναι στην ευθεία????
Και επειδη και εγω το εχω ψαξει πριν απο καιρό, πιστευω οτι εαν με τον Βασιλη πάτε μαζι σε ευθεία, σε κατηφόρα σου ριχνει και ανετα εαν φοράς κοντο διαφορικο.
Τσεκαρισμενο.
Εαν δεν φορας και θα βαλεις πες μας τα αποτελέσματα να λυσουμε την απορία εαν απο το ποστ μου δεν την εχω είδη λυσει...
θα σου πω διαφορες οταν θα βαλω και εγω εισαγωγη!!!
εσυ τελικα δεν εχω καταλαβει τι επιμενεις.....οτι βοηθα το διαφορικο η οχι!
2 ΙΔΙΑ αμαξια αν το ενα φοραει διαφορικο.....θα ειναι μπροστα.
Σταματη, εγω επιμένω οτι δεν βοηθα το διαφορικό.
Εσυ πιστευεις οτι εχεις κοντο και θες και εισαγωγη να περασεις μπροστα και ανετα απ τον Μπιλάρα?
Πιστευεις δηλαδη οτι τις 2-3 καροτσες που επρεπε με την λογικη σου, να σου δωσει το διαφορικό, σου τις "παιρνει" η εισαγωγη του Μπιλάρα??
Με λιγα λογια πιστευεις οτι αν βαλεις εισαγωγη και γινεις ιδιος με τον Μπιλάρα θα εισαι μπροστα λογο του οτι θα εχεις και το διαφορικό.
Οκ, θα περιμενουμε και ειναι ευκαιρία να μας φυγει και η απορία για το κοντο.
Εμενα η προβλεψη μου ειναι οτι και εισαγωγη να βαλεις (δεν μιλαω για alpha-N) παλι στα ιδια θα είστε περίπου και αρα το διαφορικο δεν βοηθάει αφου εμμεσος λες οτι δεν σε βοηθησε και τοσο μεχρι τωρα.
Ελα ρε Μητσο, μου το εχεις ξαναβαλει αυτο καπου αλλού.
Αμα θες να φαμε και ποπ κορν βαλε κατι φρεσκο.:th_Laie_67-1:
Αμα μετρησεις του εκανε κολωνα σε 6 δυτερολεπτα.
Μπραβο το κοντο, ουτε κομπρεσερ να ηταν.
Δημητρη αυτα δεν γινοντε.
χαχαχα ρε παιδιά το αμάξι είναι άδειο ...αυτός ο οδηγός δεν πρέπει να είναι πάνω από 45 κιλά... κοντεύει να φιλήσει το τιμόνι... :hystericalbs1: :thumbsup:
Εγω επειδη εφαγα με τον Δημήτρη και τον Ευαγγελο αρκετο ποπ κορν για το διαφορικό, και παλι δεν αλαξα γνωμη περιμενω να το δω και live το θεμα με τους Σταματη vs Μπιλαρα.
Μεχρι στηγμης με βαση τα αποτελεσματα τους πιστευω οτι εαν δεν κόβει το κοντό, δεν ειναι και κατι σπέσιαλ οσον αφορα κοντρες.
Δεν τίθεται και θεμα smg ή μανιουαλ αφου του Σταματη ειναι μάνιουαλ.
Καλυτερα εισαγωγη και φιλτρο "Μπιλαρας-type" μεχρι στιγμης.
Eιναι και πιο οικονομικη.
ειναι φρεσκοψημενα αυτα. Δεν ειχα με τι να τα φαω οποτε εβαλα το videaki. Ειναι οντως παλιο αλλα αυτο ειχα προχειρο για τα δω μαζι με τα ποπ-κορν:D Περιμενω να ερθεις Αθηνα για να ψησουμε λουκανικακια μαζι. Και βεβαια και του αλλου συμπε μιας και απο οτι βλεπω, σε εσας τους δυο, σας αρεσουν ιδιαιτερα :D:D
off topic
Σκεφτομαι και εγω να βαλω 3.91 ή 4.10 για τα track days.
Μητσο, αμα κανω και καμια κοντρα και κερδισω με το κοντο να το γραψω ή θα πεσει ποπ κορν και κραξιμο??:D
Εδω που τα λέμε δεν νομιζω να το γραψω.
Φοβαμαι ο Ευαγγελος θα μου κινησει και αγωγη για χασιμο χρονου.
Μεχρι και τηλεφωνα εδω με επερνε για να με πείσει για το κοντό διαφορικο ο τρελός:D
Σεφακο μη βαλεις τιποτα ρε..
Αντε παρε το αεροπλανο , κανονισε ενα πατημα με ενα δυνατο Μ3, παρε το δικο μου και πετα του τα ματια εξω....
Ευκαιρια να δεις απο κοντα το ψηλο!
Ακου Μανωλακη,
Το δικο σου το αμαξι φοράει 4.10 και ειναι αργο.
Το πρωτο δυνατο Μ3 που θα του πεταξω τα ματια εξω θα ειναι το δικό σου!!!
Θα ασελγισω στο αμαξακι σου για να με θυμασε μεχρι να γερασεις.
Θα στον κάνω πάλι ρεκτιφιέ και παλι θα ψαχνεσε με τα μηχανακια και τα v-box.
Οι Σερρες ειναι κοντα...
χιχιχιχιχι :devil2:
Δε με λες ......σκεφτεσαι να ανεβασεις τη κατσαρολα σου βορεια?
Ναι.
Μηπως φοβάσαι??
Μάνο έχεις βάλει κι εσύ 3.91 ή στοκ είσαι?
Τώρα είδα 4.10 οκ ..
Τα λεμε αυριο.
Σιρόπι για τον πυρετό ή και υποθετο και πηγαινε για υπνο.
Πυρετό εχεις.
Δεν γινεται να υποτιμάς ετσι τον Ρεκορτμαν, τον Τσάπιον, τον Κυπριο Βατανεν, τον κλώνο του Σενα....
σταματη ποτε θα βαλεις εισαγωγη???
εγω τελος τις εβδομαδας θα ειμαι ετοιμος λογικα!!!
κατσε να δω ποτε θα τελειωσει απο φανοπειο γιατι οπως εγραψα του αλλαζω και look,γιατι ενα τηλ το πρωι δεν ηταν καλο και μου αλλαζει το προγραμμα μου. μολις εχω ακριβη ημερομηνια παραδοσης θα σου στειλω πμ μπιλ γιατι ηταν να το παρω τεταρτη αλλα δεν το βλεπω με τιποτα!!!! οταν λες θα εισαι ετοιμος τι εννοεις;;;βελτιωνεις και κατι αλλο; γιατι απο οσο ξερω ετοιμο ειναι το αμαξι σου.
επισης chief θα στο πω και αλλιως...παταω με φπε χωρις εισαγωγη και ειμαι μπροστα ανετα......παταω με μπιλαρα ο οποιος εχει εισαγωγη και παμε μαζι,οποτε λογικα αν βαλω και εγω εισαγωγη και επαναπρογραμματισω δεν θα ειμαι μπροστα;;
Με αυτη την λογική σιγουρα αφου εχεις και το διαφορικό πρεπει να σε βοηθά το διαφορικό.
Αν και το προγραμμα το δικό σου και του Μπιλαρα απ οτι ξερω φτιαχτικε στο δυναμομετρο και στον δρομο και σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο συνηθησμένα προγραμματα που εχουν αλλα Μ3.
Τεσπα, ασφαλη συμπερασματα οσον αφορά το διαφορικό και αν ειναι αυτο που κάνει την διαφορά θα βγουν αφου βαλεις εισαγωγη και εσυ και πατησεις με τον Μπιλάρα.
Μου αρεσει η σιγουρια σου :D Το μονο σιγουρο που θα βγει, ειναι η δημιουργια ενος καινουργιου thread με πολλες σελιδες :D Εδω ρε χριστοφορε τα ιδια αυτοκινητα, πατανε την ιδια μερα και φερνουν διαφορετικα αποτελεσματα, πως θα βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα? Μονο vbox με τις ιδιες συνθηκες θα μπορυσε να δωσει μια εικονα. Ετοιμασε λοιπον φρεσκο :popcorn: για να απολαυσεις καλυτερα το καινουργιο thread μετα το ανοιγμα :D (εγω ετοιμαζω :morningcoffee: για μενα, το ποπ κορν παχαινει και ειμαι σε διαιτα αυτην την περιοδο :D)
Μητσο, απο το πολυ το ποπ κορν (καλαμποκι) που εχω φάει για το θεμα διαφορικου, ακουω, βλέπω, και διαβαζω για διαφορικο και κατι γινεται με το λαρυγγι μου.
Ξεκινα απο μονο του και αυτόματα χωρις να το θέλω και κανει κο κο κο κο :D
Λες να επαθα κατι??
καλησπερα και απο μενα...εχω 2 μερες να μπω διοτι ειχα ενα ατυχημα με το αμαξι της αδερφης μου (να ζησουμε να το θυμομαστε το κακομοιρο)και σημερα μου επετρεψαν να γυρισω σπτι μου.....
οσον αφορα τα 2 αμαξια (ΜΠΙΛΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗ) την ημερα που πατησανε το αμαξι του μπιλ δεν δουλεψε σωστα διοτι μετα απο καποιες δοκιμες που εκανε ειχε βραχει η χοανη μπροστα και δεν εμπενε αερας απο την εισαγωγη....
τωρα αν αναλογιστης σταματη οτι εσυ εισαι φπε (διαφορικο οπως βλεπουμε ολοι) και εχεις απο μαμα μ3 μια διαφορα 60+ κιλα διαφορα +18ΑΡΕΣ λογικο να περνας μ3 φπε(κομμωτη ποθ πλεον εχει πεσει πααααααρα πολυ)....με το καλο να το βγαλεις και να κανονισουμε ενα μαζεμα παλι οσα Μ3 θελουν 1 σταδιο (αλλα να δηλωσουμε τι και τι φοραμε οχι ν βγαινουνε ενα ενα π.χ οπως βολαν)...
Δεν ειναι τιποτα...ξεκινα τα λουκανικα και εσυ και θα δεις μεγαλη διαφορα. Μετα δεν θα σε απασχολουν ζητηματα και σκεψεις οπως το παραπανω. Σκεψου το αυτο που σου λεω, ειναι μια λυση στο προβλημα σου :D:D:D
Back to topic λοιπον, βλεπω οτι ο βασιλιας πεθανε (κομμωτης-oddy) και ετοιμαζονται οι νεοι διαδοχοι. Subscribed και εγω να δουμε ποιος θα βγει :D
ώπα...τι βλέπω???δηλώσεις απο κύπρο για σέρρες???ωραίο team θα είμαστε ρε...
μανωλάκης - συμπεθερος - νίκος...άντε να μπορέσουμε να πείσουμε και τον βάγγο...
συμπέ, αυτόν ψήστον εσύ ρε...πές του ότι θα έχει μια μέρα, μόνο 400άρια...έτσι θα
έχετε όλο τον χρόνο να βγάλετε συμπέρασμα για το κοντό...
υγ. ρε δημήτρη...τι δίαιτα κάνεις εσύ ρε???ίδιος με τον σεφ είσαι ρε φίλε...10 κιλά
κάτωνα γράψεις, θα πρέπει να ψωνίζεις απο το ίδιο μαγαζί που ψωνίζει και ο ψάλτης...
Και σιγουρα ενα Σαββατο ή Κυριακη μεσα στο Μαρτιο!!!
Απλα επειδη ειναι κριμα να παμε και να βρεχει καλο ειναι να αποφασιστει 5-6 μερες πιο πριν , αφου υπαρχει δυνατοτητα 10 ημερης προβλεψης καιρικων φαινομενων...
Για το θεμα του βηματος ειμαι ακομα μπερδεμενος..
Εχω κανει μετρησεις με μακρυ και κοντο βημα σε αναλογο θρεντ και τα αποτελεσματα ηταν υπερ του μαμα βηματος. Υποστηριξα πως το κοντο ειναι τελικα πιο αργο.
ΑΛΛΑΑΑΑΑΑ...... μετα απο επισκεψη στις Σερρες τον προηγουμενο Οκτωβριο αρχισα να αμφισβητω τα στοιχεια της τηλεμετριας που εχω αναρτησει...Οχι πως ειναι ψευτικα μιας και το pbox δε κανει λαθη...Ομως οι συνθηκες περιβαλλοντος επηρεαζουν οπως θερμοκρασια , υγρασια , ασφαλτος , λαστιχα ...
Και καταληγω.....ο χρονος επιταχυνσης με το κοντο βημα στις Σερρες, ειναι πολυ μικροτερος σε σχεση με το μακρυ βημα...Βεβαια οι συνθηκες ηταν διαφορετικες και παλι..
Οποτε ή γινεται πατημα με δυο αυτοκινητα διαφορετικου βηματους αλλα με ιδια χαρακτηριστικα
ή γινονται μετρησεις στο pbox με το ιδιο αυτοκινητο ,στο ιδιο μερος ,την ιδια ωρα...με διαφορετικο βημα....λιγο δυσκολο..!
Το κοντο βημα σου δινει την αισθηση πως επιταχυνεις σαν παλαβος...Η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
καταρχην ευχομαι να εισαι καλα γιατι απο οτι καταλαβα παλι επαιζες τα "συγκρουομενα"!!!
κατα δευτερον το εχω ξανα αναφερει αλλου αλλα θα στο πω και εδω!
πατησα με μπιλαρα...και παμε τα ιδια...στο ανεβα μας κοψανε,στο κατεβα ξεχασε να βαλει τις "γρηγορες" αλλαγες,στο ξανα ανεβα παμε κοπια! τελειωνω και ακουω μετα απο μια μερα οτι λογω οτι εκανε καποιες δοκιμες σε βρεγμενο εδαφος ειχε παρει νερα το φιλτρο,και δεχομαι προσκληση για δοκιμη.
μετα απο 2-3 μερες.......παταει ο μπιλαρας με τον κωστα απο καρδιτσα...με αποτελεσμα να πηγαινει κοπια! παταω εγω με κωστα...και πηγαιναμε κοπια αντε να ξεμυτιζε καποιος σε καποια αλλαγη και μετα παλι κοπια...
και ρωταω πατησαμε και οι δυο με το ιδιο αμαξι την ιδια μερα και ωρα και πηγαιναμε και οι 3 το ιδιο.....ειχε και εκει προβλημα η εισαγωγη;;;παλι ειχε παρει νερο και δεν τραβαγε σωστα;;;γιατι ειχανε περασει 3 μερες...λιακαδα ειχε!!!!
λοιποοοοοννννν δεν λεω...πολυ καλο το αμαξι του και πολυ καλη οδηγηση απο τον μπιλ γιατι ολα παιζουν ρολο σε ενα πατημα.....μακαρι γιατι εχω ριξει πολλα λεφτα με την αλλαγη του λουκ και το φανοπειο να μπορεσω να παρω καμια εισαγωγη αμμεσα,και ελα να δεις γλεντι σε ενα 0-700!!!!:thnx:
οποτε αναμονη γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχεια!!! προς το παρον με τον μπιλ εχουμε 2 πολυ καλα φπε!!!!thumbthumb
ευχαριστω σταματη...νιωθω καλυτερα και ολας...!!!
οσο για αυτο που λες οτι πατησατε υην ιδια μερα με το ιδιο αμαξι...
οταν ειχαμε κανει το war M3 H EN ΛΟΓΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ EIXE ΠΕΡΑΣΕΙ μιση μουρη στον τζεο...παταω εγω μαζι του και του ριχνω μισο κενο αν θυμαμαι καλα....παταω με geo παω κοποιο...και οοοοοοοοοοολα αυτα την ιδια μερα στης ιδιες συνθηκες.....
βρε παπαρα παρε τηλ πριν κανεις τιποτα στο λοοκ....
πιστευω να μην εδωσες πολλα...αλαξες και φλας (εβαλες τα μαυρα σαν τα δικα μου?)
plaka plaka den exo parei flas!!!!
ematha psaxneis kapo gia enan filo sou?
exo kapo-port pagkaz- kai profylaktira mprosta
sorry gia to off topic!!!