Μου αρεσει που λεει εσενα ο λουλης . . .
Printable View
Πανο κανε μια ερωτηση στον καλιβιδη το εχει κανει!
απλα βαζεις αλλο δισκο και δεν χρειαζεται να τορνιρεις τιποτα!
το ειχα ρωτησει για ενα φιλο που θελει να βαλει τα φρενα του Μ3 μου!
υποθετω οτι βαζεις δισκο λιγο μικροτερης διαμετρου αλλα με ιδιο παχος και εισαι κομπλε!!!! ο καλυβιδης Χρηστο ξερεις οτι δεν προκειται να πει...... αλλα θα το ψαξω να δουμε παο τι ταιριαζει!!το θεμα ειναι ομως απο τι αμαξι θα ειναι και τι πατεντα θελει μετα στο μουαγιε για να κατσει σωστα!!!!!
πάνο.....................πάρε δαγκάνες - δίσκους και πάνε σε έναν σωστό μάστορα να σου
φτιάξει βάσεις για τις δαγκάνες. αν οι δαγκάνες φτιαχτούν σωστές όλα θα κουμπώσουν
μια χαρά. δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο μεγάλη κουβέντα.
κούμπωσε τον δίσκο στο συνεργείο σου αν θες να είσαι σίγουρος και πες να βάλουν την
δαγκάνα επάνω να δούν πως κάθεται. θα δείς πως θα σου πουν οτι με δαγκάνες θα είσαι
μια χαρά. τώρα απο τιμές και τέτοια δεν έχω ιδέα τι μπορει να κοστίσουν 2 βάσεις για τα
μπροστινά, αλλά θυμάμαι στο παλιό μου συνεργείο που τα είχαν περάσει σε ενα 316 μόνο
με ένα σετ φτιαχτές βάσεις και όλα ήταν οκ.
ξερεις τι γινεται ρε Θωμα εχω τορνο δικο μου και μαστορια πολυ καλα και γι αυτο προσπαθω μπας και γλυτωσω το 200αρι(γιατι πανω κατω τοσο παιρνουν τα μαστορια εξω) αλλα αν του παω το ακρο σιγουρα θα κανει το κολπο και θα την κουμπωσει πιστευω!!!! ετσι θα γινει και μολις εχω νεα θα ενημερωσω και αν μπορεσω θα ανεβασω φωτογραφιες κλπ!!!!αντε να δουμε ποτε θα φιλοτιμηθει το φιλαρακι μας να φερει τα φρενα τωρα!!!πιασ΄τάυγο και κουρευ΄το δλδ!!!! αυτος βαραει ενεσεις αναισθησιας αλλα τι να κανουμε εναν τον εχουμε!!!!χαχαχαχαχ
Για πάμε ένα up στο θέμα αυτό, γιατί ένα φιλαράκι μου θα μου τα δώσει σε τιμή σκότωμα .......
Πάνο για πες μας, το προχώρησες το θέμα??
Θέλει όλα αυτά που λέει ο Γιώργος??????
δυστυχως θελει ενα καρο κολπα για να καθησουν τα φρενα σωστα και το πιο συμφερον ειναι να πας σε φρενα απο 330 που ειναι bolt on οποτε και ξεμπερδευεις κατευθειαν χωρις προβληματα!!εγω τελικα προχωρησα στην 2η λυση δλδ τα φρενα του 330!!!
υγ αντε να δουμε ποτε θα αξιοθουμε να τα βαλουμε!!!!!!
μη πας σε μαστορα τσαμπα ευρο...
ελα να σου τα βαλω εγω.. τζαμπα..
εγινα εξπερ στα δικα μου βαλε βγαλε...χαχαχαχαχ
χαχαχαχ κατσε ρε το θεμα δεν ειναι να τα βαλουμε αλλα το ΠΟΤΕ θα τα βαλουμε!!
παρε αποφαση και σε βαρια 30 λεπτα τα φρενα ειναι πανω
αν κερασεις τους δισκους................ τα βαζουμε και αυριο!!!!!!χαχαχαχα
τα δικα μου ταα εδωσα ρε
χαχαχ οχι ρε χαζεεεε αφου δεν σου ειχα πει?δισκους πρεπει να παρω τωρα αλλα ποτε θα τους παρω ειναι το θεμα!!παντως απ εξω βρισκεις brembo σε καλη τιμη!!
δημήτρη???εξαέρωση έκανες μόνος σου, ή πείγες σε συνεργείο να σου κάνουν???
Αντε του Μ3 σε 46αρι απλο εχουν μπει . . .
Εγω που εχω φρενα απο 335 και θελω να τα βαλω στο δικο μου να δω τι πατεντα
θα χρειαστει . . .
1.τα φρενα Ε46Μ3 δεν εχουν σχεση με τα Ε46-330.
2.Οι ανταπτορες πλακακια κατασκευαζονται με βαση τις γνωσεις και εμπειρια με την αντοχη των μεταλλων, απο 2-3 κατασκευαστες μηχανουργους στην Αθηνα.
3.Η διαφορα αν η τρομπα φρενων του αυτοκινητου ειναι αρκετη, θα ειναι αισθητη.
Αν η τρομπα ειναι μικρη, δεν θα εχει διαφορες εκτος απο τις οπτικες.
εδω εχω τους ανταπτορες που φτιαχνω για τα Μ6...
κοστιζουν 600ε
Το σωστο πραμα κοστιζει.
Και τα φρενα εχουν αμεση σχεση με τη ζωη μας.
Αφοι Μπουκη-Μενιδι
Ηρακλης-Καλλιθεα
Τομπρος-Αργυρουπολη
Bump!!!
Δισκοι-δαγκανες μπροστα, απο Μ3 Ε46 μπαινουν σε απλο Ε46 ή Ε36..??
Ξερω οτι πρεπει να φτιαχτουν βασεις χειροποιητες σε μηχανουργειο..
Υπαρχει καποιος που μπορει να προτεινει καποιον που εχει κανει τη συγκεκριμενη πατεντα και μια εικονα του κοστους?
Ειναι αξιοπιστη λυση? Δεν υπαρχουν τιποτα θεματα μετα?
Νομίζω ναι
Δίσκους μόνο έχω βάλει εγώ Ζαχαρία...
Για τις βάσεις δαγκάνας νομίζω πρέπει να ανοίξεις-τροχίσεις λίγο παραπάνω την μία απο τις δύο τρύπες της βάσεις...
Ειναι ανάλογα δε μπορω να σου πω ποσο λεφτα θα σου πάρει.
Για τα δικα μου έδωσα κανα 250 αν θυμαμε καλα
Τα άκρα από Ε46 Μ3 εκτός από τις διαφορετικές θέσεις για να κουμπώσει η βάση της δαγκάνας...
Τι άλλες διαφορές μπορεί να έχουν με τα απλά????
Υπάρχει περίπτωση να έχει πιο μακρύ αφαλό και να βγαίνει πιο έξω όλο το μουαγιέ????
:thanks:
Βασιλη απο μια προχειρη αναζητηση που ειχα κανει οταν εψαχνα για ψαλιδια για το ντριφταδικο,ολα τα ψαλιδια του Ε46,ηταν ακριβως ιδια σε μεγεθος,ειτε Μ3 ειτε απλο.....την μονη διαφορα που παρατηρησα ηταν στην εξω ακρη τους που ηταν ελαφρως γυριστα προς τα πανω(περισσοτερο καμπερ ισως??) αλλα καποιος μου'πε οτι ετσι ειναι και τα Μ-πακ Ε46(ειχε κανει μετατροπη σε Μ3 απο 330)...Τα Μ3 Ε46 εχουν πιο εξω οφσετ στις ζαντες τους για να γεμιζουν τα φουσκωμενα φτερα....
Πίσω γεμίζουν τα φούσκωμα με οφσετ.
Εμπρός το οφσετ των τροχών δεν αλλαζει.
Είναι ίδιο με τα απλά Ε46.
Ο τροχός έρχεται πιο έξω εξαιτίας της νέας θέσης του μουαγιε.
Δεν γνωρίζω αν αυτό επιτυγχάνεται μέσω ψαλιδιου η άκρου.
Μπιλ, όλο το σύστημα περιλαμβάνει ψαλίδια, ποδια, άκρα, αμορτισερ κ τοπ μαουντ.
Όλα τα παραπάνω αλλάζουν κ δεν ξέρω μέχρι που θα χρειαστεί να φτάσεις για να μπουν τα άκρα.
Μπορεί να μπαίνουν απλά.
Αν χρειαστούν ψαλίδια έχε στα υπόψιν ότι θα χρειαστείς κ την αλουμίνενια πόδια του Μ.
Διαφέρουν τα ψαλίδια των απλών κ των Μ.
Τι έχεις στο μυαλό σου ρε συ? Θα το φουσκωσεις?
Ειχα στα χερια μου 2 ψαλιδια απο Μ-πακ Ε46 και 2 απο Μ3 Ε46 και ηταν ολοιδια!Ρωτησα εναν που'χει κανει μετατροπη απο 330 σε Μ3 και δουλευε στην bmw και μου επιβεβαιωσε το αληθες....Εγω μεχρι εκει ξερω,δεν το'ψαξα παρακατω γιατι τελικα εφτιαξα χειροποιητα για το Ε36
Ενα Mpack με ενα απο 325 εχει τυχει να συγκρινει καποιος?
Λέω να φουσκώσω σιγά σιγά...
Θα δείξει κιόλας δεν είμαι σίγουρος...
Απλά έλεγα να αρχίσω από άκρα αν φυσικά μπαίνουν με τα δικά μου ψαλίδια και ακρόμπαρα που είναι ολοκαίνουρια...
Απλά το αυξημένο μετατρόχιο του Μ3 εφόσον είναι ίδια τα ψαλίδια σε μήκος με ένα απλό Ε46αρι από πού προέρχεται????
Έχουμε αποκλείσει μέχρι στιγμής ψαλίδια, ακρόμπαρα, ζάντες....
Η πιο ηπια διαφορα των δυο ψαλιδιων ειναι η οπτικη.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...9_38NURM-1.jpg
Αυτο ειναι το ψαλιδι του Μ3 (οχι το Μ πακ και οχι του Ζ4Μ)
https://aakmotorsports.com/images/pr...trol_arm.1.jpg
Ενω τουτο ειναι το απλο(το οποιο ειναι ιδιο με το Μπακ και του Ζ4Μ)
Η χοντρη διαφορα ειναι αυτη εδω ομως.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...Arm_Left-1.jpg
To μεσαιο μπαλακι στο Μ3 δενει και στη γεφυρα και στην αλουμινενια ποδια.
Επι της ουσιας χρησιμοποιει την αλουμινενια ποδια (η οποια ειναι διαφορετικη στο Μ3) για εξτρα ενισχυση μεταξυ των στηριξεων των ψαλιδιων.
Περα απο τις βεβαιες παραπανω διαφορες νομιζω οτι κατι πρεπει να παιζει και με το μηκος της μιας πλευρας.
Ομως γι αυτο δεν ειμαι σιγουρος.
Τα ψαλιδια του m3 ειναι πιο μακρυα και οταν μπουν με πιατελα απο αναρτηση απλη εξακυλινδρου δινουν πολυ καμπερ.
Εαν μπουν με πιατελα Μ3 κτλ ολα δηλαδη τοτε χρειαζονται τα φτερα γιατι ερχονται πιο εξω.
παθως και μαθως χαχαχα
Ας ειναι καλα ο Τουμπας που ασχοληθηκε.