Δεν το υπογράφω κι'όλας...
Ίσως να κάνω και λάθος.
Printable View
Δεν το υπογράφω κι'όλας...
Ίσως να κάνω και λάθος.
Μια μικρή ιστορία.
Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι αυτή η σχέση είναι παλιά, πολύ παλιά.
Από τότε που εύσωμος εισαγωγέας έκανε τα δεύτερα βήματά του στο χώρο. Τότε που τα 80άρια ήταν τόσο καλά (και ήταν) που έπαιρναν τα εξώφυλλα στο περιοδικό του εκδότη (Φεβρουάριος Ά73). Τότε που ο εισαγωγέας έδινε το καλό του γκρούπ 2, 80άρι στον εκδότη – δημοσιογράφο - γκουρού και το έφερε 4ο στο τρίωρο Τατόι του Ά73, μπροστά από το ΤΤ του Μάγγελ. Τότε, που το R80 ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου (που δεν ήταν).
Και συνεχίστηκε η σχέση μια χαρά, και όταν ο εισαγωγέας είχε τα προβλήματα με τους εργαζόμενους στο Farma project, όταν επίσης ξεπεράστηκε το εμπόδιο του «σωφέρ» που εργαζόταν για τους «Γιαπωνέζους». Όταν μάλιστα το Αλέκος έγινε Αλέξανδρος και είχαμε B.MW., Renault, Porsche, Land Rover, χονδρικές λιανικές, πίστες, και από την άλλη συναντούσαμε ολάκερο Όμιλο, εισηγμένο στο Χ.Α.Α με οράματα για πάρκα, αιολικά, φωτοβολταϊκά, εξαγορές εντύπων σωρηδόν, ιδρύματα, κι άλλες πίστες ε!, τότε το πάρτι απογειωνόταν. Αν μετρήσαμε και λίγα πτώματα στο διάβα του εισαγωγέα, αδιάφορο, έτσι; Μερικές καταστροφές, Λεπτομέρειες, έτσι;
Αβάντα, εσείς, αβάντα εμείς σε όλα τα επίπεδα. Εκδοτικά, εκθεσιακά, μουσειακά, αγωνιστικά, δικά μας μαγαζιά ήταν όλα. Μονοπώλιο. Και στις σελίδες μας; Μέλι για τον εισαγωγέα. Τι κύριος, τι Gent, τι άνθρωπος.
Αν αυτό δεν διαμορφώνει συνειδήσεις, τότε τι κάνει; Έλεγε ο κόσμος: «πάω στην ΕΛΠΑ» και πήγαινε στο μουσείο της Πειραιώς. Ελλάδα 100%. Καλά, άλλοι αυτοί στην ΕΛΠΑ! Έκαναν όμως και τις δουλίτσες τους. Του το έκτισαν το μαγαζί στην Εθνική. Μια χαρά και Avant-garde η καλύτερα uber alles.
Κι όταν του αντιπροέδρου του ετελείωσε το εύκολο ρευστό με το οποίο πλήρωνε την καρέκλα του, πάρε Κύριε την κόκκινη την κάρτα. Έχουν τελειώσει κόσμο και κοσμάκι οι Ελπικοί ρε! στον πρώην πλούσιο θα διστάζανε;
ΚιΆ όταν η πολύ αλαζονεία, το κακό κουμάντο, και οι τρελές ανασφάλειες, γύρισαν το τζόγο καπάκι, άρχισαν οι αναποδιές. Το πρόστιμο της επιτροπής ανταγωνισμού, ήρθε έστω και μια δεκαετία καθυστερημένο. Δεν ανασταίνει νεκρούς, δεν απονέμει δικαιοσύνη αλλά πρέπει να πληρωθεί είναι και μια διαπόμπευση. πώς να γίνει; Όχι ότι κοκκινίζουν, αλλά ωραίο δεν είναι.
Η Ρεζί κάποτε κατάλαβε, τράβηξε το χαλάκι και game over.
Στην άλλη μπάντα τα ίδια. Ο Όμιλος γλίτωσε τις μπάρες του Κορυδαλλού, τον έσωσε ο Αντώνης και φυσικά στηρίζει ακόμα τον ψηλό που έκανε την αγωγή στη Ρεζί γυρεύοντας τι; 512 μύρια έουρος. Ε ρε γέλια.
Για όσους είναι μνησίκακοι, μια συμβουλή. Ισχύει και για τους δύο πρίγκιπες πρωταγωνιστές. Δεν πρόκειται να τους δείτε ούτε «μέσα», ούτε με ακορντεόν στο Σύνταγμα. Αλαζόνες ήταν, ηλίθιοι δεν είναι, και αν δεν έχουν κάνει την προσωπική μπάζα τους θα είναι τεράστια έκπληξη.
Βέβαια τα 38μετρα Maiora και τα χαϊλίκια με τους υψωμένους δείκτες στα ιδιόκτητα γραφεία, και τους ασθμαίνοντες υπαλλήλους να τρέχουσι μάλλον ετελείωσαν.
Μέχρι εδώ για τώρα. Υπάρχουν κι άλλα…
Μπράβο πρώτο ποστ...
όντως μελετημένο πρώτο πόστ...φαντάζομαι πως το thred ήτανε κάτι παραπάνω από αφορμή για να ξεσπαθώσει ο φίλος μας...ακόμα και έτσι καλώς μας ήρθες και καλά (ανάλογα) επόμενα ποσταρίσματα
Σωστα και απολυτως αληθινα ολα αυτα, μη ξεχναμε ομως το εξης......οταν αυτοι οι πριγκηπες φορουσαν την κορωνα στο κεφαλι και εθεωρουντο πρωτες μουρες στο χωρο του αυτοκινητου, ολοι ξεχνουσαν το παρασκηνιο και τις ιντριγκες που επαιζαν η ειχαν παιξει στο παρελθον και σχηματιζαν ουρα για να γινουν "αλλος" ενας φιλος και κολλητος του Αλεξανδρου η του ιου του Λεωνιδα (οχι αυτουνου με τις ψησταριες) και του Κωστα......κοινως ειναι σα να επιβραβευεις ενα κλεφτη η ενα απατεωνα γι αυτο που κανει με το να του προσφερεις ΚΑΙ την φιλια σου, ασχετα αν αυτη μπορει να ειναι λυκοφιλια. Πολλοι θελουν ενα φιλαρακι μ'ενα 38 μετρο και πολυ δοση μπλαζε υφους.
Σημασια εχει οτι την εποχη της παντοκρατοριας ηταν λιγες οι αντιθετες φωνες.
Οσο για την ΕΛΠΑ νομιζω πως το κρεμασμα στη πλατεια συνταγματος θα επρεπε να ξεκινησει με αυτους τους παμπλουτους υπαλληλους ενος υπερχρεωμενου οργανισμου.
λογικο να χανοσουν, αφου αυτα που εγραφε δεν ειχαν καμια λογικη συνεχεια και συνταξη... thumb
εδω ο ανθρωπος πηγε να οδηγησει Μ6 και στο μισο κειμενο μιλουσε για τον παο και ενα σωρο ασχετα με το θεμα...
οτι ναναι...:thumbsdown:
https://library.techlink.gr/4t/artic...&article=10653
καλα οσο γι αυτο... για γελια και για κλαμματα..
εμενα παντως δεν μου αρεσε ποτε ο τροπος γραφης (?)...
προτιμουσα κληρονομο, κλεανθη, χοϊδα, δημου και καποια μετρημενα κειμενα του κ.κ.
γιατι κι αυτος το γυρισε συντομα στη μιρλα...
περι ορεξεως τι να πουμε θειε...
αφου σου αρεσε, οριστε...
καλοφαγωτος... :th_Laie_67-1:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...327#post101327
Δεν με βρίσκεις αντίθετο με τους συγκκριμένους, ειδικά για τον Νίκο Δήμου.
Κορυφαία κείμενα και τρόπος γραφής απο τον Ν.Δ.
Αλλά κι εσύ ρε Στάθη γράφεις καλά, πολύ καλά και όλοι σου το έχουμε αναγνωρίσει αλλά το να γράφει κάποιος καλά, να'ναι πολύ καλός "χειριστής" της ελληνικής δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ακουμπάει στις ευαίσθητες χορδές όλων των αναγνωστών...
Ελπίζω να μην με παρεξηγείς.
Σκέψου πόσο σχετικός είναι ο άνθρωπος που δεν άνοιξε τα μάτια του να δει τι φρένα έχει το αυτοκίνητο.
Είχε oversize το 645 και η πενεβέ δεν ήθελε να εντυπωσιάσει δίχως λόγο...
Κλασσική περίπτωση πρόχειρου έλληνα δημοσιογράφου.
ενταξει ασχετος δεν ειναι, αλλα η αρπακολατζιδικη δουλεια δεν κρυβεται... thumb
εκτος απο τα αυτοκινητα δεν κοιτανε ουτε τα press kits πια...:thumbsdown:
ενα πανω-κατω με 1η να βγαλει μια φωτο με λιγο αναποδο ο καλλιτεχνης, ενα συνονθύλευμα σκεψεων ατακτως ερριμμένων και ετοιμη η συνταγη της "επιτυχιας"... :thumbsdown:
και δωσε αναγνωστη και κατοικε της "τζουτζιας" τον οβολο σου για να διαβασεις μια ακομα "σουπα" αναμεσα απο διαφημισεις και "advertorials"... :ranting2:
Κάτι σαν αποτίμηση, για τον περί ου ο λόγος:
Καλό χέρι από τα νιάτα του, ορμητικός και σχετικά θαρραλέος. Με τον καιρό και τα πολλά χιλιόμετρα, με τα καλά οχήματα και την καλύτερη υποστήριξη απέκτησε και το στίλβωμα. Σύντομα απέκτησε και μισθό.
Σαφώς χωρίς το control και την αρχοντιά του Παύλου Μοσχούτη, βεβαίως χωρίς την οδηγική αναίδεια και ακρίβεια του Νίκου Μακρυγιάννη, η σύγκριση γίνεται καθώς ανήκαν στην ίδια γενιά, αλλά προτάσσοντας αφοσίωση και εργατικότητα, διακρίθηκε.
Ο χώρος ήταν μονόδρομος για αυτόν. Έτσι ο Μάνατζερ Νίκος μεγάλωσε τις ανασφάλειες του, ενώ λίγο αργότερα ο Δάσκαλος Κώστας του έμαθε τα λάθος κόλπα με το σωστό τρόπο.
Αυτό που δεν έμαθε ήταν να γράφει. Είναι άνθρωπος περιορισμένης παιδείας, και σχεδόν μηδενικής κουλτούρας.
ΠαρΆ όλα αυτά ήταν συχνά ευχάριστος αλλά κυκλοθυμικός στα όρια του σχιζοφρενούς, διπρόσωπος μα συχνά γοητευτικός και ευχάριστος.
Θρασύς και εξουσιαστικός με τους υφισταμένους, πλην όμως δουλοπρεπής και στα όρια της όχλησης σε όσους έχει ανάγκη.
Στο πολύ βάθος της ψυχής του κρύβεται κάτι ευαίσθητο, που προσπαθεί τάχα τεχνηέντως να το δείξει, συνήθως περισσότερο απΆ ότι χρειάζεται, με το εύκολο κλάμα του.
Ατυχώς τον κατέστρεψε ο Δάσκαλος. Θα είχε καλές πιθανότητες να γίνει φυσιολογικός και ειλικρινά αγαπητός αν απόφευγε αυτή την μοιραία σχέση. Πιθανότατα και ο Δάσκαλος να μην είχε πέσει τόσο χαμηλά αν δεν είχε την υποστήριξη του.
It takes two to Tango!
Παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνος για πολύ σοβαρά παραπτώματα οφείλουμε να δείξουμε συμπόνια καθότι κατέστρεψε και τον εαυτό του, εφΆ όσον βεβαίως μας πείσει ότι έχει συναίσθηση του πόσο κακό προξένησε.
Εδώ, χρειάζεται μια προσοχή διότι είναι συμπαθητικός ηθοποιός, Κάπως μονότονος, μανιεριστής και μπαρόκ ειδικά στους υστερικούς και βαρβαρικούς ρόλους, αλλά αποτελεσματικός. Πείθει!
Αν για κάτι πρέπει να τον σεβόμαστε είναι πως έχει καταφέρει να θυμώσει, απογοητεύσει, εξοργίσει, ταπεινώσει τόσο κόσμο και κανείς δεν έχει σηκώσει χέρι!
Η μήπως όχι;
Στάθη και Pierre Joseph, προφανώς γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις απο το συγκεκριμένο έντυπο και για τον συγκεκριμένο συντάκτη-οδηγό αγώνων για τα οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα (προσωπικά σίγουρα).
Δεν έχω λόγο να σας αμφισβητίσω και σας ευχαριστώ για την πρόθεσή σας να ενημερώσετε και να προβληματίσετε. Βέβαια καλό θα ήταν να μπορεί να υπάρχει και αντίλογος. Ίσως κάποιος να μπορόυσε να ενημερώσει τους Κ.Κ. και Σ.Χ. ώστε αν θέλουν, να πούν και την δική τους άποψη.
Το σίγουρο (προσωπικά μιλώ) είναι ότι ασχέτως χαρακτήρων και του τί γινόταν μέσα στο συγκεκριμένο έντυπο, για πολλά χρόνια (4 δεκατίες πλέον) οι πωλήσεις του (αν θυμάμαι σωστά, οι υψηλότερες απο κάθε άλλο αντίστοιχο ελληνικό) δείχνουν ότι οι αναγνώστες του κάτι βρίσκουν μέσα στις σελίδες του και το προτιμούν.
Για τον καθένα, αυτό το "κάτι" ενδεχομένως να είναι πολλά δια φορετικά πράγματα αλλά στο τέλος, αυτό το έντυπο εξακολουθούν να προτιμούν ακόμα κι αν έχει αλλάξει τόσο πολύ απ´όταν ξεκίνησε. Αλλά και τί δεν έχει αλλάξει γύρω μας μετά απο τόσα χρόνια ; Η Ακρόπολη ίσως ; Γί αυτήν τουλάχιστον δεν τέθηκε θέμα επιβίωσης.
Θέλω να πώ ότι ΟΚ, οι 4Τ δεν είναι σήμερα όπως όταν τους "αγαπήσαμε" τότε αλλά μήπως είναι τ´αυτοκίνητα όπως τότε; Για παράδειγμα, πόσοι δεν νοσταλγούν τις Veloce του τότε όταν σήμερα για να ζήσεις "εκείνες τις συγκινήσεις" ψάχνεις αλλά μάταια...
Όλα γύρω μας αλλάζουν, μοιραία κι εμείς...
Keep Walking που λένε ...
Δύο πόστ έχεις στο φόρουμ. Και τα δύο ενα υβρεολόγιο για το δίδυμο των 4 τροχών. Και να ειναι αληθή αυτά που γράφεις, είναι τόσο εμπαθής ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεις τα πράγματα, που χωρίς αντίλογο δεν εχουν καμία αξιοπιστία/χρησιμότητα.
Για να ξεκατινιάζεσαι με αυτόν τον τρόπο, προφανώς έχεις πολλά προσωπικά μαζί τους. Αφού όμως δεν πληροφορείς με αυτά που γράφεις δεν εχει νόημα.
αυτό το περιοδικό ή το αγαπάς ή το μισείς. Εγώ έχω περάσει και απο τις 2 φάσεις.
Το περιοδικό Πέτρο(;) δεν το αγαπώ. Αλλά δε μισώ τους βασικούς συντελεστές του.
Ύβρις: πράξη που προσβάλει την τιμή και την ειλικρίνεια.
Γράφοντας λοιπόν για κάποιον:
«ορμητικός και σχετικά θαρραλέος», «προέταξε αφοσίωση και εργατικότητα», «διακρίθηκε», «συχνά ευχάριστος». «Στο πολύ βάθος της ψυχής του κρύβεται κάτι ευαίσθητο» «συχνά γοητευτικός και ευχάριστος»
προφανώς ο λόγος σου δεν στοιχειοθετεί υβρεολόγιο.
Γράφοντας, επίσης:
«Αυτό που δεν έμαθε ήταν να γράφει. Είναι άνθρωπος περιορισμένης παιδείας, και σχεδόν μηδενικής κουλτούρας», «κυκλοθυμικός στα όρια του σχιζοφρενούς», «είναι συμπαθητικός ηθοποιός», «Θα είχε καλές πιθανότητες να γίνει φυσιολογικός και ειλικρινά αγαπητός αν απόφευγε αυτή την μοιραία σχέση»
Περιγράφω κάτι που θα έβλεπε ο Jose Feliciano, o Ray Charles o Steve Wonder και όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. (όσοι έχουν θάρρος μαζί του,«τρελό» τον προσφωνούν. Είναι και χαριτωμένο)
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις:
Να αναφερθεί το χαρακτηριστικό ότι εκατομμύρια διάβαζαν «ΠρaΒΔa». Ήταν καλά ενημερωμένοι; Χιλιάδες διάβαζαν «Ελεύθερο Κόσμο». Είχαν αντικειμενική ενημέρωση; Δισεκατομμύρια μύγες γευματίζουν καθημερινώς περιττώματα και παραμένουν ευτυχείς. Τι ακριβώς σημαίνει πωλήσεις; Ειδικά στις μέρες μας…
Προσωπικά; Αγάπη; Μίσος; Εμπάθεια;
Δεν ήμασταν, δεν ήμαστε απατημένα sweethearts! Δεν μιλάμε για συζυγικές απιστίες. Δεν μιλάμε καν για αυτοκίνηση, εκδόσεις, ενημέρωση. Εδώ κάνουμε λόγο για έλεγχο της αγοράς. Είναι κάτι χειρότερο από Business. Είναι Politics.
Τα περί «ξακατινιάσματος» δεν τα σχολιάζω σε μια απόπειρα να θέσουμε στο διάλογο σε μια ποιοτική και πιο εύηχη τροχιά.
Στη διάθεσή σας. ..
Προσωπικά δεν βγάζω νόημα από τα γραφόμενα του φίλου μας. Μάλλον οι απαντήσεις του αφορούν ένα περιορισμένο κοινό 3-4 ατόμων του forum που γνωρίζουν με λεπτομέρειες τα εκ των έσω του εν λόγω περιοδικού. Καλό λοιπόν θα ήταν Pierre Joseph Proudhon να μας εκθέσεις τις γνώσεις και απόψεις σου στο θέμα στακάτα και κατανοητά και όχι μιλώντας με χρησμούς...
Βλέπεις λοιπόν Σταθη ότι δεν είμαι ο μόνος;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Κύριε Pierre ποια είναι τα αληθινά σας στοιχεία ?
Όνομα και επίθετο...
:thanks:
στο συγκεκριμενο θεμα γινεται ενας απολογισμος για την πορεια ενος εντυπου απο τοτε που ξεκινησε (ή απο τοτε εως τοτε που το παρακαλουθησε ο καθενας μας), εως σημερα.
αναποφευκατα γινεται και καποιος σχολιασμος των συντελεστων του.
ο σχολιασμος αυτος εχει να κανει τις επαγγελματικες επιλογες, την εργασιακη συμπεριφορα και γενικα την πορεια και την δραστηριοτητα τους στο χωρο.
δεν εγινε και ουτε θα γινει καποια κριτικη της ιδωτικης ζωής ή των προσωπικων θεματων γυρω απο τα προσωπα αυτα, αν και να ειστε σιγουροι η δημοσιοποιηση καποιων τετοιων καταστασεων θα ηταν ισως πολυ πιο ενδιαφερουσα και διασκεδαστικη για πολλους...
μεσα λοιπον σε αυτο το σχολιασμο των επαγγεματικων πρακτικων και πεπραγμενων υπαρχουν ηδη αναμεσα μας ανθρωποι (και με τον καιρο θα ερουν και περισσοτεροι μιας και το μεσο μας ειναι ανοικτο σε ολους), που γνωρισαν απο μεσα, απο διπλα, απο απεναντι, απο κοντα τελος παντων το "μαγαζι" αυτο και εχουν να πουν ενδιαφερουσες ιστοριες και μαρτυριες.
θα πρεπει να ξερετε οτι ο φανταστικος και ιδανικος κοσμος που πλαθει στο μυαλο του ο αγνος και πιστος αναγνωστης ή παρατηρητης στη συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι εντελως διαφορετικος οταν τον βλεπεις απο μεσα.
υπαρχει λοιπον βιτρινα, υπαρχει παγκος, αλλα υπαρχει και φαμπρικα...
διαφορετικη εινονα λοιπον αποκομιζεις για ενα "μαγαζι" οταν το εξεταζεις κοιτωντας τη βιτρινα, πουλωντας πισω απο τον παγκο, ή κανοντας μεροκαματο στο αθεατο τμημα του...
αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο δεν θα πρπει να σας ξενιζει.
οσον αφορα θειε την αποψη των κκ και σχ, τη διαβαζουμε δεκαετιες τωρα, ή καποιοι απο εμας τη νιωσαμε στο πετσι μας αλλοι με καλο τροπο και αλλοι με λιγοτερο καλο.
δε νομιζω οτι εχουν να προσθεσουν κατι ακομα...
χρονια ειχαν και εχουν αποκλειστικο δικο τους βημα και εκφραστηκαν ελευθερα. πιστευω οτι ειχαν να πουν το ειπαν.
σε αυτο το μικρο χωρο, ολοι ξερουν πια ποιος ειναι ποιος, οι μασκες εχουν πεσει, οι μυθοι εχουν απομυθοποιηθει...
ετσι το βλεπω εγω.
θα σου υπενθυμισω αγαπητε φιλε οτι η γονιμη και εποικοδομητικη κριτικη γινεται επι αποψεων, ιδεων και επιχειρηματων.
οταν η κριτικη γινεται προσωπικη επιθεση χωρις αιτιολογηση ή παραθεση επιχειρηματων και μαρτυριων, τοτε και μονον τοτε κατανταει ξεκατινιασμα...
επισης οσον αφορα τον αντιλογο, αυτον ακριβως το ρολο ερχονται να παιξουν πιστευω εγω οι αποψεις του πιερ-ζοζεφ. το μονολογο μπορεις να τον αναζητησεις στα τευχη του εν λογω περιοδικου καθως και στη δραστηριοτητα-συμπεριφορα των συντελεστων του στο χωρο...;)
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Τα λόγια του pierre joseph βγάζουν νόημα αν έχει παρακολουθήσει κανείς την ιστορία των προσώπων στα οποία αναφέρεται και στο γράψιμο και στα επιχειρηματικα - διοικητικά τους αλλά και στους αγώνες. Επίσης θεωρώ το ύφος του κόσμιο. Το γράψιμό του πάντως δεν μου είναι άγνωστο, αν και ακόμα δεν το έχω ταυτίσει με συγκεκριμένο πρόσωπο.
Με τον vanvic συμφωνώ απόλυτα ότι θα μπορούσε να υπάρξει και αντίλογος.
εξ οσων ειμαι σε θεση να γνωριζω τα στοιχεια που εκανε τον κοπο να μας παραθεσει ως τωρα ο φιλος μας ειναι 101% αληθινα και ακριβή. thumb
επισης το υλικο αυτο προσφερεται ως τροφη για σκεψη, προβληματισμο και αναζητηση... σαφεστατα οχι για αντιπαραθεση και τσακωμο.
εγω ως τετοιο το αντιμετωπιζω, το οτι παρουσιαζεται εδω και οχι αλλου (οπως π.χ. σε ενα ανταγωνιστικο των 4τ εντυπο ή σαίτ), στα δικα μου ματια το απαλλασει εντελως απο σκοπιμοτητες, που ισως καποιος να σκεφτοταν οτι προσπαθει να εξυπηρετησει...
Δυστυχώς κάποιοι σοβαροί και χρήσιμοι άνθρωποι που έχουν διατελέσει "κοινωνικοί λειτουργοί" μέσα από την ενασχόλησή τους πάνω σε ένα αντικείμενο, ξεχνούν να αποχωρήσουν από τα πράγματα ακόμα κι όταν αυτά τους έχουν ξεπεράσει..
Είναι ωραίο κι εύκολο να κλαίγεσαι εκ του ασφαλούς, μόνο που το κλάμα χωρίς ουσία και πραγματικό αγώνα ενάντια σε αυτά που κατηγορείς (ενώ όλοι ξέρουν πως έχεις τη δύναμη να το κάνεις και θα είχες τεράστια υποστήριξη και από τους αναγνώστες σου) ...αποδεικνύει πως γίνεται για οικονομικό όφελος και μόνον ..και πρέπει κάποια στιγμή να θεωρείς σίγουρη την απόρριψη...
Διάβαζα κι εγώ 4Τ και αουτο εξπρες από τη δεκαετία του '80 και τα μάζευα, αλλά κάποια στιγμή πριν πολλά χρόνια, τα πέταξα στα σκουπίδια, έχω κρατήσει μόνο 7-8 τεύχη με τεστ από αυτοκίνητα που είχα και κάποια άλλα που ξεχώριζαν σύμφωνα με τα γούστα μου.
Τώρα γιατί δεν ενεπλάκη με την πολιτική ο συγκεκριμένος, ενώ και καταξιωμένος ήταν και την άνεση (χωρίς εξαρτήσεις) είχε ...και αν βάδιζε σύμφωνα με τις απόψεις του θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην Ελληνική αυτοκίνηση????
η πιο απλοϊκή απάντηση που θα μπορούσα να δώσω είναι πως στην ουσία έγραφε απλά για να γράφει και για κανένα άλλο λόγο, ώσπου έφτασε σε κατάσταση κορεσμού... με τα γνωστά επακόλουθα.. Υπεροψία? Τυφλό συμφέρον? Έλλειψη αξιόπιστων συμβούλων/συνεργατών? δεν ξέρω..
Απόψεις μου, μπορεί και να είμαι εντελώς οφσαιντ ..έτσι τα είδα εγώ...
Ειχε εμπλακει το 90.
Κατι εφταιγε και εκει μαλλον και δεν το συνεχισε.
κάτι θυμάμαι.. για πολύ λίγο, σε κάτι επιτροπές αν θυμάμαι καλά ..που δεν θυμάμαι..
.μάλλον δεν θέλησε να ενοχλήσει τον "χώρο" ...γιατί αν ήθελε, ήξερε πως να το κάνει...
Νίκο, είχε κατέβει κανονικά, με τον Τρίτση.
Στην αρχή είχε ασχοληθεί αρκετά με τον Δήμο, αλλά μετά επικαλέστηκε φόρτο εργασίας (προσωπική ενασχόληση) και αποχώρησε απο τις επιτροπές που συμμετείχε.
Τόσο πολύ εκτίμησε την ψήφο που του δώσαμε.
Οπως λέει και ο ίδιος:
Χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης, καθώς ξέρεις ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, Θέλεις να σχολιάσεις κάτι επάνω στην παράθεση αυτή που έβαλα?Παράθεση:
Το πρωί στη Λιοσίων, το μεσημέρι στον ONA, το απόγευμα στον 9.84, το βράδυ στα Πετράλωνα και μετά από λίγους μήνες άρχισε να γίνεται φανερό ότι η δουλειά μου στο περιοδικό πήγαινε για κλείσιμο. ΑπΆ τη μια έβλεπα ότι αν είχα το χρόνο (και τα μέσα) να ασχοληθώ από το πρωί στις 7 μέχρι το βράδυ στις 11, σίγουρα θα πρόσφερα έργο και, το κυριότερο, θα γλίτωνα τον Δήμο από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, τουλάχιστον στους τομείς που γνώριζα καλά. Έτσι, κάποια μέρα μίλησα με τον Αντώνη, του εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα και σιγά-σιγά απαλλάχτηκα από τα καθήκοντά μου στη Δημαρχιακή, στη ΔΕΦΑ και στον ONA και έμεινα με τα υπόλοιπα, συν την παρουσία στις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εμπαθής, δεν είμαι.
Αλλά πως θα σου φαινόταν αν ο Υπουργος Οικονομικών, αύριο έλεγε, παιδιά πάω να την κάνω γιατί έχει η γυναίκα μου ένα μαγαζί και πουλάει παντόφλες και δεν πάνε καλά τα πράγματα και πρέπει να βοηθήσω?
Παράθεση:
θα γλίτωνα τον Δήμο από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια
Παράθεση:
ότι η δουλειά μου στο περιοδικό πήγαινε για κλείσιμο
Οταν ζητάς ψήφο, αναλαμβάνεις και την ευθυνη.
Ετσι νομίζω τουλάχιστον.
Επρεπε να περάσει και απο την αερολέσχη.............:whistle:
κάποιος ήδη το επισήμανε, είναι τόσο καλές και ακριβείς, κάποιες από τις αράδες που παρελαύνουν που δεν μπορώ να αντισταθώ…
Χωρίς να είναι συνεπής αυτή η συμπεριφορά, που περιγράφεται ανωτέρω, δεν είναι σφόδρα επιλήψιμη. Μακάρι τα λάθη του να περιορίζονταν σε τέτοιου είδους ολισθήματα. Γιατί όμως συνέβησαν εκείνα;
Διότι είχε, έχει πάθος με κάθε μορφή εξουσίας. Το «δημοσιογραφιλίκι» το χρησιμοποίησε κυρίως σαν σκαλοπάτι. Εξ άλλου μόλις 3 – 4 χρόνια ήταν καθαρός δημοσιογράφος (εκείνα τα πρώτα χρόνια του Auto Εξπρές (Αύγουστος Ά67 – τέλος Ά69).
Τον Οκτώβριο του Ά70 προχώρησε στην έκδοση των 4Τ και το προφίλ του τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στο χώρο άλλαξε δια παντός.
Όταν αντελήφθη ότι η πολιτική χρειαζόταν άλλα εφόδια, το εγκατέλειψε το όνειρο. Δεν είχε ούτε συμπαγές πολιτικό ιδεολόγημα, ούτε ανήκε σε κάποια πολιτική πλατφόρμα.
Αντικατέστησε την εξουσία της πολιτικής με εκείνη της οικονομίας. «Είμαστε όμιλος» διατεινόταν με τον δεξιό δείκτη τεντωμένο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ανεκτό και αυτό.
Αυτό που δεν είναι παραδεκτό, αυτό που αποτελεί το ύστερο κληροδότημά του, ήταν η ευκαιρία που πήρε τόσο (και ως κάποιο βαθμό δημιούργησε για να είμαστε ακριβείς) σαν άνθρωπος όσο και σαν επαγγελματίας, να φτιάξει ένα όμορφο, δυνατό, αληθές, επαγγελματικό νησί, που θα απασχολούσε 30 – 100 εργαζόμενους, δημιουργικούς, μαχητικούς, ευχαριστημένους, πρωτοπόρους, όπου θα απολάμβανε το βαθμό του: «πρώτος μεταξύ ίσων».
Στο πίσω μέρος του μυαλού του ίσως κάποτε να υπήρχε, αν και πολύ αμφιβάλλω. Πήρε την ευκαιρία και την κατέστρεψε.
Το ιδεογράφημα με την όψιμη ανακάλυψη - εικόνα του Che στο γραφείο, τα εκατομμύρια των μετοχών να καταρρέουν και τα 3 δις δρχ. του επενδυτικού κοινού να είναι, κανείς δεν ξέρει που, είναι η απόδειξη.
Για την θολή, αόριστη και σίγουρα πρόχειρη πολιτική του τοποθέτηση υπάρχουν, από το παρελθόν, πολλά …
@ Pierre Joseph Proudhon
Η προσέγγισή σου στο θέμα των 4Τ προκαλεί προβληματισμό πράγματι.
Σκέφτομαι οτι οι συγκεκριμένοι εκδότες/αρθογράφοι δεν έχουν ποτέ (ή μήπως όχι ακόμα) φανεί να ζούν ζωή που να προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Εκτός και αν ο πλούτος-περιουσία τους (αν υπάρχει) είναι τόσο καλά κρυμμένος, προς τί όλη αυτή η προσπάθεια τόσων χρόνων ?
Για να μην πλατιάζουμε, πιστευω οτι θα πρέπει τουλάχιχτον να εκτιμήσουμε την αδιάκοπη 40-χρονη παρουσία του συγκεκριμένου εγχειρήματος στην αγορά. Αυτό απο μόνο του δεν είναι και τόσο ευκολο ειδικά αν αναλογιστούμε ποιό είναι το περιβάλλον που χαρακτηρίζει το «επιχειρείν» στην Ελλάδα.
Γενικά είμαι δεκτικός στο να ακούω και να προβληματίζομαι απο επιχειρήματα που μου παραθέτουν, απΆτην άλλη δεν δέχομαι οτι πρέπει να εστιάζουμε κυρίως στα όποια «μελανά σημεία».
Είναι κανείς τέλειος ?
αλεξη δεν καταλαβαινω τι ρολο θα επαιζε αν μαθαιναμε την ταυτοτητα του καθε μελους που καταθετει την αποψη του.
αν π.χ. σου ελεγε "κυριος ταδε", ονομα που ειτε ειχες ακουστα, ειτε δεν ειχες ακουστα, τι θα αλλαζε οσον αφορα την ουσια των γραφομενων...?
Tουλάχιστον για εμένα είναι ενδιαφέρον, γιατί ο συγκεκριμμένος φίλος έχει γράψει μόνο για τους συντάκτες των 4Τ.
Προφανώς γνωρίζει τα πράγματα από μέσα και γι'αυτό είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι.
Υποθέτω ότι είναι φίλος/γνωστός σου, αλλά ποια είναι η προσφορά του σε αυτό το φόρουμ, να κράζει τον Κ.Κ. και τους υπόλοιπους συντάκτες ?
Φέρνει κάτι σε Ζορρό το όλο θέμα...
Απλά το θεωρώ ηθικό όταν κάποιος κάνει κριτική σε επώνυμα άτομα να αναφέρει ποιος είναι.
Και να μην πει τα στοιχεία του εγώ πάντως θα κοιμηθώ το βράδυ, μην παρεξηγηθούμε.
Διπλωματική απάντηση από τον κύριο 'Aviator' που οι περισσότεροι μπορούν να υποψιαστούν his identity....