Συνημμένο Αρχείο 31479
Printable View
Πολυ ωραιο θεμα.διαβαζω τις αποψεις που γραφονται γοα τους 6 κυλινδρους της bmw και συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα.οσες φορες εχει τυχει να σκυλιασει οποιοδηποτε 6 κυλινδρο και να ειναι παρων κοσμος.( μου εχει συμβει ακομα και με το 528 ε28 φιλου που οδηγουσα)petrolhead η μη δεν υπαρχει περιπτωση να μην γυρισουν το κεφαλι και να στησουν αυτι για να ακουσουν ,οποια μαρκα αυτοκινητου και αν οδηγουν ,οσο φανατισμενοι και αν ειναι με την μαρκα.εκτος αν εχουν σφραγιδα αουντι στο μετωπο!!:thumbsup::th_Laie_67-1: θα προτεινα να ανοιχτει ενα θρεντ για old school tuning σε αυτα τα μοτερ.οπως υπερκυβισμους,εκκεντρα, ροικες κτλη τιμη πλεον για αυτα τα μοτερ και τα επιμερους κομματια τους εχει πεσει δραματικα.οποτε η βελτιωση εκτος απο τα οφελη σε αποδοση συμφερει λογω οτι δεν απαιτει την αλλαγη μοτερ με τα γνωστα ρισκα ,σε σχεση με εφορια κτλ
Ο Ν52 φορέθηκε αρκετά θα έλεγα στη χώρα μας και μάλιστα σε αυτοκίνητα εργοστασιακά (εννοώ που δεν προέκυψαν εκ μετατροπής)
Για να θυμήσω λιγάκι ο κινητήρας σε μορφή 2.5 ή 3.0 σε διαφορετικές παραλλαγές φορέθηκε σε: Χ3 2.5 Si & 3.0 Si, Z4 E85 2.5 Si & 3.0 Si, Z4 E89 S23 & S30, 325 & 330 E90/91/92/93 & XDrive , 525 & 530 E60/61 & Xdrive, X5 E70 3.0 Si , 520 F10 3.0, 125i coupe E88., Χ1 28i (το 3λιτρο)
Νομίζω σε αρκετά μοντέλα λοιπόν που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας!
Ο κινητήρας είναι αρκετά αξιόπιστος μιας και έχω διανύσει πάνω από 100.000 χλμ σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα που είχα/έχω στην κατοχή μου και το μόνο που ειπχε βγάλει στο ένα εκ των 2 είναι ένας πολλαπλασιαστής που αλλάχτηκε.
Αν σου έβγαλε μόνο πολλαπλασιαστές, τότε αγαπητέ μου, ο Ν52 είναι σούπερ.
Και το λέω αυτό γιατί κάπου ακούστηκε, ότι μετά το 2008, η BMW του άλλαξε κάποια πράγματα στην κεφαλή, για να σταματήσουν κάποια προβλήματα που του παρουσιάζονταν μετά τις 50.000km.
Εγώ τον θεωρώ πολύ μπροστά αυτόν το κινητήρα, καθώς πέρα από επιδόσεις και γραμμικότητα, πέρα από ήχο και ελαστικότητα και πέρα του ότι βελτιστοποίησε τον εξαιρετικό Μ, "έδειξε το δρόμο" στην χαμηλή κατανάλωση με επιδόσεις, κάτι που άρχισαν να αντιλαμβάνονται οι άλλοι ανταγωνιστές χρόνια μετά.
Υ.Γ. : Για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω ότι δεν πολυφορέθηκε στην Ελλάδα ο Ν52, δεν εννοώ πόσα μοντέλα τον φόρεσαν, αλλά τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ελλάδα με αυτόν το κινητήρα.
Δηλαδή όλα τα μοντέλα που αναφέρεις, δεν νομίζω σε αριθμό οχημάτων να είναι πάνω από το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.
Ρε παιδια για ποσα συνεχομενα χρονια βραβευτηκε ο Μ54 σαν κινητηρας χρονιας?? 7-8..
Όταν βγήκε ο Ν52 το Welt ήταν ακόμα υπο κατασκευή.
Montego blue M pack με 19άρια είχα δει μια φορά σε γνωστό εξειδικευμένο συνεργείο BMW στα βόρεια και είχα πάθει πλάκα.
Θα σε μαλώσω όμως...
Κατεθυείαν πλύσιμο και καλό καθάρισμα μέσα
Θα το δει ο Ε91 και θα πάθει συγκοπή... χα χα χα χα