Και λιγα λες Λιακο! Εχει τυχει να δουλεψω ενα σεβαστω διαστημα σε αντιπροσωπεια. Μεχρι και τα καινουρια συμαζευουν! Εχασα την μπαλα ενα χρονο που ημουνα εκει!
Printable View
Δηλαδή εγω που κάνω 8.000 χιλιόμετρα το χρόνο :shok: αμα πάω να το πουλήσω κάποτε θα με πουν ψεύτη????:shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Το συμπέρασμα παιδιά είναι ότι αμα θέλουν να τα κρύψουν τα χιλιόμετρα τα κρύβουν και δεν τα βρίσκεις ποτέ...Ειδικά απο Ε46 και πίσω (όχι ότι δεν γίνεται και σε πιο νεα μοντέλα)
Αρχικά για εμένα ξεκινάς απο το εσωτερικό και καταλαβαίνεις τη χρήση.Αμα βλέπεις ξεφτίσματα και ένα σωρό γρατζουνιές μέσα άστα να πάνε...Δεν πάει να έχει 10.000 πραγματικά χιλιόμετρα.
Μετά το αμάξι πάει σε έμπιστο φαναρτζή για να διαπιστώσει τυχόν χρυσά ψαλίδια...
Τέλος μηχανολογικό έλεγχο (μέτρηση συμπίεσης,φρένα,γενικότερο έλεγχο)
Επίσης να επισημάνω ότι αμα ακολουθήσει κάποιος το παραπάνω τρίπτυχο,δεν πρόκειται να βρει καθόλου εύκολα αμάξι για μήνες και ειδικά αμα πάρει σβάρνα όλες τις μάντρες...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdo wn:
Αλλά το καλό πράγμα θέλει πάντα υπομονή...thumbthumbthumb
Θα βγω (λίγο) εκτός θέματος, αλλά πιστεύω "κολλάει".
Δεν ψάχνω στα μεταχειρισμένα ΤΟ κελεπούρι. Ξεκινάω από την καλή τιμή και αρχίζω να απορρίπτω κομμάτια που έχουν σοβαρά θέματα ... Επίσης έχω σαν αφετηρία τα μοντέλα της κάθε μάρκας που αποδεδειγμένα έχουν βγει αξιόπιστα. Στη BMW έχω επιλέξει ως τώρα το 318 (Μ43 1,9) και το 520 (Μ54 2,2). Και τα δύο αποδείχτηκαν αντάξια της φήμης τους.
Οταν όμως αγοράζω φτηνά, προφανώς κάνω υποχωρήσεις γιά βαμένα κομμάτια, μικροφθορές στο εσωτερικό, κάμποσα χλμ στο κοντέρ κλπ ... Σαν κλασικό αρρωστάκι που είμαι, αμέσως αρχίζω τη διαδικασία της αποκατάστασης των όποιων φθορών. Αυτό συνήθως μου παίρνει έναν ολόκληρο χρονο, δεν έχω μηχανή που κόβει λεφτά ... η πορεία αυτή όμως μου δίνει ξεχωριστή ικανοποίηση. Μόλις ολοκληρωθεί η "αγαπούλα" αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου που θα παραμείνει στα χέρια μου. Ο επόμενος ιδιοκτήτης θα είναι ο πραγματικός τυχερός.
Περίεργη ψυχολογία θα μου πείτε ... Αν θέλετε το μετακινεί κάποιος το ποστ στο θρεντ γιά τον ψυχαναγκασμό . :original:
+1000 φίλε dimis.
Ακριβώς αυτό έχω πάθει με το 46άρι που πουλάω. Με 150.000 πραγματικά χλμ με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι είναι πολλά κ.λ.π. Έπρεπε να είχα ακολουθήσει την συμβουλή φίλου φαναρτζή - μαντρά όταν είχα ρωτήσει τη γνώμη του για το πόσο να του βάλω τιμή πώλησης. Χωρίς να μου πει οτιδήποτε για τα λεφτά, μου είπε να το κατεβάσω στα 80.000 χλμ για να φύγει αμέσως σε όποια τιμή ήθελα. Εγώ δεν τον άκουσα και ξεκίνησα να το δίνω στις 12.000 ευρώ (πριν από ένα χρόνο!). Τώρα έχω φτάσει στις 8.500 ευρώ το αμάξι δεν φεύγει και εγώ λέω πόσο μαμάκας ήμουν που δεν άκουσα τον φίλο. Το αμάξι θα είχε πουληθεί στάνταρ και όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι αφού όντας ατρακάριστο και καλοσυντηρημένο, κανείς δεν θα είχε καταλάβει το κατέβασμα στα χλμ... Τί θέλω να πω με όλη αυτή την προσωπική ιστορία? Τίποτα παραπάνω από αυτα που λέει και ο dimis. Εμείς φταίμε πρώτα από όλους γιατί όταν θα παρουσιαστεί ένας πωλητής όπως εγώ τώρα, με όλα τα τιμολόγια από τα service (και όχι ένα απλό βιβλίο που όποτε θέλω φτιάχνω ψεύτικο), που να λέει ότι δίνει το αμάξι για να πάει σε όποιον φαναρτζή - μαντρά - συνεργείο κ.λ.π. θέλει ο υποψήφιος αγοραστής να το ελέγξει γιατί πραγματικά δεν έχω να κρύψω τίποτα, ο άλλος γυρνάει και σου λέει "είναι πολλά τα 150.000" και ψάχνεται να σου κόψει ένα πεντακοσάρικο. Ε καλά να πάθουμε μετά που θα βρούμε το "διαμάντι" του "γιατρού" που θα λέει για 80.000 χλμ. και θα μας τρέχουν τα σάλια...
Sorry για το επιθετικό μου ύφος αλλά μόλις μίλαγα με άλλον έναν που με έκανε να νοιώσω μαμάκας που είμαι ειλικρινής...:ranting2:
Δε χρειάζεται να σκας Αντρέα.
Κι εμένα μ' έπαιρναν τηλέφωνο να μου πουν ότι τα 19.000 ευρώ που ζητούσα για το GTI μου (ατρακάριστο 2006 full spec) ήταν πολλά. Τους απαντούσα πως τόσο εκτιμούσα την αξία του, πως δεν είχα ανάγκη τα χρήματα και πως είναι ελεύθερη αγορά. Με έβριζαν και μου το έκλειναν. Τελικά το πούλησα τόσο ακριβώς. Το αυτοκίνητο ήταν τόσο χαρτί που ακόμη με παίρνει ο νέος ιδιοκτήτης να μ' ευχαριστήσει.
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως όταν απέσυρα την αγγελία από το car.gr, πρέπει να μου τηλεφώνησαν τουλάχιστον 8 άτομα για να μάθουν αν πουλήθηκε. Ήταν τα κοράκια που περίμεναν να το πάρουν σε τιμή ευκαιρίας. 12.000-14.000 ευρώ λέει έδιναν. Αμ δε. Δεν το κράταγα να το κάνω έργο τέχνης στον κήπο μου?
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το ΤΤ μου το 2006. 18.000 ευρώ μου έδιναν αντιπροσωπείες και μαντράδες, γύρω στα 20.000 κάτι ιδιώτες. 3 μήνες αφού έβαλα την αγγελία το πούλησα 28.500 ευρώ.
Σημείωσε πως κανένα δεν είχε γυρισμένα km και πως το GTI πουλήθηκε με 96.000 στο κοντέρ, το δε ΤΤ με 103.000.
Κατεω... Τραβηγμενο, αλλα οι πιθανοτητες του να παρεις καινουριο που ψιλοχτυπησε σε μεταφορα, συμμαζευτηκε νυχτα και μπηκε καλογυαλισμενο στη βιτρινα δεν ειναι λιγες... Και το ωραιο ειναι οτι δεν καθεσαι να ψαξεις το καινουριο!
Το jimny μας παντως, αν καινουριο ειχε βαμμενο και στοκαρισμενο:shok: εμπρος προφυλακτηρα.
Το Κια ενος φιλου απο Πατρα, επισης καινουριο φαινονταν λιγο πασπατεμενο μπροστα. Δεν ειχα μιλησει. Το θεμα ειναι οτι καπου μπλεξαν τα μπουτια τους στην αντιπροσωπεια και τον πηραν τηλεφωνο κανενα μηνα αφοτου το πηρε να τον ρωτησουν αν εμεινε ευχαριστημενος απο την εξυπηρετηση του φαναποιειου:shok: :shok::shok:
Τους ειπε οτι το αμαξι ειναι του κουτιου και επειτα απο λιγο ψαξιμο του ειπαν οτι εγινε λαθος...
Αν το δεις ομως το αμαξι και δουλεια εχει γινει μπροστα και ψιλοβιαστικη ειναι... Οι βιδες των μπροστινων φτερων εχουν πασπαλιστει με πινελακι.:shok:
Κοινως... Βρασε ρυζι!!!!!!
πολυ ευχαριστηθηκα τις αποψεις που διαβασα μετα απο την παρακινηση μου. Πρωτιστως γιατι καταλαβα οτι λιγο εως πολυ ο κοσμος ειναι προσεκτικος και ''φοβισμενος''. Αλλα υπαρχουν και οι ασχετοι που το μεγαλο τους μειον ειναι οτι συνεχιζουν να εμπιστευονται τους ανθρωπους. Ατομα που ηρθαν απο επαρχια για να παρουν ενα αυτοκινητο φθηνοτερο μια που στο χωριο τους δεν ειχαν επιλογες. Ατομα που δεν εχουν γνωστους-γνωστες και που θελουν ενα αυτοκινητο να μεταφερουν τα παιδια τους με ασφαλεια. Αυτους ποιος θα τους σωσει? Μηπως η νομοθεσια μας οπως και σε πολλα αλλα θεματα ειναι ανυπαρκτη?
Θα προσθεσω οτι η νεα μοδα ειναι τα αυτοκινητα απο κατασχεσεις, αυτο ειναι και μια αιτιολογια οτι δεν φερουν ευθυνη οι πωλητες-απατεωνες γιατι ετσι το αγορασαν απο την τραπεζα. Μηπως ομως πρεπει να ξεκινησουμε να βγαζουμε στη φορα συγκεκριμενους τετοιου ειδους πωλητες. Θα κανω την αρχη λεγοντας οτι το μαιμουδιασμενο αυτοκινητο που βρηκα ηταν απο την ********** στο Ηρακλειο για την οποια μετα ακουσα πολλες περιπτωσεις ιδιες και χειροτερες.
Ισως λιγο ασχετο με το συγκεκριμενο forum αλλα βρηκα και LEXUS RX-400h υβριδικο που εχει 10 εγκεφαλους μεσα με κατεβασμενα χιλιομετρα. Ασε που ολα οσα πουλιουνται στην Αθηνα εχουν περιπου 70.000 χλμ. Τυχαιο δεν νομιζω!!!!
Απλα και μονο για χιουμοριστικους σκοπους θα αναφερω φραση που μου ειπε διασημος εμπορος των Νοτιων προαστιων που στριβοντας απο παραλιακη προς Βαρη-Κοροπιου ζηλευουμε τ' αυτοκινητα του, ''εγω σου δινω τετοια αυτοκινηταρα σε τετοια τιμη και εσυ μου ζητας βιβλιο σερβις?''.
Δυστυχώς δεν κάνω για πωλητής Άρη. Πάντα ήμουν ειλικρινής, έλεγα όλη την αλήθεια και σεβόμουν το γεγονός πως αυτό που πουλάω μπορεί να είναι το όνειρο κάποιου ο οποίος θα δανειστεί, θα χρεωθεί και θα στερηθεί τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του για να το αποκτήσει. Δεν έψαχνα ποτέ για κορόιδα, γνώριζα την αξία των πραγμάτων και φρόντιζα να είμαστε και οι δυο -πωλητής και αγοραστής- ικανοποιημένοι. Απλώς δεν είμαι ο άνθρωπος που υποκύπτει στις πιέσεις ορισμένων ή στην ψυχολογία που καλλιεργείται κατά τις αγοραπωλησίες.
Αυτό που έχω μάθει απ' την καλή κι απ' την ανάποδη είναι πως το καλό πράγμα φαίνεται και αργά ή γρήγορα θα φύγει. Σ' αυτούς που έχουν μονίμως την εντύπωση πως οι άλλοι κρέμονται από τα @@ τους, στο τέλος μένει η πλέμπα.
Να σου πω και για την 5άρα που αγόρασα, μιας κι έχεις την ίδια: Την παζάρεψα μέχρι τα 32.200, είδα πως δεν πήγαινε παρακάτω και την έκλεισα. Κάποιοι άκουγαν την τιμή και γέλαγαν. Ξέρεις πόσες φορές άκουσα τη φράση 'Μπορούσες να πάρεις Μ3 με αυτά τα χρήματα'? Δεν ήθελα Μ3 όμως. Ήθελα οικογενειακή λιμουζίνα για καθημερινή χρήση, έως 2 ετών, με συγκεκριμένο εξοπλισμό, σε καλή κατάσταση, λογικά κυβικά και με λίγα km. Τον Απρίλη του 2008 αυτό το αυτοκίνητο κόστισε στον προηγούμενο 60.000 και κάτι ψιλά. Εγώ το πήρα όσο θα μου στοίχιζε ένα γυμνό 1800άρι Skoda Octavia Scout. Πόσο να το έπαιρνα δηλαδή?
Το ψώνιο πάντως που έχει ο Πάνος το έχω κι εγώ. Θα του μπάξω, θα του φτιάξω, θα του βάλω κι ένα τροπετάκι και θα το χαρώ για πολλά ακόμη χρόνια. Κι όταν έρθει ο ώρα να το πουλήσω, θα το δώσω όσο πιστεύω ότι αξίζει. Ειδάλλως θα το κάνω όπλο και μην τον είδατε τον Παναή.
εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν αγοραστές ιδιώτες, σχετικοί και ψαγμένοι με το θέμα αυτοκίνητο, άσχετοι όμως με το θέμα εμπόριο, που εκτιμούν και σέβονται αυτό που βλέπουν, απλά πράγματα.. Το καλό αυτοκίνητο δεν κρύβεται... είναι εύκολο να το καταλάβεις... αν ο πρώην ιδιοκτήτης του είναι σχολαστικός και μερακλής, το αυτοκίνητο κατά 99% είναι αστέρι, όσα χλμ και να έχει στο κοντέρ...
Είχαμε μια Toyota Carina αγορασμένη μεταχειρισμένη σε άριστη κατάσταση, αγρατζούνιστη με 60000χλμ, με την οποίο κυκλοφορούσε η γυναίκα μου και πουλήσαμε, γιατί αποφάσισε κάποια στιγμή πως της χρειάζεται ένα μικρότερο. Πουλήθηκε 5 χρόνια μετά την αγορά της ακριβότερα απ' ότι είχε αγοραστεί, με 115.000 χλμ... στην ίδια άριστη κατάσταση... τα μόνα λεφτά που είχαμε ρίξει ήταν ένα καινούριο σετ αλουμινένιες ζάντες του avensis και καινούρια λάστιχα 1 χρόνο πριν πουληθεί...
φυσικά χωρίς βιασύνες ..2-3 μήνες αφότου μπήκε η αγγελία στη χρυσή ευκαιρία τότε, την οποία ξεχνούσα και να ανανεώσω......
στο μεταξύ όποιος με έπαιρνε και έλεγε τα δικά του να του κόψω κάποιο τρελό ποσό κλπ (μεταξύ των οποίων και μαντράδες...) του έλεγα οτι δεν το συζητάω κι οτι αν τον ενδιαφέρει να πάρει ένα καλό αυτοκίνητο να έρθει να το δει. Αυτός που το αγόρασε ήταν ο 10ος πάνω-κάτω που είχε έρθει να το δει και μου έδωσε προκαταβολή επιτόπου, την άλλη μέρα έγινε η μεταβίβαση. Του έκοψα από μόνος μου και το 1/10 του ποσού επειδή έψαχνε συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένη κατάσταση, σε λογική αντικειμενική τιμή..
Οι μαντράδες δεν συζητάω τι μου έδιναν... ο dealer όπου κάναμε και τα σέρβις, μου έδινε λίγο παραπάνω από τα μισά απ' όσο τελικά πουλήθηκε..
Συμφωνώ απόλυτα πως δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη στα μεταχειρισμένα των επίσημων dealers. Δυστυχώς πολλοί ανυποψίαστοι πιστεύουν πως με το να αγοράσουν από επίσημη αντιπροσωπία είναι αυτομάτως εγγύηση του αυτοκινήτου που παίρνουν. Για παράδειγμα γνωστός μου αγόρασε πριν δύο χρόνια 325 compact για 19,000 ευρώ από γνωστή αντιπροσωπία. Φέτος και μετά από αρκετές μικροβλάβες του έβγαλε και δίσκο με το κοντέρ να γράφει 60,000km. Φταίω εγώ να θεωρώ πως τα 60,000 είναι ψευδή αφού είναι πολύ νωρίς να θέλει δίσκο το αμάξι???
Μου λεει οτι γι'αυτο σταματησε να παραγεται τον 6ο του '05 το 520 και αντικατασταθηκε απο το 523 με τα 177,οταν τον εκραξα με αυτα που μου ελεγε,μου ειπε θα προσπαθησει να μου βρω κανενα καλο Ε60 Μ54!! Ας μου λειπει του λεω:th_Laie_67-1: Παντως μην ξεχναμε και το πολυ βασικο τεστ ντραιβ που πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κανουμε.Βγαινουν σοβαρα συμπερασματα για το συστημα μεταδοσης,διευθυνσης και γενικοτερα οσων αφορα ζωτικα σημεια σε ενα αυτοκινητο και τον τροπο χρησης του
Και επισης, ΒΕΒΑΙΩΣ να παρουμε καποιον ΕΜΠΙΣΤΟ μας και εμπειρο μαζι.
Αλλα μην ξεχναμε να εχουμε και λιγη εμπιστοσυνη στον εαυτο μας.
Αν κατι δε μας παει καλα, κατι ξυνιζει....καλυτερα μακρια. Δεν θα παθουμε και τιποτα αν ΔΕΝ το αγορασουμε. Αντιθετα αν αγορασουμε ΛΑΘΟΣ αυτοκινητο, μαλλον θα το μετανιωσουμε...πικρα...thumb
Η αποψη μου ειναι οτι για καθε αμαξι υπαρχει και ο αναλογος αγοραστης.
Τον Αυγουστο του 2009 εδωσα το Octavia RS του 2005 στις 14500 ευρω μετα απο 3 μηνες αγγελιας στο car,ειχα την υπομονη αλλα και την ψυχραιμια αφου ακουσα διαφορες μ@λ@κιες απο μαντραδες μεχρι που στο τελος οταν χτυπουσε το τηλεφωνο ρωταγα αν ειναι ιδιωτης και αν επαιρνα αρνητικη απαντηση εκλεινα το τηλεφωνο.
Το παλικαρι που το πηρε ηρθε απο το Αγρινιο και με πηγε σε συνεργειο και σε φαναρτζιδικο οπου ξεψαχνισανε το αμαξι σε σημειο που του ειπα οτι αν τελικα βρει κατι και δεν το παρει θα μου εδινε 50 ευρω μεροκαματο για την μερα που εχασα.
Τελικα το πηρε αφου δεν βρηκαν τιποτα και του εδωσα και ολα τα μαμα πραγματα που ειχα αλλαξει,φρενα,ζαντες,αναρτ σεις,σκαστρα,φιλτρα κλπ.
Ακομα μιλαμε και με ευχαριστει για το αμαξι.
Μετα απο ψαξιμο καποιων μηνων βρηκα την Μπεμπα μου σε τιμη ακριβοτερη απο οτι ειχα υπολογισει αλλα με καταλληλες διαπραγματευσεις τελικα την πηρα οσο ηθελα.
Δεν ειχε βιβλιο σερβις,ειχε ομως τιμολογια απο σερβις και περασε απο εξονυχιστικο ελεγχο οπου και τελικα μου ειπαν οτι χιλιομετρα με φθορες ειναι παρομοια οπως επισης και τα τιμολογια.
Ολα αυτα τα λεω γιατι κατα την αποψη μου καλο ειναι να υπαρχει βιβλιο σερβις αλλα και αν δεν υπαρχει,οπως στην περιπτωση μου,δεν σημαινει οτι το αμαξι δεν ειναι καλο.
Ενας καλος ελεγχος ειναι πολυ καλυτερος απο ολα τα βιβλια σερβις.
Υπαρχουν καλα αυτοκινητα στην αγορα και την συγκεκριμενη περιοδο αν εχει καποιος μετρητα ειναι ευκαιρια να παρει καλο αμαξι,χρειαζετε ομως προσοχη για οπως λεει και μια λαικη παροιμια "ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρετε".
Παραφραζωντας τον Καλβο θα πω οτι "θελει υπομονη και χρημα η αγοραπωλησια".
Oχι απαραιτητα!325 που ο ιδιοκτητης του το ντριφταρει παντου και παντα,κοντραρεται και γενικως οδηγειται πιεσμενα δυσκολα φτανει κιολας μεχρι τα 60.000 χλμ με το ιδιο δισκοπλατο.....Κι αυτο στο λεω κι απο προσωπικη εμπειρια που εχω διαλυσει δισκοπλατο στα 13.000χλμ!
Σωστο σαν λογικη αυτο....
Αλλα εξισου σωστο σαν λογικη ΚΑΙ αυτο.... (δεν ξερω για 13.000χλμ, χαχα, αλλα γενικα ναι)
Ισως ομως σε συνδυασμο κ με αλλα "προβληματα" να προδιδεται μια αλλη ποσοτητα χρησης απο αυτην που αναγραφεται στο κοντερ.
Καλησπέρα σ' όλο το φορουμ, είμαι νεο μέλος στο εδώ.
Εδώ και αρκετό σκέφτομαι σοβάρα να αγοράσω ενα Χ3 και να το πάρω έξω όπου μένω. Είμαι ήδη κάτοχος μιας Ε81 δίλιτρης του '09 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Το θέμα που έχει προκυψει είναι το εξής,
τα περισσότερα Χ3 έχουν κατατεθημένες πινακίδες οπότε δεν μπορώ να τα πάω για έλεγχο. Ξέρει κανείς εαν οι εξειδικευμένοι επισκευαστές στέλνουν (μισθώνουν) κάποιον τεχνικο ώστε να τον πάρω να δεί το αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα είναι αυτό το αυτοκίνητο:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2092280/
Oι έμποροι είθισται να έχουν πινακίδες ΔΟΚ για τέτοιες δουλειές...;) Αλλωστε το αμάξι αν δεν παει σε συνεργείο,δεν μπορεί να ελεγχθεί για αρκετά πράγματα,οπότε τσάμπα κόπος.
είπε οτι δεν έχει τρόπο να το πάμε εκτός απο γερανο με έξοδα δικά μου.......
δεν ξέρω αν αξιζει να ασχοληθώ, ξέρω οτι το αμάξι έχει δώσει κάπου μια ''ψιλή'' και έχουν αλλάξει την μάσκα μπροστά και το καπο (σύμφωνα βέβαια με το repair order της motion n style).....
Εφοσον σου θέτει τέτοιο εκβιασμό,αστο και ψάξε γι'άλλο.Απλά τα πράγματα...
4/07/06 --> 18.769 χλμ (πρωτη αλλαγη λαδιων)
6/07/09 --> 60.263 χλμ (inspection II)
Μονο αυτα τα δυο εχει γραμμενα στο βιβλιο ????
Κατι βρωμαει
Μπορει.
Οπως ομως μπορει να μην εχει κανει ποτε τιποτε αλλο....
(Δεν εχει σφραγιδα ουτως η αλλιως το δευτερο σερβις...)
Απ'τη στιγμη που δε σου κανει μικρη διευκοληνση για να κοιταξεις καλυτερα το αυτοκινητο (και ισως να πουλησει!!), κατι βρωμαει.
Βαλ'του Χ, και πες το και σε γνωστους σου.
:thumbsdown:
οχι το βιβλίο έχει και άλλες υπογραφές,
αλλα στο history report από την motion n plus ξεκινά από τα 38000 νομιζώ....
και εκεί εχει κάνει αλλάγες λαδιών ανα 12000/15000 και έχει αλλάξει έναν ιμάντα.
το τρακάρισμα το έιχε πάθει στα 43000 χλμ και στα 55000 έχει αλλάξει ενα γρύλλο παραθύρου. τα σερβις συμφωνούσαν με τα χλμ.....αυτά βέβαια στα χαρτιά:shok:
επειδη δεν ειμαι και πολυ εμπειρος σε αγορες αυτοκινητου,
καποια στιγμη ενδιαφερθηκα για ενα αυτοκινητο βιτρινας.το ειδα στην εκθεση μιας αντιπροσωπειας και μαρεσε.η τιμη του ηταν ιδια με τα υπολοιπα στοκ καινουρια που υπηρχαν στα κεντρικα .οποτε ελεγα να παρω εκεινο και να μην περιμενω να ερθει αλλο απο κεντρικα αθηνας.
α)το αυτοκινητο της βιτρινας δεν ειχε πινακιδες,φυσικα.ειναι δυνατον ενα αυτοκινητο καινουργιο βιτρινας να μην ειχε πινακιδες δλδ αδεια κυκλοφοριας και να ηταν ενα μεταχειρισμενο που βαφτιστηκε καινουριο?
β) ειχε σε μια πορτα "τσιχλες" στα τελειωματα της πορτας.ειναι δυνατον να ειναι καινουριο και να εχει τετοια ατελεια στην βαφη?ειναι δυνατον να εγινε ενα τετοιο λαθος κατα το τελειωμα του βαψιματος στο εργοστασιο?(η αποψη του ντιλερ). Εχει παρατηρηθει να εχει παραλαβει καποιος καινουριο με παραγγελια και να εχει τετοια ατελεια?
γ) ειχε μια μικρη ρωγμη εσωτερικα στο φαναρι,δυσκολα την διεκρινες.
δ)αρκετες αραχνες στο χρωμα.(απο την αποκερωση και πλυσιματα λογω του μακροχρονιου στοκ,αποψη ντιλερ)
ε) προσεξα οτι μεσα απο τη μασκα του σηματος φιανοταν στο ψυγειο μερικα τεραγωνακια να ειναι λιγο τσακισμενα.ειναι νορμαλ αυτο για καινουρια?
στ αν θελουμε να ελεγξουμε ενα αυτοκινητο βιτρινας,καινουριο στοκ, αν ειναι οντως καινουριο και χωρις χιλιομετρα,μπορουμε με καποιον τροπο?
σε ερωτηση σε αλλες αντιπροσωπειες για το στ μου ειπαν οτι αν ειναι στην βιτρινα ειναι καινουριο.εφοσον δεν εχει πινακιδες ,αρα δεν εχει αδεια κυκλοφοριας, αρα ειναι καινουριο και οτι αν δεν εχει προηγουμενη αδεια κυκλοφοριας θα φανει οταν βγει η αδεια κυκλοφοριας.
αφου αν μπορειτε να μου απαντησετε σε ολα τα παραπανω,μπορειτε να μου πειτε αν μπορει καποιος να παρει ενα αυτοκινητο μεταχειρισμενο και να το βαφτισει καινουριο και να το πουλησει στην βιτρινα του και να φαινεται και στην αδεια κυκλοφοριας οτι εχει εκδοθει πρωτη φορα?
ευχαριστω
1)το οτι δεν εχει πινακιδες μεσα στην βιοτρινα αυτο δε το κανει και απαραιτητα καινουργιο, παντα βγαζουν τις πινακιδες στις εκθεσεις.
Αλλα η ημερομηνια πρωτης αδειας θα τα δειξει ολα
2) Ακομα και τα καινουργια κατα τις μεταφορες μπορει να υποστουν ζημιες και να επισκευαστουν μετα στην αντιπροσωπεια
3) Εχει ακουστει ξανα κατι αναλογο ζητας αντικατασταση ή εκπτωση...
4) Αυτοι που καθαριζουν τα αμαξια στις εκθεσεις τα βανδαλιζουν συνηθως με μονο σκετο ξεσκονοπανο, συνεπεια οι αραχνες απο τη σκονη που"γδερνει" το αμαξι
5) αυτο ειναι παραξενο..
6) πρωτο ειναι η αδεια κυκλοφοριας που θα δειξει αν το αμαξι εχει κυκλοφορησει, απο την αλλη ζητα τα χαρτια του αυτοκινητου να δεις τους κωδικους που εχει πανω και ποτε κατασκευαστηκε, μια προχειρη ιδεα παιρνεις κοιταζοντας τη ζωνη ασφαλειας που εχει ημερομηνια κατασκευης.
https://scrapetv.com/News/News%20Pag...nd-on-face.JPG
επειδη στην Ελλαδα ειναι γνωστο οτι γινονται πολλα, προσοχη μεγαλη...
:viannen_01::viannen_01:
https://www.youtube.com/watch?v=FD-t6Y-jclg
τον ρωτησα και αυτες ειναι οι απαντησεις του για ολα-
1)η ιστορια εχει ως εξης.
εγω ειχα ενδιαφερθει πριν 3 μηνες για ενα ολοιδιο σε εξοπλισμο αυτοκινητο απο τα καινουρια στοκ με την μεγαλη επτωση της μαμας και δεν ειχε.τον ρωτησα αν θα φερει για εκεινον για στοκ ολοιδιο στις παραγγελιες που εβαλε για το μελλον και ειπε οχι, ο,τι υπαρχει.
παω λοιπον τυχαια ξανα μια μερα και βρισκω αυτο που ηθελα στην βιτρινα.καλα του λεω αφου ειπες οτι δεν εχεις και οτι δεν θα φερεις που το βρηκες αυτο?μου λεει,επειδη φυγαν αυτα που εμειναν,πηρα μερικα απο αλλον που τα ειχε στοκ για να εχω βιτρινα.
μεσα σαυτα ηταν κιαυτο που μου αρεσε.
2) και 3) αρα συμφωνεις μαζι του οτι ειναι κατι συνηθισμενο .
επτωση δεν κανει γιατι υπαρχει ηδη μεγαλη εκπτωτικη προσφορα απο την μαμα συν την αποσυρση.αμα θες λεει παρε αλλο.
4) ετσι καταλαβα και εγω, αλλα σε συνομιλια μου με ντιτειλερ μου ειπε οτι και απο την αποκερωση αλλα και απο την εκθεση ενος χρονου σε διαφορες καιρικες συνθηκες αν ηταν εξω μπορει να συμβει αυτο.
5) επειδη δεν ειμαι και πολυ ειδικος και δεν μιλαω την καλα την τεχνικη γλωσσα,ελπιζω να σου δωσω να καταλαβεις με αυτο https://realoem.com/bmw/showparts.do...23&hg=17&fg=05 ,αυτα τα τετραγωνακια πανω απο τον αριθμο 1 στο ψυγειο ετσι οπως κοιταξα τυχαια μεσα απο την μασκα μερικα ηταν λιγο τσακισμενα.μπορει να συμβει αυτο κατα τα 15 περιπου χιλ. που εχει το καθε καινουριο αυτοκινητο κατα την μεταφορα του, η' κατα την μετακινηση του απο την γερμανια?
6)ειναι παραγωγης μαρτιου 2011 και ειναι σε στοκ ενα χρονο.πρωτη φορα θα βγαλει αδεια κυκλοφοριας,δεν εχει ξαναβγαλει μου ειπε.μου εδωσε τους κωδικους και το επιβεβαιωσα στο RealOEM. ομως το που ηταν και τι εκανε 1 χρονο τωρα στον αλλο ντιλερ δεν ξερει.
αυτο με την ζωνη πρεπει να ξαναπαω απο εκει.φανταζεσαι να με ρωταει τι κοιτας εκει στην ζωνη?
αρα, ειναι καινουριο? αν εχετε αμφιβολιες μετα απο οσα αποδεικτικα σας παρεθεσα ,μπορειτε να μου πειτε αλλο τροπο να το καταλαβω?
το προβλημα σου ειναι οτι θα παρεις ενα αμαξι και παλι δεν θα πιστευεις οτι ειναι αμεταχειριστο,εγω αυτο καταλαβαινω..
τα αμαξια στις εκθεσεις ειναι εκτεθιμενα σε τοσους υποψηφιους αγοραστες που μπαινοβγαινουν και δοκιμαζουν πατανε κουμπια πεταλ διακοπτες οποτε σιγουρα θα βρεις και αλλες φθορες.
τα χιλιομετρα δε που ισως εχουν πολυ απλα θα στα εξηγησουν σαν τεστ ντραιβ ...
μπορει να μην εχει πινακιδες και αδεια αλλα χιλιομετρα εχει οπως το 99% των εκθεματων οι πελατες πριν απο σενα πρεπει να το δουν εν κινησει να το αξιολογησουν ...
παρα πολλα βαφονται και επισκευαζονται εντος των καθετων μοναδων που πωλουνται ,ισως μερικα με χαμηλοτερη τιμη σαν προσφορα...
καλα καταλαβες...μαυτα που ακουω τι να υποθεσω? εδω αλλοι περιμενουν 3-4 μηνες να τα φερουν με παραγγελια απο το εργοστασιο και εχουν τετοιες και αλλες ατελειες ,τσιχλες,βγαλμενα λαστιχα στα παρθυρα,γρατζουνιες κ.λ.π.
οχι εβαλε κλειδι και γραφει 15 χιλ. αρα δεν ειναι τεστ ντραιβ.απλα δεν ξερω αν εχουν γυριστει.
για τεστ ντραιβ εχουν αλλα ,δεν παιρνουν απο την εκθεση να το βγαλουν βολτα και χωρις πινακιδες.