Αν και δεν ασχολουμε καθόλου με το moto gp μετά από αυτές της αλλαγές σίγουρα θα αρχίσω να παρακολουθώ. Για την μετεγραφή δεν έχω να σχολιάσω τίποτε, αλλά φαντάζομαι πως θα κάνουν οι Ιταλοί όταν εδώ στην Ελλάδα κάνετε έτσι.:thumbsup:
Printable View
Αν και δεν ασχολουμε καθόλου με το moto gp μετά από αυτές της αλλαγές σίγουρα θα αρχίσω να παρακολουθώ. Για την μετεγραφή δεν έχω να σχολιάσω τίποτε, αλλά φαντάζομαι πως θα κάνουν οι Ιταλοί όταν εδώ στην Ελλάδα κάνετε έτσι.:thumbsup:
Rossi vs Lorenzo Japan 2010
Τι έκανε πάλι ο άνθρωπος ;;
https://www.youtube.com/watch?v=p_xI...ayer_embedded#
Η κοντρα του με τον Lorenzo ηταν ολος ο αγωνας. Ειδικα η φαση του "τζαρτζαρισματος". Πραγματικος αγωνας.
Ο μικρός έκανε παράπονα μετά στην Yamaha.
Του έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα...:th_Laie_67-1:
Φαντάζομαι τι θα γίνει του χρόνου !!!
Επίθεση της Yamaha στον Rossi
Ο Lin Jarvis δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του Ιταλού
Η σκληρή μάχη του Valentino Rossi με τον Jorge Lorenzo στο Motegi έχει ανάψει για τα καλά τα αίματα στο στρατόπεδο της Yamaha. Ο Lin Jarvis ήταν πολύ εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του Valentino Rossi μέσα στην πίστα και χαρακτήρισε τις ενέργειες του στον Lorenzo ακατανόητες. Ο Jarvis ζήτησε μάλιστα από τον Masao Furusawa να μιλήσει στον Rossi και να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους αναβάτες της Yamaha!
«Νομίζω ότι οι ενέργειες του Valentino δεν ήταν σωστές απέναντι στον Lorenzo», είπε ο Jarvis σε δηλώσεις του στο GPOne.com. «Μετά τον αγώνα, ο Jorge ήρθε σε εμάς και μας ζήτησε τη γνώμη μας για τη συμπεριφορά του στον αγώνα. Ήμασταν 4 εκείνη τη στιγμή μαζί του. Εκτός από εμένα, ο Furusawa και άλλοι δύο άνθρωποι της Yamaha. Μαζί συμφωνήσαμε ότι μια μάχη σαν και αυτή με τον ομόσταβλό σου δεν έχει νόημα. Περιμένουμε από τους αναβάτες μας να αγωνίζονται με ασφάλεια. Ο Furusawa πήγε να μιλήσει στον Valentino και του ζήτησε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση με τους αναβάτες της Yamaha. Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και πολύ σφικτός. Δεν κάνεις τέτοιες κινήσεις όταν βρίσκεσαι σε τέτοια θέση για το πρωτάθλημα. Ο Valentino ήταν πολύ επιθετικός, όχι απλά επιθετικός».
Όταν ρωτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Yamaha Racing για το θέαμα το οποίο προσέφεραν οι δύο αναβάτες είπε: «Από αθλητικής άποψης οι αγώνες είναι πιο βαρετοί και λιγότερο θεαματικοί. Αλλά δεν θέλουμε οι αναβάτες να πέφτουν. Θέλουμε οι αναβάτες να σέβονται ο ένας τον άλλον».
Η κατάσταση δεν δείχνει καλή στη Yamaha, καθώς ο Rossi δεν «υπακούει» στους υπεύθυνους της ομάδας. Η συμπεριφορά πάντως του Rossi ίσως έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά της Yamaha στο θέμα των δοκιμών της Βαλένθιας. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο συγκεκριμένο θέμα και η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα – ενόψει Sepang – θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Πηγη : https://www.msfree.gr
τραγικος καραγκιοζης ο Jarvis. δεν εχει το ηθικο δικαιωμα να μιλαει περι σεβασμου.
ειδικα αυτος...
αν ηταν σωστος θα επρεπε να τα πει αυτα προπερσι στη λαγκουνα σεκα οταν ο ροσι εκανε τα 10πλασια στον στονερ...
ή ακομα καλυτερα να μην τον παρει σαν αναβατη στην ομαδα του αφου ο βαλεντινο στους "τσαμπουκαδες" εχει ουκ ολιγη προϊστορια απο τοτε που ηταν στη χοντα...
για την οποια μετακινηση ο αντιπαθεστατος λιν κινησε γη και ουρανο με ενα σωρο "παρασκηνιακες" κινησεις....
τωρα ακουγεται απλα αστειος.
θα επρεπε να το ξερει... "μαχαιρα εδωσες, μαχαιρα θα λαβεις..."
ας προσεχε.
Αν και απο βαθμολογικης πλευρας ο αγωνας ηταν αφιαφορος και για τους δυο , ειδικα υστερα απ τον τραυματισμο του Πεντροζα, η κοντρα Ροσσι - Λορενθο ηταν μονο και μονο για θεμα γοητρου.
Και οι δυο αναβατες της ιδιας ομαδας, ο γιατρος με σχετικα υποδεεστερη μοτο μιας και οι οδηγιες λενε να μη λαμβανει ολα τα νεα εξαρτηματα της Γιαμαχα ελεω μεταγραφης στη Ντουκατι, παρολ'αυτα ηθελε να δειξει στον μικρο who's the boss.....και μαλλον ο μικρος το καταλαβε παροτι αυτο εγινε οχι και με τον ποιο κομψο τροπο.
Οπως και στο παρελθον ειχε καταλαβει το αντιστοιχο ο Τζιμπερναου οταν τον ειχαμε δει να κοπαναει με το Ροσσι ουκ ολιγες φορες.
Ο Τζαρβις ειναι γνωστος ηλιθιος των παντοκς (το επιβεβαιωσε για αλλη μια φορα με τις χθεσινες βλακειες που ειπε) και ισως μια μερα να καταλαβει οτι η θεση που κατεχει στον κοσμο της μοτο οφειλεται εν πολλοις στην τεραστια επιτυχια της Γιαμαχα την τελευταια 7ετια , η οποια εντελως τυχαια συμπιπτει με την ελευση του Ντοκτορ στην ομαδα.(θυμιζει λιγο Ολυμπιακο και πετρινα χρονια).
Ο Λορενθο ειναι απιστευτο ταλεντο και καταπληκτικος οδηγος με μπιγκ κοχονες.
Αλλα ο Ροσσι ειναι ενας και μοναδικος και μαλλον του χρονου θα δωσει στους ιαπωνες αλλο ενα πικρο μαθημα.
Οποιος πει οτι δε του αρεσε το θεαμα που ειδαμε απ την κοντρα των δυο διοτι δεν χαραχτηριζοταν απο fair play κλπ νομιζω οτι κανει μεγαλο λαθος.
Αυτοι ειναι οι αγωνες και οσο περισσοτερα τετοια στιγμιοτυπα βλεπουμε τοσο περισσοτερο θα πεταγομαστε απ τους καναπεδες, καρεκλες, ντιβανια, μπαουλα κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα !!!!
Ο Λορένθο αν και καλός οδηγός, εχει τεράστιο εγωισμό που δεν τον αφήνει να καταλάβει με ποιόν προσπαθεί να συναγωνισθεί .
Επιπλέον η Γιαμαχα περίμενα να δείξει χαρακτήρα και σεβασμό, αντι να δείνει υποδιέστερη μοτό στον Ρόσσι που τόσα χρόνια της χάριζε τίτλους.thumb
Δεν περιμενα ποτε τοσο ασοβαρη αντιμετωπηση προς τον Ροσσι απ τη Γiαμαχα.....ξεχασαν πολυ συντομα οτι η Μ1 ηταν για χρονια η ουραγος του πρωταθληματος και πληρως απαξιωμενη με Μπιατζι κλπ.....
Ειλικρινα πιστευα οτι η αναγνωριση θα ηταν μεγαλη και οτι θα εφευγε απ αυτην ο Ροσσι σα θεος και οχι να ανεχονται τους τσαμπουκαδες και τα νταιλικια του Λορενθο σε σχεση με τον ανθρωπο που τους ανεστησε και πολλαπλασιασε τις πωλησεις της Γιαμαχα κατα ενα τρελλο ποσοστο.
Οποτε του χρονου ευχομαι ο Ντοκτορ να κανει το θαυμα του και να κερασει ενα ωραιο τσαγακι τα τρια διαπασων ετσι οπως εκανε το 2003 στους πολλα βαρεις και ασηκωτους Χοντακηδες.
με βαση την αποδοση των doucati φετος,του χρονου βελπω η yamaha να ριχνει πολυ κλαμα!!για του χρονου βελπω στο βαθρο honda και doucati μονο!!!!!!
Rossi: Άξιος ο Lorenzo
Ο Ιταλός επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες
Με μια εμφάνιση από τα παλιά, ο Valentino Rossi επέστρεψε στις νίκες στη Sepang. Ο Ιταλός δεν έκανε καθόλου καλή εκκίνηση και στην πρώτη στροφή έμεινε στην 11η θέση. Διατήρησε όμως την ψυχραιμία του και με ένα εξαιρετικό γυρολόγιο άρχισε να καταπίνει τους αντιπάλους του τον έναν μετά τον άλλο. Δεν είχε πρόβλημα να φτάσει τους Lorenzo και Dovizioso στην κορυφή και όταν πέρασε μπροστά κατάφερε να ελέγξει τις επιθέσεις του Dovizioso στους τελευταίους γύρους. Τελικά ο Rossi έφτασε στη νίκη, η οποία είναι η σημαδιακή 46η του με τη Yamaha.
«Είναι υπέροχη στιγμή για μένα, είμαι ικανοποιημένος με τη νίκη η οποία είναι η 46η με τη Yamaha M1 μου», είπε ο Rossi στο τέλος του αγώνα. «Έκανα τη χειρότερη δυνατή εκκίνηση και για μια στιγμή ανησύχησα, αλλά έπειτα από μερικές στροφές κατάλαβα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, διότι η μοτοσικλέτα ήταν φανταστική χάρη στις αλλαγές που κάναμε στο ζέσταμα. Η ιδέα του Jeremy δούλεψε μια χαρά! Οδήγησα καλά και ήταν φανταστικός αγώνας, ένας από τους καλύτερους της καριέρας μου. Ήθελα την 46η νίκη πολύ διότι είναι το νούμερό μου. Ευχαριστώ την ομάδα διότι όλοι δούλεψαν σκληρά το τριήμερο και νομίζω ότι τους το ανταπέδωσα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να κερδίζεις όταν έχεις μείνει 11ος στην πρώτη στροφή».
Φυσικά δεν ξέχασε τον teammate του. «Θέλω να συγχαρώ τη Yamaha και τον Jorge. Ήταν γρήγορος όλη τη σεζόν, σε όλες τις πίστες και όλες τις συνθήκες και άξιζε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Απο το www.msfree.gr
ξουρισε κοντρα ο γιατρος!
μπραβο!
Μπραβο στο Λορενθο για το πρωταθλημα, ενας πραγματικα πολυ καλος οδηγος, αλλα ο τιτλος αυτος θα ειχε ακομα μεγαλυτερη αξια αν δεν ειχε συμβει το ατυχημα του Ροσσι που αλλαξε ριζικα τα δεδομενα και αυτο του Πεντροζα ο οποιος ειχε βαλει πλωρη για την πρωτη θεση.
Προσωπικα θα ηθελα να τον δω να νικαει στα ισα το Γιατρο αλλα και πλαι αξιος.
Του χρονου βεβαια ετοιμαστειτε για το μεγαλυτερο ΧΑΜΟ στην ιστορια του σπορ.
Rossi: Θα δοκιμάσω την Ducati στη Βαλένθια
Ο Ιταλός πήρε το πράσινο φως από τη Yamaha για τις δοκιμές της Βαλένθια
Ένα ακόμα σίριαλ των paddock του MotoGP έλαβε τέλος στην Αυστραλία καθώς η Yamaha επέτρεψε τελικά στον Valentino Rossi να οδηγήσει την Ducati στις δοκιμές της Βαλένθια. Ο Masao Furusawa μίλησε το Σάββατο με τον Ιταλό και του άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως να αρχίσει να ετοιμάζεται μετά τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος να οδηγήσει την Desmosedici της Ducati.
Το σίριαλ τράβηξε αρκετά τους τελευταίους μήνες καθώς η Yamaha ήταν επιφυλακτική στο να επιτρέψει στον Rossi να οδηγήσει στις δοκιμές της Βαλένθια την Ducati. Ωστόσο, η κατάκτηση του τίτλου από τον Jorge Lorenzo, σε συνδυασμό με την καλή σχέση του Ιταλού με τον Furusawa βοήθησαν να μην έχουμε επανάληψη του 2003 όταν η Honda αρνήθηκε στον Rossi να οδηγήσει τη Yamaha. Η δημόσια εικόνα της Yamaha θα δεχόταν πλήγμα αν τελικά δεν οδηγούσε ο πολυπρωταθλητής στις δοκιμές της Βαλένθια και οι άνθρωποι της εταιρίας δεν ήθελαν να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα.
Ο Rossi, σε δηλώσεις του στους Ιταλούς δημοσιογράφους του GPOne.com αποκάλυψε ότι θα οδηγήσει τελικά την Ducati στις δοκιμές της Βαλένθια. «Μίλησα το πρωί με τον Furusawa και μου επέτρεψε να δοκιμάσω την Ducati στη Βαλένθια. Η Yamaha εκτίμησε όλα όσα έχω κάνει για εκείνους. Ο Furusawa μου είπε ότι είναι ένας τρόπο να μου πει ευχαριστώ η Yamaha για αυτά που έχω κάνει. Νομίζω ότι είναι ευγενική κίνηση».
Ο Alessandro Cicignani, Project Manager της Ducati μίλησε για το θέμα στο motogp.com. «Δεν έχω ακούσει τι είπε ο Rossi ή η Yamaha, αλλά το έμαθα και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος. Νομίζω ότι είναι ένα δώρο της Yamaha στον Valentino μετά από όλα όσα έχει κάνει για εκείνους. Θα ήθελα από τη μεριά μου να ευχαριστήσω κατά κάποιο τρόπο τη Yamaha. Έχω καλή σχέση με τον Lin Jarvis και με την ευκαιρία θέλω να τον ευχαριστήσω διότι πάντα ήταν δίκαιος και ανοιχτός σε συζητήσεις. Θα δουλέψουμε τώρα προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη σεζόν και έπειτα να αρχίσουμε το 2011 μετά τον αγώνα της Βαλένθια. Νομίζω ότι είναι σημαντικές δοκιμές για όλους διότι, λόγο των περιορισμών στις δοκιμές, είναι δίκαιο κάθε αναβάτης να έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές με τη μοτοσικλέτα την οποία θα οδηγήσει την επόμενη σεζόν. Θα δοκιμάσει σίγουρα τη μοτοσικλέτα του 2011 και θα δούμε. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό».
Η Ducati θα φέρει στην Ισπανία δύο διαφορετικούς κινητήρες για τον Rossi – έναν Big Bang και έναν Screamer. Ο Ιταλός θα δοκιμάσει και τους δύο κινητήρες και θα αξιολογήσει με ποιόν θέλει να συνεχιστεί η εξέλιξη της μοτοσικλέτας στη διάρκεια του χειμώνα.
πηγη : www.msfree.gr
Άρχισαν τα όργανα........
προβλεπω οτι οι δοκιμες αυτες θα εχουν πιο μεγαλη θεαμτικοτητα απο τον αγωνα...
Ο Valentino Rossi αποχαιρέτησε τους ανθρώπους της Yamaha
Το GP της Βαλένθια ήταν το τελευταίο για τον Valentino Rossi με τα χρώματα της Yamaha. Ο Ιταλός έπειτα από 7 απίστευτα χρόνια αποφάσισε να πάρει το δρόμο της Ducati και όπως ήταν αναμενόμενο τα συναισθήματα ήταν έντονα μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ιταλός εμφανίστηκε με μια μπλούζα η οποία έγραφε ΅bye bye babeΆ αναφερόμενος στην YZR-M1 και μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου έμεινε με τους Masao Furusawa και Lin Jarvis για να μιλήσουν για τα όμορφα τελευταία χρόνια.
Valentino Rossi: Είναι συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για μένα αλλά είμαι χαρούμενος επίσης διότι δεν έχω τύψεις και δεν είχα καμία άσχημη στιγμή με τη Yamaha αυτά τα 7 χρόνια. Από το ξεκίνημα ήταν υπέροχα και δουλέψαμε καλά μαζί. Όπως στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό τα αποτελέσματα είναι σημαντικά αλλά σημαντικό είναι να το ευχαριστιέσαι και αυτό έκανα με τη Yamaha. Είχαμε καλή χημεία στην ομάδα – οι Αυστραλοί, οι Ιταλοί, οι Ιάπωνες, οι Άγγλοι και πολλοί άλλοι περάσαμε καλά. Αν το 2004 κάποιος μου έλεγε ότι θα κέρδιζα 4 τίτλους με τη Yamaha και 46 GP θα είχα υπογράψει με άνεση. Είμαι χαρούμενος. Πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω τον Masao Furusawa διότι περάσαμε δύσκολες φάσεις αλλά βελτιώσαμε τη μοτοσικλέτα και την κάναμε την καλύτερη. Μετά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν αυτά τα 7 χρόνια και τους εύχομαι καλή τύχη.
Masao Furusawa: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Valentino. Ήρθα στο MotoGP το 2003, που ήταν κακή χρονιά, ήταν κόλαση για εμάς. Ήθελα η YZR-M1 να βελτιωθεί αλλά όσο το πάλευα τόσο καταλάβαινα ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Έτσι, βρήκαμε τον Valentino Rossi. Πρώτα από όλα δεν πίστευα ότι ο Valentino θα έρθει ποτέ στη Yamaha διότι η μοτοσικλέτα δεν ήταν καλή αλλά με κάποιο τρόπο ήρθε. Μετά τη Νότια Αφρική το 2004, αισθάνθηκα ότι πέταγα στα σύννεφα, ήταν συναρπαστική, αξέχαστη σεζόν. Το 2004 ο Valentino ήταν ο μοναδικός που κέρδισε με την YZR-M1 και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξή της. Φέτος όχι μόνο ο Valentino, αλλά επίσης 3 αναβάτες ήταν γρήγοροι, έτσι ξεκάθαρα φάνηκε ότι η YZR-M1 είναι καλή μοτοσικλέτα. Αυτό συμβαίνει χάρη στη συνεισφορά του Valentino όλα αυτά τα χρόνια. Εκτιμώ βαθύτατα τη δουλειά που έκανε και του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον.
Lin Jarvis: To 2003, στη χειρότερη σεζόν μας στα GP, είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε, αλλά χωρίς τον Valentino Rossi δεν θα είχε γίνει τίποτα. Αποφασίσαμε ότι τον χρειαζόμασταν. Οι διαπραγματεύσεις ήταν συναρπαστικές με τον Valentino διότι η απόφασή του ήταν σημαντική, αλλά με τη στήριξη του Masao Furusawa και του Προέδρου της εταιρίας τα καταφέραμε. Οι μηχανικοί, έχοντας την πλήρη στήριξη της Yamaha, δούλεψαν εξαιρετικά. Είμαστε ευγνώμονες στον Valentino διότι άλλαξε τα πράγματα στη Yamaha και επιστρέψαμε στις νίκες. Το ευχαριστούμε για αυτό. Είχαμε απίστευτες και συναρπαστικές στιγμές μαζί του και με την ομάδα που έφερε. Σήμερα θα πούμε αντίο σε αρκετούς ανθρώπους, όπως ο Davide Brivio, ο Jerry Burgess και όλη η ομάδα. Περάσαμε υπέροχα, ήταν απίθανη ομάδα και θα μας λείψουν. Αύριο θα είναι περίεργη ημέρα.
πηγη :www.msfree.gr
Ανυπομονω για την επομενη χρονια !!
Αν και τελευταια δεν παρακολουθω. Μονο περιστασιακα.
Του χρονου θα'ναι μαλλον μια καλη χρονια για MotoGP !
:hyper:
Λογικο καποια στιγμη να πηγαινε και στην ιταλικη εταιρια,χαρα που θα εχουν οι ιταλοι τωρα!
:notworthy::notworthy:
και βιντεακι https://www.youtube.com/watch?v=4U6ysA4zVZA
Επιτυχημένη επέμβαση ο Rossi
Στην Κατόλικα έκανε την εγχείρηση στον ώμο του ο Ιταλός
Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Valentino Rossi στο χειρουργείο προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα που είχε στον ώμο του. Ο Ιταλός superstar την Κυριακή, αντί για τη Δευτέρα που είχε αρχικά προγραμματίσει, μπήκε στο νοσοκομείο της Κατόλικα και υπό την καθοδήγηση των Dr Alessandro Castagna και Dr Giuseppe Percellini πραγματοποίησε την επέμβαση στον ώμο του που στέφθηκε με επιτυχία.
Οι δύο συνολικά επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11:30 τοπική ώρα και διήρκησαν 2 ώρες, σύμφωνα με το ιταλικό GPOne.com. Ο Dr Castagna εξήγησε για την κατάσταση του Ιταλού. «Η κατάσταση του ώμου ήταν κρίσιμη. Ο Valentino είχε δύσκολο έργο να αγωνίζεται με τέτοιο τραυματισμό. Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη, χωρίς επιπλοκές και η αποθεραπεία θα διαρκέσει 90 ημέρες. Θα προσφέρουμε κάθε φροντίδα στον ασθενή από εδώ και πέρα».
Ο Rossi είχε τραυματίσει τον ώμο του στις 15 Απριλίου σε προπόνηση motocross και από τότε ταλαιπωρείται με το συγκεκριμένο τραυματισμό.
Περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του Valentino Rossi θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όταν ο Ιταλός και οι γιατροί θα μιλήσουν αναλυτικά για την επέμβαση.
πηγη:www.msfree.gr
Η AMG πάνω στην GP11
Πιο ουσιαστική η συνεργασία της AMG με την Ducati το 2011
Το 2011 θα βρει την Ducati Desmosedici GP11 να φέρει ακόμα έναν χορηγό πάνω της. Το λογότυπο της AMG-Mercedes θα βρίσκεται πάνω στο φέρινγκ της μοτοσικλέτας και στις δερμάτινες στολές των Valentino Rossi και Nicky Hayden, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερο κύρος στη συγκεκριμένη συμφωνία. Η AMG και η Ducati ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στα μέσα Νοεμβρίου, στο Los Angeles με την παρουσία του Nicky Hayden, ο οποίος έλαβε μια Mercedes CLS63 AMG και ένα Ducati Diavel, που θα είναι τα επίσημα οχήματα με τα οποία θα κάνει τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Όπως είναι λογικό ο ερχομός του Valentino Rossi άνοιξε την πόρτα σε πολλούς χορηγούς να ενισχύσουν την προσπάθεια του δημοφιλέστερου αναβάτη και μέσα από το MotoGP να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μετά λοιπόν από τη Fiat, θα έχουμε την AMG-Mercedes στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.
Ο Ola Kallenius, CEO της Mercedes-AMG, ανακοίνωσε πως η συνεργασία με την Ducati γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική. «Την επόμενη χρονιά, η AMG θα κάνει το ντεμπούτο της στο MotoGP, ως χορηγός στις μοτοσικλέτες και τις φόρμες της Ducati Marlboro Team. Η AMG και η Ducati σχηματίζουν το τέλειο δίδυμο, τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο, διότι είναι δύο εταιρίες οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Το κλειδί για τις δύο φίρμες είναι το πάθος για τους αγώνες, η απόδοση και η μοναδικότητα».
Από τη μεριά του ο Gabriele del Torchio, CEO της Ducati Motor Holding, πρόσθεσε: «Η απόφαση να δώσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα στη συνεργασία, με την παρουσία του λογοτύπου της AMG στη μοτοσικλέτα της Ducati επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της συνεργασίας των δύο εταιριών. Προσθέτει κύρος στο πακέτο χορηγιών μας στο MotoGP, το οποίο αποτελείται από σημαντικές φίρμες, όπως η Philip Morris, η Generalli, η Enel και η TIM».
Πηγή :::https://www.msfree.gr
Σχετικα με την μεταγραφη του Rossi στη Ducati και την προετοιμασια της μοτοσυκλετας για τη νεα χρονια, λεει ο μηχανικος του Jeremy Burgess:
"Παλιοτερα ειχαμε πολλες δοκιμες, αλλα ειμασταν εκει για να δουλεψουμε, και οχι να παμε διακοπες. Υποτιθεται οτι πολεμαμε για να βελτιωσουμε το επιπεδο του σπορ, τοσο απο την πλευρα του αναβατη οσο και απο την πλευρα του κατασκευαστη, οπότε...χρειαζομαστε δοκιμες για να το πετυχουμε. Τωρα πλεον ειναι ενα τηλεοπτικο show. Τρεχεις με οτι εχεις και αν δεν εισαι ετοιμος...τι να κανουμε, ατυχια."
Μην αποκλεισετε τις επιτυχιες, αλλα μην εκπλαγειτε και απο τις αποτυχιες. Διοτι με τους περιορισμους στις δοκιμες, οπως εξηγει ο Burgess, το παγκοσμιο πρωταθλημα εχει μεταβληθει σε ενα διαφορετικο ειδος παιχνιδιου.
μεταφορα απο αρθρο του Michael Scott στο περιοδικο MOTO τ.474
https://www.cycletorque.com.au/image...-ducati-12.jpg
καλημερα να πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη στους "επικριτες του γιατρου κακα τα ψεματα ειναι μεγαλο αλανι ο γιατρος πολυ μεγαλος πιλοτος και απαιτει το σεβασμο και καλα κανει ,,οποιος και να ηταν απο εμας στην θεση του το ιδιο θα εκανε και θα σκεφτοταν ας μην επικρινουμε ενα αναβατη απο το υφος του αλλα απο τις ικανοτητες του,,,εξαλου το αθλημα ειναι "αλητικο" καλα κανει ο γιατρος εχει απαντησει στην πιστα με πολυ υποδιαιστερα διτροχα ουκ ολιγες φορες ,,
αυτα,,,,,,,
https://i465.photobucket.com/albums/...i-leathers.jpg
Περα του οτι ο Βαλεντινο ειναι ενας καταπληκτικος οδηγος ειναι και τρομερος χαρακτηρας,οπου εχει παει ειναι πρωταγωνιστης και εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.
Μιλαμε για τον ανθρωπο που αλλαξε ολο το life style του moto GP με μοναδικο τροπο.
Σήμερα ο "γιατρός" είχε εφημερία !!:th_Laie_67-1:
Απέδειξε για μια ακόμη φορά την αξία του , νικώντας στα ίσια τον περσινό πρωταθλητή κ. Jorge Lorenzo και φέρνοντας την κόκκινη Ιταλίδα,(την οποία βελτιώνει συνεχώς) για πρώτη φορά και λίγο καιρό μετά τη σοβαρή εγχείρισή του, στο βάθρο !
Περαστικά στη Yamaha που τρέχει με το No 1 ! ! !:th_Laie_67-1:
Αναλυτικότερα :https://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7287
Κρίμα ρε γμτ. το ξέχασα σήμερα, αν και χθές που παρακολουθούσα κάπου στο τελευταίο τέταρτο ήταν ακόμη στην 7η θέση της κατάταξης. Μπράβοο του λοιπόν!
Ετσι είναι οι αγώνες φίλε μου !!! Κι αυτός από πτώση και άσχημο τραυματισμό έχασε το περσινό πρωτάθλημα !!
Γεγονός είναι ότι ο Ρόσι δεν χρειάζεται τις πτώσεις των συναθλητών του για να διακριθεί. Η αξία του είναι δεδομένη αφού είναι εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.!!!
Rossi: Θέλω ακόμα 2 χρόνια
Ο Ιταλός έχει στόχο να κερδίσει με την Ducati τα επόμενα χρόνια
Την Τρίτη το πρωί οι αναβάτες της Ducati, Valentino Rossi και Nicky Hayden ήταν στη διάθεση των δημοσιογράφων για μια συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του Wrooom 2012. Ο Rossi ήταν φυσικά στο επίκεντρο για μια ακόμα φορά δίνοντας τη δική του άποψη για το 2012 και το μέλλον του στο MotoGP.
Μια από τις ερωτήσεις που έγιναν στον Ιταλό αφορούσε το μέλλον του στο MotoGP. Ο Rossi ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει ακόμα 2 χρόνια στο MotoGP ώστε να μπορέσει να κερδίσει κάτι με την Ducati. «Θα έχει ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της σεζόν. Διότι όλοι οι αναβάτες έχουν συμβόλαια που λήγουν και η τράπουλα θα ανακατευθεί. Θα ήθελα να βοηθήσω την Ducati να πετύχει κάτι και έπειτα ίσως να σταματήσω. Αλλά θα ήθελα τουλάχιστον ένα ακόμα συμβόλαιο, ακόμα δύο χρόνια».
Πάντως το να επιστρέψει σε ιαπωνικό εργοστάσιο ο Rossi το βλέπει ιδιαίτερα δύσκολο. «Δεν το βρίσκω πιθανό να βρεθώ σε ιαπωνικό εργοστάσιο, αλλά ποιος ξέρει; Δεν λέω ότι είναι απίθανο, αλλά ξεκινήσαμε το project και θέλουμε να κερδίσουμε κάτι».
Αργότερα θα έχουμε περισσότερα νέα από την Madonna di Campiglio για όσα είπαν οι δύο αναβάτες της Ducati. Να θυμίσουμε ότι η Desmosedici δεν θα παρουσιαστεί στο Wrooom, ενώ ο Filippo Preziosi θα μιλήσει στους δημοσιογράφους την Τετάρτη το πρωί.
πηγη :https://www.msfree.gr/ms.php?id=25570
Βγήκε το διαζύγιο
Ο Valentino Rossi δεν θα φοράει τα χρώματα της Ducati την επόμενη χρονιά
Η πολυναμενόμενη αποχώρηση του Valentino Rossi από την Ducati επιβεβαιώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Η Ducati, σε ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι οι δρόμοι τις με τον Ιταλό superstar χωρίζουν στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν και πλέον το εργοστάσιο είναι σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Vale. Η Ducati ευχαρίστησε τον Rossi για τις υπηρεσίες του, ενώ επισήμανε στην ανακοίνωση ότι μαζί με την Audi έχουν στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του project στο MotoGP.
Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση της Yamaha πως καλωσορίζει τον Rossi στην εργοστασιακή ομάδα το 2013 για να ολοκληρωθεί το παζλ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της Ducati.
πηγή :https://www.msfree.gr/ms.php?id=28157
-------------------------------
Rossi - Yamaha ξανά μαζί
Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε την αναβίωση της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας
Το φυσικό επόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ducati το πρωί της Παρασκευής 10/8, στην οποία ανακοίνωνε τη λύση της συνεργασίας με τον Valentino Rossi στο τέλος του 2012 (σχετικό θέμα), ήταν η ανακοίνωση από τη Yamaha της επανένταξης στις τάξεις της του Ιταλού σουπερστάρ. Ο Rossi επιστρέφει από το 2013 και για δύο χρόνια στην ομάδα με την οποία γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καθώς στο διάστημα 2004-2010 που οδήγησε για λογαριασμό της πανηγύρισε την κατάκτηση 4 παγκόσμιων τίτλων και 46 νικών στα grand prix. Στη Yamaha θα αποτελέσει δίδυμο με τον Jorge Lorenzo, σε μια συνεργασία που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis, ήταν εκείνος που έκανε δηλώσεις για λογαριασμό της ομάδας, καλωσορίζοντας τον Valentino Rossi: «Για άλλη μία φορά αυτή η ανακοίνωση είναι σπουδαία νέα για τη Yamaha. Τον Ιούνιο καταφέραμε να συμφωνήσουμε με τον Jorge Lorenzo για τις σεζόν 2013 και 2014 και τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία με τον Valentino Rossi για τα επόμενα δύο χρόνια. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσαμε την ισχυρότερη δυνατή ομάδα για να διεκδικήσουμε νίκες και να προωθήσουμε το όνομα της Yamaha. Είχαμε αυτήν τη «σούπερ ομάδα» τα 2008, 2009 και 2010 και εκείνες τις χρονιές καταφέραμε το «triple crown» με τίτλους στα πρωταθλήματα οδηγών, κατασκευαστών και ομάδων για τρεις συνεχόμενες χρονιές.
Ο στόχος για το μέλλον είναι προφανής και θα δώσουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την εμπειρία, τη γνώση, τις ικανότητες και την ταχύτητα αυτών των δύο πρωταθλητών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλές νίκες και τους τίτλους το 2013 και το 2014. Η συμφωνία με τον Valentino Rossi ολοκληρώνει το σχεδιασμό μας για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha MotoGP. Τώρα που έγινε κι αυτό, θα δώσουμε το 100% των προσπαθειών μας για να ολοκληρώσουμε τη φετινή δουλειά και να υποστηρίξουμε τον Ben Spies και τον Jorge Lorenzo στην αναζήτησή τους για νίκες και τον Jorge στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος του 2012».
πηγή :https://www.msfree.gr/ms.php?id=28158
:(
κριμα παντως,
λυπηθηκα που δε δουλεψε το Rossi-Ducati.
περνανε τα χρονια δυστυχως.
ο ροσι καποτε ηταν τοσο καλυτερος απο τους αλλους, ωστε του αρκουσαν δυο ροδες, ενας σκελετος, ενα μοτερ και την εβρισκε την ακρη.
αλλωστε μεχρι το 2007 δεν αντιμετωπισε ποτε πραγματικο ανταγωνισμο το επιπεδο του.
ειχε παντα αρκετο περιθωριο.
ο στονερ ομως το 2007 αλλα και τα επομενα χρονια εδειξε οτι ο ροσι χρειαζοταν να κανει μαγικα κολπα πλεον για να κερδισει.
πραγμα που εκανε σε μεγαλο βαθμο, με αποκορυφωμα τo γνωστο αγωνα της Laguna Seca, οπου κερδισε με αρκετη βρωμικη και αντιαθλητικη οδηγηση.
αλλωστε δεν υπηρχε αλλος τροπος να κρατηθει μπροστα απο συνδυασμο ταχυτερο μισο δευτερολεπτο στο γυρο.
αργοτερα ο λορενθο δημιουργησε προβλημα μεσα στην ιδια ομαδα καθως παρουσιασε ιδια επιπεδα ταχυτητας με το ροσι απο την αρχη δειχνοντας οτι η συνεχεια θα ειχε ενδιαφερον.
μετα ηρθε η πιεση, η πτωση του στην ιταλια, ο τραυματισμος, ο πρωτος της καριερας του, η απωλεια του πρωταθληματος, αλλα και η συνειδητοποιηση οτι τα πραγματα ηταν δυσκολα πια.
οταν εφθασε η ωρα της ανανεωσης του συμβολαιου, ο ροσι πιθανοτατα απαιτησε αλλον team mate στη γιαμαχα, πραγμα ομως που δεν εγινε δεκτο καθως ο ροσι μπορει να ηταν το παρον, αλλα ο λορενθο ηταν το μελλον.
ετσι θεωρησε με βαση και τα αποτελεσματα του στονερ με τη ducati οτι θα ηταν ευκολο γι αυτον να βελτιωσει λιγο το μηχανακι με δεδομενο την εμπειρια της ομαδας του και να βρεθει με ανταγωνιστικο εξοπλισμο, πραγμα απαραιτητο πλεον ωστε να μεινει στην κορυφη, καθως το ταλεντο του αρχισε να μην ειναι αρκετο ωστε να σταματησει τους πιστιρικαδες.
οπως ομως ολοι παρακολουθησαμε τα τελευταια δυο χρονια αυτο δεν κατεστη δυνατο.
μελετωντας καποιες λεπτομερειες εικαζω οτι το βετο του ροσι για μονομαρκα ελαστικων πριν λιγα χρονια, του γυρισε μπουμερανγκ αργοτερα.
η D16 εδειξε αρκετα ανταγωνιστικη στο βρεγμενο, πραγμα που σημαινει οτι με ενα ειδικα φτιαγμενο γι αυτην εμπρος ελαστικο θα ηταν ανταγωνιστικη και στο στεγνο.
δυστυχως για τους ιταλους οι ιαπωνες επηραζονται περισσοτερο απο το feedback των ιαπωνικων εργοστασιων, κι ετσι τα κοινα ελαστικα βολευουν περισσοτερο τις γιαμαχα και χοντα.
με αυτο το δεδομενο η ducati φετος αποφασισε να αλλαξει πλαισιο ωστε να ερθει σε συμπεριφορα πιο κοντα στις ιαπωνικες και ετσι να ταιριαξει καλυτερα με τα ελαστικα.
οπως εδειξε ομως το αποτελεσμα, το πλαισιο δεν ηταν το προβλημα, αλλα μαλλον ο ιδιος ο κινητηρας και η κατασκευη του ωστε να ειναι ακαμπτος και να παιζει ενεργο μερος, επιβαλει εμπρος ελαστικο με πιο μαλακο σκελετο, το οποιο απο την αλλη δεν δουλευει με τα χοντα και τα γιαμαχα τα οποια χρειζονται ακαμψια.
αν αλλαξει ο κανονισμος των ελαστικων εικαζω οτι η D16 θα γινει αμεσα ανταγωνιστικη, πραγμα που ισως ο ροσι δεν ειχε τη δυναμη να επηρεαασει οπως στο παρελθον...
με αυτα και αυτα ο ροσι επεστρεψε στη γιαμαχα ως πιο σιγουρη επιλογη ωστε να εχει κορυφαιο εξοπλισμο και δυνατοτητα να δειξει αν μπορει να περασει το λορενθο.
αν το καταφερει θα μιλαμε για μια επικη επιστροφη η οποια θα προσθεσει στο μυθο του ροσι.
αν οχι, θα μιλαμε για ενα αδοξο κλεισιμο μιας λαμπρης καριερας.
απο τη αλλη η χοντα εχασε μεγαλη ευκαιρια να εχει εναν κορυφαιο αναβατη στην ομαδα της.
σιγουρα το διδυμο ροσι-λορενθο παρουσιαζεται πολυ καλυτερο των πεντροζα-μαρκεζ, ενω η φυγη του στονερ αφηνει ενα κενο στον ανταγωνισμο που δυσκολα θα καλυφθει.
βεβαια οι φημες οργιαζουν απο τωρα οτι το αφεντικο του motogp αρχιζει να πιεζει για διδυμο στονερ-ντουκατι, τη μονη σιγουρη συνταγη για το ιταλικο εργοστασιο...
λετε?
Τουλάχιστον τώρα ελπίζω να δω κάτι το ενδιαφέρον απο το γιατρό γιατί είχα βαρεθεί αυτό το σκηνικό με την 6η, 7η θέση!!!