Τώρα μίλησες σωστά..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Τώρα μίλησες σωστά..
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2828667/
Αυτό προφανώς βρίσκεται ακόμα στο εξωτερικό.
Ποια αγγελία είναι και πόσο μπορεί να κοστίζουν τα έξοδα; Έχει κανείς ιδέα;
Aν διαθέτεις τα χρήματα για ένα τέτοιο εργαλείο, αγόρασέ το από Έλληνα.
Για πολλούς λόγους
Δεν θα έχει φάει το χιόνι με το κουτάλι...(γτ λίγο θα έχει φάει...εκδρομή σε χιόνια δεν λέει να μην έχεις πάει με τέτοιο...)
Το σημαντικότερο....
Αλλά γτ να δώσεις το Μτριο??
To Mtrio μπορεί κ να μη το δώσω....
Είμαι σε σκέψη για ντίζελ αντί για το Prius...
320d, 330d, 335d ή 520d, 530d ή ακόμα καλύτερα 535d....
Καλό εργαλείο το Μ3, αλλά είναι όμορφο και αν μπορείς στο ταξίδι...να καις λίγο και να διασκεδάζεις...
Ανδρέα, κάποιος σαν εμάς μπορεί να χρειάζεται τα χρήματα και το δίνει.
Μπορεί να είμασταν και εμείς στη θέση του παιδιά. Τα χρήματα να πάνε σε Έλληνα.
Θυμηθείτε, εσείς αν είσασταν στη θέση ενός πωλητή και είχατε ανάγκη.... ποτέ να μην μας συμβεί εύχομαι :( :(
+ μπορείς να το δεις/ ελέγξεις το αμάξι
+ λόγω κρίσης οι τιμές είναι προσιτές
+ δεν μπλέκεις με τελωνεία κλπ κλπ έξοδα
->εδώ έρχονται και φορτώνουν μεταχειρισμένα από εδώ για Γερμανία...... :( από απελπισμένους Έλληνες που τα δίνουν φθηνά επειδή έχουν προβλήματα με την τεράστια κρίση..... :(
Ναι αλλά σηκώνεις με τεκμήρια άλλο ένα 3.0 + ?
λες για οικονομία σε ταξίδι, τόσα πολλά χλμ κάνεις ώστε να κάνεις απόσβεση την αγορά ενός 3.0 Diesel συγκριτικά με το ίδια χλμ σε ταξίδι με το Μτριο?
off topic
Φίλοι θυμηθείτε:
αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα - βοηθάμε τους Έλληνες - προσπαθούμε όλοι μαζί να βγούμε από το τέλμα
ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ (έτσι θα ξαναγυρισει στην τσέπη μας)
υπάρχει τεράστια ανάγκη για αλληλοβοήθεια
^ δεν θα σταματήσω να το λέω και να προσπαθώ για αυτό, αν και ξέρω ότι ίσως πέσει στο κενό λόγω έλλειψης βαθύτερης καλλιέργειας (όχι πτυχίων)
Δεν ξέρω αν αναφέρεστε σε αυτό που ανέφερα, για εισαγωγή αυτοκινήτου....
Αλλά η αγγελία που έβαλα είναι ήδη εξωτερικού.
Τα αυτοκίνητα που πωλούνται εδώ σε πετρέλαιο είναι πολύ λίγα, και φυσικά δεν υπάρχει επιλογή για 335d, 535d....
άλλωστε τα αγαπημένα μας bmw δεν κατασκευάζονται εδώ καθώς και ότι ανταλλακτικό θα χρειαστούμε θα είναι πάλι εισαγωγής.
^ εισαγωγής είναι τα αυτοκίνητα, αλλά τα χρήματα από αγορά μεταχειρισμένου στην ελλάδα πηγαίνουν στον έλληνα κάτοχο (που μπορεί να το δίνει επειδή τα έχει ανάγκη - και που μπορεί στη θέση του να είμασταν εμείς)
Αντίστοιχα, τα χρηματα από το μεταχειρισμένο στη γερμανία πηγαίνουν στον γερμανό ιδιοκτήτη/μαντρά.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ...... ........ ........
..... ........... .................................................. ...... ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ.................................
Πραγματικά καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική των ελληνικών προϊοντων... αλλά όχι τη λογική των μεταχειρισμένων... Θα μπορύσα να σου αντιπαραθέσω ότι από το να δώσω 25.000 ευρώ σε κάποιον στην Ελλάδα, ο οποίος φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω αν τα έχει ανάγκη...προτιμώ να δώσω 12000 να το πάρω από έξω, 1000 ευρώ σε κάποιον άλλο Έλληνα για μεταφορά, 4000 σε ΄ΦΠΑ και 7000 σε δασμούς (δασμοί και ΦΠΑ μπορούν να πληρώσουν κάποιους δημόσιους, τα φάρμακα για τόσο κόσμο, μερικές συντάξεις κλπ...) και να μου βγει κ οικονομικότερα.
Άλλο πράγμα τα ελληνικά προϊόντα. Αν έβγαινε ελληνικό αυτοκίνητο, μάλλον θα είχα πάρει ένα. Αν επίσης υπήρχε παραγωγή κάποιων ανταλλακτικών για αυτοκίνητα ξένης εταιρίας, επίσης θα προτιμούσα αυτή την εταιρία μιας και επένδυσε και απασχολεί κόσμο στην Ελλάδα.
όχι όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, να πάρω μεταχειρισμένο ντίζελ από Έλληνα , απλά για να μείνουν τα χρήματα εδώ, όταν ο ίδιος όταν το αγόρασε μεταχειρσμένο στις περισσόετερες περιπτώσεις το έφερε αυτός από Γερμανό.
Δε βγάζει πουθενά αυτ'η η συζήτηση.
Προφανώς απλά δε γνωρίζουμε τη διαδικασία εισαγωγής...για να βγάλουμε κάποια άκρη σε σχέση με το τόπικ, οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε, απλά για να κάνουμε εντύπωση.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι είναι off-topic και τι δεν είναι..... (επίσης και για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, αν έτυχε να τη ζήσουμε ή όχι)
Aυτο που προσπαθει να σου πει ο φιλος μας ειναι οτι αν εχεις βρει 2 αυτοκινητα το ενα γερμανια και το αλλο ελλαδα στην ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ας πουμε,τοτε καλο ειναι να προτιμησεις τον ελληνα πωλητη.
Κανενας δεν ειπε να προτιμησεις τον ελληνα εναντι του γερμανου πωλητη αν ο πρωτος το πουλαει ακριβοτερα απο τον γερμανο.
Αυτο που λεει ο Andri το ενστερνιζομαι απολυτα και το υποστηριζω με καθε μου αγορα οσο μπορω.
Αυτο ειναι το γενικοτερο κλιμα της αγορας και η τρανη αποδειξη ειναι η σωρεια διαφημισεων ολων των σουπερ-μαρκετ με ενδειξεις και αναφορες σε ελληνικα προιοντα που σημαινει οτι καποιος τα αναζηταει στις αγορες του και αυτος ο καποιος προφανως ειμαστε ολοι εμεις οταν παμε και ψωνιζυμε.
Δεν στο λεει για να κανει εντυπωσεις,το παρεξηγησες ξεκαθαρα.
Στην ερωτηση σου αν ειναι κακο να πουλησεις την Μ3 Ε46 σου ακριβοτερα απο οτι την πηρες....η απαντηση ειναι οτι αν μπορεις καντο.
Δικο σου ειναι,το πληρωσες και το κανεις οτι θες....το βαζεις φωτια και το καις.
Δεν θα σου ζητησει κανενας τον λογο.Ετυχε και βρεθηκες με το χρημα και το πηρες,αν το εκτιμησει η αγορα οτι μπορει να πληρωθει παραπανω με γεια σου με χαρα σου.Εγω μαζι σου μιας και τα 2 τελευταια χρονια 2 106 RALLYE τα εχω πουλησει ακριβοτερα απο οτι τα πηρα.
ρε παιδιά καταλαβαίνω τι έχει ειπωθεί, αλλά η συνέχιση αυτής της προτροπής αρχίζει και μοιάζει με παρατήρηση. Όταν δε αρχίζει να γράφει κάποιος ότι "
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ...... ........ ........
..... ........... .................................................. ...... ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ.................................".. ............... , τότε μπορεί πολύ εύκολα να γίνει κ παραξηγίσιμο..... . Δεν είμαστε χαζοί, ας το διευκρινίσω.
Ας ξανακάνουμε την προτροπή λοιπόν να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, κάτι που έπρεπε να κάνουμε χρόνια τώρα, κ να ξεκολλήσουμε την ξενομανία.
Παρόλαυτα το τόπικ έχει να κάνει με την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και τη διαδικασία....αν κάνεις γνωρίζει κάτι ας το συμπληρώσει....
Νομίζω αυτό που λένε τα παιδιά είναι ότι το αυτοκίνητο που πουλάει ο Έλληνας (και πιθανόν το είχε κάνει εισαγωγή από Γερμανία) έχει ήδη πληρώσει τελωνείο, ΦΠΑ, δασμούς κτλ.
Άν εσύ π.χ. αγοράσεις το Γερμανικό, τα 10χιλ. θα πάνε εκτός χώρας στη Γερμανία, θα πληρώσεις μεν τους δασμούς κτλ. αλλά το άλλο αυτοκίνητο να μείνει στο pool απούλητο.
Το ενδιαφέρον δε είναι ότι όποιος έχει εμπειρία από Γερμανία, ξέρει ότι ο μέσος ιδιοκτήτης κάνει τα απολύτως απαραίτητα στη συντήρηση και γενικά δεν το πονάει το αυτοκίνητο.
Γιατί να τον νοιάζει άλλωστε μιας και σε λίγα χρόνια θα το δώσει και είτε το "περιποιείται" είτε όχι, τα ίδια χρήμματα θα πάρει στην μεταπώληση, οπότε γιατί να βασανίζεται και ξοδεύεται ?
Απλά ήθελα να εξηγήσω πως τα παιδιά το βλέπουν, έτσι το βλέπω και εγώ το θέμα.
Για εμένα προσωπικά, το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα.
Μια παρένθεση : εδώ εμείς που μένουμε στο εξωτερικό στηρίζουμε την ελληνική αγορά αγοράζοντας διάφορα προϊόντα από εκεί.
Συμφωνω και εγω με αυτο το ποστ.
Αν υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης απο ελληνα, το σωστοτερο ειναι αυτο.
Αν δεν γυρισουμε αναμεταξυ μας τα λεφτα μας ειμαστε τελειως καταδικασμενοι. Καλυτερα σε ελληνα ιδιωτη και 2-3 χιλιαρικα παραπανω που λεει ο λογος, παρα τα μισα σε γερμαναρα, και τα αλλα μισα στο ελληνικο δημοσιο με τελωνεια κτλ κτλ.
Πρεπει να κρατησουμε το χρημα εδω αναμεταξυ μας.
Μερικές φορές όμως αναρωτιέσαι τι να κάνεις ....
Δες το ποστ που υπάρχει με τα λάδια των αυτοκινήτων από Γερμανία και σύγκρινε τιμές με Ελλάδα...ακόμα και με τα μεταφορικά η τιμή είναι πιο κάτω από την μέση! γτ μας το κάνουν αυτό οι συμπατριώτες μας? Γτ να μην βγάζουν λογικά λεφτά και βαράνε στο δόξα πατρί με τις τιμές τους? Δεν μας σέβονται . Βέβαια δεν αποτελεί λύση όλο το χρήμα στο εξωτερικό ...
Υ.Γ Δεν διαφωνώ με τα ποστ του Ηλία, ίσα ίσα συμφωνώ και τα υποστηρίζω αλλά πολλές φορές αναρωτιέμαι τι κάνουν και οι άλλοι για μας και την Ελλάδα μας.
Μην μπερδευεται καταστασεις με αναλωσιμα προιοντα που πωλουνται απο επαγγελματιες, σε σχεση με ενα αυτοκινητο που πωλειτε απο ιδιωτη.
Φυσικο και επομενο ειναι ενα ξενο προιον να πωλειτε ακριβοτερα απ'οτι στην χωρα κατασκευης.
Καταρχην με το καλημερα πληρωνεις με τη μια 23% για την φαπα, πραγμα που δεν πληρωνεις αν φερεις κατευθειαν μονος σου, τουλαχιστον απο χωρα της ευρωπης.
Απο εκει και περα πληρωνεις ενα καρο αλλα ραβασακια που πληρωνει ο επαγγελμετιας στην ελλαδα, και φυσικα πρεπει να τα παρει πισω.
Μην ψαχνεται να βρειτε γιατι και πως απο τον επαγγελματια, η απαντηση βρισκεται αλλου.
Φυσικα υπαρχουν και πολλοι ακυροι επαγγελματιες, αλλα μην τους καιμε και ολους.
Τες πα, το θεμα ειναι για το αν θα μπορουσε να αγοραστει οχημα απο συμπατριωτη ιδιωτη, ο οποιος πουλαει λογο αναγκης.
Δεν τα ξέρω αυτά που λες περί επαγγελματιών...
Απλά ρώτησα για να μάθω...(μικρός σε ηλικία βλέπεις και δεν έχω τριφτεί με αυτά...)
Εννοείται πως όχημα από Έλληνα και να δώσεις και κάτι παραπάνω αν είναι καλό ....και εγώ αυτό έκανα άλλωστε το Πάσχα και το είδες Πόρους το μπεμπέ μου...
Ανεφερες κατι για αγορα λαδιων απο εδω σε σχεση με απευθειας εισαγωγη, και πιαστηκα απο εκει.
Ναι το ανέφερα γτ είναι κάτι που με ενοχλεί στο θέμα τιμής βάση σύγκρισης. Δεν τα ήξερα αυτά περί επαγγελματιών που ανέφερες και σε ευχαριστώ γιατί πλέον ενημερώθηκα κάπως...
Γνωρίζει κανείς αν άλλαξε κάτι στην εισαγωγή αυτοκινήτων από εξωτερικό με τα νέα μέτρα ;
Ενα αυτοκινητο 3200 κυβικων 15 ετων τι τελωνειο πληρωνει για να εισαχθει???
Επισης 2300 κυβικα 25ετων???
Γνωριζει κανενας???
Ξεπερναει νομιζω το 450% του τιμολογιου βασει πινακων τελωνειου ...οποτε :electrician2::electrician2:
καλησπέρα
έχω και έγω κάποιες ερωτήσεις να θέσω
με συμφέρει να εισάγω αμάξι ντίζελ EYRO4;
ακουσα οτι μετα το 2013 θα αυξηθουν αρκετα οι δασμοι
και θα συμφερει μονο να εισάγεις αμαξια EYRO5 και καινούρια
γνωρίζετε κάτι παραπάνω ;
επίσης θέλω να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε τι δασμους θα πληρώσω
για να εισαγω ένα αμάξι
ΕΥΡΟ4 1398 cm που κυκλοφόρησε το 09/2003
190,000 km Diesel ;
επιπλεον στο τελωνειο ακομα ισχυουν οι χρεωσεις
αναλογα με τον εξοπλισμου του μοντελου;
ευχαριστω προκαταβολικα
ελπιζω να μην σας κουρασε η φλυαρια μου
καλα χριστούγεννα σε όλους
καλησπερα και σε σενα, παρε σε ενα εκτελωνιστικο γραφειο να ρωτησεις αυτα που θες να μαθεις.
Χοντρικα παντως για euro 4 και 1,4 l ειναι 27% επι της αξιας του τιμολογιου που θα κοψεις (εκει υπαρχουν καποια μυστικα που θα στα πουν οι εκτελωνιστες), γυρω στο 5% η απαξιωση απο τα χρονια κυκλοφοριας και 6% περιπου απο τα χλμ.
Παρε και ενα συνδεσμο να τα δεις μονος σου, https://www.klimantiris.gr/ektelonismosautokinitou.html αλλα οπως σου ειπε και ο Σταθης καλυτερα ρωτα ενα εκτελωνιστη, σιγουρα κερδισμενος θα βγεις..
Ευχαριστώ πολύ μάγκες
Καλησπερα και χρόνια πολλα σε όλους .
Απαντω καταρχην στον φίλο παραπάνω
Φιλε μου ΔΕΝ αξιζει και ΔΕΝ σε συμφερει να εισαγεις αυτοκινητο του 2003 ή να στο πω πιο απλα , αυτοκινητο πισω απο το 2006 πλεον στην Ελλαδα . Υπολογισε οτι θα πληρωσεις το 380% της αξιας του τιμολογιου που θα σου κοπεί ...Και μην πει κανεις πως θα μου κοψουν τιμολογιο 1000 ευρω για ενα ...πχ Μ3 γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι Γερμανοι ΔΕΝ τα κανουν αυτα .
Παιζουν παρα πολλα " παραθυρακια " που μπορεις να γλυτωσεις 500ρικακια οταν ερθει η ωρα να εκτελωνισεις ενα αυτοκινητο που ειναι μεσα στην τελευταια οδηγια αλλα θελεις και τσακαλογατοπαρδο εκτελωνιστη που να κατεχει το αθλημα. Το λεω αυτο γιατι ειχα την χαρα και ευτυχια μεχρι πριν 2 χρονια περιπου να φερνω αυτοκινητα απο Γερμανια για κυκλοφορια και για ....ΚΟΨΙΜΟ ........................
Για να λυθει ενα μπερδεματακι που υπαρχει γραμμενο παραπανω ..... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να μπει αυτοκινητο εν κινησει στο λιμανι της Πατρας ή της Ηγουμενιτσας και να περασει ετσι απλα χωρις να καταγραφει .... Δηλαδη αν καποιιος σκεφτεται να παει να αγορασει πχ ενα Μ3 Ε36 απλα για να το κοψει και να ριξει τα πρεαγματα στο δικο του ....Αν δεν ξερει τους "καταλληλους" ανθρωπους ΔΕΝ θα τα καταφερει .... ΦΥΣΙΚΑ υπαρχουν και περιπτωσεις που πας τσαμπουκα , περνας απο την πυλη του λιμανιου οταν βγαινουν ολα τα αυτοκινητα απο τα καραβια και κανεις δεν σε βλεπει ΑΛΛΑ....Τζογαρει καποιος να βγει Ε.Ο Πατρων - ΑΘηνων με τσολαδικες πινακιδες χωρις Δελτιο αφιξης οχηματος ??? Αν σπασει ο διαολος το ποδι του και σε σταματησουν , που θα σε σταματησουν οταν δουν κοκκινες και κιτρινες πινακιδες στην εθνικη οδο τι τους λες ???? Δεν σου κανουν κατι οι αστυνομικοι απλα σε γυριζουν συνοδεια στο λιμανι αν δεν εχεις το δελτιο και απα εκτελωνιζεις το αυτοκινητο συν το προστιμο ..... Την εχω κανει παρα παρα πολλες φορες αυτην την δουλεια ΑΛΛΑ ... ΕΥΤΥΧΩΣ ηξερα που να πατησω και που να παρω τηλ οταν χρειαστηκα..... Οχι λοιπον οτι δεν γινεται απλα ειναι Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο να πληρωσεις ενα Μ3 Ε36 περισσοτερο απο ενα Μ3 Ε92 αν σε τσιμπησουν ..... Η λυση για καποιον που δεν θελει να ...πληρωσει εινμαι να παει να το αγορασει , να μην βγαλει πινακιες , να σπασει το παρπριζ ( οχι απαραιτητα ) και να το φορτωσει σε μια νταλικα ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ και να του παραδωθει στην πορτα του . Φυσικα σε αυτην την περιπτωση αγοραζουμε με τιμη NETTO και οχι BRUTO ( ΝΕΤΤΟ = χωρις ΦΠΑ και BRUTO = με ΦΠΑ ) και αμεσως αμεσως γλυτωνουμε τα χρηματα που θα μας παρει ο νταλικερης .....
Αν τωρα καποιος θελει τοσο πολυ να τζογαρει και να το φερει οδικως απο Γερμανια το αυτοκινητο που θελει απλα να κοψει ..... Καλυτερα να παει καζινο πρωτα να δει την τυχη του και αν του κατσει καλα .... Ας παει .... Οποιος φιλος θελει συμβουλες παραπανω , ΑΠΛΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ , ευχαριστως να του δωσω μια κατευθυνση .....
Με λιγα λογια και περιλιπτικα ολα τα παραπανω .....
α) ΔΕΝ αξιζει να εισαγουμε αυτοκινητο μεγαλυτερο των 5 ετων το πολυ
β) ΔΕΝ αξιζει να τζογαρουμε να φερουμε τζαμπουκα - οδικως αυτοκινητο που το θελουμε για κοψιμο . Ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ .
Ηθικο διδαγμα ..... Στην Ελλαδα , παρ'ολα τα παραπάνω , οχι απλα π[αραθυρακια υπαρχουν ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ αλλα .... ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ ..... thumb
Ταδε εφη
Κωστας
Καλημερα σας...
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω replica car από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αγγλία, έχω κάνει μια σχετική έρευνα μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο αν τα αυτοκινητα αυτά μπορούν να εκ τελωνιστούν και με ποιες προιποθέσεις?? Ισχύουν ότι για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έρχονται απο το εξωτερικο???